PDA

Arată Versiune Întreagă : Icoane facatoare de minunicristian si mama
10-January-2010, 08:07 PM
http://www.speedyshare.com/files/20257028/Icoane_facatoare_de_minuni.doc

magdalena
10-January-2010, 08:10 PM
cristian si mama,aveti un mesaj privat urgent. vedeti la notificari ,in partea de sus a paginii.

maria
11-January-2010, 11:09 AM
http://www.libertatea.ro/stire/iata-cele-mai-cunoscute-icoane-facatoare-de-minuni-176874.html

Romania are 102 moaste sfinte si icoane facatoare de minuni si 16 izvoare tamaduitoare. Din acest punct de vedere ne aflam pe locul cinci in lume, intr-un top dominat de Grecia. Mai mult, in tara noastra sunt patru biserici care pastreaza bucati din crucea pe care a fost rastignit Isus

maria
11-January-2010, 11:11 AM
Icoana unicat

La 20 km de Botosani, in Manastirea Sihastria Voronei, o icoana a Maicii Domnului sparge canoanele bisericii. Pentru prima data in iconografia romaneasca, Fecioara e reprezentata tinandu-si Fiul de mana si nu in brate, asa cum sunt toate icoanele ce o reprezinta pe Maica Domnului. Pictura nu a fost niciodata restaurata si se pastreaza in stare perfecta. Calugarii cred ca icoana e facatoare de minuni intrucat din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi adevarate. Icoana a fost pictata in 1875, in urma unei revelatii avute de unul din calugari. Ea simbolizeaza intrarea Fecioarei in templu, de mana cu Fiul Sau, Iisus. Un fapt cu totul deosebit este acela ca din orice colt al schitului admiri icoana ai senzatia ca Maica Domnului te priveste direct in ochi.

samantha22
29-January-2010, 09:24 PM
dragon star security
<< Originally Posted by maria
http://www.libertatea.ro/stire/iata-...ni-176874.html

Romania are 102 moaste sfinte si icoane facatoare de minuni si 16 izvoare tamaduitoare. Din acest punct de vedere ne aflam pe locul cinci in lume, intr-un top dominat de Grecia. Mai mult, in tara noastra sunt patru biserici care pastreaza bucati din crucea pe care a fost rastignit Isus>>
As vrea sa stiu si eu unde sint acele biserici care au fragmente din crucea lui Iisus....Stie cineva ?

samantha22
29-January-2010, 09:24 PM
adeluta
Chiar credeti in facatoarele de minuni???

nuta
19-February-2010, 01:51 PM
DA!sunt operata la un genunchi si am fost la Prislop am pus mina pe crucea Parintelui Arsnie Boca si am reusit sa ma ridic singura,Pina atunci eram ajutata.Asta a fost anu trecut sper sa ajung din nou anul acesta la crucea parintelui ARSENIE BOCA.Asa sa-mi ajuteDUMNEZEU!

sammy11
19-February-2010, 06:42 PM
Draga Nuta, sa itii ajute bunul Dumnezeu in continuare!

gabriela_a
19-February-2010, 07:09 PM
In fiecare zi traim o minune .Unii isi dau seama alti din pacate ...nu .Nuta este o norocoasa si ma bucur ptr ea

Christine
19-February-2010, 07:13 PM
Sunt multe miracole in jurul nostru in fiecare zi dar............nu le realizam!

viorica
19-February-2010, 11:03 PM
Ma bucur Nuta ,ai avut credinta in suflet si ai trait o minune!

zizi
19-February-2010, 11:18 PM
Nuta oare crezi ca daca cineva care are farmece si atinge Crucea Parintelui Arsenie Boca va scapa de ele ? Te rog sa-mi spui parerea ta ; am pe cineva caruia soacra ii face farmece si nu stie ce sa faca sa scape;in locul persoanei respective poate merge altcineva sa se roage pentru acea parsoana ? ar trebui oare sa am un obiect de-al persoanei respective;astept mul sa-mi spui si daca e o anumita perioda cand se poate merge.Multumesc mult.

IREAL
05-April-2010, 11:27 PM
Sunt icoanele idoli?
Din scrisorile misionare ale Sfantului Nicolae Velimirovici (1880-1956)
Scrisoarea a 123-a. Juristului George M., despre porunca a doua
Ca ortodox credincios, ai vrea sa iti aperi credinta de naimitii care s-au lepadat de neamul si credinta lor din imbolduri de Iuda. Ei iti spun ca icoanele sunt idoli si ca inchinarea la icoane este potrivnica celei de-a doua porunci a lui Dumnezeu. Reiese, asadar, ca adevaratul Crestinism este inchinare la idoli! Asta afirma sectantii, care s-au ivit pe lume de abia de un veac de om!
Intreaba-i: cine a nimicit idolii din Balcani? Cine a desertat Atena si Roma de multimea statuilor si templelor? Cine i-a doborat pe Jupiter, si pe Diana din Efes, si pe Astarte din Babilon, si pe Isis din Egipt? Cine l-a dat jos pe Perun de pe colina din Kiev si 1-a aruncat in Nipru? Cine a curatit de idoli Asia Mica, Africa de Nord si intreaga Europa? Cumva noii sectanti, sau Marea Biserica a lui Hristos, care in lupta crunta impotriva inchinarii la idoli a dat milioane de jertfe omenesti si a umplut calendarul sau cu numele mucenicilor pentru credinta in singurul Dumnezeu adevarat? Secta lor nu are nici macar un mucenic pentru credinta lui Hristos. Nici nu a nimicit macar un idol in toata lumea, indeobste, ei nu au nici un calendar crestin. Si daca l-ar avea, nu l-ar putea alcatui din sfintii lor, ci din pamfletistii si brosuristii lor. Daca ii doare de lupta cu inchinarea la idoli, ce cauta in Balcani, unde idolii paganesti si-au aflat adapost numai in muzee? Daca le arde inima de ravna impotriva idolilor, de ce nu merg in Asia larga, si in Africa, si intre pieile rosii americane, unde paganismul este, din pacate, la putere si astazi la fel ca acum o mie de ani? Negresit, nu merg in acele tinuturi fiindca acolo viata unui misionar este in pericol. Ai citit despre Don Quijote, cum a proclamat morile oamenilor pasnici drept castele intarite ale vrajmasilor sai si le-a atacat inarmat de razboi, ca sa le cucereasca. Asa au proclamat si acestia sfintele noastre icoane drept idoli si le ataca de parca sunt turbati a€“ fiindca nu au nici un chef sa mearga in jungla asiatica si africana.
Iar tu sa stii ca precum se deosebeste ziua de noapte, asa se deosebesc si icoanele crestine de idolii paganesti.
Idolii sunt chipuri de fiinte nascocite si imaginate, in vreme ce icoanele sunt infatisari de sfinti care au trait pe pamant cu adevarat, L-au proslavit pe Hristos prin credinta lor si s-au invrednicit in cer de imparatia lui Dumnezeu. Acolo iluzie, aici realitate. Acolo minciuna si nalucire, aici adevarul si numai adevarul. Idolii il despart pe om de Dumnezeul Cel adevarat, in vreme ce icoanele il duc pe om la Dumnezeul Cel adevarat. Prin a doua Sa porunca, Ziditorul a vrut sa abata neamul omenesc de la ceea ce-l desparte de El, adica sa-l abata de toate minciunile, nalucirile si iluziile demonice.

Petronela
14-May-2010, 12:07 PM
Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sint sus in ceruri, sau jos pe pamint, sau in apele mai de jos de cit pamintul.
Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sint un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pina la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pina la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.
Exod 20: 1-17

monolith
14-May-2010, 01:43 PM
Ireal, crestinii Noului Testament nu si-au facut icoane cu Isaia, Ieremia sau Ezechiel.

vasi67
14-May-2010, 02:47 PM
DA!sunt operata la un genunchi si am fost la Prislop am pus mina pe crucea Parintelui Arsnie Boca si am reusit sa ma ridic singura,Pina atunci eram ajutata.Asta a fost anu trecut sper sa ajung din nou anul acesta la crucea parintelui ARSENIE BOCA.Asa sa-mi ajuteDUMNEZEU!

Nuta, nu te-ai vindecat ca ai pus mana pe cruce. Crucea este doar o bucata de lemn. Locul respectiv are o vibratie aparte. Te-a vindecat credinta ta, in Dumenezeu. Daca te vindecai acasa nu mai credeai asa tare. Asa ca te-ai vindecat la un mormant sfant. Credinta ta a crescut de sute de ori.....ceea ce este benefic pentru toata lumea.

vasi67
14-May-2010, 02:54 PM
Nuta oare crezi ca daca cineva care are farmece si atinge Crucea Parintelui Arsenie Boca va scapa de ele ? Te rog sa-mi spui parerea ta ; am pe cineva caruia soacra ii face farmece si nu stie ce sa faca sa scape;in locul persoanei respective poate merge altcineva sa se roage pentru acea parsoana ? ar trebui oare sa am un obiect de-al persoanei respective;astept mul sa-mi spui si daca e o anumita perioda cand se poate merge.Multumesc mult.

NU SCAPA DE ELE. NU are credinta. Nu amesteca credinta cu biserica sau religia.
Cand cineva are farmece, inseamna ca D-zeu a permis sa i se faca farmece. Nimic nu se misca fara stirea si voia Lui. Persoana respectiva are Karma cu soacra. Trebuie sa invete sa-si ridice vibratia. Cand vibratia este ridicata (peste 8 - pe o scara de la 0 la 10) nu se mai lipeste nimic de el. A facut el ceva in aceasta viata sau in alta de trage acum. El are o misiune personala in viata , de fapte bune (MP). Daca este pe alt drum, D-zeu (prin mesagerii Lui) ii baga corectii. Adica vraji, blesteme, boli, suferinte.....pana se trezeste.
Pentru inceput trebuie sa se schimbe din interiorul lui. Dupa aia sa mearga la biserica....etc. Degeaba se duce la biserici si morminte. nimeni nu are voie sa se bage peste Karma lui. Si popa si orice ezoterist il va curata cu urmatoarele cuvinte......bla, bla, bla...si la sfarsit......"faca-se voia Ta", sau "Doar cu voia Ta". Daca este voie se curata, daca Nu....NU
Stii de ce nu putrezesc sfintii?
Pentru ca au vibratie ffff mare si bacteriile nu se apropie de ei, fiinca mor.
Toti oamenii pot asta, dar nu vor sau nu stiu. Osul coccis, este singurul os care nu putrezeste la nimeni.
Pentru ca in jurul lui sta toata viata "sapele Kundalinii", care asteapta sa se trezesca. La sfinti acesta este trezit si urca de-alungul coloanei pana in crestet.
Daca te intereseza subiectul poti sa cauti pe net si sa citesti.
Nu mai ramaneti in intuneric si inghititi toate minciunile. Cercetati si raspunsurile vor veni.

Rosse
14-May-2010, 08:14 PM
Protestantismul apare in anul 1517 prin miscarea de reforma declansata de germanul Martin Luther,fost calugar catolic, de ordin augustinian.Marea ratacire a acestuia incepe asa cum ne spune Sfanta Scriptura in vremurile de pe urma (anul 1517 ) si nu la inceputurile crestinismului"".Duhul graieste lamurit ca, in vremurile din urma, unii se vor departa de credinta, luand aminte la duhurile cele inselatoare si la invataturile demonilor, prin fatarnicia unor mincinosi care sunt infierati in cugetul lor (I Tim. 4:1,2). Intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor strecura eresuri pierzatoare si, tagaduind chiar pe Stapanul care i-a rascumparat, isi vor aduce lor o grabnica pieire. Multi se vor lua dupa invataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita. Din pofta de avere si cu cuvinte amagitoare va vor momi. Dar osanda lor, de mult pregatita, nu zaboveste si pierzarea lor nu dormiteaza 2 Pet. 2:1-3 Ei vor face semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de ar fi cu putinta, si pe cei alesi Mat. 24:24 Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi iar pe dinauntru sunt lupi rapitori"' Mat. 8:15.

Rosse
14-May-2010, 08:36 PM
Omul pesterilor inainte de a stapani vorbirea articulata,de a lasa izvoare scrise prin cuvant,a folosit un altfel de | cuvant | si anume pictura.Acele desene rupestre sunt o marturie vie a trairilor si intamplarilor acelor oameni specifice perioadei in care au trait.Pictura alaturi de cuvant,a fost si este dovada necontestata a personajelor si a intamplarilor importante din istoria omenirii,dovedind realitatea existentei acestora,dovezi care se numesc izvoare istorice. De ce cinstim Sfintele icoane?Icoana reprezentand pe MANTUITORUL sufletelor noastre IISUS HRISTOS,este o marturie ca Fiul Lui DUMNEZEU s-a intrupat cu adevarat,asa cum marturisim in crezul nostru de credinta |a€¦Lumina din Lumina,Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, N A S C U T,iar nu facut |Este adevarat ca pe DUMNEZEU,nimeni nu L-a vazut vreodata,dar asa cum SFANTA SCRIPTURA ne da marturie ,, FIUL cel UNUL-NASCUT,CARE ESTE IN TATAL,Acela L-a facut cunoscut ". Pe DUMNEZEU TATAL L-a facut cunoscut FIUL SAU prin intruparea sa.In raspunsul dat de MANTUITORUL la intrebarea unuia dintre ucenici,FILIP : | Doamne arata-ne noua pe TATAL si ne este de ajuns ",DOMNUL IISUS raspunde | De tata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut Filipe ? | | Cel ce M-a vazut pe Mine,a vazut pe TATAL .|( Ioan 14,9 ).HRISTOS cel intrupat este DUMNEZEU ADEVARAT si OM ADEVARAT.Daca n-am infatisa pe DOMNUL IISUS HRISTOS in icoane ar insemna sa negam firea sa cea o m e n e a s c a,existenta SA pe pamant si rastignirea.Cinstirea sfintelor icoane are o baza si in Vechiul Testament,cand Moise a primit porunca de la DUMNEZEU, sa aseze chipurile heruvimilor la chivotul Legii( Exod 25,18-22;36,8) in fata carora poporul se inchina si cadea cu fata pana la pamant si in fata carora se aduceau jertfe si preotii tamaiau inaintea lor.Sfantul Vasile celMare spunea : | Ceea ce cuvantul transmite prin auz,pictura arata in tacere prin imagine ".Daca cuvantul si cantarea Bisericii sfintesc sufletul prin auzire,icoana sfinteste sufletul prin vaz,caci asa cum spune Sfantul Evanghelist Matei (6,22 ) :| Luminatorul trupului este o c h i u l;.|Icoana zideste sufletul omului, si asa cum spune Sfantul Apostol Pavel in intelepciunea sa data de DUMNEZEU | Iar noi toti,privind ca intr-o oglinda,cu fata descoperita,SLAVA DOMNULUI,,ne prefacem in acelasi chip din slava in slava,ca de la DUHUL DOMNULUI .|2 Corinteni 3,18. | O,galateni fara de minte,cine v-a ademenit pe voi sa nu va incredeti adevarului,-pe voi,in ochii carora a fost zugravit IISUS HRISTOS rastignit?| Galateni 3,1.

