PDA

Arată Versiune Întreagă : Exista viata dupa moarte!!!sammy11
25-January-2011, 12:10 PM
Copil fiind, am trait experiente pe care nu le intelegeam, am invatat mai apoi sa cunosc limitele care ma tineau incatusata in necunoasterea pe care multi o ignora si azi din pacate.. Deschid acest topic pentru a intelege mai multi dintre noi, ce se intampla cu noi , cu trupul nostru, cu sufletul nostru, dupa ce parasim aceasta lume... Multe s-au scris , s-au spus, despre cel care "pleaca " de pe acest Pamant, neavand o baza sau un argument care sa fie plauzibil.. Cu ajutorul vostru , vom incerca sa dam o mana de ajutor si celor care au nevoie de mai multa cunoastere si comportament vizavi de cei care vor urma sa "plece" in "lumea lor". Am o rugaminte si anume, cei in necunostiinta de cauza, scepticii , sectantii, sau cei care vin cu citate biblice.. sa se abtina de la comentarii.. ! Va multumesc.

sammy11
25-January-2011, 12:13 PM
MOARTEA SI VIATA DE DINCOLO

|Moartea este de fapt o trecere, o transformare care face parte, implacabil, din destinul nostru. Ideea de moarte este singura pe care oamenii nu o privesc direct in fata si totusi, a preocupat mintea omeneasca, de cand omul a aparut pe pamant. A invata sa privim moartea dincolo de ceea ce fac din ea, in general, medicii si preotii inseamna sa intelegem in profunzime legile Divine care actioneaza in acest Univers, indiferent daca suntem de acord cu ele sau nu.
Nimeni nu scapa mortii. Toti suntem supusi durerii, de a vedea pe cineva iubit din jurul nostru, plecand in lumea invizibila ochilor nostri. Acest eveniment asezat cu desavarsita intelepciune de Dumnezeu a produs omului numai griji, frica si superstitii incat toata existenta sa a stat sub teroarea zilei fatale ca maine sau intr-o zi va muri si va dispare pentru totdeauna.
Omenirea nu este lamurita cu ceea ce se petrece dincolo de mormant. Este bine ca omul sa aiba cunostiinte despre actul mortii, caci altfel, agonia va fi prelungita si in plus, spiritul lui ajuns in spatiu, multa vreme nu este lamurit, unde este, ce s-a intamplat cu el, se zbate in nestiinta, si abia tarziu isi da seama ca se afla intr-o lume formata din altfel de material si in alte conditii decat in viata pamanteasca.
Doar necunoasterea ne face sa credem ca ceva se opreste dupa momentul mortii, caci noi o percepem ca pe o limita pe care nu o putem depasi.
Omul este o forta complexa. Desi putini dintre noi cunosc sau vor sa recunoasca acest fapt, fiinta umana nu se reduce numai la limita perceptiilor sale la un nivel obisnuit. In fiinta umana se imbina trei componente corpul fizic sau invelisul material pe care-l abandonam mortii ca pe o haina uzata, corpurile subtile, invizibile simturilor obisnuite, care insotesc sufletul, evolueaza si se purifica odata cu acesta si sinele suprem (spiritul) sau centrul de forta al fiintei noastre, focarul constiintei.

Spiritul plus sufletul reprezinta de fapt, un om dezincarnat. Rand pe rand fiecare dintre noi, prin moarte, ajungem la viata eterna, apoi o noua nastere ne readuce pe Pamant, pentru a incepe lupta cu existenta.
Calatoria sufletului in planurile subtile are si ea loc urmand niste principii si legi. Cu cat corpurile subtile sunt mai rafinate, mai elevate, cu atat mai largi sunt orizonturile care se deschid in fata sufletului dezincarnat. In functie de afinitatile sale, el se duce in mijlocul celor care il atrag. El isi gaseste rasplata sau pedeapsa in propria sa constiinta. Lumina il patrunde lasand sa se vada gandurile, actiunile, intentiile etc. pe care le-a avut in timpul vietii abia incheiate. Totul, de la nastere si pana la moarte iese la iveala. Fiinta revede si retraieste toate etapele prin care a trecut.
Senzatiile care preced moartea si care urmeaza ei sunt infinit de variate si depind de gradul de evolutie spirituala a celui care isi paraseste corpul. Separarea se face aproape intotdeauna lent, in momentul despartirii sufletului de corp. Ea incepe uneori cu mult timp inaintea mortii si nu se termina decat in momentul in care se rup ultimele legaturi fluidice care unesc corpul fizic si corpurile subtile. Cu cat atasamentul de planul fizic este mai mare, sufletul traieste mai dureros aceste momente. Sufletul |simte| destramarea corpului material. Aceasta trecere se dovedeste usoara pentru cel care, pe parcursul vietii, a aspirat catre scopuri spirituale, insa pentru cel atasat de aparente, care nu este pregatit de plecare, aceasta trecere este o agonie prelungita.
Dupa separarea sufletului de corp urmeaza o perioada de confuzie, foarte scurta pentru fiintele elevate, care se trezesc curand in toata splendoarea vietii spirituale, dar foarte lunga pentru cei egoisti si strans legati de valorile materiale. Din aceasta a doua categorie, multi sunt convinsi ca inca mai traiesc in corpul fizic timp indelungat dupa ce, de fapt, ei au murit. Incertitudinea apasa asupra sufletelor mai putin evoluate, |care ar vrea sa-si intarzie ora plecarii din corp|, iar apoi, isi contempla dezintegrarea completa a corpurilor care au servit drept haina.
Pentru cel evoluat, moartea este pasnica si chiar vesela. Desprinderea de materie se face cu usurinta. Isi percepe ascensiunea in lumea de dincolo ca pe o etapa evolutiva superioara, simtind ca ea ii ofera mult mai multa fericire decat viata pamanteasca. Sufletul se gaseste acum suspendat intre existenta materiala care se estompeaza si noua viata care se contureaza in fata lui.
Brusc, o lumina spirituala il inunda, il ajuta sa se elibereze de fricile si incertitudinile lui. Apoi privirea i se desprinde de Pamant si de fiintele care plang langa patul lui. El intrezareste planurile subtile si vede alte fiinte, prieteni de alta data, mai plini de viata si mai frumosi decat ar fi crezut, stiindu-i morti pana acum.Impreuna cu ei, se avanta si urca pana la nivelurile pe care ii este permis sa le atinga, corespunzatoare evolutiei sale. Puteri noi se trezesc in el; destinul sau fericit incepe. Sufletul timid indrazneste sa foloseasca libertatea pe care acum o intuieste. Timpul se scurge fara ca el sa-l poata masura. Intr-un sfarsit, alte entitati evoluate il ajuta sa se elibereze de ultimele atasamente lumesti si sa urce mai departe, spre Imparatia Cerurilor.
Desprinderea sufletului e mai putin dificila in urma unei boli indelungate, cand legaturile carnale se desfac treptat, putin cate putin. In schimb, cei care se sinucid, cad prada unor stari oribile. Ei retraiesc ani intregi angoasa ultimelor momente ale vietii, caci, prin sinucidere, nu au facut decat sa-si schimbe suferintele terestre cu altele, la nivel energetic, mult mai vii. Usor, usor, sufletul devine constient de vietile anterioare, de ceea ce a facut in fiecare viata, apoi urmeaza judecata propriei constiinte, si in final, judecata lui Dumnezeu. Oricat de dureros ar fi acest examen, el este necesar, intrucat, constituie punctul de plecare al unei noi orientari benefice.
In planurile subtile, totul se conduce dupa principiul rezonantei, principiu care are la baza corespondenta dintre cauza si efect. El stabileste ceea ce merita fiecare. Legea se aplica de la sine. Pentru indreptarea trecutului acuzator, fiinta renaste iar, si iar, pana ajunge sa inteleaga care e propria lui natura, si anume: sa regaseasca ceea ce este autentic, esential si divin in structura sufletului sau. Aceasta regasire este, de fapt, chiar scopul principal al tuturor cailor spirituale autentice: regasirea de SINE si, prin aceasta, comuniunea cu Dumnezeu.
Ca o concluzie, deci, dupa moarte, omul trebuie sa suporte in planul astral tot raul pe care l-a facut altora, sa sufere pentru toate greselile faptuite. Aceasta nu inseamna ca Inteligenta Cosmica vrea sa se razbune sau sa-l pedepseasca; ea doreste ca el sa devina perfect constient de tot ceea ce a facut pe pamant, pentru ca, adesea, el a facut sa sufere anumite fiinte fara macar sa-si dea seama si aceasta ignoranta este inacceptabila, ea impiedicandu-l sa evolueze. Apoi, urmeaza reincarnarea, corectarea si avansarea pe drumul evolutiei.
Totul in viata se inregistreza, trebuie sa platim in planul astral pentru fiecare greseala pe care am comis-o aici pe Pamant. Nu se poate scapa nici chiar de regretele si suferintele celor vii care au ramas pe Pamant, ele sunt un chin pentru cei morti.
Asadar lasati mortii sa plece linistiti acolo unde trebuie sa se duca. Nu va agatati de ei, nu ii retineti prin suferintele si regretele voastre, ii deranjati si ii impiedicati sa se elibereze.
Rugati-va pentru ei, trimiteti-le dragostea voastra, gandurile voastre bune si doriti ca ei sa se elibereze si sa se ridice din ce in ce mai mult in lumina. Daca ii iubiti cu adevarat, sa stiti ca intr-o zi veti fi cu ei. Acesta este adevarul. Acolo unde este dragostea voastra, acolo veti fi si voi intr-o zi.

