PDA

Arată Versiune Întreagă : Probleme cu urechea - dop de ceara

admin
09-January-2010, 05:25 PM
De cateva zile ma chinuie o ureche , motivul? un dop de ceara. Este prima data cand patesc asa ceva si ma cam feresc sa ma duc la medici.
Azi m-am dus la farmacie si am luat o solutie pentru desfundarea urechii.
Se numeste Humex si este un spay de ureche produs in Franta. Din pacate nu stiu daca acesta este cel mai bun, deoarece farmacistele mi-au zis ca este singurul din gama aceasta si ca asta este cel mai bun, iar in cazul in care nu-mi rezolva problema sa ma duc sa consult un medic.

Acesta este Humex-ul:
149

Daca aveti alte solutii decat vizitarea unui medic de specialitate, va rog sa le impartasiti .
Va multumesc

SnowWhite
09-January-2010, 05:34 PM
Admin, daca nu ai fost la medic, cum de stii ca dopul de ceara este cauza durerii de ureche?
Posibil sa fie altceva, sfatul meu este sa mergi la medic, totusi.

Nae
09-January-2010, 05:38 PM
Lăudat fie Isus!

Un dop de ceară este o problemă mecanică, nu una fiziologică, nu e o boală, aşa că medicul nu face decat să cureţe conductul auditiv cu jetul unei mici pompe(ca de bicicletă) in care pune o soluţie de nu ştiu ce fel; am avut şi eu o asemenea problemă(nu gravă, acum vreo 6-7 ani) şi in trei minute mi-a rezolvat-o la spitalul ORL.

Robot_Forum
09-January-2010, 05:40 PM
De cateva zile ma chinuie o ureche , motivul? un dop de ceara. Este prima data cand patesc asa ceva si ma cam feresc sa ma duc la medici.
Azi m-am dus la farmacie si am luat o solutie pentru desfundarea urechii.
Se numeste Humex si este un spay de ureche produs in Franta. Din pacate nu stiu daca acesta este cel mai bun, deoarece farmacistele mi-au zis ca este singurul din gama aceasta si ca asta este cel mai bun, iar in cazul in care nu-mi rezolva problema sa ma duc sa consult un medic.

Acesta este Humex-ul:
149

Daca aveti alte solutii decat vizitarea unui medic de specialitate, va rog sa le impartasiti .
Va multumesc

Nu poti sti cu siguranta daca este un dop de ceara, o inflamatie, o infectie a timpanului sau a unui tesut, un corp strain ajuns acolo, o otita sau altceva, pana cand un ORList nu se uita cu un instrument anume in cavitatea auriculara sa vada exact care e cauza acelor simptome.
Acel Humex iti poate face bine dar iti poate face si rau. Du-te la un medic, nu e dureroasa procedura medicala, medicul doar priveste, deci nu ai motiv sa nu te duci

magdalena
09-January-2010, 05:44 PM
daca se constata ca este un dop de ceara,nu sunt probleme la scoaterea lui. singura "problema" dupa scaterea dopului este ca trebuie sa pui niste vata in urechi,pentru o scurta perioada de timp. in rest,operatiunea nu este deloc dureroasa.

admin
09-January-2010, 06:43 PM
este cam 100% din cauza unui dop. Deoarece acum cateva zile am facut o baie si m-am spalat si in urechi, iar dupa aceea... simt ca parca o piatra in urechi si au aud infundat (adica mai slab).

Ma feresc de medici, deoarece cineva din familie a avut o problema similiara si s-a dus la medic. Medicul i-a zis ca nu merge cu penseta si ca o alta solutie este jetul de apa. A ales-o pe a IIa, dar dupa ce s-a terminat procedura a ramas cu un tiut in ureche. Doctorul i-a zis ca e normal, dar dupa 2 saptamanii din cauza ca numai putea dormi din cauza tiuitul s-a dus la alt medic, unde s-a constat ca acel procedeu i-a afectat timpanul (nu ma pricep la termenii medicali sa va spun exact).