Rosse
14-May-2010, 08:38 PM
43.

Pentru cei ce cinstesc sfintele icoane,acestea reprezinta o invitatie catre cer si poate ca din cauza acestei invitatii, preocuparea unor oameni cu adevarat credinciosi , este pregatirea calatoriei catre cer. | In icoana imaginea omeneasca este dezbracata de toata materia grea si pieritoare pe care o contine viata biologica,si este drept ca ea sa fie dezbracata si readusa la liniile sale originare:caci sfintii pe care ii infatiseaza icoana sunt oameni care in ciuda trupului lor facut din carne,au trait asemenea ingerilor lipsiti de materie.In icoana deci chipul si trupul omenesc sunt debarasate,usurate,purificate,curatite de tot lutul,de toata tarana si de toate materiile pamantesti grele si efemere.Icoana,e imaginea pura si integrala a omului,in toate dimensiunile sale pamantesti si ceresti,in icoana trupul omenesc e eliberat de legile materiei,timpului si spatiului.Redus astfel la formele si proprietatile sale initiale,originale,chipul omenesc este vesnic si asemenea LUI DUMNEZEU,care i-a servit drept model .

monolith
15-May-2010, 08:17 PM
Protestantismul apare in anul 1517 prin miscarea de reforma declansata de germanul Martin Luther,fost calugar catolic, de ordin augustinian.Marea ratacire a acestuia incepe asa cum ne spune Sfanta Scriptura in vremurile de pe urma (anul 1517 ) si nu la inceputurile crestinismului"".Duhul graieste lamurit ca, in vremurile din urma, unii se vor departa de credinta, luand aminte la duhurile cele inselatoare si la invataturile demonilor, prin fatarnicia unor mincinosi care sunt infierati in cugetul lor (I Tim. 4:1,2). Intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor strecura eresuri pierzatoare si, tagaduind chiar pe Stapanul care i-a rascumparat, isi vor aduce lor o grabnica pieire. Multi se vor lua dupa invataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita. Din pofta de avere si cu cuvinte amagitoare va vor momi. Dar osanda lor, de mult pregatita, nu zaboveste si pierzarea lor nu dormiteaza 2 Pet. 2:1-3 Ei vor face semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de ar fi cu putinta, si pe cei alesi Mat. 24:24 Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi iar pe dinauntru sunt lupi rapitori"' Mat. 8:15.

Luther a declansat un protest la adresa Bisericii Catolice, datorita opulentei si luxului in care traiau prelatii catolici. Nu s-a luat de voi, asa ca nu trebuie sa-l critici, in conditiile in care nici tu nu esti de acord cu catolicismul.
Rataciti sunt cei care traiesc in pacat precum: fumat, betie, adulter, crima, etc etc, nu cei care cred in Dumnezeu chiar daca intr-un fel in care nu-ti convine tie.

Rosse
15-May-2010, 08:52 PM
Dupa cate stiu si catolicii cinstesc si isi fac Sfanta Cruce,si au dragoste si credinta in Maica Domnului,atunci ce sa am cu ei?

monolith
16-May-2010, 02:23 PM
Dupa cate stiu si catolicii cinstesc si isi fac Sfanta Cruce,si au dragoste si credinta in Maica Domnului,atunci ce sa am cu ei?

atunci, trebuie sa recunosti pe Papa ca fiind loctiitorul lui Cristos, reprezentantul lui Dumnezeu pe Pamant.
il recunosti?

Rosse
16-May-2010, 03:44 PM
Nu il recunosc pe Papa ca fiind reprezentantul Lui DUMNEZEU pe pamant.

Rosse
16-May-2010, 04:30 PM
17 icoane facatoare de minuni din Romania

1. Icoana Maicii Domnului - Inchinatoarea - de la Manastirea Neamt

2. Icoana Sfantei Ana de la Manastirea Bistrita

3. Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Golia, judetul Iasi

4. Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Iasilor

5. Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Agapia

6. Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Adam - Tutova

7. Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Floresti, judetul Vaslui

8. Icoana Maicii Domnului din comuna Trifesti, judetul Neamt

9. Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Mavromolul, judetul Galati

10. Icoana Maicii Domnului de la Schitul Dalhauti, Focsani

11. Icoana Maicii Domnului din Vladesti, Pascani

12. Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Banului, judetul Buzau.

13. Icoana Maicii Domnului de la Biserica Olari, Bucuresti

14. Icoana Maicii Domnului de la Biserica Olari, Bucuresti

15. Icoana Maicii Domnului de la Biserica Sarindari, Bucuresti

16. Icoana Maicii Domnului de la Manastirea |Dintr-un lemn|, Valcea

17. Icoana Maicii Domnului de la Schitul Namaiesti, Campulung (biserica este scobita direct in stanca).

Eliszar

Rosse
16-May-2010, 04:49 PM
Icoana Maicii Domnului (una din cele 12 pictate de Sf. Ap. Luca si adusa la noi de Sf. Ap. Andrei) a€“ Manastirea Namaiesti, jud. Arges, langa Campulung

a€¢ Icoana Maicii Domnului (copie din sec. IV dupa un original de Sf. Ap. Luca, de la Muntele Athos) a€“ Manastirea |Dintr-un Lemn|, Sat Dezrobiti, Com. Francesti, jud. Valcea

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Nasterea Maicii Domnului a€“ Scaune|, catapeteasma (Str. Scaune Nr. 2, in spatele Spit. Coltea, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Doamnei|, naos (Calea Victoriei Nr. 28, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Olari| (Str. Olari 2, intersectia Mosilor cu Olari, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Gradina Icoanei| (Str. Icoanei, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (copie dupa |Prodromita| de la Muntele Athos) a€“ Schitul Darvari (Str. Schitul Darvari Nr. 3, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului si Icoana Sf. Nicolae a€“ Biserica |Sf. Nicolae a€“ Blanari| (Universitate, Str. Blanari 16, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Schitul |Maicilor| (langa Man. Antim, Str. Antim 43, Bucuresti)

a€¢ Icoanele Maicii Domnului (cele 2) a€“ Biserica |Sf. Vasile| (Cal. Victoriei 198, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica Batistei (Universitate, Str. Batistei 19-21, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului si Icoana Sf. Dr. Cosma si Damian a€“ Biserica |Sf. Trei Ierarhi a€“ Coltei| (Universitate, Bd. Bratianu 1, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Sf. Elefterie a€“ Nou| (Metrou Eroilor, Opera, Str. Sf. Elefterie 1-3, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Odighitria a€“ Indrumatoarea|) a€“ Biserica |Sf. Nicolae a€“ Mihai Voda| (Metrou Izvor, Str. Sapientei 4, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica Zlatari (vizavi de Magazinul Victoria, CEC-ul Mare, Cal. Victoriei 12, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Sf. Imparati a€“ Plevna| (zona Pta. Kogalniceanu, Facult. Drept, Str. Sf. Constantin 33, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Catedrala Patriarhiei, Bucuresti (copie dupa Icoana pictata de Sf. Ap. Luca de la Man. Kykkos din Cipru; la iconostasul stg din fata altarului)

a€¢ Icoanele Maicii Domnului (|Hranitoarea| si cea de la catapeteasma) si cea a Sf. Parascheva (care a plans) a€“ Biserica |Adormirea Maicii Domnului a€“ Precupetii Noi| (Str. Gral. Brosteanu 12, vizavi de ASE a€“ intrarea din Cal. Dorobanti, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului si cea a Sf. Alexie a€“ Biserica |Sf. Alexie| (Cal. Serban Voda 123, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Pantanassa a€“ Vindecatoarea|) a€“ Biserica |Sf. Nicolae a€“ Rusa, a Studentilor| (Universitate, Str. Ion Ghica 9, Bucuresti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Dichiu| (Str. Icoanei 72; copie dupa |Madona Neagra| protectoarea Poloniei)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Sf. Spiridon| a Mitropoliei de Bucuresti (de la Pta. Unirii, pe Bd. |D. Cantemir|, Cal. Serban Voda 29)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Cu 3 maini|) a€“ Manastirea Plumbuita, Bucuresti (Str. Plumbuita 58)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Inaltarea Domnului a€“ Teiul Doamnei|, Bucuresti (Str. Doamna Ghika 1)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Sf.Gheorghe a€“ Martisor|, Bucuresti (Str. Martisor 63, vizavi de fosta Man. Vacaresti, in apropiere de benzinaria Big Berceni)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Sf. Parinti Ioachim si Ana a€“ a Targului de Afara|, Bucuresti (langa Foisorul de Foc)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Kazanskaya|) a€“ Biserica |Adormirea Maicii Domnului / Sf. Haralambie a€“ Flamanda|, Bucuresti, Str. Olimpului 17 (de la intersectia Bd. Dimitrie Cantemir cu Bd. Marasesti, inspre Parcul Carol)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Adormirea Maicii Domnului / Sf. Nicolae / Sf. Cuv. Parascheva si Sf. Grigorie Decapolitul a€“ Hagiu|, Bucuresti (str. Traian, Nr. 142 )

a€¢ Icoana Maicii Domnului si icoana Sf. Parascheva a€“ Biserica |Sf. Gheorghe a€“ Nou| (Pta. Sf. Gheorghe, Bd. Bratianu 27, Km 0, Bucuresti)

a€¢ Icoana Sf. Filofteia a€“ Manastirea |Sf. Antim Ivireanul|, Bucuresti

a€¢ Icoana Sf. Mina a€“ Biserica |Sf. Mina|(Cal. Calarasilor, Str. C.F. Robescu 18 A, Bucuresti)

a€¢ Icoana Sf. Antonie cel Mare a€“ Biserica |Sf. Anton a€“ Curtea Veche| (Hanul lui Manuc, Bucuresti)

a€¢ Icoana Sf. Antonie cel Mare a€“ Biserica |Sf. Gheorghe a€“ Vechi| (in spatele Mag. Cocor, Cal. Mosilor 36, Bucuresti)

a€¢ Icoana Sf. Spiridon a€“ Biserica |Sf. Spiridon Vechi-Opereta|, Bucuresti

a€¢ Icoana Sf. Nicolae a€“ Manastirea Marcuta (din Sos. Pantelimon, vizavi de Spit. |Sf. Pantelimon|, Str. Manastirii Marcuta a€“ fosta Gentianei)

a€¢ Icoana Sf. Nicolae a€“ Manastirea |Sf. Antim Ivireanul|, Bucuresti (str. Antim 29, in muzeul manastirii)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (care plange) a€“ Biserica |Sf. Petru si Pavel a€“ Basarab|, Ploiesti (Str. M. Basarab, Cartier |M. Bravu|, capatul autobuz 5, luat de la Hale)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Cu 3 maini|) a€“ Biserica |Maica Precista|, Ploiesti (Str. Armoniei, langa Teatrul de Copii si Hotelul Prahova)

a€¢ Icoanele Maicii Domnului (cele 2: din biserica mare, |Siriaca| si din paraclis) a€“ Manastirea Ghighiu, Sat Ghighiu, Com. Barcanesti, jud. Prahova

a€¢ Icoana Maicii Domnului (de la iconostasul din fata altarului, stg.) a€“ Manastirea Pissiota (Crivina), Com. Poienarii Burchii, jud. Prahova (langa Ploiesti)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (adusa de la Sf. Mormant) a€“ Schitul |Sf. Maria Cricov a€“ Jercalai|, langa Urlati, jud. Prahova

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Comuna Maneciu Paminteni, jud. Prahova

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Suzana, Com. Maneciu, jud. Prahova

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Crasna, Com. Crasna, jud. Prahova (langa Slanic)

a€¢ Troita (pe locul unei Teofanii din 1935 a€“ D-zeu. S-a aratat Mariei Petre <1923/1996>) a€“ Sat Parepa-Rusani, Com. Colceag, jud. Prahova

a€¢ Manastirea Caraiman a€“ Busteni, jud. Prahova (loc tamaduitor a€“ copacul candelabru, aparitie a Maicii Domnului)

a€¢ Crucea |Manafului| (loc de putere precrestin, templu al Soarelui, inscriptii nedescifrate, mentionat de Densusianu in |Dacia preistorica|, crestinat prin resculptare partiala la 1857) a€“ sat Greceanca, jud. Prahova, langa Breaza

a€¢ Icoana Sf. Nicolae a€“ Manastirea Cernica, Com. Cernica, jud. Ilfov (in Biserica |Sf. Nicolae|, de pe insula)

a€¢ Icoana Sf. Mercurie a€“ Manastirea Plataresti, Com. Plataresti, jud. Ilfov

a€¢ Icoana Maicii Domnului si Icoana Sf. Parascheva a€“ Manastirea Å¢iganesti, Com. Ciolpani, jud. Ilfov

a€¢ Icoana Maicii Domnului (din naos) a€“ Manastirea Caldarusani, Sat Lipa, Com. Gruiu, jud. Ilfov

a€¢ Icoanele Maicii Domnului (cele 2: cea din biserica mare si |Aparatoarea Manastirii| din scorbura stejarului secular de pe malul lacului / loc de putere) si Icoana Mantuitorului (|Domnul Minunat|) a€“ Manastirea Pasarea, Com. Branesti, jud. Ilfov

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica Cimitirului din Comuna Gruiu, Sat Silistea Snagovului, jud. Ilfov

a€¢ Icoana Sf. Gheorghe a€“ Manastirea Viforata, Com. Aninoasa, jud. Dambovita

a€¢ Manastirea Pestera Ialomitei a€“ Com. Moroieni, jud. Dambovita (loc tamaduitor)

a€¢ Icoanele Maicii Domnului (cele 2) a€“ Manastirea Cetatuia, Com. Cetateni, jud. Arges

a€¢ Pestera Mosului, Stanca Dorintelor s.a a€“ Manastirea Cetatuia, Com. Cetateni, jud. Arges (locuri tamaduitoare si de putere din vremuri predacice)

a€¢ Pestera Cuv. Ioanichie Schimonahul (sec. XVII) a€“ Sihastria |Valea Chiliilor| Muscel, jud. Arges (loc tamaduitor pe versantul muntelui de la Manastirea Cetatuia)

a€¢ Schitul rupestru Corbii de Piatra a€“ Sat Corbi, jud. Arges (langa Domnesti, locuri tamaduitoare si de putere din vremuri predacice)

a€¢ Icoanele Maicii Domnului (|Hranitoarea| si o a 2-a, mica, in racla) a€“ Manastirea |Negru Voda|, Campulung, jud. Arges

a€¢ Troita (aparitie a Maicii Domnului si a chipului lui Iisus) a€“ Manastirea |Sf. Treime/Infricosata Judecata|, Sat Prodanesti, Com. Ionesti/Buzoiesti, jud. Arges