dragon star security
25-January-2011, 12:19 PM
MOARTEA SI VIATA DE DINCOLO


Totul in viata se inregistreza, trebuie sa platim in planul astral pentru fiecare greseala pe care am comis-o aici pe Pamant. .De aceea ,Dumnezeu ne-a dat liber arbitru.Dar pentru acest fapt,noi vom plati.Dar cind anume,nu stiu ,dar sigur faptele noastre vor fi evaluate si mai devreme sau mai tirziu(poate in alta viata) vom plati!

maria
25-January-2011, 12:30 PM
http://www.youtube.com/watch?v=uMJrCQZoXp8
Sunt 9 parti

maria
25-January-2011, 12:44 PM
http://www.youtube.com/watch?v=Uik8as9nJiw&feature=related

soricel
25-January-2011, 01:25 PM
Fenomenele fundamentale prin care trece entitatea spirituala dupa parasirea vietii terestre sunt uramatoarele:
1. La inceput, nu crede ca trupul sau a murit;
2. Se vede om, ca si mai inainte;
3. I se deruleaza panorama intregii vieti terestre;
4. Este intampinata de rude sau prieteni;
5. Cade intr-un somn;
6. Sesizeaza ca lumea unde a sosit este splendida sau intunecoasa, conform faptelor sale;
7. Observa ca lumea cereasca este substantiala, reala si asemanatoare ca aspect cu cea terestra;
8. Constata ca entitatile spirituale comunica intre ele prin gandire - limbajul spiritual;
9. Remarca faptul ca gandirea este forta creatoare a lucrurilor si fenomenelor;
10. Vede ca entitatile spirituale strabat spatiile, ca gandul, in sus sau imprejurul pamantului;
11. Constata ca, potrivit conditiei lor morale si evolutiei lor intelectuale, entitatile spirituale graviteaza automat catre nivelul spiritual corespunzator.
Fenomenele de ordin secundar prin care trece entitatea spirituala dupa parasirea vietii terestre sunt:
1. Dupa ce-si vede trupul intins rece si palid pe pat, observa ca are un corp eteriform;
2. Constata ca, dupa cum in lumea trupeasca nu exista doi indivizi absolut identici, tot asa doua entitati spirituale nu pot sa treaca in mod absolut prin aceleasi fenomene spirituale, fiind vorba de diferite grade evolutive;
3. Doua duhuri care au trait pe pamant impreuna ca soti, se vor duce fiecare in nivelul lor spiritual, dar pot sa se intalneasca si sa-si comunice ideile si sentimentele de cate ori doresc;
4. Cu toate ca orice entitate spirituala poate crea prin puterea gandului sau, marile creatii sunt rezervate doar anumitor ierarhii de spirite specializate;
5. Entitatile spirituale dominate de pasiuni umane raman totdeauna legate de mediul unde au trait, un timp mai scurt sau mai lung, dupa intensitatea pasiunii lor. In general, moartea fizica nu
le produce nici o schimbare in intelegere, de aceea ele se cred tot pamanteni, cred ca traiesc tot
printre oameni trupesti. Dintre aceste spirite sunt si cele ce bantuie anumite locuinte;
6. Durerea sfasietoare a celor ramasi pe pamant ii produc torturi groaznice si din aceasta cauza nu poate sa intre in relatie cu ei. In acelasi timp, este retinut la suprafata pamantului, nepermitandu-i-se sa se ridice la nivelul corespunzator evolutiei sale;
7. Vazandu-se singura, se inspaimanta, dar imediat aude o voce sosita de departe. Este vocea unui spirit amic, care simtind din departare nelinistea sa, vine sa-i vorbeasca si sa-l sfatuiasca.

Din toate aceste afirmatii se releva cat de numeroase taine exista in operele Creatorului, pe care omul nu le cunoaste si nici nu cauta sa le afle. El se alipeste cu toata puterea sufletului de lucrurile pamantesti, trecatoare precum fumul, uitand ca e un musafir al pamantului, al acestei forme de viata trupeasca.
Dumnezeu sa fie cu toti!

natco
25-January-2011, 02:14 PM
Copil fiind, am trait experiente pe care nu le intelegeam, am invatat mai apoi sa cunosc limitele care ma tineau incatusata in necunoasterea pe care multi o ignora si azi din pacate.. Deschid acest topic pentru a intelege mai multi dintre noi, ce se intampla cu noi , cu trupul nostru, cu sufletul nostru, dupa ce parasim aceasta lume... Multe s-au scris , s-au spus, despre cel care "pleaca " de pe acest Pamant, neavand o baza sau un argument care sa fie plauzibil.. Cu ajutorul vostru , vom incerca sa dam o mana de ajutor si celor care au nevoie de mai multa cunoastere si comportament vizavi de cei care vor urma sa "plece" in "lumea lor". Am o rugaminte si anume, cei in necunostiinta de cauza, scepticii , sectantii, sau cei care vin cu citate biblice.. sa se abtina de la comentarii.. ! Va multumesc.

speram sa gasesc aici dovezi de necontestat ale existentei vietii de dincolo, deci sunt oarecum sceptica (desi am avut si eu micile mele experiente- probabil creierul mi-a jucat feste?). Eu am nevoie sa fiu convinsa, am nevoie de o dovada clara. Dar vad ca scepticii nu au ce cauta aici. Am sa citesc totusi ceea ce postati, caci poate, din intamplare!, cineva ma va convinge.
iata de ce mi-am zis si va zic ca am avut niste experiente, dar nu mai stiu cum sa le mai cataloghez, poate ca intr-adevar unii medici au dreptate, creierul poate juca "feste"...?

Va postez o opinie a unor medici:

Nu exista viata dupa moarte a€“ e doar o iluzie
Medici din mai multe universitati si spitale de prestigiu din toata lumea sustin ca au identificat cauzele asa numitelor |experiente din pragul mortii| si se declara convinsi ca nu este vorba de experiente metafizice si de dovezi ale unei lumi de dincolo ci, mai degraba, de o reactie involuntara a creierului inainte de a-si opri toate functiile.

Studiile efectuate asupra mai multor pacienti aflati in faza terminala au demonstrat prezenta unei activitati electrice de amploare la nivelul creierului in momentele premergatoare mortii, acesta fiind si motivul pentru care cei care isi revin vorbesc de prezenta unor lumini puternice, a senzatiei de parasire a propriului trup si de intalniri cu persoane decedate.