magdalena
09-January-2010, 08:13 PM
tatal meu a avut o problema similara. intrucat dopul era de mai multa vreme,nu s-a putut scoate prin procedura cu jetul de apa.i-a dat niste picaturi,sa-si puna cateva zile,apoi a ajuns la aceeasi procedura,reusind de aceasta data.eu personal am avut undop,mi l-a scos foarte usor si repede,apoi mi-a astupat urechea cu vata,pentru protejarea timpanului,care se putea sparge din cauza zgomotului exterior.cred ca am stat cateva ore,maxim o zi,pt obisnuirea treptata a timpanului cu zgomotele.

xtina
09-January-2010, 09:01 PM
Buna admin. Exista la farmacie solutie Boramid. il incalzesti putin si pui 2,3 picaturi in urechea bolnava. Contine si anestezic, mai diminueaza durerea.

admin
09-January-2010, 09:09 PM
nu am rezistat ... m-am dus la medic
dar nu am rezolvat nimic, cica la noapte ca acum au pe cineva in sala de operatie.

AAAAA ffff important sectie ORL nu exista la Floreasca!!!

Eu m-am dus la spitalul Coltea si ca ar mai fi si una la Spitalul Panduri

xtina
09-January-2010, 09:13 PM
Da, este si la Panduri, am fost eu cu copilul de 3 ani si am asteptat 2 ore pana a coborat medicul la camera de garda. Era intr-o duminica anul trecut. Incearca cu Boramid, la copilul meu a avut efect.

xtina
09-January-2010, 09:15 PM
Oricum, vrei nu vrei trebuie sa ajungi si la medic. Infectiile la ureche sunt pacatoase.

adek
09-January-2010, 09:21 PM
Eu am folosit A-Cerumen http://www.efarma.ro/products.php?id=2113 este un produs care dizolva ceara (in decurs de 3-4 zile) .Eu am folosit-o pentru mine si pentru baietelul meu ( atunci avea 3 ani) .Se gaseste la farmaciile FARMADEX -una e pe soseaua Pantelimon, alta e farmacia Flora (cred ca e la intersectia B-dul Basarabia cu Chisinau ) sunt cam toate NON STOP
Am fost cu el la un consult si mi-a spus ca are urechile pline de ceara ( desi il curatam dupa baie- dar doctorita zicea ca daca il curat e si mai rau ca se produce mai multa ceara) si mi-a propus sa-l curete cu jet de apa.Evident am refuzat ca nu as fi obtinut decat un dus si o sperietura zdravana. Apoi am cautat pe net niste zile bune si intr-un final am dat de acest produs recomandat pe un forum.
L-am folosit si eu pentru ca doctorita imi propusese ca o varianta secundara pentru el - picaturi cu apa oxigenata in ureche cu scopul de a usca si dezintegra ceara . Pentru a testa am folosit eu intai apa oxigenata si m-am trezit cu urechile infundate de nu ma mai descurcam deloc.Asa am ajuns sa testez si A-cerumen.
A fost ok. Stai un pik cu solutia in ureche apoi te poti ridica pentru ca ea intra in ureche si topeste incet ceara si ce se dizolva se scurge pe pavilionul urechii.
Dupa cam 5 zile de tratament am fost la control la acelasi medic care mi-a confirmat ca nu mai aveam nimic nici eu nici copilul nu mai aveam nimic in urechi . Zicea ca el nu a auzit de preparatul asta....
In cazul in care consideri ca exista si o inflamatie la nivelul urechii e indicat sa folosesti si ulei esential de busuioc - e un alt remediu pe care eu l-am folosit cu succes pentru copil http://www.gdo.ro/Actualitate/2008-07-30/Uleiul+de+busuioc+calmeaza+otita+

Multa sanatate!

samantha22
09-January-2010, 09:53 PM
Eu folosesc AUDISPRAY,e foarte bun,dizolva rapid ceara.Pentru prevenire,folosesc o data pe saptamana.
http://www.efarma.ro/products.php?id=3037

Christine
09-January-2010, 10:04 PM
Humex-ul este pentru dizolvarea cerumenului din ureche si este foarte bun!Problema este ca daca ai dureri,senzatii pulsatile in urechi sau febra,e obligat de mers la medicul orelist!Multa sanatate iti doresc si rezolvare rapida a problemei!