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Glavacioc, Com. Stefan cel Mare, jud. Arges

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Cotmeana, Com. Cotmeana, jud. Arges

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Trivale, Pitesti (Str. Armand Calinescu), jud. Arges

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Madona Dudu|, Craiova

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Brancoveni, Com. Brancoveni, jud. Olt

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Adormirea Maicii Domnului|, Alexandria, jud. Teleorman

a€¢ Icoanele: Maicii Domnului, Mantuitorului, Sfintilor Pantelimon, Ioan Botezatorul, Andrei, Nicolae, Dimitrie, Haralambie s.a. , crucea din altar (izvoratoare de mir) a€“ Manastirea |Sf. Pantelimon|, Com. Silistea-Gumesti, jud. Teleorman (langa Rosiorii de Vede)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Mangaietoarea|) a€“ Biserica Satului Balaci, jud. Teleorman

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Surpatele, Com. Francesti, Sat Surpatele, jud. Valcea

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Govora, Com. Mihaiesti, jud. Valcea

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Schit Ostrov, Calimanesti, jud. Valcea

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Odighitria|) (?) si Pestera Sf. Grigorie Decapolitul/Vanturarita (loc de putere) a€“ Manastirea Bistrita, Sat Bistrita, Com. Costesti, jud. Valcea

a€¢ Icoana Mantuitorului (pe stanca) a€“ Schit Pahomie, Com. Barbatesti, jud. Valcea

a€¢ Pestera (Paraclis) Sf. Antonie de la Iezeru a€“ Schit Iezeru, Sat Cheia, Baile Olanesti (loc tamaduitor)

a€¢ Crucea de pe Muntele Cozia a€“ (loc tamaduitor)

a€¢ Pesterile Cuv. Daniil si Misail a€“ Manastirea Turnu, Calimanesti, jud. Valcea (locuri tamaduitoare)

a€¢ Pestera Cuv. Neofit Sihastrul si cea a Cuv. Meletie Sihastrul (cu un izvor tamaduitor) a€“ Manastirea Stanisoara a€“ Nucet, Sat Pausa (gara Jiblea), langa Manastirea Turnu a€“ Calimanesti, jud. Valcea (locuri tamaduitoare)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Lainici, comuna Schela, sat Sambotin, jud. Gorj

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica din Com. Musetesti, jud. Gorj

a€¢ Icoana Maicii Domnului si Pestera Sf. Nicodim de la Tismana (loc tamaduitor) a€“ Manastirea Tismana, Com. Tismana, jud. Gorj

a€¢ Icoana Maicii Domnului si cea a Invierii a€“ Biserica din Letca Noua, jud. Giurgiu (langa Ghimpati)

a€¢ Biserica satului a€“ Sat Dimitrie Cantemir, jud. Giurgiu (loc tamaduitor)

a€¢ Crucea de la Coslogeni (din 1730, pe locul unei |pietre de credinta|) a€“ Com. Coslogeni (pe sos. Calarasi a€“ Fetesti)

a€¢ Icoanele Sf. Ioan Botezatorul (cele 2) a€“ Bis. |Sf. Imparati|, Sat Razvani, jud. Calarasi (langa Lehliu)

a€¢ Icoana Maicii Domnului si cea a Mantuitorului a€“ Com. Tausani, jud. Calarasi

a€¢ Icoana Sf. Nicolae a€“ Sat Bitina, Com. Movilita, jud. Ialomita (langa Urziceni)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Catedrala Episcopiei din Constanta (Str. Arhiepiscopiei 35, langa Cazinou)

a€¢ Crucile (cele 2) si Icoana Maicii Domnului (din pronaos) a€“ Manastirea Dervent, Com. Ostrov, jud. Constanta

a€¢ Icoana Sf. Xenia a€“ Manastirea Colilia, Sat Colelia, jud. Constanta

a€¢ Pestera Sf. Ap. Andrei a€“ Manastirea |Pestera Sf. Andrei|, Com. Ion Corvin, jud. Constanta (loc tamaduitor)

a€¢ Pestera Sf. Ioan Casian a€“ Manastirea |Pestera Sf. Ioan Casian|, Com. Targusor, Sat Casieni, jud. Constanta (loc tamaduitor, |Dealul Casienilor| din Cheile Dobrogei)

a€¢ Bisericutele rupestre |din creta| a€“ Basarabi, Com. Murfatlar, jud. Constanta (locuri de putere si tamaduitoare)

a€¢ Complexul rupestru a€“ Com. Dumbraveni, jud. Constanta (locuri de putere si tamaduitoare)

a€¢ Icoanele Maicii Domnului (|Eleusa|, din biserica mare si |A Soldatului -Nerosaiscaia|, din paraclis) si cea a Mantuitorului (din altarul paraclisului) a€“ Manastirea Celic Dere, Sat Telita, Com. Frecatei, jud. Tulcea

a€¢ Icoana facatoare de minuni a€“ Manastirea Saon, Com. Niculitel, jud. Tulcea

a€¢ Martyriconul de la Niculitel a€“ sat Niculitel, jud. Tulcea (loc de putere unde au fost descoperiti in 1971 cei 4 Sfinti Martiri aflati azi la Man. Cocosu, alaturi de alti 2 Sfinti Martiri, mai vechi)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Saraca, Com. Semlacu Mic, jud. Timis

a€¢ Icoana Maicii Domnului (din tronul de lemn aurit) a€“ Manastirea |Sf. Gheorghe| (ortodoxa sarba), Sat Birda, Com. Gataia, jud. Timis (langa Deta)

a€¢ Icoana Maicii Domnului si Icoana Sf. Ilie a€“ Schitul Calugara, Com. Ciclova Montana (langa Oravita), jud. Caras-Severin

a€¢ Icoana Sf. Treimi a€“ Schit |Piatra Scrisa|, Com. Armenis, jud. Caras-Severin

a€¢ Icoana Maicii Domnului (Odighitria) a€“ Biserica Satului Maru, jud. Caras-Severin (langa Caransebes)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Semenica|) a€“ Manastirea |Sf. Ilie| din Semenic, jud. Caras-Severin

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Izbuc, Sat Calugari (Ponoarele), Com. Carpinet, jud. Bihor

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Nicula, Com. Fizesu Gherlii, jud. Cluj

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Dulcele Sarut| sau |Sora Geamana| [a icoanei de la Man. Nicula]) a€“ Manastirea Stramba, Sat Stupini a€“ Paduris, Com. Hida, jud. Salaj (langa Zalau)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Bic, jud. Salaj (langa Simleul Silvaniei)

a€¢ Nusfalau, jud. Salaj a€“ |Muntele Sf. Treimi| / loc de putere (aparitii Marianice si Teofanice, pe linia Sumuleu, Fatima, Mejdugorje)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Dragomiresti, Com. Dragomiresti, jud. Maramures

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Rohia (Paraclisul Bisericii Noi), Sat Rohia (Tg. Lapus), jud. Maramures

a€¢ Icoana Maicii Domnului (Eleusa) a€“ Manastirea Parva, jud. Bistrita-Nasaud

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Sf. Nicolae|, Sat Uioara de Sus, jud. Mures

a€¢ Manastirea Sanmartinu de Campie a€“ Com. Raciu, jud. Mures (loc de putere, traditia cere ca biserica sa fie inconjurata de 3 ori)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Hodos a€“ Bodrog, Com. Felnac, jud. Arad

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Bezdin, Sat Munar, jud. Arad (?)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Lupsa, Com. Lupsa, jud. Alba (adusa de la Man. Vatoped a€“ Mt. Athos, copie dupa icoana de acolo, |Paramythia a€“ Mangaietoarea|)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Oasa, Com. Susag, jud. Alba (adusa de la Man. Vatoped a€“ Mt. Athos, copie dupa icoana de acolo, |Pantanassa a€“ Vindecatoarea|)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Ramet, jud. Alba (adusa de la Man. Vatoped a€“ Mt. Athos, copie dupa icoana de acolo, |Pantanassa a€“ Vindecatoarea|)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Bixad, Com. Bixad, jud. Satu Mare

a€¢ Icoana Maicii Domnului si Pestera Sf. Ioan de la Prislop (loc de putere) a€“ Manastirea Prislop, Sat Silvasu de Sus (Hateg), Com. Prislop, jud. Hunedoara

a€¢ Biserica din Comuna Densus, jud. Hunedoara (loc de putere din vremuri predacice; cea mai veche biserica din Romania)

a€¢ Icoana Sf. Nicolae a€“ Manastirea Predeal, jud. Brasov

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Sambata de Sus, Com. Voila, Sat Sambata de Sus, jud. Brasov

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Dejani, jud. Brasov (langa Fagaras)

a€¢ Pestera «Templului Ursitelor» a€“ Manastirea «Sapata in Piatra», Dealul Plesu, Sat Sinca Veche, jud. Brasov (loc tamaduitor si de putere din vremuri predacice; intre Brasov si Fagaras, langa Persani)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica Vovidenia, Sat Luncani, Com. Vanatori, jud. Bacau

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Zburatoarea a€“ Care a Zburat|) a€“ Manastirea Magura Ocnei, jud. Bacau

a€¢ Icoana Maicii Domnului (care plange) a€“ Catedrala Episcopiei Buzau

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea |Banului|, Buzau, jud. Buzau

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Schitul Dalhauti, jud. Buzau (langa Focsani)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Schitul Cetatuia (langa Man. Ciolanu), Com. Tisau, jud. Buzau

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica din Satul Alunis, jud. Buzau

a€¢ Biserica |Sf. Filofteia|, Buzau (loc tamaduitor)

a€¢ Bisericutele rupestre a€“ Zona Alunis, Fisti, Colti, Å¢ara Luanei, Agaton etc, jud. Buzau (stravechi locuri tamaduitoare si de putere din vremuri predacice)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Adam, Com. Cuca, jud. Vaslui

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Tanguirea Maicii Domnului|) a€“ Manastirea |Acoperamantul Maicii Domnului|, Sat Garceni, Com. Malinesti a€“ Garceni, jud. Vaslui (langa Vaslui)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Floresti, Sat Floresti, Com. Poienesti, jud. Vaslui

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Bujoreni, Com. Zorleni, jud. Vaslui

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Lidianca| sau |Inchinatoarea|) si a Sf. Gheorghe de pe versoul celei dintai a€“ Manastirea Neamt, Com. Vanatori, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului |Cu 3 Maini-Trihirusa| a€“ Biserica |Sf. Gheorghe| din incinta Manastirii Neamt, Com. Vanatori, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Giurgeni, Roman, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Pangarati, jud. Neamt

a€¢ Icoana Sf. Ana cu Maica Domnului a€“ Manastirea Bistrita, Com. Viisoara, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Iconita|) a€“ Manastirea Bisericani, Com. Viisoara, jud. Neamt

a€¢ Pestera Sf. Chiriac de la Bisericani (praznuit pe 31 decembrie) si cea a Sf. Iosif a€“ Manastirea Bisericani, Com. Viisoara, jud. Neamt (locuri tamaduitoare)

a€¢ Icoana Maicii Domnului (sec. XVI) a€“ Manastirea Varatec, Com. Agapia, Sat Varatec jud. Neamt

a€¢ Icoanele Maicii Domnului (cele 2: din biserica si |Tanguirea| de la fantana) si Icoana Mantuitorului (cea mica) a€“ Manastirea Agapia, Com. Agapia, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Axionita|)a€“ Manastirea Sihastria, Com. Pipirig, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica Satului Trifesti-Roman, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Durau, Com. Ceahlau, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Petru Voda, Com. Poiana Teiului, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Cipriota|) a€“ Manastirea Secu, Com. Pipirig, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Horaita, Com. Cracaoani, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Schitul Horaicioara, Com. Cracaoani, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Schitul Icoana, Com. Vanatori, jud. Neamt

a€¢ Icoana Maicii Domnului (copie minunata dupa |Portarita| de la Mt. Athos) a€“ Biserica |Sf. Spiridon| a spitalului judetean din Piatra Neamt, jud. Neamt

a€¢ Icoana Sf. Nicolae a€“ Manastirea Almas, Sat Almas, Com. Garcina, jud. Neamt

a€¢ Icoana Sf. Zenovie a€“ Manastirea Nechit, Com. Borlesti, jud. Neamt

a€¢ Pestera Sf. Teodora de la Sihla a€“ Schitul Sihla, Com. Vanatori, jud. Neamt (loc tamaduitor)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Sf. Imparati|, Gura Humorului, jud. Suceava

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Putna, Com. Putna, jud. Suceava

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Sihastria Putnei, Com. Putna, jud. Suceava

a€¢ Icoana Maicii Domnului (din fata catapetesmei, in prezent in paraclis) a€“ Manastirea Moldovita, Com. Vatra Moldovitei, jud. Suceava

a€¢ Icoana Maicii Domnului (din fata catapetesmei) a€“ Manastirea Sucevita, jud. Suceava

a€¢ Icoana Maicii Domnului si icoana Sf. Ap. Ev. Ioan si alte icoane minunate a€“ Schitul Rarau, Com. Crucea, jud. Suceava

a€¢ Icoanele Maicii Domnului (cele 2) a€“ Manastirea Sihastria a€“ Rarau, Com. Crucea, jud. Suceava

a€¢ Icoana Maicii Domnului (copie dupa |Portarita| de la Mt. Athos) a€“ Biserica din Com. Radaseni, jud. Suceava (langa Falticeni)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Dragomirna, comuna Dragomirna, jud. Suceava

a€¢ Icoanele Catapetesmei a€“ Manastirea Dragomirna, jud. Suceava

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Rasca, Com. Rasca, jud. Suceava

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica Spitalului Judetean din Suceava, jud. Suceava

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Slatina, jud. Suceava

a€¢ Icoana Mantuitorului (din muzeul manastirii) a€“ Manastirea Moldovita, jud. Suceava

a€¢ Troita (pe locul unde S-a aratat Sf. Treime) a€“ Schitul Pojorata (Corlateni), Com. Pojorata, jud. Suceava

a€¢ Icoanele din Muzeul din Pronaos a€“ Manastirea Bogdana, Radauti, jud. Suceava

a€¢ Icoana Sf. Gheorghe a€“ Manastirea Camarzani, Sat Camarzani, Com. Vadu Moldovei/Ciumulesti, jud. Suceava (langa Falticeni)

a€¢ Chilia pestera a Sf. Daniil Sihastrul a€“ Manastirea Putna, Com. Putna, jud. Suceava (loc de putere)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Schitul Cozancea, Com. Sulita, jud. Botosani

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Vorona, comuna Vorona, jud. Botosani

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Sihastria Voronei, comuna Vorona, jud. Botosani

a€¢ Icoana Sf. Ioan Botezatorul a€“ Manastirea Gorovei, Sat Gorovei, Com. Varfu Campului (langa Dorohoi), jud. Botosani