"Noi credeam ca experientele din pragul mortii sunt cauzate de aceasta descarcare electrica, necunoscuta pana in prezent, din momentul in care creierul incepe sa ramana fara oxigen", sustine Lakhmir Chawla, specialist neurolog din cadrul Universitatii George Washington. "In momentul in care fluxul sagvin scade, iar oxigenul nu mai ajunge la creier, celulele nervoase transmit un ultim impuls electric. Acesta porneste intr-o anumita parte a creierului si se revarsa ca o cascada, dand victimelor senzatiile extrasenzoriale din ultimele lor secunde de viata", a adaugat specialistul.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/5109/6239877/2/afterlife.jpg?width=500&height=374

"Vedem moartea ca pe un moment limita, fara sa realizam ca este doar un proces natural, si inca unul reversibil. Moartea intervine in momentul in care inima inceteaza sa mai bata. Ganditi-va, insa, ca medicina moderna poate resuscita oameni a caror inima s-a oprit de cel putin 3-4 ore. Sunt convins ca experientele din pragul mortii sunt traite de multi dintre noi dar, pur si simplu, nu ni le putem aminti", declara si Sam Parnia, medic in cadrul Centrului Medical Cornwell din New York si, totodata, cercetator al Universitatii din Southampton.

Cei doi experti sunt de parere ca descoperirile lor nu sunt decat un prim pas in intelegerea proceselor care au loc la nivelul creierului in momentul mortii si ca studiile trebuie sa continue pentru intelegerea deplina a acestor fenomene.

http://www.descopera.ro/dnews/6239877-nu-exista-viata-dupa-moarte-e-doar-o-iluzie


foarte interesant si acest link:
Experientele de dupa moarte a€“ Amintiri din casa mortilor
http://www.descopera.ro/maratoanele-descopera/fenomenele-paranormale/4619590-experientele-de-dupa-moarte-amintiri-din-casa-mortilor

allessia6
25-January-2011, 03:18 PM
natco ,imi permit sa ii contrazic pe cei care afirma asa ceva.Iti voi povesti numai cateva experiente .Cea mai convingatoare este cea pe care am trait-o la moartea unui bun prieten.Nu stiam ca este bolnav ,aveam copil f. mic si nu am tinut legatura. A facut un cancer galopant si a murit .Desi nu cunosteam acest fapt ,in noaptea in care a murit l-am visat.Era prima data cand mi se intampla .Era usor diferit de cum il stiam eu si incerca cu multa elocinta sa ma hotarasca sa imi schimb locul de munca (se punea intr-adevar problema ).eram in fata unei mese lungi care ne despartea ,iar el tot insista sa ma duc la noul loc de munca propus.Imi garanta ca va fi foarte bine. Impresionata de vis ,m-am trezit si mi-am facut o cafea .Aproape imediat m-a sunat o prietena sa ma intrebe daca vin la priveghi .Eram pur si simplu buimaca pt. ca nu mi-a dat de inteles ca ar fi bolnav.Urmarea acestui vis a fost ca am acceptat noul post si am avut o ascensiune fulminanta intr-o perioada scurta de timp.Dupa aceea imi transmitea in vis mesaje pt. sotia lui ,prietena mea.Pentru ca eu eram in concediu postnatal nu mai aveam vesti de la serviciu.Intr-o noapte il visez si ma roaga cu cerul si cu pamantul sa nu o las pe sotia lui sa plece intr-o delegatie. Am sunat-o si ,intr-adevar , se pregatea de plecare.I-am transmis mesajul si am insistat sa nu plece.Probabil i s-ar fi intamplat ceva rau.
Dupa aceea , a inceput si sotia lui sa il viseze aproape permanent si sa ii transmita si ei diferite mesaje.
Cel mai interesant a fost cand l-a visat si i-a spus sa stea linistita ca a pus-o sub protectia sf. Andrei. Tulburata de vis ,s-a trezit si s-a dus sa faca un dus. A sesizat ca o doare putin bratul drept si cand s-a uitat avea crucea sf. Andrei pe brat ,asa cum sunt semnele din nastere.Acel semn i-a ramas acolo pana s-a stins.
In ziua in care s-a stins si ea ,stabilisem sa merg si sa o aduc la mine (ma mutasem intre timp langa oras ).Primul dar de casa noua l-am primit de la ea ,o icoana .In acea zi copiii erau plecati in oras,la apartament ,iar eu stateam la parter .Desi era o zi de vara extrem de linistita , am auzit un zgomot puternic la etaj. Cand m-am dus sa vad ,televizorul si o oglinda mare erau pe covor ,fara sa aiba nici o stricaciune ,desi au cazut de o mare inaltime . Cum eu cred in semne ,m-am gandit ca s-a intamplat ceva cu copiii,asa ca m-am urcat imediat in masina ca sa plec dupa ei.Pe drum ma suna cineva si imi spune ca tocmai s-a stins prietena mea.Eu cred si acum ca a venit sa isi ia ramas bun.
As putea sa iti mai dau o suta de exemple cu intamplari legate de cei plecati dincolo.Cred cu tarie ca dupa moarte incepe o alta viata , in alt spatiu dimensional.

AuraArua
25-January-2011, 03:46 PM
Draga Allessia,foarte impresionant ce ne spui tu...Chiar mi-as dori sa ne mai dai exemple,nu ca sa ne convingi,pe cei ce credem deja,cat ca sa aflam mai multe despre modul in care fiecare traieste si afla,mai ales,despre comunicarea dintre cele doua planuri...
Si eu cred ca exista viata dincolo de moarte...Sigur, cred si ca la nivel fizic exista multe reactii chimice,de descompunere,de...final,insa ce te faci cu astfel de semne,pe care le primesc multi dintre noi...
Cum s-ar putea explica,stiintific,de ce stim cand moare cineva,de ce visam si aflam ce fac ei dincolo,cum sunt ei acolo,de ce vin si ne avertizeaza sau ne trimit gesturi,semnale de ocrotire si afectiune? Cum putem explica moartea clinica,despre care stim cu totii multe exemple?
Sunt multe intrebari care ne framanta si de multe ori stiinta,statistica raman neputincioase in fata unor evidente de necontestat...Dovezile de dincolo sunt coplestitoare si nu sunt putini cei care au avut astfel de experiente...
Din unghiul unor constatari medicale,logic,rational,stiintific,este firsec sa tragi o astfel de concluzie dar,iata ca ceva...exista...

AuraArua
25-January-2011, 03:51 PM
Mi-as dori tare mult ca cei care au ceva de spus,pro sau contra sa vorbeasca din experientele lor,cu cuvintele lor,fara sa mai apelam la linkuri si trimiteri prin alte parti.Experientele noastre,propriile concluzii,simtaminte vis-a-vis de asta,fac topicul mai valoros,mai aproape de scopul propus...si ne vor ajuta mult mai mult sa intelegem aceasta mare dilema,intrebare,indoiala...

dya
25-January-2011, 04:04 PM
Comunicarea intre cele doua planuri exista si sunt multe exemple de dat! Cel dat de Allessia cu icoana cazuta din perete(desi cuiul ramasese) mi s-a intamplat si mie...la ora la care a cazut icoana a murit bunica sotului meu...Cea mai buna dovada a fost ,pentru mine,comunicarea cu tatal meu(decedat nu cu mult timp in urma) mi-a spus unde se afla,cum se simte,m-a incurajat in momentele grele(de fiecare data)si chiar am putut sa ii spun(in vis) lucruri care doream sa i le spun atunci cand traia...mi-a raspuns ca stie......iar linistea sufleteasca cu care ma trezeam de fiecare data cand comunicam, nu se poate compara!Deci se poate!...ramane sa credem acest lucru,ca dovezi exista foarte multe!

doradora
25-January-2011, 05:23 PM
Si eu cred in existenta unei vieti dincolo de moarte.In afara unor vise de atentionare venite din partea celor dragi decedati, nu prea am dovezi palpabile .Pur si simplu cred .Multi dintre cei care au trecut pe langa moarte vorbesc de tuneluri,lumini puternice ,decorporalizare.Cartea Tibetana a mortii afirma ca in momentul mortii omul vede o lumina clara, pe care o identifica cu simbolul Divinitatii si vorbeste de intilnirea cu diverse fiinte .Ghilgames este prima fiinta umana despre care avem relatari ca a aspirat la nemurire,la o viata de dincolo de moarte..Oamenii de stiinta sunt sceptici ,le iau drept halucinatii rezultate din procesul de oprire a creierului.Un exemplu pro ar putea fi fizicianul Duncan McDougall ,care a stabilit ca sufletul are 21 grame ,desi sunt controverse si aici.
Sunt multe marturii ale celor care au avut experiente NDE,s-au scris numeroase carti pe aceasta tema .Putem crede ceea ce s-a relatat ,sau nu.Frederic Delarue descrie experienta sa avuta in pragul mortii .