Bozomic
09-January-2010, 10:19 PM
Prof. dr. Dorin Sarafoleanu, şeful Clinicii O.R.L a Spitalului Sfanta Maria(Grivita)---Stiu ca este cel mai bun din Bucuresti. Exista garda de urgenta. Sanatate, si nu tratati dupa ureche, mai bine la medic.

roxx
09-January-2010, 10:19 PM
Orice afectiune are cauze subtile. emotionale. De regula problemele de acest gen se intampla cand ajungem in starea aceea in care spunem " nu mai vreau sa aud asta" . Cred ca intelegi ideea. icearca sa iti dai seama ce anume te exaspereaza de nu vrei sa mai auzi, cauta lectia din acel lucru si accepta-l. Stiu ca pentru multi suna a gluma sau prostie ceea ce spun dar experienta mi-a dovedit vindecari miraculoase in acest mod. Pe mama mea am ajutat-o in acest fel si combinat cu lucrul energetic urechea a inceput sa curga si s-a curatat iar auzul i-a revenit aproape instantaneu. Daca doresti te pot ajuta energetic.Sanatate multa!

roxx
09-January-2010, 10:20 PM
Nu sugerez sa nu mergi la medic ci doar sa adaugi si o alta abordare in paralel pentru vindecarea profunda.

Nae
09-January-2010, 11:22 PM
Lăudat fie Isus!
Orice afectiune are cauze subtile. emotionale. De regula problemele de acest gen se intampla cand ajungem in starea aceea in care spunem " nu mai vreau sa aud asta" . Cred ca intelegi ideea. icearca sa iti dai seama ce anume te exaspereaza de nu vrei sa mai auzi, cauta lectia din acel lucru si accepta-l. Stiu ca pentru multi suna a gluma sau prostie ceea ce spun dar experienta mi-a dovedit vindecari miraculoase in acest mod. Pe mama mea am ajutat-o in acest fel si combinat cu lucrul energetic urechea a inceput sa curga si s-a curatat iar auzul i-a revenit aproape instantaneu. Daca doresti te pot ajuta energetic.Sanatate multa!Admir sincer sfatul tău, roxx!

roxx
09-January-2010, 11:36 PM
Multumesc Nae, ma bucur cand intalnesc persoane care inteleg. Numai bine!

mus3t
09-January-2010, 11:36 PM
nu am rezistat ... m-am dus la medic
dar nu am rezolvat nimic, cica la noapte ca acum au pe cineva in sala de operatie.

AAAAA ffff important sectie ORL nu exista la Floreasca!!!

Eu m-am dus la spitalul Coltea si ca ar mai fi si una la Spitalul Panduri

Of Doamne; pai asta era o operatiune de sala de tratamente; se uita in ureche, si cu o pompa sau o seringa speciala ( nu are ac sa nu te sperii ), iti arunca un jet de apa calduta in ureche si imediat intavita care ti-o tine sub ureche cade dopul; e posibil sa fie doar ceva clabuc cu apa, daca spui ca i facut baie; dar cel mai bine la medic;

elena_20
10-January-2010, 12:55 AM
Intradevar dopul de cerumen da durere. El se face din cauza racelii,dar daca te-ai spalat cu spuma de sapun si ti-a patruns in conductul auditiv e foarte posibil ca aceasta sa fie cauza senzatiei pe care o percepi. Niciodata nu se introduce sapun in ureche!

admin
10-January-2010, 01:58 AM
Se pare ca nu a fost dop ci doar o iritarea mai urata datorata betigaselor de ureche.
Acum am aflat si eu ca acele betigase nu sunt recomandate de nici o culoare.

Pe viitor nu o sa le mai folosesc, iar cine are nevoie de urgente ORL trebuie sa stie ca acestea se gasesc doar la 2 spitale: Coltea si Panduri. Restul nu au camere de garda.

Din cauza ca exista doar 2 camere de garda este bine sa le dati un telefon inainte, deoarece personalul poate fi angrenat intr-o operatie si poti sta ca prostul pe culuare si 4ore (asta daca esti primul la rand :) ).
Eu ducandu-ma doar la Spitalul Coltea (care ... sincer arata ca un spital european) va pot da numarul direct de la camera de garda de la ORL: 021-387.43.01

dragon star security
10-January-2010, 10:13 AM
Eu am folosit niste conuri de ceara chinezesti care le pui in ureche dupa care le dai foc.Prin ardere,ele aspira depunerile din ureche si te simti extraordinar de bine apoi.Le-am cumparat de la un magazin cu produse naturiste.