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Prodromita|) a€“ Manastirea Valea Neagra, Com. Herastrau/Nistoresti, jud. Vrancea

a€¢ Icoana Sf. Nicolae a€“ Manastirea Lepsa, Com. Tulnici, jud. Vrancea

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Dalhauti, Com. Carligele, jud. Vrancea

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Poiana Marului, Sat Jitia de Jos, Com. Jitia, jud. Vrancea

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica Mitropoliei din Iasi (Bd. Stefan cel Mare 16)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Golia, Iasi (Str. Cuza Voda 51)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Socola, Iasi

a€¢ Icoana Maicii Domnului (|Prodromita|) a€“ Manastirea Bucium, Iasi (Str. Paun 14)

a€¢ Icoanele (cele 2) Maicii Domnului a€“ Biserica |Sf. Nicolae Domnesc|, Iasi

a€¢ Icoana Mantuitorului si icoana Maicii Domnului (care plang; minune neconfimata oficial) a€“ Biserica |Sf. Nectarie| din cartierul |Alexandru cel Bun|, Iasi

a€¢ Icoana Sf. Spiridon a€“ Biserica |Sf. Spiridon| (din cadrul Spit. |Sf. Spiridon|), Iasi (Bd. Independentei 1, Pta. Unirii)

a€¢ Icoana Sf. Mina a€“ Biserica |Sf. Andrei si Mina|, Iasi(langa Palatul de Cultura)

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Dobrovat, Com. Dobrovat, jud. Iasi

a€¢ Icoanele Maicii Domnului (cele 3), Icoana Mantuitorului si Icoana Sf. Ioan Botezatorul a€“ Manastirea Hadambu, Com. Mogosesti, jud. Iasi

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica din Com. Parcovaci (langa Harlau), jud. Iasi

a€¢ Icoana facatoare de minuni a€“ Manastirea Miclauseni, Com. Butea, jud. Iasi

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Mavromolu, Galati, jud. Galati

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Adam, Sat Adam, Com. Draguseni, jud. Galati

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica Satului Pascani, Com. Vladesti, jud. Galati

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Biserica |Sf. Nicolae|, Comuna Smulti, jud. Galati

a€¢ Icoana Maicii Domnului a€“ Manastirea Vladimiresti, com. Tudor Vladimirescu, jud. Galati

monolith
16-May-2010, 06:27 PM
Nu il recunosc pe Papa ca fiind reprezentantul Lui DUMNEZEU pe pamant.

ei bine, nici catolicii nu te vor recunoaste ca fiind una de-a lor.

Rosse
16-May-2010, 07:19 PM
Sunt ortodoxa si nu am afirmat niciodata ca as fi catolica !

monolith
17-May-2010, 05:41 AM
Sunt ortodoxa si nu am afirmat niciodata ca as fi catolica !

atunci de ce il faci pe Luther eretic si ratacit, daca el nu s-a luat cu nimic de credinta ta si nu ti-a jignit cu nimic credinta?

Rosse
17-May-2010, 08:49 PM
Luther a declansat un protest la adresa Bisericii Catolice, datorita opulentei si luxului in care traiau prelatii catolici. Nu s-a luat de voi, asa ca nu trebuie sa-l critici, in conditiile in care nici tu nu esti de acord cu catolicismul.
Rataciti sunt cei care traiesc in pacat precum: fumat, betie, adulter, crima, etc etc, nu cei care cred in Dumnezeu chiar daca intr-un fel in care nu-ti convine tie.

Cel ce si-a dedicat viata pe cercetarea Sfintei Scripturi si si-a daruit fiinta Bunului Dumnezeu implinind poruncile evanghelice,inseamna ca si-a zidit o casa pe o stanca nezdruncinata si oricare ar fi conditiile si imprejurarile vietii,fie ele nefavorabile,vitrege,acela nu-si va imputina lupta lui cea duhovniceasca,el va lupta continuu,chiar daca lupta sa ramane necunoscuta sau neinteleasa de catre ceilalti.Nici-o incercare sau ispita care il asalteaza nu v-a reusi sa il intoarca din drum,si nici vre-o judecata nu v-a face el,pentru ca stie ca aceasta nu ii apartine.De multe ori se intampla sa nu dam nici-o importanta ispitelor care se nasc in noi dar ,vedem pacatele celorlalti si avem tendinta de a emite hotarari judecatoresti dure,nefiind atenti la dezastru moral ce ne paste prin marea cadere a sufletului nostru.De aceea sarpele cel viclean de la inceputul Sfintei Scripturi a ajuns in finalul acesteia un mare balaur.Deci daca nu ai ca scut al vietii tale smerenia si nu te supui Dumnezeiestii ascultari,lepadandu-te de sine,atunci te imbraci cu haina mandriei,atribuindu-ti rolul de judecator si dandu-ti invataturi dupa bunul tau plac, te indepartezi de indeplinirea poruncilor Evangheliei.Si acolo unde acestea nu sunt indeplinite,nu exista crestinism,oricare ar fi nuantele si aparentele exterioare.Nu cred ca luxul si opulenta l-a indignat pe Luther in infaptuirea reformei protestante si nici revolta impotriva faptelor Inchizitiei,ci propria lui mandrie,propria lui slabiciune a sufletului si a trupului,pe care le-a lasat in timp sa treaca neobservate si nu a fost atent la pacatul care crestea in el si devenea tot mai greu si mai puternic in comparatie cu luxul si opulenta celorlalti.De ce a cazut lucifer?Pt ca a vrut sa fie mai presus de DUMNEZEU .Si acest nefericit de ce a ratacit drumul?Pentru ca nu a vegheat la pacatul mandriei care actiona in el,fiind aruncat din cadere in cadere,asa ca o reactie de fisiune,in lant.Cel ce se conduce dupa propria sa drepatate,omeneasca este plin de sine,de aroganta,adica se predica pe sine si isi trambiteaza faptele sale cele "bune" si se simte si f. indreptatit sa primeasca recompense pamantesti si ceresti,iar cel ce face voia Lui DUMNEZEU,este mereu cufundat in umilinta si recunoaste ca eforturile sale sunt departe de a fi suficiente.In fata tuturor incercarilor se socoteste vrednic de toata pedeapsa pt. ca prin firea cea omeneasca,slaba, nu a reusit sa rupa legaturile cu vicleanul vrajmas si isi recunoaste starea de cadere pe care o impartaseste cu toti oamenii si isi pleaca capul cu supunere,stiind ca prin incercari si ispite ,DUMNEZEU ii invata si ii educa pe slujitorii sai si prin foc se obtine aurul curat.

monolith
18-May-2010, 03:24 PM
Rosse, uita-te in jurul tau, daca Ortodoxia este singura Cale adevarata, atunci ar trebui sa se vada lamurit acest lucru, adica sa existe roade bune. Scuza-ma, insa Danemarca, o tara luterana (ca tot te-ai luat de Luther, judecandu-l ca fiind eretic si pacatos, desi sunt convins ca credinta lui si ce a facut el pentru Dumnezeu depaseste cu mult credinta ta) este mult mai civilizata si exista un respect al fiecaruia, lucruri absente in Romania, unde se fura la greu, se minte etc.

Rosse
18-May-2010, 06:25 PM
Bun exemplu ai gasit cu Danemarca,o tara unde prostitutia este legalizata si consumul de droguri se afla in faza de dezbatere in Parlament,dar care cu siguranta v-a urma modelul Olandei ,legalizandu-le si pe acestea!Dupa roadele lor ii vei cunoaste!S-a gasit el,Luther, dupa 1500 de ani mai destept si mai invatat decat ceilalti predecesori ai sai,adica 1500 de ani,biserica DOMNULUI IISUS HRISTOS,intemeiata pe poruncile evanghelice s-a aflat in ratacire?Oare pana atunci doctrina crestinismului,atat prin cunoasterea teoretica cat si prin experienta traita si nu mai zic de sfintii si minunile savarsite numai cu putere de la BUNUL DUMNEZEU,adica aceasta credinta a pribegit 1500 de ani?Atunci prin ce putere a fost facut cunoscut si raspandit crestinismul 1500 de ani,caci dupa cate stiu,aproape intreaga Europa,era crestina pana la data aceea.Dar te rog sa iei aminte,omul care isi admira propria sa "CREDINTA " exterioara,nu va scapa de a trece de la pietate la fatarnicie,de fapt,credinta lui este formalism,care place indeosebi lumii de astazi,care cauta un drum confortabil catre DUMNEZEU si daca se poate sa aiba si avantaje din aceasta.Astfel,asemenea persoane se aseamana acelor farisei care respecta litera legii,acea litera care ucide, si respinge Duhul care da viata,caci Imparatia lui DUMNEZEU nu sta in cuvant ci in putere.Si aceasta putere o au acei crestini care cinstesc Crucea DOMNULUI IISUS HRISTOS,pe MAICUTA SFANTA si Preotimea aleasa a DUMNEZEULUI CEL SFANT!

vasi67
20-May-2010, 10:09 PM
Rosse, citesc si ma minunez, ca in secolul vitezei si cel al informatiei si al internetului, unde totul circula, mai exista persoane care nu citesc.
De aceea nu se spun anumite adevaruri. Ca sa nu va ranesca sufletul.
Eu vreau sa iti spun ceva, fara sa te superi sau sa-mi raspunzi.
NU vreau raspuns sau comentarii. Nu va fii pe placul multora ce voi spune aici.
DOAR VERIFICATI si ganditi un pic.
Iisus cand a venit, nu a venit pentru noi toti. El a venit doar pentru fiii lui Israel. EL a venit pentru mantuirea lor. El a venit sa reformeze invatatura lui Moise. Evreii nu au acceptat asta si l-au omorat.
Nici nu se punea problema de crestinism,care a aparut mult mai tarziu
Au sters si au ars toate dovezile despre existenta Lui. L-au insultat si inca Il mai insulta.
Inca mai mint si imprastie o politica dominatoare si expansionista. (Stia Hitler ceva).
Cand s-a schimbat Iisus? Este marea intrebare.
Cand a vazut ca oameni simpli, care nu faceau parte din semitia lui ISrael, pot sa creada in El si in iubire sincera. De ex: Femeia samarineanca ....etc
Istoria e mult mai complicata decat pare.
Este bine sa citim si alte carti decat Biblia ca sa intelegem ce s-a intamplat.
Deci:
Rosse, cauta pe google "cei 144000", sper sa intelegi cine sunt si ce misiune au pe acest pamant.
Daca intelegi asta, o sa intelegi si de ce Romania este "Gradian Maicii Domnului", de ce este "atacata energetic", de ce sunt atatea lupte de Egouri in Romania.
Daca nu intelegi spune-mi si o sa-ti explic.
Mie imi place cand cineva este asa combatant ca tine, dar "sa dam Cezarului ce-i al Cezarului......si....."

monolith
21-May-2010, 01:14 PM
Bun exemplu ai gasit cu Danemarca,o tara unde prostitutia este legalizata si consumul de droguri se afla in faza de dezbatere in Parlament,dar care cu siguranta v-a urma modelul Olandei ,legalizandu-le si pe acestea!!


si asta e calea urmata si de Romania, la fel va fi nu peste mult timp.
clericii ortodocsi de frunte oricum sunt masoni si astea sunt legile care vor fi adoptate si aici.

Nae
21-May-2010, 07:44 PM
Laudat fie Isus!
Rosse, citesc si ma minunez, ca in secolul vitezei si cel al informatiei si al internetului, unde totul circula, mai exista persoane care nu citesc.
De aceea nu se spun anumite adevaruri. Ca sa nu va ranesca sufletul.Eu Ii multumesc lui Dumnezeu, Marire Ţie, Doamne, marire Ţie!, ca in acest secol al... ratacirii, marturisitorii lui Cristos(intre care si Rosse) scriu dupa ce au citit si au retinut Adevarul, nu... impresii.
Numai Adevarul doare, numai Adevarul raneste cand sufletul nu este curat; toate celelalte impresii pierd incet-incet sufletul si-l ratacesc fara durere, ba chiar cu placere "reciproca".

Consider necesar sa subliniez ca, fata de mesajul pios al lui Rosse, referirea ta, vasi67, reflecta nemultumirea si isatisfactia ta(eu asta "citesc"). Oare de ce?
Pentru ca(banuiesc) doresti ca versiunea ta("obiectivul" tau) sa fie adoptata.
Care-i scopul, care-s obiectivele(opuse Bisericii, dupa cum spui)?

Rosse
21-May-2010, 09:40 PM
Draga Vasi67,mai inainte de toate pentru a implini voia Lui DUMNEZEU,trebuie sa o cunosti,dar aceasta este o taina divina,care nu se poate realiza decat prin intermediul revelatiei.Dar pana sa ajungi la aceasta stare,trebuie sa treci printr-o perioada de studiu,si asta implica incercari,ispite,caderi,dar in tot acest timp,cautatorului,DUMNEZEU ii va purta atent de grija,tinand cont ca nevoitorul, are vointa unei purtari bune, care face binele ca pe un lucru de la sine inteles.Toti cautam intelepciune si pentru aceasta de multe ori mergem in virtutea legilor libertatii cautand adevarul.In aceasta continua asceza a ratiunii,manati de dorinta cunoasterii ,ne indreptam spre diferite domenii de studiu ,unele dintre ele destul de complicate si fara zidire sufleteasca,si unde exista riscul de a merge pe un drum fara intoarcere.Dar in ceea ce priveste persoana mea,as fi bucuroasa sa spun ca am fost o " ignoranta " care a citit doar Sfanta Scriptura,poate n-as fi avut vina in toate ratacirile mele...dar la capatul cercetarilor si cautarilor ,am inteles ca de fapt il cautam pe DUMNEZEU si ca primul semn al intelepciunii este sa-ti recunosti greselile si sa-ti vezi pacatele,si inainte de a-i judeca pe altii,trebuie sa te chemi pe tine la judecata,caci nu exista biruinta mai mare pe pamant decat aceea de a te birui pe tine insati.Si toate acestea mi s-au revelat atunci cand eram incercata de suferinta.Pot sa spun ca o perioada am studiat filozofia tao-ista ( simbolul unui user,nu am sa-i scriu numele, este specific filozofiei tao,reprezinta principiul liniei ying-yang,si in traducere inseamna: oricat de rau ai fi ai ceva bun in tine,si ,oricat de bun ai fi ,ai ceva rau in tine)ufologie,metempsihoza, si alte asemenea rataciri .Dar nu poti sluji la doi domni,si am inteles lucrul acesta atunci cand in suferinta mea am primit ajutor si mangaiere numai de la BUNUL DUMNEZEU,intr-un fel pe care nu il pot spune nimanui,dar am invatat,ca la poarta sufletului nostru, bate cu blandete DOMNUL si daca vrei sa te transpui in lumina credintei si sa fii viu,este numai decizia ta,exista la un moment dat in viata ta "ceva" care declanseaza mecanismul inimii spre aceasta cunoastere metafizica a Lui DUMNEZEU,care este puritate si perfectiune.Si legat de cautarea ta,daca nu te ancorezi cu putere in credinta,atunci cand vei gasi ceea ce cauti tu,s-ar putea sa nu-ti placa...si daca n-ai chingile credintei atunci cand vei striga catre DOMNUL,nu vei putea fi tras afara. " Caci lupta noastra nu este impotriva trupului si a sangelui,ci impotriva incepatoriilor,impotriva stapanilor,impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac,impotriva duhurilor rautatii.care sunt in vazduhuri " (Efeseni 6,12 ).

monolith
24-May-2010, 04:06 PM
icoane facatoare de minuni?
icoanele fac minuni? sunt fiinte? nu cumva Dumnezeu face minunile?