http://www.youtube.com/watch?v=ER1jM7nhKNM&feature=player_embedded

maria
25-January-2011, 07:55 PM
http://www.youtube.com/watch?v=VMcpa_1H5_k&feature=related

geodan1
25-January-2011, 09:27 PM
Si eu cred ca ceva exista dupa moarte!
Nu am trait experienta unei morti clinice, dar pot sa va spun ca atunci cand aveam 14 ani am lesinat. Intamplarea a facut sa ma aflu in acel moment intr-un cabinet medical si medicul respectiv a facut imediat tot ce trebuia ca sa-mi revin.
Nu am uitat niciodata ce am simtit in acele momente de lesin. Pot sa va spun ca simteam ca plutesc si aveam o senzatie extraordinara de pace si libertate. Nimic din ce am trait ulterior nu m-a facut sa simt ceva asemanator! Eram cumva uimita dar si linistita in acelasi timp. Undeva deasupra vedeam un fel de tunel de lumina. Nu era o lumina foarte puternica, era mai mult o pata de lumina in care stiam ca pot intra. Din cauza stradaniilor medicului nu am apucat sa ma apropii de el, dar il vedeam, era cumva deasupra mea. Mi se parea clar ca daca voi intra acolo voi merge in sus.
Nu stiu daca tot ce am simtit atunci a fost iluzie sau nu, dar pot sa va spun cu certitudine ca aceasta experienta m-a facut sa nu-mi mai fie teama de moarte! Va doresc numai bine!

adn
25-January-2011, 09:40 PM
http://forum.ioanistrate.ro/showthread.php?1740-Frica-de-moarte&p=70381&viewfull=1#post70381 marturie de dincolo de moarte

http://forum.ioanistrate.ro/showthread.php?1740-Frica-de-moarte&p=71393&viewfull=1#post71393 Despre marea trecere

http://dincolo-de-materie.blogspot.com/2009/09/destinul-sufletelor-dr-michael-newton.html Destinul sufletelor

doru
25-January-2011, 10:04 PM
frumos subiect
bineinteles ca exista viata dupa moarte , de fapt care moarte ? nu exista moarte decat un salt intr-o alta viata .
eu am mai spus ca nu am frica de moarte , poate un pic de teama de groaza celor ramasi in urma mea , ma refer la familie .
mai departe toti ar trebui sa luam moartea ca pe ceva normal si inevitabil .
universul inseamna miscare si ordine perfecta , asa ceva nu inseamna decat viata indiferent cum percepem noi acest lucru

Eqbm
25-January-2011, 10:14 PM
Exemple de viata dupa moarte sunt copii ce isi amintesc vietile anterioare,sau care trec pe langa un loc si incep sa spuna cu lux de detalii evenimente ce s-au petrecut acolo,sau oameni ce au locuit acolo
Exemple de viata dupa moarte in sensul ca exista forme de viata nefizice sunt tonele cubice de prezentari ale evocarilor/invocarilor diferitelor entitati prezentate in alte tone cubice de carti,cu tot cu modalitati de efectuare a invocarilor/evocarilor,si rezultatele lor

sammy11
25-January-2011, 11:09 PM
Exemple de viata dupa moarte sunt copii ce isi amintesc vietile anterioare,sau care trec pe langa un loc si incep sa spuna cu lux de detalii evenimente ce s-au petrecut acolo,sau oameni ce au locuit acolo
Exemple de viata dupa moarte in sensul ca exista forme de viata nefizice sunt tonele cubice de prezentari ale evocarilor/invocarilor diferitelor entitati prezentate in alte tone cubice de carti,cu tot cu modalitati de efectuare a invocarilor/evocarilor,si rezultatele lor
Multi au reusit sa isi aminteasca viata anterioara, dar acestia, au ajuns sa se reantrupeze mult mai repede decat celelalte suflete, din cauza dorintei lor de a evolua si de a-si "sterge" datoriile create pe parcursul acelei vieti.. De regula, au savarsit fapte destul de grave, crime, sinucideri, iar in cazul copiilor. ei revin datorita karmei dar si a familei in care au ales sa se nasca. Poate si familia trebuie sa inteleaga mai mult decat ar trebui, adica sa isi revizuiasca viata si comportamentul. Este o lectie dura, dar binemeritata pentru cei care trebuie sa inteleaga.

dragon star security
25-January-2011, 11:10 PM
Exemple de viata dupa moarte sunt copii ce isi amintesc vietile anterioare,sau care trec pe langa un loc si incep sa spuna cu lux de detalii evenimente ce s-au petrecut acolo,sau oameni ce au locuit acolo
Exemple de viata dupa moarte in sensul ca exista forme de viata nefizice sunt tonele cubice de prezentari ale evocarilor/invocarilor diferitelor entitati prezentate in alte tone cubice de carti,cu tot cu modalitati de efectuare a invocarilor/evocarilor,si rezultatele lor

Aici e problema!Sint multe persoane care isi amintesc din vietile anterioare.Deci exista,cel putin in viziunea acelor oameni,reincarnarea.Dar biserica refuza asa ceva!Atunci inseamna ca cineva a modificat Biblia pe parcursul anilor cu un scop anume.Vedeti ca se leaga de reincarnare si liberul arbitru.Multi fac pacate mari iar oamenii credinciosi se mira cum nu sint pedepsiti de catre divinitate.Dumnezeu hotareste cind si cum.Legat de "cind" -aici e o mentiune: Dumnezeu e milostiv si-l pasuieste pe om sa vada daca mai greseste;identic si in cazul celor care fac fapte bune-sint asteptati sa persevereze si apoi va veni rasplata si pentru ei.De aceea,ma gindesc ca e posibil ca "plata" fie pentru cele bune ,fie pentru cele rele sa vina si in alta viata,nu cind am vrea noi ,oamenii.

sammy11
25-January-2011, 11:48 PM
Si de aceasta data, intram in zona cu " pricina" biserica, Nu prea doresc sa dezvolt aici acest subiect, dar pentru ca sa iti raspund dragul meu Dragon star security, o sa fac o exceptie de la regula. Atunci cand au scris si rescris biblia preotii din acele vremuri, au decis sa fie scoase toate adevarurile care ar putea sa il trezeasca pe om .. de a fi liber, de a lua decizii, de a munci pentru el.. etc! acestea din pacate, se resimt si in ziua de azi, din cauza nestiintei, a iluziei de libertate, prin care omul de rand se minte si se autominte zilnic. Cei care au sfatuit inaltii prelati ai bisericilor, au fost cu prisosinta alte civilizatii,. care doreau ingradirea omului prin teama , minciuna si dogme. Printre altele, din vechile scripturi reale, au fost eliminate cele mai minunate pasaje despre reancarnare, despre evolutie dar si despre viata! Asa au reusit sa prosteasca o umanitate intreaga . Referitor la liberul arbitru al omului , ai perfecta dreptate caci fiecare venim, invatam (daca vrem) si plecam cu " un bagaj" dupa faptele si meritele noastre din timpul vietii pe acest Pamant. Suntem oare capabili sa ne adaptam, sa ne reconsideram fiinte de lumina pentru alte vieti?? Dar ma repet, avem fiecare liberul arbitru de a face rau sau bine.

vulture53
26-January-2011, 09:34 AM
un documentar bun despre acest subiect este cine a scris biblia ? (who wrote the bible?)

ionpopescu
26-January-2011, 10:42 AM
Si de aceasta data, intram in zona cu " pricina" biserica, Nu prea doresc sa dezvolt aici acest subiect, dar pentru ca sa iti raspund dragul meu Dragon star security, o sa fac o exceptie de la regula. Atunci cand au scris si rescris biblia preotii din acele vremuri, au decis sa fie scoase toate adevarurile care ar putea sa il trezeasca pe om .. de a fi liber, de a lua decizii, de a munci pentru el.. etc! acestea din pacate, se resimt si in ziua de azi, din cauza nestiintei, a iluziei de libertate, prin care omul de rand se minte si se autominte zilnic. Cei care au sfatuit inaltii prelati ai bisericilor, au fost cu prisosinta alte civilizatii,. care doreau ingradirea omului prin teama , minciuna si dogme. Printre altele, din vechile scripturi reale, au fost eliminate cele mai minunate pasaje despre reancarnare, despre evolutie dar si despre viata! Asa au reusit sa prosteasca o umanitate intreaga . Referitor la liberul arbitru al omului , ai perfecta dreptate caci fiecare venim, invatam (daca vrem) si plecam cu " un bagaj" dupa faptele si meritele noastre din timpul vietii pe acest Pamant. Suntem oare capabili sa ne adaptam, sa ne reconsideram fiinte de lumina pentru alte vieti?? Dar ma repet, avem fiecare liberul arbitru de a face rau sau bine.