Robot-Forum
10-January-2010, 10:21 AM
Eu am folosit niste conuri de ceara chinezesti care le pui in ureche dupa care le dai foc.Prin ardere,ele aspira depunerile din ureche si te simti extraordinar de bine apoi.Le-am cumparat de la un magazin cu produse naturiste.

doamne fereste! Nu sunt mai bune spalaturile, facute la un cabinet de specialitate?

dragon star security
10-January-2010, 10:42 AM
Eu am folosit aceasta procedura si am fost foarte multumit!Toate depunerile si secretiile urechii le poti vedea apoi extrase pe restul conului exterior care nu va arde .Eu prefer aceasta metoda pe care nu o consider invaziva precum spalatura cu apa ,cum se face la o policlinica.

Robot-Forum
10-January-2010, 10:46 AM
nu te supara, eu nu sunt adeptul leacurilor babesti. Consider ca omul modern nu mai raspunde la ele ca acum zeci de ani. Si nici nu experimentez orice. Pt probleme de sanatate merg la medic, cand mi se strica masina o duc in service etc.

dragon star security
10-January-2010, 10:51 AM
Acesta nu e un leac babesc.Eu am gasit acest remediu la magazin cu produse naturiste.Daca faceti extrapolare ,veti considera si alte metode chinezesti perimate.Fiecare poate alege ce prefera sa faca cit mai bine si eficient pentru sanatatea sa.Eu-i stimez pe asiatici pentru toate ,incepind de la medicina si pina la tehnologie!

Robot-Forum
10-January-2010, 11:10 AM
crede-ma ca si eu sunt un mare admirator al chinezilor si al japonezilor. Dar leacurile lor niciodata nu au avut efect asupra mea, nici macar faimoasa acupunctura. Am incercat pe pielea mea, am vazut ca nu merge, m-am reorientat spre ceea ce are efect. Recent, o cunostinta a murit de cancer, deoarece a crezut prea mult in produsele naturiste de toate natiile si a refuzat o operatie acumvreo doi ani, care ar fi putut daca nu s-o salveze, macar sa-i lungeasca viata. Imi pare rau, eu chiar nu cred in naturiste, repet, fiindca am incercat si nu au mers.

dragon star security
10-January-2010, 11:23 AM
Sint cazuri si cazuri. Dar sint cazuri cind medicina alopata a fost ingenuncheata...Mai ma gindesc si la efectele secundare ale medicamentelor care sint demne de luat in seama!Va amintiti cind v-a intrebat medicul daca suferiti de ceva sau daca aveti alergie la ceva?Cred ca medicii se gindesc ca prin administrarea unui medicament sa nu faca mai mult rau decit este deja...si de aceea intreaba pacientii de trecutul lor.
Apropos,puteti face sin acest caz un poll:In ce aveti incredere ?1.Medicina alopata.2.Medicina naturista.3.Amindoua.

Robot-Forum
10-January-2010, 12:06 PM
o sa fac si poll-il asta

AuraArua
10-January-2010, 12:18 PM
Eu cred ca indiferent ce varianta alegem este imperios necesar sa mergem mai intai la doctor ,pentru a ni se pune un diagnostic.Sunt cazuri clare,evidente cand medicina naturista nu te poate ajuta: o operatie, o fractura,etc.Dar de obicei tratamentul alternativ isi face efectul mai greu, in timp,si nu ara efecte secundare...Sigur,orice tratament, folosit necorespunzator sau in exces poate dauna.dar folosit cu cap face adevarate minuni.Iar daca ne gandim la efectele nedorite ale medicamentelor alopate,e de reflectat serios ce alegem.Fiecare insa trebuie sa aleaga cu ratiunea si cu inima ,ce simte el ca ii face bine.Daca nu ai incredere intr-un tratament ,nu rezolvi nimic,iar efectele pot sa nu apara.

dona
10-January-2010, 12:35 PM
Pentru urgente ORL mergeti la spitalul dr. Hociota, Panduri. Dar nu-l confundati cu spitalul. dr. Burghelea tot Panduri. Sunt unul langa altul, dar spitalul dr. Hociota este numai de ORL si se afla mai aproape de intersectia cu str. 13 septembrie, in spatele blocurilor.