Rosse
24-May-2010, 04:40 PM
La DUMNEZEU totul este cu putinta,dar iti apreciez munca ta de troll.

monolith
26-May-2010, 07:43 AM
La DUMNEZEU totul este cu putinta,dar iti apreciez munca ta de troll.

tu vrei ca toata lumea sa fie de acord cu tine? de aceea este forum, pentru ca fiecare sa-si expuna parerea.
daca altul gandeste altfel, nu trebuie sa te superi.

Rosse
26-May-2010, 08:50 PM
Da,ai dreptate monolith,si pe timp ce trece realizez ca locul meu nu este pe acest forum,am sa ma duc pe site-urile ortodoxe,unde toti vorbim aceeasi limba.

vasi67
26-May-2010, 10:48 PM
Draga Vasi67,mai inainte de toate pentru a implini voia Lui DUMNEZEU,trebuie sa o cunosti,dar aceasta este o taina divina,care nu se poate realiza decat prin intermediul revelatiei.Dar pana sa ajungi la aceasta stare,trebuie sa treci printr-o perioada de studiu,si asta implica incercari,ispite,caderi,dar in tot acest timp,cautatorului,DUMNEZEU ii va purta atent de grija,tinand cont ca nevoitorul, are vointa unei purtari bune, care face binele ca pe un lucru de la sine inteles.Toti cautam intelepciune si pentru aceasta de multe ori mergem in virtutea legilor libertatii cautand adevarul.In aceasta continua asceza a ratiunii,manati de dorinta cunoasterii ,ne indreptam spre diferite domenii de studiu ,unele dintre ele destul de complicate si fara zidire sufleteasca,si unde exista riscul de a merge pe un drum fara intoarcere.Dar in ceea ce priveste persoana mea,as fi bucuroasa sa spun ca am fost o " ignoranta " care a citit doar Sfanta Scriptura,poate n-as fi avut vina in toate ratacirile mele...dar la capatul cercetarilor si cautarilor ,am inteles ca de fapt il cautam pe DUMNEZEU si ca primul semn al intelepciunii este sa-ti recunosti greselile si sa-ti vezi pacatele,si inainte de a-i judeca pe altii,trebuie sa te chemi pe tine la judecata,caci nu exista biruinta mai mare pe pamant decat aceea de a te birui pe tine insati.Si toate acestea mi s-au revelat atunci cand eram incercata de suferinta.Pot sa spun ca o perioada am studiat filozofia tao-ista ( simbolul unui user,nu am sa-i scriu numele, este specific filozofiei tao,reprezinta principiul liniei ying-yang,si in traducere inseamna: oricat de rau ai fi ai ceva bun in tine,si ,oricat de bun ai fi ,ai ceva rau in tine)ufologie,metempsihoza, si alte asemenea rataciri .Dar nu poti sluji la doi domni,si am inteles lucrul acesta atunci cand in suferinta mea am primit ajutor si mangaiere numai de la BUNUL DUMNEZEU,intr-un fel pe care nu il pot spune nimanui,dar am invatat,ca la poarta sufletului nostru, bate cu blandete DOMNUL si daca vrei sa te transpui in lumina credintei si sa fii viu,este numai decizia ta,exista la un moment dat in viata ta "ceva" care declanseaza mecanismul inimii spre aceasta cunoastere metafizica a Lui DUMNEZEU,care este puritate si perfectiune.Si legat de cautarea ta,daca nu te ancorezi cu putere in credinta,atunci cand vei gasi ceea ce cauti tu,s-ar putea sa nu-ti placa...si daca n-ai chingile credintei atunci cand vei striga catre DOMNUL,nu vei putea fi tras afara. " Caci lupta noastra nu este impotriva trupului si a sangelui,ci impotriva incepatoriilor,impotriva stapanilor,impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac,impotriva duhurilor rautatii.care sunt in vazduhuri " (Efeseni 6,12 ).

Rosse, tu ti-ai ales calea.
Este calea ta. Nu trebuie sa te superi.
Useri ca mine.....si ca altii....au alte cai. Linia finala ar trebuii sa fie identica. Spun "ar trebuii" pentru ca nici tu, nici eu, nu o cunoastem. Speram sa fie cea buna. Spre lumina si iubire.
Eu cu cat studiez mai mult, imi dau seama cat de departe suntem de D-zeu si Iisus.
Incerc prin explicatiile mele sa nu ranesc pe nimeni, ci sa-l trezesc....sa-l incit sa gandeasca si sa citeasca.
Daca, uneori par mai dur sau mai incisiv, este pentru ca nu inteleg..... de ce voi nu intelegeti dar nici nu vreti sa verificati, ceva izbitor de logic.
Nu vreau sa-ti dau exemple de simboluri care se repeta in Biblie si voi le luati mot-a-mot.
Dar fiecare are dreptul la opinie si libera exprimare.
Am citit siteuri crestine (observi ca nu sriu ortodocse - eu consider ca toti suntem frati, separati de politici) si toate spun aceleasi lucruri. Rugaciuni si citate din Biblie.
Unele incearca fara succes sa explice versete din Biblie. Iti vine sa si razi cateodata de puerilul situatiilor.
Explicatiile sunt atat de simple fara a le da o conotatie dogmatica.
Revenind la icoane......nu ele fac miniuni......cum nici crucile de pe morminte nu fac minuni......si nici moastele. Intradevar unele sunt incarcate cu o vibratie aparte, dar pentru a simtii asa ceva trebuie ca si tu sa rezonezi cu ele, adica sa crezi din tot sufletul si toata fiinta ta.
Credinta ta face minunile. Parca asa spunea si IIsus "credinta ta te-a vindecat".

monolith
27-May-2010, 06:29 PM
Da,ai dreptate monolith,si pe timp ce trece realizez ca locul meu nu este pe acest forum,am sa ma duc pe site-urile ortodoxe,unde toti vorbim aceeasi limba.

daca te consideri o lumina (Filipeni 2:15) atunci continua sa luminezi si aici.

maria49
13-January-2011, 05:49 PM
http://www.youtube.com/watch?v=R9xg5rkQZ_g&feature=player_detailpage
http://www.youtube.com/watch?v=5EtrEA5MVkY&feature=player_detailpage

http://www.youtube.com/watch?v=fxnwbrQD2UM&feature=player_detailpage

maria49
21-January-2011, 03:49 PM
http://www.youtube.com/watch?v=dYxdhIFdJ9w&feature=player_detailpage

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=m-JxIs_2qXE

tititaurul
04-February-2011, 08:40 AM
Una dintre icoanele facatoare de minuni din Bucuresti este icoana Maicii Domnului de la Manastirea Mihai Voda (http://constantin-brincus.blogspot.com/2011/02/icoana-facatoare-de-minuni.html). Ctitorie a Marelui Voievod Mihai Viteazul, manastirea fost ridicata la sfarsitul secolului al XVI-lea in urma unei fagaduinte facuta Sfantului Nicolae.
Din consemnarile cronicarului muntean Radu Popescu si ale cronicarului maghiar Szamosközy Istvan aflam ca, pe vremea cand Mihai era Ban al Craiovei, fiind condamnat la moarte de catre Alexandru Voda cel Rau, in drum spre locul executiei, a cerut voie garzilor sa intre sa se inchine in Biserica Alba-Postavari (demolata in timpul regimului comunist). Aici s-a rugat in fata icoanei Sfantului Nicolae, caruia i-a fagaduit ca-i va inalta o manastire in apropiere, daca il scapa de la moarte. Rugaciunea i-a fost ascultata si, ajuns la locul executiei, calaul, speriat de chipul maret al Banului Craiovei, a aruncat securea spunand ca nu poate sa-l omoare pe acest om. Scapand de la moarte, Mihai si-a tinut fagaduiala si a ridicat Manastirea cu hramul Sfantului Nicolae, cunoscuta sub numele de Manastirea Mihai Voda, bijuterie arhitectonica, in prezent monument UNESCO.
În timpul regimului comunist, biserica a scapat miraculos de buldozere. Se spune ca in preziua demolarii, Ceausescu ar fi avut un vis cumplit, ce l-a determinat sa renunte la demolare si sa accepte solutia translatarii. Astfel, biserica a fost translatata 289 m din Dealul Spirii (Dealul Uranus) in spatele cladirilor ce marginesc Splaiul Independentei, pe strada Sapientei, dupa care a fost inchisa si nu s-a mai slujit in ea pana in anul 1994. Pe placa din curtea bisericii sunt inscrise urmatoarele cuvinte: "Acest stravechi lacas ce stralucea odinioara pe Dealul Uranus, fiind cea mai frumoasa cetate medievala a scapat de vitregiile vremurilor din urma fiind stramutata in anul 1985 in strada Sapientei. Din mila lui Dumnezeu, Biserica a fost redeschisa in anii de arhipastorire a P.S. ******** Patriarh al BOR, sfintita si predata cultului la 17 aprilie 1994 de catre P.S. Teodosie Snagoveanul si incredintata P.S. Preot Adrian Beldianu".
Din relatarile parintelui paroh Adrian Beldianu aflam ca a doua zi dupa sfintirea bisericii, doamnele venite pentru curatenie au constatat ca Icoana Maicii Domnului, pictata pe un fond albastru deschis, crapata pe mijloc si deteriorata, este fierbinte si nu poate fi scoasa din lada in care se afla. Initial, parintele a crezut ca Icoana s-a infierbantat din cauza unor posibile lumanari aprinse in fata ei, dar in biserica nu ardeau lumanari si atunci parintele cu bucurie amestecata cu teama sfanta a constatat ca este vorba de o minune. Vazand starea Icoanei, s-a gandit ca Maica Domnului il indeamna pe aceasta cale sa o restaureze.
În timpul lucrarii de restaurare, realizata de una dintre cele mai cunoscute restauratoare, specialista in icoane cantacuzine, Irina Predescu, a iesit la iveala inscriptia cu numele Icoanei, Odighitria, insemnul donatiei facute de monahul Ioan din Rusicon (Muntele Sfant), anul 1666 si semnatura acestuia. Odighitria (Hodighitria) inseamna "cea care te povatuieste si care te intampina", "te previne inainte de necazuri". Icoana era un dar pentru Mihai Viteazul, insa a ajuns la Bucuresti la mult timp dupa moartea voievodului.
Parintele paroh dandu-si seama nu numai de valoarea istorica a Icoanei, cat si de valoarea duhovniceasca, a apelat la studentii din Salonic cu rugamintea de a-i cauta istoricul si Slujba Icoanei.
Pana sa primeasca raspuns, atat parintele, cat si credinciosii au constatat cum Icoana incepe sa li se descopere in mod miraculos, la praznicile Sfintiei Sale, isi schimba fata, se imbujoreaza, adunand sau desfacand sfanta gura. În momentele de cumpana din timpul lucrarilor de restaurare a Bisericii Mihai Voda, Icoana se intrista sau se lumina.
A urmat apoi cea mai mare minune traita de o credincioasa, care din cauza unei interventii chirurgicale a fost anuntata de doctori ca nu va avea copii. Zdrobita de veste, s-a lasat convinsa de o prietena sa vina la biserica. Parintele a sfatuit-o si i-a dat canon sa savarseasca neintrerupt, timp de 40 de zile, Paraclisul Icoanei Maicii Domnului, iar la sfarsit Acatistul Bunei Vestiri. Nu dupa mult timp, femeia l-a anuntat pe parinte ca va avea un prunc. S-a nascut o fetita sanatoasa si frumoasa, primul copil inchinat Maicii Domnului Odighitria. Au urmat si alte asemenea minuni, tineri care s-au casatorit, bolnavi care primeau alinare si vindecare.
Mai tarziu, parintele paroh a primit Slujba si istoricul Icoanei Maicii Domnului Odighitria din Manastirea Xenofon din Sfantul Munte Athos. Citind istoricul, parintele a constatat ca toate minunile savarsite in biserica Manastirii Mihai Voda sunt aceleasi cu cele ale Icoanei surori. A mai aflat un lucru nou ca Icoana are si darul izbavirii de cancer. Parintele mai spune in "Cuvant inainte" la "Paraclisul Icoanei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu", tiparita cu binecuvantarea PS Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului:
"Apoi am deslusit ceea ce eu duhovniceste intuisem deja, ca Paraclisul Icoanei se citeste intotdeauna urmat de Acatistul Bunei Vestiri; Maica Domnului m-a luminat.
Maica Domnului sa ne binecuvinteze si sa ne invredniceasca sa fim neobositi inchinatori si slujitori ai acestei Sfinte Icoane Povatuitoare, ce se praznuieste cu sarbatoare in fiecare an, la 21 ianuarie (stil nou)."
In momentele dificile cauta-L pe Dumnezeu !
In momentele de liniste adora-L pe Dumnezeu !
In momentele dureroase ai incredere in Dumnezeu !
In toate momentele multumeste-I lui Dumnezeu !

maria49
04-February-2011, 09:57 AM
Referitor la Moaste ,intr-un an in peleinajul meu la SF,Cuvioasa Maica Parascheva ,ne povestea o crestina care mergea de ani de zile la Iasi si care si-a facut cunostinte la manastire de maicile care se ocupa de vesmintele Cuvioasei.In fiecare an vesmintele sunt schimbate cu unele noi ,iar pantofii Cuvioase erau tociti ,semn ca ,Cuvioasa pleaca la cei care ii cer in rugaciuni sa fie ajutati .In alt an racla Cuvioasei nu a putut fi scoasa din biserica si pusa in baldachinul pregatit pana nu s-au facut mai multe rugaciuni in plus de cele care se fac in fiecare an .Cine are credinta cat un bob de miei poata sa creada si acest lucru ,toate se fac cu voia Domnului.

maria49
04-February-2011, 10:09 AM
Icoane cu Maica Domnului facatoare de minuni, in Neamt
Învaluite intr-un mister de nepatruns, insa privite cu multa speranta, icoanele facatoare de minuni atrag la lacasurile sfinte, mii de pelerini. Oameni care isi pun intreaga speranta in puterea lor tamaduitoare, ori pentru ajutor in momentele grele ale vietii. Rugindu-se, cerind, lacrimind, cu genunchii plecati, crestinii asteapta ca in viata lor sa se produca un miracol. În traditia bisericii crestine, icoana este numita „fereastra spre cer“, iar asta pentru ca, dupa cum spun preotii, avind in fata reprezentarea sfintilor, care „intermediaza“ pentru ei in fata lui Dumnezeu, legatura lor cu divinitatea este cu mult mai puternica. Însa, despre icoanele facatoare de minuni se spune ca au o putere aparte. „Unele icoane sint vindecatoare de boli, izgonitoare de duhuri rele, iar altele sint aducatoare de ploi binecuvintate si protectoare ale manastirilor si familiilor credincioase. Fara indoiala, toate icoanele sint facatoare de minuni si ajutatoare credinciosilor. Dar unele poarta o charisma speciala, pe care o simte numai cel ce se roaga mult si cu lacrimi in fata sfintelor icoane“, spunea arhimandritul Ioanichie Balan, ucenicul duhovnicului Ilie Cleopa de la Sihastria, in cartea „Sfintele icoane facatoare de minuni din Romania“.