Asa este. Cel putin la forma pe care o are azi, Biblia e vaga... Se vede cum unele lucruri nu mai au coerenta si logica, dar nu mai insist despre asta.

Viata dupa moarte ? Desigur. O gramada de oameni simt multe evenimente din preajma mortii... Bunica mea de exemplu era resemnata cu vreo 2-3 zile inainte de a muri si zicea ca o asteapta bunicul (mort de multi ani).

Toti simtim si apoi negam ceea ce am simtit. Cand eram copil imi aduceam aminte de niste locuri dinainte de a ma naste. Nu era ceva clar, dar era ceva la care ma tot gandeam. Am crescut si am facut religie in scoala, care m-a pus bine la punct cu convingerile. Ulterior (cam de vreo cateva luni-un an) m-am saturat de raspunsuri ilogice (este asa pentru ca asa vrea Dumnezeu chiar daca nu prezinta nicio logica, si taci din gura, asa este) si am cautat mai mult.

Moartea este cu certitudine doar un pas, e ca o zi din viata, o etapa. Iar timpul nu exista, decat la modul prezent. Totul e un mare acum, aceasta clipa. Te poti reincarca intr-un englez din sec. 16 sau intr-o muncitoare pe lanurile de orez din orice secol vrei tu... Matricea universala e o tapiterie atat de complexa incat nu o putem intelege, dar un lucru e cert: dupa moartea fizica dintr-o existenta, sufletul isi urmeaza drumul in continuare pe calea sa (nu ajungi in Iad sau in Rai instantaneu dupa ce ai facut in aceasta viata).

AuraArua
26-January-2011, 02:41 PM
Si la mine in familie,inainte de a muri bunicul a cazut icoana,la unul dintre copiii lui...Semn rau,asa a zis cineva,moare cineva apropiat...
Si asa a fost...
Cand a murit tatal meu,inainte,in vis,cineva i-a spus anul in care va muri.Dar,mesajul a fost oarecum criptic,caci el a inteles ca atata va trai...Si,la data prezisa din vis,a murit.
Atatea semne,evidente,pe care nu stiu cum le pot explica oamenii de stiinta,sau medicina,sau chimia...

getac
26-January-2011, 02:53 PM
De cand asteptam un motiv sa pun o intrebare clasica: daca totul e scris ... aici ma refer ca se stie data mortii ... si poate ca mai sunt si altele "scrise" ... atunci care mai e scopul nostru pe pamanat ? Asta e o intrebare foarte simpla si trebuie tratata cu un raspuns la fel ... daca este posibil ... am citit zic eu cate ceva pe acest forum si problema se pune altfel insa ne putem cobori la o intrebare atat de simpla ?

... e un sentiment de frustrare ... de neputinta ... si e demoralizator ...

Oare am dat cu batul in balta cu treaba asta !??

soricel
26-January-2011, 02:59 PM
<<Unele dintre senzatiile descrise persoanele aflate in pragul mortii descriu sentimente puternice de liniste si bucurie, altele descriu calatorii in afara corpului prin tuneluri si prinrte persoane decedate. Astazi, oamenii de stiinta sustin ca au descifrat acest mister care a dat nastere la mii si mii de interpretari, o explicatie ce exclude existenta unei vieti de apoi in favoarea unei simple reactii chimice din corpul nostru.

Un grup de oameni de stiinta din Slovenia, condus de Dr. Zalika Klemenc-Ketis, afirma ca "vinovat" de senzatiile deja celebre din pragul mortii ar fi nivelul dioxidului de carbon din sange, cel care altereaza echilibrul chimic din creierul uman, dand acestuia senzatia falsa a unor tuneluri, lumini si a prezentei unor persoane decedate.

"Am descoperit in randul pacientilor ce au experimentat senzatiile din pragul mortii, un nivel al dioxidului de carbon semnificativ mai mare decat in cazul celor care nu au trait aceleasi senzatii. Este o asociere ce nu a mai fost studiata pana acum si care necesita inca studii aprofundate", afirma Dr. Zalika.

Rezultatul cercetarilor intreprinse de savantii sloveni au fost analizat si de o echipa similara anglo-americana, condusa de Dr. Sam Parnia, iar concluziile au fost cat se poate de diferite. Intr-o serie de teste intreprinsa in spitalele din Anglia si SUA, Dr. Parnia a postat mai multe fotografii in locuri ce nu pot fi vizibile decat daca persoana in cauza s-ar afla in apropierea tavanului. Spre surprinderea medicilor, persoanele aflate in pragul mortii au putut reda cu exactitate continutul imaginilor respective, fapt ce scoate din discutie nivelul de CO2 din sangele pacientilor.

In momentul in care o persoana inceteaza sa mai respire, dureaza cateva minute pana cand bataile inimii se opresc. Daca inima se opreste prima, cum se intampla in cazul unui infarct, respiratia se opreste in cateva secunde. Acesta este si momentul numit "moarte clinica". In astfel de situatii, creierul rezista neafectat pentru cateva minute. In aceste momente au loc experientele din pragul mortii.>>

Sursa: DailyMail

AuraArua
26-January-2011, 03:03 PM
http://www.cutiamedia.cnet.ro/acatist-de-multumire-lui-dumnezeu-pentru-toate/

Poate aveti rabdare sa il ascultati pana la capat,este superb.Si eu l-am primit...

adi-gj
26-January-2011, 03:06 PM
Asa o fi si stiu si doctorii ce spun , in momentul in care corpul uman este compus din elemente chimice care formeaza un tot unitar , o alambicare de elemente care ard si se compun contnuu , dar cum poate chimismul sa ajunga la constiinta asta este marele secret pe care inca nu l-au descoperit oamenii de stiinta oricita stiinta ar avea.

soricel
26-January-2011, 03:07 PM
<<Teoriile care incearca explicarea experientelor din pragul mortii intra inevitabil intr-una din cele doua categorii: stiintifice sau supranaturale. Ambele variante pot fi acceptate la fel de bine cum pot fi si combatute. Important insa de mentionat este ca teoriile supranaturale au la baza substratul cultural si religios al celor implicati.
Cea mai simpla explicatie este aceea ca subiectii care experimenteaza aceste senzatii isi amintesc, de fapt, ceea ce se intampla cu propria lor constiinta dupa parasirea corpului. Mai exact, atunci cand sunt pe moarte, oamenii isi simt sufletul disociat de trup si incep sa perceapa stari si trairi pe care nu le-ar putea percepe in mod normal. Sufletul merge pana la granita dintre lumea noastra si cea a mortilor, de obicei reprezentata prin tunelul luminos. Odata ajuns, spiritul intalneste sufletele altor decedati si chiar o entitate divina, asociata uneori chiar cu Dumnezeu. Pacientului, sau spiritului acestuia, i se prezinta cealalta lume, Raiul sau Iadul, dupa care este trimis inapoi in propriul corp.

Credinta in proiectiile astrale leaga experientele din pragul mortii cu alte forme de parasire ale propriului corp. In cazul de fata, eul astral se elibereaza spontan de trup si calatoreste liber catre alte dimensiuni. Ceea ce ii socheaza pe oamenii de stiinta este dovada irefutabila a acestor parasiri ale corpului. Exista numeroase marturii despre persoane inconstiente sau aflate in moarte clinica care, atunci cand si-au revenit, au dat detalii uluitoare despre procedurile medicale care s-au efectuat asupra lor sau despre persoanele prezente in apropiere. Si mai uluitoare sunt declaratiile unor persoane oarbe care au identificat cu precizie culorile hainelor celor care s-au aflat in camera de spital, in preajma lor.Pentru iudeo-crestini, astfel de experiente reprezinta dovada clara ca exista viata dupa moarte si ca oamenii continua sa existe intr-o alta dimensiune, in genere, Raiul sau Iadul. Nu mai putin importanta este si convingerea unora ca senzatiile din pragul mortii nu sunt altceva decat lucrarea diavolului, cel care incearca sa profite de vulnerabilitatea oamenilor si care apare ca un |inger de lumina|. In ce mod profita Satana de oameni reprezinta inca un subiect de discutie.