veverita
10-January-2010, 09:15 PM
Admin.am avut si eu o problema asemanatoare dupa ce m-am intors de la mare. Poti afla daca e dop picurand in ureche apa oxigenata cu pipeta . ..daca auzi un sfarait(sffrrrr!)atunci e dop. In caz ca nu il poate scoate doctorul pe loc cu apa calda , atunci iti pui acasa picaturi cu apa oxig.(cam la 4 ore)si pui o vata umeda acolo tot timpul si apoi se va extrage f. usor.

veverita
10-January-2010, 09:16 PM
Mult curaj si sa auzim bine!

tomita
11-January-2010, 03:24 PM
Draga mea Aura, ca de obicei,imi ridici mingea la fileu: asa e,nu trebuie sa vedem numai in alb si negru, sa cadem intr-o extrema sau alta.Alopata sau complementara, medicina are sau ar trebui sa aiba acelasi scop,iar unii medici sa-si aminteasca, totusi, de juramantul lui Hipocrate, indiferent de care parte a baricadei s-ar afla. Sigur, dand Cezarului ce-i al Cezarului, medicina alopata,pe langa valorile si meritele incontestabile, are si niste limite.Si, cand s-a dovedit ca celelalte abordari pot fi benefice, de ce sa fie ignorate sau anatemizate? Sau, invers, valabila fiind si reciproca.Cred ca ambele forme de medicina nu se exclud reciproc, ci , dimpotriva, se completeaza una pe alta.Din cate imi dau seama asta si e tendinta actuala: din ce in ce tot mai multi medici se orienteaza spre medicina neconventionala.In ceea ce ne priveste pe noi,ca posibili pacienti, putem opta pt. o forma sau alta de tratament numai dupa o informare temeinica, apeland la un doctor,despre care e bine sa stim ce competente are.

anett
11-January-2010, 05:22 PM
Se pare ca nu a fost dop ci doar o iritarea mai urata datorata betigaselor de ureche.
Acum am aflat si eu ca acele betigase nu sunt recomandate de nici o culoare.

Pe viitor nu o sa le mai folosesc, iar cine are nevoie de urgente ORL trebuie sa stie ca acestea se gasesc doar la 2 spitale: Coltea si Panduri. Restul nu au camere de garda.

Din cauza ca exista doar 2 camere de garda este bine sa le dati un telefon inainte, deoarece personalul poate fi angrenat intr-o operatie si poti sta ca prostul pe culuare si 4ore (asta daca esti primul la rand :) ).
Eu ducandu-ma doar la Spitalul Coltea (care ... sincer arata ca un spital european) va pot da numarul direct de la camera de garda de la ORL: 021-387.43.01

Multumim de informatie Admin..si eu folosesc betisoare si habar n-aveam ca pot fi asa pacatoase..Sanatate multa

monica65
11-January-2010, 06:46 PM
Admin.am avut si eu o problema asemanatoare dupa ce m-am intors de la mare. Poti afla daca e dop picurand in ureche apa oxigenata cu pipeta . ..daca auzi un sfarait(sffrrrr!)atunci e dop. In caz ca nu il poate scoate doctorul pe loc cu apa calda , atunci iti pui acasa picaturi cu apa oxig.(cam la 4 ore)si pui o vata umeda acolo tot timpul si apoi se va extrage f. usor.

Solutia de a scoate dopul cu apa nu cred ca e foarte buna. Mult mai eficienta mi se pare utilizarea conurilor din bumbac si ceara de albine(se gasesc la magazinele naturister) care creaza un efect de vacum ce extrage mizeria si ceara din urechi. Daca ati face asta ati vedea cata ceara si mizerie poate fi in ureche- chiar daca se folosesc betisoare.