Icoana Maicii Domnului „Lidianca“ de la Neamt, unicat in Romania

Icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului atrag ca un magnet credinciosii. În Neamt sint citeva manastiri care adapostesc asemenea odoare - Neamt-Maica Domnului „Lidianca“, Secu-Maica Domnului „Cipriota“, Sihastria-Maica Domnului „Axionita“, alte lacasuri monahale fiind Agapia, Horaita, Bisericani, Durau si Schitul Icoana.
Fiecare are povestea sa, iar din experientele credinciosilor care s-au aflat in preajma acestora, s-au tesut numeroase legende.
Cea mai veche si mai valoroasa, nu doar dintre icoanele facatoare de minuni din Moldova, ci din Romania, este considerata Maica Domnului „Lidianca“ de la Manastirea Neamt. Încarcatura duhovniceasca a acestei icoane vine si din faptul ca la ea s-au rugat, de-a lungul celor 600 de ani de existenta, mii de calugari, unii dintre ei deveniti sfinti.
Traditia si unele vechi insemnari arata ca aceasta icoana este o copie a icoanei Maicii Domnului pictata prin minune pe un stilp al bisericii din Lida. Aceasta biserica fusese ridicata in cinstea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu pe vremea cind sfintii apostoli Petru si Ioan propovaduiau in acea parte. Ei ar fi rugat-o pe Preasfinta Fecioara sa o binecuvinteze si sa o sfinteasca prin venirea sa. Maica Domnului i-a trimis inainte, cu binecuvintare, iar ei, mergind, au aflat pe un stilp ce intarea cladirea bisericii chipul Fecioarei facut nu de mina, ci de Dumnezeu. Se spune ca, mergind acolo si vazindu-si chipul, dar si multimea de popor ce crezuse in Hristos, Maica Domnului s-a veselit cu duhul si a dat acelei icoane darul si puterea facerii de minuni. În anul 665, inainte de a fi hirotonit patriarh, fericitul Ghermano s-a inchinat la Mormintul Domnului si a vazut si icoana Maicii Domnului din Lida. El a pus mesteri alesi sa picteze o icoana exact dupa cea originala, iar pe verso chipul Sfintului Mare Mucenic Gheorghe, originar din Lida. De aici si denumirea data icoanei, „Maica Domnului Lidianca“.
Dupa cum spun inscrisurile vechi, Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni din Manastirea Neamt a fost donata voievodului Alexandru cel Bun de imparatul bizantin Manuel Paleologu, in anul 1401.

http://www.monitorulneamt.ro/pictures/2007/08/150055.jpg
Pe spate icoana are chipul SF.GHEORGHE
Se spune ca cine are probleme cu copii cand ajunge la Icoana Maicii Domnului sa-i adreseze urmatoarea rugaciune:" Maica Domnului eu sunt mama trupeasca a fiului meu....(numele) si til daruiesc tie sa-i fii maica duhovniceasca si sa-l ajuti pe (numele si spui dorinta pentru care te rogi)
Miracolul aratarii Fecioarei Maria, din dealul Bisericanilor

O alta icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului este la Manastirea Bisericani, povestea sa pornind din vremea voievodului Stefan cel Mare si Sfint. Un calugar, pe nume Iosif, care isi ducea traiul prin muntii Moldovei, a avut marea dorinta sa ajunga in Tara Sfinta, acolo unde pamintul a primit atingerea lui Iisus. Drumul pina la Ierusalim era lung, plin de greutati si primejdii, dar cu voia lui Dumnezeu a ajuns la Sfintul Mormint. Au urmat ani lungi de ucenicie in ale credintei, de rugaciune fierbinte si post, in pesterile din pustiul Iordanului. Vremea a trecut, iar calugarul moldovean a devenit duhovnic in toata puterea cuvintului, iar in jurul sau s-au strins alti monahi care vietuiau la Ierusalim. Dar pacea lor a fost tulburata de navala paginilor. Parintele Iosif si-a adunat ucenicii si s-a hotarit sa se intoarca acasa, in tara Moldovei. Calugarii s-au stabilit in padurile Bisericanilor, din tinutul Neamtului, aproape de Manastirea Bistrita. Departe de infricosatoarele lupte purtate cu turcii, calugarii veniti din Tara Sfinta au pastrat rinduielile monahale deprinse in pustiul Iordanului, rugindu-se neincetat, intarindu-se in credinta. Dar, paginii au navalit peste lacasurile sfinte, dindu-le foc, inclusiv schitului de la Bisericani. Loviti de prapad, cuviosii calugari, atitia citi mai ramasesera nerisipiti, i-au cerut lui Iosif, care ajunsese la o virsta inaintata, sa plece la Sfintul Munte Athos, pentru ca viata lor de rugaciune sa nu mai fie asuprita si tulburata. Si-au adunat putinele lucruri care le mai ramasesera si au inceput sa coboare muntele. Dar, inainte de a ajunge la prima carare, in ramurile unui stejar li s-a aratat o femeie imbracata in haine imparatesti, cu chipul blind si luminos. Aceasta i-a intrebat: „Parintilor, unde va duceti?“. Acestia i-au raspuns: „Ne ducem la Athos, in Gradina Maicii Domnului“. Atunci, ea le-a spus: „Ramineti pe loc, ca si aceasta este Gradina Mea“. Apoi a disparut. Era Maica Domnului. Vestea acestei minuni s-a raspindit ca fulgerul. Însusi domnul Stefan al Moldovei a pus piatra de temelie a unei falnice manastiri de piatra care sa-i adaposteasca pe calugarii cei cucernici. Asa a inceput povestea Manastirii Bisericani, de la minunea stejarului in care, de atunci, a vegheat mereu o icoana a Maicii Domnului. De la miracolul aratarii Fecioarei, din iulie 1449.

Maica Domnului de la Horaita, „Izbavitoarea de seceta“

Odorul cel mai de pret al Manastirii Horaita este icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului - „Izbavitoarea de seceta“. Deosebita ca valoare artistica, realizata in prima jumatate a secolului al XVIII-lea, aceasta provine din vechea biserica de lemn a Horaitei (1824). Îmbracamintea in argint a icoanei a fost realizata in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Numele icoanei, de „Izbavitoare de seceta“ provine de la numeroasele minuni pe care „Maica Domnului de la Horaita“ le-a facut, in vreme de seceta, in timpul procesiunilor prin comunele sau satele afectate de lipsa apei.
Biserica Manastirii Durau, cu hramul „Buna Vestire“, adaposteste, de asemenea, o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, de dimensiuni mari. Icoana, argintata, dateaza din secolul al XVIII-lea.

maria49
03-April-2011, 08:51 PM
Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului din Murom (Rusia, sec. XIII)
Este o icoană care a fost adusă la Murom din Kiev, de către apostolul acestei zone îndepărtate, Prinţul Sfânt Constantin, în sec. XII. Acesta a încercat să-i convingă pe păgânii din Murom să se convertească la creştinism, dar ei nu au acceptat ci au hotărât să-l asasineze. Sfântul însă a venit între păgâni cu Icoana Maicii Domnului pe care o adusese de la Kiev, cunoscând intenţiile lor.
http://img.ove
r-blog.com/597x695/1/88/75/83/Sfintii-zilei/Icoana-Maicii-Domnului-Mourom--12-aprilie.jpg
Harul care se răspândea de la Maica Domnului, din expresia feţei sale, a mişcat inimile păgânilor. Ei au cerut iertare prinţului şi au dorit botezul creştin.Mai târziu, Sfântul Vasile de Riazan a fost ajutat de Sfânta Icoană să meargă pe apa râului Oka, pe mantia sa, de la Murom la Riazan, având Icoana în braţe, contra curentului. Sfântul episcop fusese acuzat pe nedrept de păcat, iar locuitorii cetăţii păstorite de el doreau să-l judece şi să-l omoare. Toată noaptea el se rugase lui Dumnezeu şi Maicii Domnului să-l ajute, apoi luase Icoana cu sine. Mersul lui minunat a arătat cetăţenilor că acuzaţia fusese injustă şi că Icoana este făcătoare de minuni. De aceea, la mal, credincioşii adunaţi să-l judece pe episcop, l-au aclamat şi s-au închinat Maicii Domnului şi Pruncului din Icoană. De atunci, episcopul şi-a mutat reşedinţa de la Murom la Riazan, aducând cu sine şi Icoana.Icoana de la Murom a fost sărbătorită iniţial pe toată durata postului Sfinţilor Apostoli, dar celebrarea ei a fost mutată pe 12 aprilie, zi în care e sărbătorit Sfântul Vasile de Riazan, la hotărârea sinodului rus. În lume există mai multe copii sau icoane repictate având ca model pe aceasta.Troparul Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria - Muromskaia Riazanskaia:„Fiind izvor al duioşiei, o, Născătoare de Dumnezeu, fă-ne pe noi vrednici de mila ta; veghează asupra poporului păcătos; arată puterea ta şi azi, ca să ne umplem de speranţă noi cei ce cu lacrimi strigăm: Bucură-te, precum odinioară Gavriil, Arhanghelul ţi-a grăit."

maria49
03-April-2011, 09:02 PM
Trei icoane făcătoare de minuni au fost aduse din Rusia in Grătieşti, Republica Moldova


21 NoiembrieCatre sarbatoarea inchinata Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil la parohia "Sfânta Treime" din Gratiesti a fost o sarbatoare cu totul deosebita, fiind aduse spre inchinare trei icoane facatoare de minuni: doua ale Mantuitorului sangeranda si izvoratoare de mir si alta a Sf. Irh Nicolae.

Circa o luna de zile icoanele vor fi duse in diverse zone ale tarii, credinciosii avand posibilitate sa se roage si sa se inchine acestor sfintenii.

Icoanele au fost aduse din Orenrburg, Rusia gratie trudei parintelui Victor Plesca din Gratiesti si sunt insotite de sora Olga, fiica Monahiei Anghelina, in casa careia au inceput sa se produca minunile acum cativa ani.

http://img.over-blog.com/607x403/1/88/75/83/pentru-stiri/generale/83_1227542667_677.jpg

maria49
03-April-2011, 09:05 PM
http://img.over-blog.com/600x399/1/88/75/83/pentru-stiri/generale/83_1227542673_348.jpg
http://img.over-blog.com/597x695/1/88/75/83/Sfintii-zilei/Icoana-Maicii-Domnului-Mourom--12-aprilie.jpg
http://img.over-blog.com/352x443/1/88/75/83/Sfintii-zilei/icoana-Mourom--a-Maicii-Domnului-12-aprilie.jpg

maria49
07-April-2011, 03:25 PM
http://www.gurahumorului.info/ro/images/stories/5motive/icoana.jpg
Acasa

Icoana Făcătoare de Minuni

Minunile săvârșite de Icoana Maicii Domnului din biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" din Gura Humorului nu mai sunt un secret pentru nimeni. Ele au umblat, de fiecare data, din gura în gura printre credincioșii din întreaga țară, făcând ca și cei mai sceptici dintre oameni sa se cutremure și sa își îndrepte fata către post și rugăciune.
Alături de miile de credincioși ortodocși care au solicitat ajutorul sfintei icoane făcătoare de minuni sunt și multe persoane aparținând și altor culte: catolici, greco-catolici, protestanți, sectari și chiar musulmani si mozaici. Puterea tămăduitoare a Sfintei Icoane a ajuns și în străinătate, astfel ca persoane, în special, din Germania și America au venit și s-au închinat Maicii Domnului, cerând sprijin și ajutor în rezolvarea nevoilor. Pana acum, de-a lungul anilor, sunt cunoscute multe fapte deosebite, de miracol, săvârșite de Sfânta Icoana: vindecare de orbire, tot felul de boli și chiar cancer, epilepsie, descoperirea unor furturi de bani, reușite la procese grele, la operații, la examene, în călătorii sau plecări în străinătate.

Cea mai recenta mare minune săvârșită de Icoana Maicii Domnului este cea a vindecării unei fetite care timp de 5 ani a fost muta și paralizata. Este vorba de Irina Ababoaie, o fetita din județul Bacău care s-a născut cu deficiente de vorbire și paralizata. Bunica fetitei povestește în scrisoarea adresata preotului Teodor Bodnar, slujitor la biserica din Gura Humorului, despre aceasta minune:

Am fost de doua ori la Sfânta Icoana și o data la dumneavoastră. M-am rugat și am plâns pentru nepoţica mea care s-a născut paralizata și muta. Vai, cât am chinuit 5 ani de zile s-o duc în brate la baie, s-o îmbrac, s-o hrănesc. Am dus-o la mulți doctori veniți din țară, m-am rugat la zeci de biserici și mănăstiri, am cheltuit tot ce am avut și totul a fost în zadar. Doctorii mi-au spus ca asa va fi cât timp va trai. Va amintiți ca dumneavoastră m-ați incurajat sa nu îmi pierd nădejdea. Ultima data mi-ați dat o iconiță și mi-ați spus sa o pun pe pieptul fetitei. Sosita acasă, am pus pe pieptul fetitei iconița și ea m-a privit îndelung și odată s-a ridicat din pat, a venit la mine, m-a cuprins cu bratele sale și m-a sărutat spunând: <Oh, cât te-am așteptat!>. Am rămas uimita și speriata. Acum fetita merge la grădiniță pe propriile picioare și vorbește curent. Icoana a făcut-o sa meargă și sa vorbească.