Anumite teorii tind mai degraba spre ezoterism. Unii oameni sunt convinsi ca experientele din pragul mortii reprezinta o conexiune la nivel psihic intre entitati cu o evolutie superioara, din alte dimensiuni. Acestea pot fi chiar oameni care au depasit ciclul nastere-moarte-reincarnare, si care au capacitatea de a oferi neinitiatilor imagini din viitor. Da, este adevarat ca anumiti subiecti au facut previziuni extrem de detaliate dupa iesirea din starile mentionate mai sus.

Interesant este si punctul de vedere al reprezentantilor altor religii decat cea iudaica sau cea crestina. In budism, spre exemplu, |lumina mortii| nu este altceva decat dovada decaderii morale a celui in cauza. Un suflet curat ar trebui sa fie capabil sa recunoasca atat natura luminii cat pe cea a propriului suflet detasat de corp. In situatia in care cel aflat pe patul de moarte este capabil sa identifice aceste trairi, se poate spune ca a depasit ciclul reincarnarilor si ca este gata sa atinga starea de nirvana.>>
Sursa:www.descopera.ro

adn
26-January-2011, 03:08 PM
http://www.almeea.com/cine-moare-cu-adevarat-omul-sau-moartea-o-meditatie-nemaipomenita-cu-socrate/

Cine moare cu adevarat : Omul sau Moartea

In ultimele clipe de viata ale lui Socrate, inainte de a-i fi administrata otrava, el continua sa intrebe:

|Deja se face tarziu, cat de mult dureaza sa macine cucuta?| Prietenii sai plangeau si sufereau foarte mult, dar cand au auzit aceste cuvinte i-au spus: |Ai innebunit? Noi vrem sa traiesti mai mult si sa nu ne parasesti. Chiar l-am mituit pe cel care iti pregateste otrava pentru a te avea mai multa vreme alaturi de noi.|

Socrate a iesit afara si i-a strigat celui care macina otrava: |Se pare ca nu esti foarte priceput. Esti nou in aceasta meserie? Nu ai mai facut niciodata asa ceva? De ce dureaza atat de mult?|

Barbatul i-a raspuns: |Am facut acest lucru intreaga mea viata, dar pana acum nu am mai intalnit un om ca tine. De ce te grabesti? O macin incet astfel incat sa mai te poti bucura putin de viata. De ce esti atat de grabit sa mori?|

Socrate i-a raspuns: |Da, ma grabesc pentru ca doresc sa vad ce este moartea. Vreau sa vad daca eu ii voi supravietui sau nu. Daca nu voi supravietui, atunci totul s-a terminat a€“ daca voi supravietui, atunci moartea este terminata. De fapt, vreau sa vad cine moare: eu sau moartea? Si cum pot vedea acest lucru daca inca sunt viu?|

In cele din urma lui Socrate i-a fost administrata otrava. Prietenii au inceput sa planga si mai tare. Dar Socrate le vorbea foarte linistit: |Simt ca picioarele mi-au amortit a€“ sunt complet moarte. Dar, prieteni, va pot spune ca indiferent ca picioarele au murit, eu sunt inca viu. Acum mi-a amortit mijlocul, dar eu inca ma aflu aici! Si va vad pe toti cei care-mi plangeti alaturi!|Socrate a continuat:

|Nu mai plangeti! Mai bine observati tot ce se intampla! Acum aveti ocazia sa aflati ce se petrece in momentul mortii. Ah! Acum nu imi mai simt mainile: si de cate ori nu m-am identificat cu ele a€“ aceleasi maini pe care acum nu le mai simt deloc.|

Si asa a continuat pana la final: "..Incet-incet. totul devine tacut. Dupa cateva clipe cred ca nu va vai mai putea spune nimic, dar eu inca sunt intact. Asa ca sa nu credeti ca daca nu voi mai putea vorbi, voi fi disparut. Din moment ce acum, dupa ce am pierdut atat de multe parti ale trupului, inca exist, atunci cum as putea disparea cand voi pierde si putinul care a mai ramas?|

Iar in ultimele sale momente. Socrate a spus: |Acestea sunt ultimele mele cuvinte, deoarece simt ca limba nu mai poate functiona. Dar acum inca pot spune ca eu exist.|

IulianR
26-January-2011, 07:55 PM
Prima mea experienta de acest fel am trait-o dupa moartea mamei. Imediat dupa deces am locuit vreo 2 saptamani la o foarte buna prietena, pana am reusit sa-mi iau inima in dinti si sa ma intorc sa dorm acasa. Imi aduc aminte ca venisem de la serviciu , eram in baie ma spalam pe maini cu usa deschisa si ceva m-a facut sa intorc capul iar pe hol era mama ( arata ca un abur alb ) imi zimbea si imi facea cu mana de parca imi spunea la revedere. Atunci am vazut-o ultima data , pe urma mi-a aparut numai in vis.

ionpopescu
26-January-2011, 08:12 PM
De cand asteptam un motiv sa pun o intrebare clasica: daca totul e scris ... aici ma refer ca se stie data mortii ... si poate ca mai sunt si altele "scrise" ... atunci care mai e scopul nostru pe pamanat ? Asta e o intrebare foarte simpla si trebuie tratata cu un raspuns la fel ... daca este posibil ... am citit zic eu cate ceva pe acest forum si problema se pune altfel insa ne putem cobori la o intrebare atat de simpla ?

... e un sentiment de frustrare ... de neputinta ... si e demoralizator ...

Oare am dat cu batul in balta cu treaba asta !??

Buna intrebarea. Daca totul e scris si in frunte ti-e pus, de ce mai traiesti ? Doar ca sa joci un rol ?
Parerea mea e ca exista doar niste directii pe care esti foarte posibil sa le urmezi, dar un spirit cu adevarat liber isi va urma calea sa, nu calea determinata de altii. Nu trebuie sa fie demolarizator, deoarece partial nu e adevarat. Suntem liberi, avem liberul arbitru si putem alege ce dorim. Ziua mortii este oricum o necunoscuta si nimeni nu ti-o va spune dinainte, deci nu trebuie sa simti nicio neputinta in sensul in care te simti ca un robotel care are o zi cand va pleca.

Acum, maine, oricand esti liber si vei fi. Gaseste-ti calea, cauta-ti sufletul cu indarjire, pune 1000 de intrebari si cauta raspunsurile la fiecare. Dupa ce incepi cu raspunsurile o sa vezi ca e mult mai mult aici si dincolo (dupa moarte) decat iti imaginezi.

Mie sincer mi se pare demoralizator procedeul prin care elevii sunt instruiti de mici care e treaba cu religia si nu li se lasa loc de gandire. Iar daca de mic iti este incapsulat ceva in cap, greu te mai schimbi. Mie mi-au trebuit multi, multi ani (prea multi) sa incep sa imi pun intrebari, se pare ca doctrinele si dogmele sunt gandite sa-ti inspire confort si teama simultan. Iar moartea e lasata intentionat ca ceva foarte misterios, pentru a inspira teama...

AuraArua
26-January-2011, 08:20 PM
Draga Ozzo,uite o dovada graitoare care vine in sprijinul acestei convingeri,a noastre...Ma intreb cum ar putea explica stiinta aceasta frumoasa experienta traita de tine? Ti-a fost frica,ai simtit ceva deosebit? Remarc un lucru: ai stiut ca e ea,ai recunoscut-o si ai stiut,parca ce inseamna prezenta ei...Iata ca dincolo de planul nostru,sufletele mai fac un efort,pentru cei foarte dragi si se gandesc tot la noi,la durerea noastra...
Multumim pentru aceasta experienta...
Cu drag,Aura.

sammy11
26-January-2011, 08:41 PM
Imi pare rau ca nu am pastrat macar o copie a unei lucrari unde , un copilas povestea amintirile lui, din alta viata, cum a murit, cum s-a "trezit " in alta parte unde domnea linistea si iubirea.. si ce era mai important de fapt , povestea nasterea sa.. . cum s-a nascut el si , prin ce suferinte trecuse... Pe acest bietel il cunosteam bine, dar din pacate am pierdut legatura cu familia sa , si cu el.. Povestea cu un dar uimitor acele clipe, parca simteai ca te nasti odata cu el...