Robot_Forum
11-January-2010, 07:08 PM
Apropos,puteti face sin acest caz un poll:In ce aveti incredere ?1.Medicina alopata.2.Medicina naturista.3.Amindoua.
Indiferent in ce cred unii, doar o singura "medicina" te salveaza!
Nu neaga nimeni efectele benefice ale unor plante, dar totusi.....
Cand e nevoie de perfuzie nu dai infuzie......

ileana
18-January-2010, 03:36 PM
eu am folosit o metoda pe care mi-a impartasit-o o farmacista mai "matura"si nu numai o data,iato:
-cumparati apa oxigenata din farmacie
incalziti olingura cu care mincati supa la flacara aragazului
-turnati apa axig.in lingura
-verificati cu degetul sa nu fie prea fierbinte
-asezati capul pe umarul stg.daca dopul este in urechea drt.si invers
-turnati apa calda in ureche
-veti avea o senzatie f.placuta si va incepe sa fiarba in ureche
-stati asa cit puteti de mult
-apoi stergeti cu un betisor cu vata
-daca mai este nevoie repetati operatiunea a 2-a zi
sper sa va fie de folos,mie mi-a fost-de cinci ani asa imi tratez dopul de cerumen din urechi
cu stima

tony
07-February-2010, 07:43 AM
Betisoarele pt.sters in ureche le puteti folosi daca acoperiti capetele de vata cu pansamente sterile ,in asa fel incat partea care ia contact efectiv cu urechea sa nu fie atinsa cu degetele,pt.afi pastrata sterilitatea pansamentului.

MARAYA
22-February-2010, 10:59 PM
Imi pare rau,Admin,dar sa stii ca Boramid nu se mai produce,asa mi-au spus mie mai multe farmaciste;ca tot ce e bun,nu stiu cine are interes sa dispara.
Iti doresc sa rezolvi problema si inca repede,pentruca organul de echilibru se afla in ureche si cu prelungirea starii de rau,la stresul la care esti deja supus zilnic,te-ai putea trezi cu vertijuri.
Te rog fa tot ce trebuie pentru tine,ca sa fii sanatos pentru noi.Tot binele din partea mea!

Bbodygood
04-March-2010, 10:28 AM
I am sorry, that I interfere, I too would like to express the opinion.

anak
19-March-2010, 01:30 PM
anak,

Pentru dop de ceara, se pune in ureche ulei caldut pina se umple canalul auditiv, se sta 5-10 minute culcat pentru ca uleiul sa nu curga , dupa care se curata usor urechea. Operatiunea se repeta de 3-4 zile (o data pe zi). Dopul iese singur.

lilik
19-March-2010, 02:07 PM
buna admin. fetita mea a facut dop cind avea 2 anisori. doctorul m-a pus sa-i pun apa oxigenata in ureche pt citeva minute. apa oxigenata fierbe atunci cind intra in contact cu "mizeria" si astfel desface dopul pe margini si il ridica.

princess75lion
19-March-2010, 04:00 PM
Eu iti recomand sa te duci la un medic orl pt a rezolva problema ,Respect parerile celorlalti dar apa oxigenata pe un timpan perforat sau cu alte probleme poate creea multe neplaceri .La un cabinet orl rezolvi problema fara durere .interventia nu dureaza mai mult de 10 -15 minute si este invaziva .

maverxkzZ
28-March-2010, 02:04 AM
I read about it some days ago in another blog and the main things that you mention here are very similar

NeƮnregistrat
12-February-2011, 11:04 AM
ATENTIE - SUB NICI O FORMA NU FOLOSITI CONURILE AURICULARE ... SUNT O MARE TEAPA SI PACALEALA
AM ARS CA UN HANDICAPAT CE SUNT - 12 ..si .EVIDENT DEGEABA

in fiecare con se strangea ceara cam cat o guma de sters de la capatul unui creion
si ma minunam ce multa ceara a iesit ..si am continuat si tot iesea ceara ...pana am realizat ca e ceva in neregula
nu aveam cum sa ma o tona de ceara in ureche + faptul ca urechea era tot infindata ...
si am apelat la prietenul google ... in Canada sunt interzise --- in State nu... dar iti atrag atentia ca nu functioneaza ...

Apoi am recurs la metoda clasica :

1. 2-3 picaturi de apa oxigenata pt inmuiere
pauza 2-3 min
2. inca 2-3 picaturi iar pauza ... inca 2 picaturi
..apoi cu o siringa simpla de plastic apa calduta cu presiune la a patra incercare hopa a iesit dopul !

succes

daca aveti dureri de ureche - urgent la ORL nu incercati nimic - nici o metoda !