Bunica fetitei mulțumește si aduce slava Maicii Domnului pentru aceasta mare minune. Irina, fetita care pana la 5 ani nu a mers si nu a vorbit si care este înzestrată cu o inteligenta rar întâlnită, a povestit telefonic preotului Teodor Bodnar, despre felul cum a simțit ea puterea icoanei:

Atunci când bunica mi-a pus iconița Maicii Domnului pe piept, am simțit în trup un cutremur și parcă cineva m-a ridicat și m-a împins spre bunica. Eu credeam ca visez, dar am simțit lacrimile ei pe obrazul meu și am știut ca sunt treaza.

Minunea aceasta a dovedit încă o data, chiar dacă nu mai era nevoie, cât de mare este puterea lui Dumnezeu și a Maicii Domnului. Cunoscute sunt si alte cazuri de mari minuni săvârșite de Icoana Sfântă, cu ajutorul rugăciunii și a credinței curate.

Vasile Negrea din Suceava s-a rugat icoanei pentru copilul sau de 6 ani care suferise un accident la ochiul drept și căruia mai mulți doctori ii spuseseră ca băiețelul își va pierde vederea. După rugi, cu lacrimi și îngenuncheri în fata icoanei, copilul și-a recăpătat vederea.

Aurel Ionuț din județul Giurgiu în vârstă de 2 ani s-a născut orb. Adus de părinți în fata icoanei, băiatul și-a recăpătat vederea în 10 zile.

Alexandru Galeș din Vicovu de Jos, era chinuit de boala epilepsiei de 30 de ani. Icoana 1-a vindecat complet, astăzi fiind perfect sănătos.

Carmen Hausmann din Germania si Toader Iosub din Gura Humorului, ambii bolnavi psihic, au fost tratați cu ajutorul icoanei Maicii Domnului. De asemenea și multe cazuri de furt de bani, care cu ajutorul Sfintei Icoane au fost recuperați. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului din Gura Humorului este căutată și venerata de credincioșii care își exprima doleanțele lor prin pomelnice care sunt lăsate în jurul icoanei.

Despre Gura Humorului
Pagini de Istorie

Trecutul ce te face sa apreciezi astazi splendoarea orasului Gura Humorului. Citeste tot
Planifica-ti Vizita
Ghid Practic

Un manual pentru cei dornici sa viziteze orasul Gura Humorului si imprejurimile sale. Citeste tot
Evenimente in Gura Humorului
Festivaluri si Targuri

Informatii despre Festivalurile si Targurile din Gura Humorului si imprejurimi. Citeste tot

BLOG GURA HUMORULUI

Cum Ajungi in Gura Humorului?
Vin cu masina
Vin cu trenul
Vin cu avionul
Ce vizitezi?
Manastirile Voronet si Humor
Muzeul Obiceiurilor Populare
Rezervatia Paleontologica Piatra Pinului
Sporturi
Vanatoarea, pescuitul, river-rafting-ul, parapanta, echitatia, off-road-ul si chiar mountain-bike-ul sint doar citeva din sporturile pe care turistii le practica an de an. Citeste tot...
Prognoza Meteo
Fii la curent cu prognoza meteo din Gura Humorului atunci cand te hotarasti sa ne vizitezi orasul. Sistemul nostru meteo este automat si afiseaza starea vremii cu anticipare de 15 zile. Citeste tot... Viata de Noapte
Daca preferi distractiile, cele cateva cluburi din orasul Gura Humorului te asteapta sa le treci pragul. Incinge un party pe cinste cu muzica de calitate si multa voie buna. Citeste tot...
Intrebari Frecvente
Cand si cum am hotarat sa ne lansam online, despre noi si multe alte informatii gasesti pe pagina noastra de "Intrebari Frecvente". Poti sa ne trimiti si email daca vrei sa afli mai multe. Citeste tot... Imprejurimi
Imprejurimile orasului ofera nenumarate locuri unde iti poti petrece concediul alaturi de cei dragi. Informeaza-te despre locurile pe care merita sa vizitezi venind aici. Citeste tot...
Publicitate
Fa-ti publicitate la noi pe site si beneficiezi de preturi mici si reduceri substantiale. Numarul mare de vizitatori ai siteului GuraHumorului.info iti vor oferi recunoasterea pe care o doresti. Vezi oferta Paşte în BucovinaZilele HumoruluiOff Road BucovinaToamna la Voroneţ
--------------------------------------------------------------------------------
Paşte în Bucovina
Tehnica de infrumusetare cu motive zoomorfe, antropomorfe, fitomorfe, schiomorfe etc. a oualor jertfite la Paste, simbol al divinitatii care moare anual, este numita incondeiatul oualor. Tehnologia populara, care transforma oul in opera de arta, cuprinde mai multe faze de lucru: alegerea oualor proaspete de gaina si rata; selectionarea oualor mari si frumoase, cu coaja groasa si fara denivelari; degresarea prin spalarea atenta cu apa calda la care se adauga putin otet pentru a "prinde" vopseaua uniform, fara pete; Citeşte tot Zilele Humorului
In 16 editii, Festivalul a creat un patrimoniu ( mii de caricaturi semnate de artisti romani si straini, mii de epigrame, satire si proze umoristice), un patrimoniu in parte valorificat prin editarea a doua antologii de epigrame ( Umor la… Gura Humorului si Gura…humorului bucovinean), si a unui album de caricatura (Umor la …Gura Humorului).In medie la fiecare editie au participat cate 50 de caricaturisti romani, cate 10 caricaturisti straini, mari actori romani si cate 60 de epigramisti si autori de literatura umoristica.Citeşte tot Off Road Bucovina
Hergheliile motorizate cu sute de cai putere se vor aventura pe 150 de km de trasee, cu diferite grade de dificultate, prin pădurile din jurul oraşului Gura Humorului, pe vechi drumuri forestiere abandonate."Aici am hotărât noi să spargem lacătele conformităţii urbane şi să oxigenăm neuronii care au supravieţuit în urma bătăliei cu asfaltul încins al fortăreţelor-oraş”, spun organizatorii an de an când Gura Humorului devine centrul Off Road Bucovina. Citeşte tot Toamnă la Voroneţ
Incepand cu anii 60, in tara noastra s-a dezvoltat treptat miscarea de cineamatori. Cu sprijinul Uniunii generale a Sindicatelor, apoi si cu cel al Ministerului Culturii, dar intotdeauna sub indrumarea specialistilor din domeniu ( regizori, operatori, scenaristi, critici de film etc.), cineamatorismul a progresat continuu calitativ si s-a extins la tot mai multe centre din toata tara. In mod firesc, au aparut festivalurile – concurs unde se intreceau cei mai buni cineamatori, notati si premiati de jurii competente, formate din specialisti de frunte din lumea filmului. Citeşte tot

maria49
15-April-2011, 07:31 PM
http://www.sfantulioanrusul.ro/Multimedia/Poze/mari/PICT020422_09_2009_16_50_32.jpg

In pelerinajul din 12 apr. 2011 in desertul Hozeva am urcat muntele la Sf. Manastire unde am vazut ,atins moastele intregi ale Sf Ioan Iacob Romanul de la Neamt,am ramas ff ipresionata,am facut acatistul sfantului ,acolo am gasit si pestera si multe alte sf. moaste,a fost ceva inaltator cu toate ca drumul este greu si anevoios,multumesc Domnului ca am calcat pe unde a calcat sfantul

maria49
15-April-2011, 07:37 PM
Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de pe Muntele Tabor
http://www.sfantulioanrusul.ro/Multimedia/Poze/mari/PICT035222_09_2009_16_59_21.jpg
Aici este iarasi un loc minunat si inaltator ,iar de Schimbarea la fata se produce a treia minune sin Tara Sfanta cand apare norul asa cum apare si Lumina Sfinata in seara Invierii Domnului
Icoana Schimbarii la Fata pe Muntele Tabor
http://www.sfantulioanrusul.ro/Multimedia/Poze/mari/PICT035122_09_2009_16_58_45.jpg

maria49
16-April-2011, 06:37 PM
http://www.youtube.com/watch?v=hEVeST0HrOk&feature=player_detailpage

Aici dragii mei exista ceva care nu poti explica in cuvinte ,totul este inaltator ,aici este iezlea in care s-a nascut Mantuitorul sufletelor noastre ,simti cum intreg corpul este cuprins de frisoane si ochii lacrimeaza de bucurie ca ai prilejul sa atingi locuri pline de incarcatura spirituala

natco
16-April-2011, 09:18 PM
maria, ce sunt acele "gauri" instelate?

maria49
17-April-2011, 06:04 PM
Israel La Betleem , in Biserica Nasterii Domnului , se afla o stea de argint cu 14 raze care indica locul nasterii lui Iisus Hristos, luminata de 14 candele,acea stea se afla in dreapta cand intrii in pestera iar in stanga este iezlea in care a fost pus Iisus,draga natco

maria49
17-April-2011, 06:10 PM
http://www.crestinortodox.ro/files/image/biserica%20in%20lume/mormantul%20maicii%20domnului%20-%20ierusalim/mormantul-maicii-domnului.jpg
http://www.crestinortodox.ro/files/image/biserica%20in%20lume/mormantul%20maicii%20domnului%20-%20ierusalim/mormantul-maicii-domnului5.jpg
http://www.crestinortodox.ro/files/image/biserica%20in%20lume/mormantul%20maicii%20domnului%20-%20ierusalim/mormantul-maicii-domnului14.jpg
http://www.crestinortodox.ro/files/image/biserica%20in%20lume/mormantul%20maicii%20domnului%20-%20ierusalim/mormantul-maicii-domnului20.jpg
http://www.crestinortodox.ro/files/image/biserica%20in%20lume/mormantul%20maicii%20domnului%20-%20ierusalim/mormantul-maicii-domnului35.jpg
http://www.crestinortodox.ro/files/image/biserica%20in%20lume/mormantul%20maicii%20domnului%20-%20ierusalim/mormantul-maicii-domnului39.jpg

maria49
17-April-2011, 06:13 PM
Aceste imagini sunt cu Biserica din gradina Ghetimani unde se afla Mormantul Maicii Domnului cu Icoana Facatoare de Minuni si avem preot roman ,aici am lasat un acatist pentru voi dragii mei,cu mare drag,Maria49

maria49
19-April-2011, 06:41 PM
Minunea de la Sfantul Mormant si Martirul Sfintei Lumini - Anul 1326

Citez din articolul: Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii.

Biserica Sfantului Mormant este numita de ortodocsi Biserica Invierii, pentru ca nu moartea, ci Invierea Domnului este temelia, cununa, biruinta crestinilor. Biserica Sfantului Mormant este o constructie mareata din secolul al XI-lea, inaltata de cruciati, in locul altei biserici vechi, zidita de Sfanta Elena in secolul IV, in Ierusalim, Israel. Ea adaposteste cele mai scumpe locuri ale crestinilor: Muntele Golgota si Mormantul Domnului nostru Iisus Hristos; iar jos, in stanca de piatra, se afla pestera unde s-a descoperit Crucea Domnului de catre Sfanta imparateasa Elena.

In partea de rasarit a Bisericii Invierii, plecand de la Altarul inchisorii lui Iisus spre Golgota, intalnim pe rand doua paraclise mici. In primul dintre ele traditia localizeaza locul in care soldatii romani au omorat un sutas roman cu numele Longhin. Acest sutas era un fel de superior al soldatilor romani, insarcinat cu supravegherea rastignirii lui Iisus. Miscat profund de toate cele vazute, el a marturisit inaintea tuturor, zicand: “Cu adevarat Fiul lui Dumnezeu a fost Acesta.” (Matei 28, 54). Pentru marturisirea acestui adevar el a fost decapitat, iar capul sau aruncat in groapa de gunoi a orasului. O femeie oarba din oras descopera prin vedenie capul Sfantului si primeste indata vindecare.

Astfel Sfantul Longhin a devenit primul martir si marturisitor al credintei crestine. Acesta a fost pe vremea lui Tiberiu cezarul din Capadochia, sutas sub ascultarea lui Pilat, guvernatorul Iudeii si a fost randuit din porunca aceluia sa slujeasca la cinstitele patimi ale lui Hristos, si la rastignire si sa pazeasca mormantul cu straja, adica cu ceata sa de ostasi ce avea sub ascultarea lui. Vazand el minunile ce se faceau, cutremurul si intunecarea soarelui, mormintele ce se deschideau, mortii care ieseau afara si pietrele care se despicau, a strigat tare, zicand: “Cu adevarat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu”.

Acesta si cu alti doi ostasi care mai pe urma impreuna cu el au marturisit, n-a primit argintii care i s-au dat de catre iudei ca sa tagaduiasca Invierea. Apoi lasandu-si slujba ce era pe seama lui si mergand in tara sa, propovaduia apostoleste pe Hristos Dumnezeu. Deci plecandu-se Pilat, mai vartos fiind stricat prin fagaduinta de bani de la iudei, a parat pe Longhin cu scrisori catre Tiberiu cum ca si-a lasat slujba si se afla in patria lui propovaduind pe Hristos Dumnezeu. Si Tiberiu indata a trimis cu porunca lui de i-a taiat capul si lui si celor doi ostasi ce erau cu el si i-au adus capul din Capadochia la Ierusalim ca sa se incredinteze Pilat si iudeii de moartea lui si pentru ca sa ia Pilat cele ce i se fagaduisera.

Deci i-au ascuns cinstitul cap afara din cetate in niste gunoi. Si peste multi ani, o femeie slavita din Capadocia, pierzandu-si vederea ochilor, a mers la Ierusalim cu un fiu ce-l avea unic-nascut, ca sa poata sa-si gaseasca leacul orbirii la acele Sfinte Locuri; si ajungand-o si moartea fiului sau, isi plangea indoita jale. Deci aratandu-se in vis fericitul Longhin, si spunandu-i cine este si aratandu-i unde era capul ingropat, a indemnat-o sa sape, sa-l scoata de acolo, ca se va tamadui la ochi si isi va vedea si pe fiul sau, ca se afla preamarit. Femeia afland gunoiul, sapa cu mainile si scoase capul sfantului si indata i s-a tamaduit vederea ochilor si a vazut in vis pe fiul sau ca era impreuna cu sfantul si avea cinste acolo. Atunci a ingropat moastele fiului sau intr-un loc cu capul sfantului; fiindca asa ii zisese sfantul prin vis; si s-a dus la Capadochia, ca si Saul, care cautand asinii tatalui sau, a dobandit imparatia.

Asa si ea cautandu-si lecuirea ochilor, a dobandit aceasta si pe sfantul l-a aflat de atunci cald ajutator. Drept aceea zidind ea mucenicului o biserica foarte frumoasa si punand acolo mucenicestile moaste se imbogati si ea si toti credinciosii de izvoare de tamaduiri, intru marirea Domnului nostru Iisus Hristos.

Martirul Sfintei Lumini - din anul 1326

In anul 1326 erau trei sultanate turcesti, unul in Damasc, unul in Egipt si unul in Babilon. Ce au zis turcii? Cand vin crestinii la Ierusalim sa serbeze Pastile sa nu le dam voie sa slujeasca, pana ce nu vor plati taxa de 9.000 bani de aur, caci turcii nu cred in Hristos.