IulianR
26-January-2011, 08:50 PM
Draga AuraArua,referitor la ce am simtit in acel moment de intalnire pot sa-ti spun ca am vazut-o cu ochii larg deschisi si am simtit ce simti cand iti intalnesti mama liniste, siguranta, protectie, iubire, caldura. Nu m-am gandit pana cum am recunoscut-o, dar stiu ca era ea, asa cum am o stiam eu in realitatea traita.
Cu drag, ozzo

AuraArua
26-January-2011, 08:57 PM
Draga Ozoo,ce frumos ai explicat...Deci,uite o dovada ...O comunicare la nivelul enrgetic ,sufletesc,intre doua entitati din planuri diferite,de acum.Fiecare in cu totul alta stare...Ati reusit sa stabiliti o punte de legatura,sa va intelegeti.Si,ce e impresionant este ca fiecare stia foarte bine ceea ce simtea cealalta...Ce ai vazut tu,sfideaza legile stiintifice,etc... Dovezile sunt coplesitoare si te inteleg si te cred...Acum,tu,ai certitudinea ca mama ta este mereu "vie ",in acel plan,mereu alaturi de tine...Si,mai stiu,ca tu o simti langa tine mereu,ca te gandesti la ea ca si cum acum ar intra pe usa....vie...Cand spun asta,ma gandesc la ce am simtit cu totii ,in situatii similare.
Multumesc pentru postul tau.
Cu drag,Aura.

sammy11
26-January-2011, 09:13 PM
Prima mea experienta de acest fel am trait-o dupa moartea mamei. Imediat dupa deces am locuit vreo 2 saptamani la o foarte buna prietena, pana am reusit sa-mi iau inima in dinti si sa ma intorc sa dorm acasa. Imi aduc aminte ca venisem de la serviciu , eram in baie ma spalam pe maini cu usa deschisa si ceva m-a facut sa intorc capul iar pe hol era mama ( arata ca un abur alb ) imi zimbea si imi facea cu mana de parca imi spunea la revedere. Atunci am vazut-o ultima data , pe urma mi-a aparut numai in vis.
Este adevarat, unele spirite care simt nevoia sa isi ia ramas bun de la cineva drag, si li se permite aceasta, chiar vin si apar .. nu este nimic grav sau in neregula Draga Ozzo, mama ta, a dorit cu tot dinadinsul sa iti demonstreze ca nu se moare definitiv, si probabil ti-a indeplininit si tie o dorinta de-a o mai vedea inca odata, inainte de a se desprinde din acest plan existential.

getac
27-January-2011, 11:17 AM
Buna intrebarea. Daca totul e scris si in frunte ti-e pus, de ce mai traiesti ? Doar ca sa joci un rol ?
Parerea mea e ca exista doar niste directii pe care esti foarte posibil sa le urmezi, dar un spirit cu adevarat liber isi va urma calea sa, nu calea determinata de altii. Nu trebuie sa fie demolarizator, deoarece partial nu e adevarat. Suntem liberi, avem liberul arbitru si putem alege ce dorim. Ziua mortii este oricum o necunoscuta si nimeni nu ti-o va spune dinainte, deci nu trebuie sa simti nicio neputinta in sensul in care te simti ca un robotel care are o zi cand va pleca.
Pai e necunoscuta sau nu ??? Daca cineva o stie inseamna ca nu mai e necunoscuta. Ce se intampla cand iti este scris sa mori la 10 ani ? Ce poti sa faci in acel putin timp ca sa evoluezi ? Nici nu stii despre ce e vorba pe lumea asta ...

Liberul arbitru ... chiar putem alege orice vrem sau si aceste alegeri sunt deja "aranjate" !? ... mergand pe acelasi principiu ca mai inainte ...

Acum, maine, oricand esti liber si vei fi. Gaseste-ti calea, cauta-ti sufletul cu indarjire, pune 1000 de intrebari si cauta raspunsurile la fiecare. Dupa ce incepi cu raspunsurile o sa vezi ca e mult mai mult aici si dincolo (dupa moarte) decat iti imaginezi.

Mie sincer mi se pare demoralizator procedeul prin care elevii sunt instruiti de mici care e treaba cu religia si nu li se lasa loc de gandire. Iar daca de mic iti este incapsulat ceva in cap, greu te mai schimbi. Mie mi-au trebuit multi, multi ani (prea multi) sa incep sa imi pun intrebari, se pare ca doctrinele si dogmele sunt gandite sa-ti inspire confort si teama simultan. Iar moartea e lasata intentionat ca ceva foarte misterios, pentru a inspira teama...

allessia6
27-January-2011, 11:43 AM
Nu sunt sigura ,dar parca Lazarev spunea ca viata este ca un drum al carui inceput si sfarsit il stii ,dar depinde de tine daca vrei sa-l parcurgi pe partea dreapta sau pe partea stanga.

getac
27-January-2011, 11:52 AM
Si de ce trebuie sa ii stiu sfarsitul ? De ce acest sfarsit nu e influentat de conducerea pe partea stanga sau pe partea dreapta ? Daca merg linistit pe dreapta e una iar daca merg ca disperatul tot intrand pe partea stanga e altceva ...

AuraArua
28-January-2011, 10:40 PM
Si de ce trebuie sa ii stiu sfarsitul ? De ce acest sfarsit nu e influentat de conducerea pe partea stanga sau pe partea dreapta ? Daca merg linistit pe dreapta e una iar daca merg ca disperatul tot intrand pe partea stanga e altceva ...

Adrian,tu nu stii,la zece ani,ce e cu tine pe lumea asta...Dar sufletul tau stie...El a ales sa vina si sa ramana doar atat...Este o lectie pe care trebuie sa o invete cei dragi ,cei din apropiere,care prin existenta ta dar mai ales prin absenta ta vor incerca niste sentimente aparte...de care au nevoie in evolutia lor..Sufletul care a acceptat aceasta scurta intrupare va evolua cu siguranta...El stie dinainte si consimte la acestea...Sau,se mai poate ca el sa fie chemat in alta parte,la o alta intrupare,mai "urgenta ".
Sfarsitul...nici nu conteaza.Important este cum primesti si privesti ce ti se intampla in viata,nu ce ti se intampla.Anume ti se dau anumite lectii,pentru ca tocmai tu ai nevoie de ele.De aceea de multe ori,spunem:aaa,pai,daca eu eram in situatia ta,altfel rezolvam problema...Si,asa si este.Dar,vezi tu,tu nu vei trece prin ce trec eu si nici eu prin ce vei trece tu,pentru ca fiecare are ceva de invatat si aplicat...Fiecare e cu lectia lui...
Liberul arbitru,dupa parerea mea ,nu exista...Totul este prestabilit...Daca am avea liber arbitru ar trebui sa ne simtim vinovati ca am facut ceva anume si nu a iesit asa cum am vrut noi...Exista doar lectii prin care trebuie sa invatam ceva,la nivel de suflet...Daca noi constientizam o anume situatie,ea nu mai are nevoie sa se mai manifeste...Odata insusita lectia de viata,ni se " iarta " si trecem la un alt nivel...
Viata aici nu este o piesa de teatru,este insasi viata,prin care sufletul invata ceva,pentru a se mai apropia un pas,o treapta de lumina...Anume ni se da uitarea ,trupeasca,pentru a nu mai tine minte ce am stabilit acolo sus,ca lectie prin care trecem.
Cel putin eu asa inteleg lucrurile,din cate am trait,citit si experimentat pe propria mea intelegere si putere de acceptare.