Patriarhul ortodox Ioachim n-a avut de unde sa plateasca suma pentru ca crestinii ortodocsi erau putini in Ierusalim si doar 100 de preoti, caci erau religii altele, de tot felul. Dar sunt doua strazi de armeni in Ierusalim, mosieri, bogati mari, ei au zis: Platim noi taxa!

Dar turcii i-au intrebat: “De ce iese Sfanta Lumina numai la ortodocsi si nu iese si la voi?” Armenii au zis: “Pentru ca ortodocsii numai ei slujesc la Mormantul lui Hristos si pe noi ne-au dat la o parte”. “Dar, daca veti sluji voi va veni Lumina?” Noi platim si taxa - au zis armenii - Lumina va veni la noi la armeni!” Turcii au zis: “De nu iese lumina la voi o s-o patiti!” Noi ii scoatem pe ortodocsi din Mormant - si l-au luat pe Patriarhul Ioachim si l-au inchis in Manastirea Sfantul Sava, din Ierusalim, cu toti preotii.

A zis Patriarhul: "Daca nu ne lasati sa facem, slujba la Mormantul lui Hristos, o sa facem la Biserica Sfantul Iacob, care este aproape de Mormant", iar turcii le-au dat voie ortodocsilor la aceasta. Dar, turcii au pus de paza peste ei doi turci, generali de armata, ca sa nu vina vreun crestin la Mormant. Crestinii au inceput a plange si au zis ca s-a suparat Dumnezeu pe ei si I-a indepartat de la Mormantul lui Hristos, dar patriarhul le-a zis: “Nu va temeti, ca are sa se faca minune mare.”

Armenii ziceau, ca Lumina la ei o sa vina. Iar Patriarhul zicea, ca de va vrea Hristos sa iasa Lumina la ei n-avem noi ortodocsii ce face. Armenii au facut slujba si ziua si noaptea, dar n-a mai venit Sfanta Lumina. Turcii le-au zis: De ce n-a venit Sfanta Lumina, ca ati platit taxa? In acelasi timp, ortodocsii faceau slujba tocmai a doua zi, pe cand rasarea soarele si cand a zis patriarhul: “Hristos a inviat!” un stalp de marmora din Biserica Sfantul Iacob a crapat si a iesit Sfanta Lumina in varful Stalpului. Patriarhul a pus o scara si au luat Sfanta Lumina din varful stalpului si in acest fel Sfanta Lumina a iesit tot la ortodocsi.

Generalul turc de pe varful stalpului, care pazea acolo pe stalp, a strigat: “Cred in Hristos!” Celalalt general de langa el i-a si taiat pe loc cu sabia capul, celui ce a strigat ca crede in Hristos. Moastele acestui general turc convertit si martir al Sfintei Lumini le-am sarutat si eu, sunt acolo in Ierusalim si acest turc este "Martirul Sfintei Lumini”.

Vazand turcii ca Sfanta Lumina a iesit tot la ortodocsi, au pus un ciuber cu murdarie inaintea usii Sfantului Mormant si fiecare armean trebuia sa manance cate o lingura de murdarie si in acest fel i-au spurcat turcii pe armeni.

Anul 1326.

De atunci a ramas o zicala: “Este bine sa te duci cu armenii la Biserica, dar sa nu mananci cu ei, ca ei cauta sa te spurce, asa cum i-au spurcat turcii pe ei, cand n-a venit Sfanta Lumina.” Distanta de la Sfantul Mormant pana la Biserica Sfantului Iacob, unde s-a aprins Sfanta Lumina este de 100 metri. Stalpul este fotografiat si sapat din marmura fiind pus in Altarul Bisericii Sfantului Iacob. Aceasta este minunea cu armenii, din anul 1326.

Generalul turc convertit si martir al Sfintei Lumini este pus in Biserica Sfantului Iacob. De aici se vede, ca Iisus Hristos numai o Biserica a intemeiat - pe cea Ortodoxa - aceasta este mantuirea, lumii. Sfanta Lumina este dovada sigura, ca numai ortodocsii sunt pe calea adevarului pur al lui Hristos, drum ce duce sigur la ceruri
http://str2.crestin-ortodox.ro/foto/1185/118434_sfanta-lumina-1326.jpg

lilu
13-January-2014, 06:35 PM
Minunea Icoanei Maicii Domnului Axion Estin de la Mănăstirea Paltin Petru Vodă


http://www.paltin-petruvoda.ro/wp-content/uploads/2014/01/icoana-Axion-Estin_manastirea-paltin-Petru-Voda_-izvoratoare-de-mir-768x1024.jpg (http://www.paltin-petruvoda.ro/wp-content/uploads/2014/01/icoana-Axion-Estin_manastirea-paltin-Petru-Voda_-izvoratoare-de-mir.jpg) „Bucură-te Fecioară, nădejdea celor deznădăjduiţi şi celor biruiţi ajutătoare” O minune preaslăvită s-a petrecut astăzi în mănăstirea noastră, prin purtarea de grijă a bunului Dumnezeu, minune care ne bucură şi ne mângâie inimile, dar care ne şi îngrijorează în acelaşi timp.
Astăzi, 11 ianuarie, 2014, icoana Maicii Domnului, din biserica Mănăstirii noastre, Paltin Petru Vodă, a izvorât şiroaie de mir, cu o mireasmă atât de puternică încât se putea simţi mirosul de mir atât în toată biserica, cât şi afară, în jurul bisericii.
Această icoană este copie după originalul icoanei făcătoare de minuni, Axion Estin, din Sf. Munte Athos, icoană pictată prin osteneala, dragostea şi sârguinţa Părinţilor români din Sf. Munte şi dăruită spre mângâiere maicilor din mănăstirea Paltin Petru Vodă, pentru a alina durerea pierderii marelui nostru duhovnic, Părintele Justin Pârvu şi spre a ne fi sprijin şi povăţuitoare tainică spre mântuire.
Această minune petrecută astăzi vine poate să ne încredinţeze de puterea acestei icoane cu adevărat făcătoare de minuni, sau poate ne atenţionează prevestind vremuri mai tulburi şi anevoioase pentru poporul dreptcredincios.
De aceea ne simţim datori să întărim şi să sporim rugăciunile noastre, cerând Maicii Domnului să ne ierte pentru fărădelegile noastre şi să ne izbăvească din toate ispitele, nevoile şi durerile ce cu dreptate vin asupra noastră.http://www.paltin-petruvoda.ro/minunea-icoanei-maicii-domnului-axion-estin-de-la-manastirea-paltin-petru-voda/

maria49
09-March-2015, 01:30 PM
O icoană a Maicii Domnului, a unei familii de musulmani turci, a început să plângă
http://www.ganduridinierusalim.com/wp-content/uploads/2015/03/Icoana-Maica-Domnului-plange-turci-musulmani.jpg
Cu mulți ani în urmă, un cuplu din Turcia s-a hotarat să locuiască la Paris. Aici, cei doi si-au găsit locuri de muncă și s-au stabilit într-o suburbie. Numele lor sunt Esat și Sevin Altindagoglu.În ultimul timp, casa lor din Paris este plina de oaspeți, nu numai din Franța, ci chiar si din străinătate. Toti acestia vin să vadă o icoană, pe care capul familiei o numeste „miraculoasa”. Icoana ortodoxă a Maicii Domnului, din perioada bizantină, pe care familia a obținut-o în Antakya și a adus-o cu ea la Paris (deși ei sunt musulmani), a început sa izvorasca lacrimi, conform unui raport al portalului grecesc Romfea.

Potrivit celor doi, icoana le-a fost daruita in anul 2006, de un călugăr grec din Libia. Imediat ce au primit această icoana, ei marturisesc ca au simțit o mare sfințenie și o atmosferă de pace inexplicabilă, ce au inceput sa domneasca în casa lor, de atunci.

Când s-au mutat la Paris, au luat această icoana venerata, cu ei. Când icoana a fost amplasata într-o cameră separată, din casa cea nouă, dintr-o dată a început sa plânga, conform marturisirilor cuplului. Vestea s-a răspândit rapid, nu numai printre turci, ci, totodata, si printre creștini.

Icoana „Preasfintei Fecioare”, cum a numit-o familia turca, în curând a devenit un obiect de venerație și o sursă de minuni.

Vestea despre icoana s-a răspândit literalmente peste tot în lume, iar acum pelerini din țări precum Germania și Belgia vin să se inchine Maicii Domnului. (Sursa: lonews.ro)
http://www.ganduridinierusalim.com/o-icoana-a-maicii-domnului-a-unei-familii-de-musulmani-turci-a-inceput-sa-planga/

maria49
09-March-2015, 01:33 PM
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Boian (Bucovina)
http://www.ganduridinierusalim.com/wp-content/uploads/2014/02/Icoana-Maicii-Domnului-de-la-Boian-2.jpg
Într-o noapte de decembrie înfrigurată, când toată lumea îl aştepta pe Moş Neculai, în biserica din Boian, ochii Fecioarei Maria cu Pruncul în braţe dintr-o icoană de pe catapeteasmă au început a vărsa lacrimi amare. Ochii Fecioarei au plâns pentru toţi românii din Bucovina, rămaşi fără de ţară, fără de casă, pentru cei cărora le-au degerat mâinile şi picioarele prin Siberia, pentru ciungi, ologi, orfani, pentru cei ucişi în măcelul de la Fântâna Albă sau la Lunca; pentru cei îngropaţi de vii la Frunza, ori din alte sate de români rase de pe faţa pământului pentru totdeauna -Icoana Maicii Domnului de la BoianPentru românii minoritari din nordul Bucovinei, aflaţi acum în componenţa Ucrainei, Biserica Ortodoxă a reprezentat de-a lungul anilor singura speranţă. Altarul a fost singurul loc în care românii aflaţi sub ocupaţie rusească au putut să-şi verse amarul. Din 1940, bisericile românilor din regiunea Cernăuţi au fost dărâmate. Unele au fost transformate în arhive, altora li s-au luat acoperişurile pentru a se construi colhozurile. Preoţii români au fost deportaţi, împuşcaţi, iar cei care au scăpat de prigoa*na comunistă s-au aciuat pe aiurea.

Însă, în pofida a tot ceea ce s-a în*tâm*plat de-a lungul a 50 de ani, românii de dincolo au rămas cu credinţa lor ne*stră*mutată. Din 1989, în regiunea Cernăuţi au început să se înalţe biserici după biserici şi mânăstiri. Oame*nii, din toată sărăcia lor, au pus mână de la mână şi şi-au zidit biserici în care să se roage, să-şi plângă bucuriile ori neca*zu*rile, să aibă unde-şi încreştina copiii şi unde preoţii să poată binecuvânta că*să*toriile tinerilor. În Boian, unul din cele mai mari sate de români din regiu*nea Cernăuţi, există o mâ*năs*tire între ale cărei ziduri, în urmă cu patru ani, chiar în ajun de Moş Neculai, cu una din icoanele din catape*teas*mă s-a petrecut o minune. Călugării şi stareţul mâ*năs*tirii au observat, la vecernie, cum din ochii Fecioa*rei Maria cu Pruncul în braţe au început să picure lacrimi mari, ca boabele de rouă. Obra*jii Fecioarei au rămas de-a pururi plânşi. O dâră maronie coboară din ochii blânzi şi trişti ai Fecioarei până înspre colţurile gurii. După ce s-a petrecut această minune, oa*menii au început să vină pu*hoi la mânăstire. Lacrimile Fecioarei Maria au vindecat copii bolnavi, năpăstuiţi de soartă. Copiii schilozi au prins a merge, cei orbi au în*ceput să vadă. Pentru ca toţi cei nevoiaşi să poată atinge icoana făcătoare de minuni, preoţii au hotărât ca aceasta să fie plimbată din biserică în biserică. Aşa a ajuns icoana făcătoare de minuni în mâ*năstirea din Bănceni, unde am avut norocul s-o văd şi eu. Aşezată în faţa altarului, pro*tejată de un geam de sticlă, Fecioara Maria cu Pruncul lă*crima.

În biserică, îngenuncheate pe la colţuri, cu capetele acoperite şi plecate până la pământ, cu spatele încovoiat de smerenie sau numai Dumnezeu ştie de ce dureri ori necazuri, vreo câteva femei, cu câte un copil de mână, se rugau. Veniseră de departe. N-au vrut să spună câţi kilo*metri au străbătut până să ajungă să atingă icoana. Ne-au spus cu glas molcom şi chinuit, uşor rusificat, că „numai credinţa în Dumnezeu ne-a purtat paşii până aici. Am venit să vedem minunea, s-o rugăm pe Fecioara Maria să-i aibă în pază şi pe pruncii noştri, că sunt bolnavi, iar doctorii nu le-au găsit leac”.

Fruntea Fecioarei este străjuită de-o coroană de aur, la fel şi cea a Pruncului. De-a latul icoanei sunt înşirate lănţişoare cu cruciuliţe, lăsate de credincioşi. Bro*şe din aur, cu pietre preţioase, au fost puse de credin*cioa*se la icoană, s-o împodobească şi să le poarte noroc. Icoana făcătoare de minuni mai avea să rămână vreo 4-5 zile în mânăstirea din Bănceni, ca apoi să fie dusă într-o altă biserică, astfel încât toată suflarea românească din Bucovina să poată atinge şi vedea minunea: lacrimile Fecioarei Maria cu Pruncul în braţe.

Laura Budai
http://www.ganduridinierusalim.com/icoana-facatoare-de-minuni-a-maicii-domnului-de-la-boian-bucovina/

Icoana făcătoare de MINUNI de la Boian. Fecioara Maria plânge de 21 ani. Vezi ce se întâmplă cu Pruncul pictat

Icoana făcătoare de MINUNI de la Boian atrage în fiecare an mii de credincioşi.
La chemarea preotului in fata iconostasului: “Pe Nascatoarea de Dumnezeu si Maica Luminii, intru cantari cinstindu-o sa o marim”, din ochii Maicii Domnului de pe icoana iconostasului a inceput sa izvorasca lacrimi.
201&title=icoana-facatoare-de-minuni-de-la-boian-fecioara-maria-plange-de-21-ani-vezi-ce-se-intampla-cu-pruncul-pictat

maria49
10-March-2015, 09:08 PM
ICOANA MANTUITORULUI care PLANGE cu LACRIMI de SANGE in EGIPT
http://i.ytimg.com/vi/hRtDIjil2Cs/hqdefault.jpg
hqdefault.jpg
www.youtube.com480 × 360Căutaţi după imagine
Icoana Mantuitorului plange cu lacrimi de sange in Egipt

tata_noe
10-March-2015, 09:26 PM
https://www.youtube.com/watch?v=hRtDIjil2Cs

tata_noe
10-March-2015, 09:32 PM
https://www.youtube.com/watch?v=iFyS0TxxRlE