iulia
29-January-2011, 02:50 PM
imi place atat de mult ce ai scris Auraaura, insa as pune si eu o intrebare legata de liberul arbitru care ai spus ca nu exista. Daca noi intradevar traim tot ce ne este predestinat , fara dreptul de a alege nimic, atunci inseamna ca nici criminalii nu au avut de ales, nici drogatii etc...pentru ca totul este ,,scris". Si asta ce inseamna? ca toate pacatele sunt ingaduite? Ca iadul e o poveste de adormit copiii...desi eu sincer nu cred in existenta iadului. Cu mult drag

white swan
29-January-2011, 04:40 PM
imi place atat de mult ce ai scris Auraaura, insa as pune si eu o intrebare legata de liberul arbitru care ai spus ca nu exista. Daca noi intradevar traim tot ce ne este predestinat , fara dreptul de a alege nimic, atunci inseamna ca nici criminalii nu au avut de ales, nici drogatii etc...pentru ca totul este ,,scris". Si asta ce inseamna? ca toate pacatele sunt ingaduite? Ca iadul e o poveste de adormit copiii...desi eu sincer nu cred in existenta iadului. Cu mult drag
Draga Iulia, daca avem liber arbitru, ce alegem in viata?
Alegem sa ne nastem? alegem cand si cum sa murim? toata viata este o suita de intamplari in care avem cel mai mic rol: totul depinde de ceilalti, de bagajul genetic, de karme adica.
In acest moment stiinta medicala a descoperit ca exista gene care sunt responsabile de aparitia bolilor (nu spun nimic nou) ce este inca necunoscut este modul de declansare si momentul. In momentul cand o karma trebuie sa se implineasca, mintea ia acea hotarare care va duce la ,,arderea" acelei karme; inclusiv declansarea bolii si evolutia acesteia. Ca sa spui ca ai liber arbitru, inseamna ca te afli deasupra mintii (ceea ce este putin probabil) si esti capabil sa o controlezi.
Din alt punct de vedere, daca am avea liber arbitru ar insemna ca putem alege dintr-o multitudine de optiuni, iar alegerea noastra sa nu fie cunoscuta nimanui (inclusiv lui Dumnezeu). Dar cum Dumnezeu este atotstiutor, inseamna ca toate hotararile noastre vor fi luate numai intr-un anume fel si nu altul.
Dat fiind ca trebuie sa trecem prin destinul nostru, prin ceea ce ne-a fost inscris inca de la nastere, nu putem lua hotarari care sa impiedice trecerea prin acele karme alocate noua; dar ceea ce putem face, si nu este putin lucru, este sa alegem modul de a reactiona, de a ne comporta, de a ne transforma astfel incat prin atitudinea noastra si reactiile avute sa nu cream o noua karma, ci sa o terminam pe cea veche.(prin care trecem in acel moment).
Problema este stufoasa si putin inteligibila logic de vreme de cauzele acesteia scapa cunoasterii obisnuite, de aceea pentru a explica pe larg ar insemna sa intru in amanunte destul de ,,tehnice" iar acum chiar imi lipseste timpul.
Poate pe viitor imi voi da cu parerea si eu, ca simplu cetatean :)

AuraArua
29-January-2011, 08:59 PM
Draga Iulia,eu cred ca nu exista liber arbitru...Daca ar fi sa alegem,ma intreb daca as vrea sa sufar,sa trec prin necazuri sau sa accept tot ce imi este neplacut...Daca nu ar fi situatiile date,atunci cum am putea sa ne insusim si sa trecem prin lectiile date? Sa zicem ca in alta viata am fost un orgolios...In viata asta mi se vor da situatii prin care eu sa inteleg ca NU trebie sa fiu orgolios.Cum as putea sa inteleg asta daca as putea alege si as evita situatiile care m-ar expune la asa ceva? Un om in situatia spusa de tine,plateste pentru ceea ce a facut el candva...Si prin el se platesc altora lectii de invatare,la alte lectii neinvatate...Si,tot asa.De aceea se si spune ca nu exista pacat...Toti suntem egali,doar ca fiecare ,in ritmul lui,trebuie sa ajungem sus,la capatul scarii...Sigur ca nu este placut sa fii unul dintre cei nedoriti...Chiar si ei se pot intoarce si se pot elibera...Sufletul,sentimentul este cel care va avea de lucru,de reparat,de indurat,de cait,de nerepetat.In momentul in care va fi inteles rostul lectiei,in momentul in care scopul ei va fi atins,adica se va face constientizarea si va interveni cainta sincera...lectia a fost asumata si nu se va mai repeta...Anume ni se dau aceste incercari,pentru a putea trece prin ele si a invata sa ne eliberam de tot balastul negativ,sa putem merge catre armonie,liniste,iubire...Putem sa facem asta in multe feluri: gandind si simtind pozitiv,recurgand doar la ganduri frumoase,iubind,din inima,inconjurandu-te de oameni frumosi la suflet,ascultand muzica de calitate,armonioasa,erc.Natura,animalele,sufletele de o potriva cu noi,armonioase,toate cate sunt cu vibratii inalte,linistitoare,ne ajuta si impreuna ajutam ,la randul nostru...Lucrand cu noi insine,fiecare in parte si toti laolalta vom constata ca in curand,acolo unde am facut curat in jurul nostru,unde am luminat locul putin,incepe ca se vada o lumina din ce in ce mai mare...Ridicand ochii vom constata ca multe astfel de luminite se vor zari,pana cand se vor uni,pana cand totul va fi curat,in interior dar si in exterior...
Ce oda frumoasa, a vietii ,mortii[renasterii] ,sufletelor,luminii...!
De aceea eu cred ca nu exista un liber arbitru,insa prin efortul nostru necontenit vom putea arde karma si o vom putea transforma in ceva minunat,placut de dus...
Cu drag,Aura.

iulia
29-January-2011, 10:23 PM
ce frumos ai asternut in cuvinte raspunsul. Iti multumesc Aura

doru
29-January-2011, 11:08 PM
dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea sa , asta este principalul motiv al existentei liberului albitru lasat chiar de dumnezeu.
omul are acces nerestrictionat la pomul cunoasterii binelui si raului si este liber sa aleaga dintre optiunile care i se ofera in fiecare moment , iar in viata ce va urma fiecare dintre noi vom plati pentru fiecare actiune a noastra , cu fapta sau cu gandul .
divinitatea nu a vrut ca omul sa fie ingradit , i-a dat omului ratiune si libertate iar in functie de actiunile sale va plati sau va beneficia , in eternitate .
spun in eternitate pentru ca cum bine am mai spus , traim vesnic , nu exista moarte , nu exista moarte in miscare continua si va veni un timp cand EL tot in eternitate va spune : voi ati ales asa , voi asa , acum fiecare va veti ocupa locul vesnic dupa cum meritati si ati optat.

sammy11
30-January-2011, 01:40 AM
Cine credeti voi ca da decizii unui spirit? sau de fapt ce este liberul arbitru? Avem in univers milioane de galaxii unde, locuiesc si traiesc o multime de civilizatii. unele sunt ca si noi, asa.. pe la "inceputuri".. oare Dumnezeu ar reusi sa decida pentru fiecare faptura din marele univers,si sa dea decizii fiecarui spirit? Un spirit are de la Dumnezeu Creator, liberul arbitru de a decide cand sa vina la intrupare, in ce familie se va naste , si chiar cati ani pamanteni va dori sa traiasca. cam asta este cu liberul arbitru in planul spiritelor. Noi decidem si mai apoi unde vom dori sa vietuim, pe planeta aceasta, sau ne vom pregati pentru o calatorie in alta galaxie, alta planeta. alta experienta..depinde doar de pregatirea si de nivelul evolutiei noastre....

Nae
30-January-2011, 04:17 AM
imi place atat de mult ce ai scris Auraaura, insa as pune si eu o intrebare legata de liberul arbitru care ai spus ca nu exista. Daca noi intradevar traim tot ce ne este predestinat , fara dreptul de a alege nimic, atunci inseamna ca nici criminalii nu au avut de ales, nici drogatii etc...pentru ca totul este ,,scris". Si asta ce inseamna? ca toate pacatele sunt ingaduite? Ca iadul e o poveste de adormit copiii...desi eu sincer nu cred in existenta iadului. Cu mult drag23. Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi folosesc. Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate zidesc.(1Cor10,23)

Toate imi sunt ingaduite inseamna ca toate pot sa le fac, Dumnezeu imi permite, dar prea putine ma ajuta in fata Lui. Numai daca aleg sa fac voia Lui, numai atunci primesc binecuvantarea Lui; astfel libertatea mi se recunoaste tot mai mult pe masura ce si eu ma indepartez de inlantuirea tenatiilor, a patimilor mele, a dorintelor mele desarte, care ma impiedica sa aleg corect voia Lui.

Liberul arbitru nu se refera la vointa mea; liberul arbitru se refera la Vointa Lui. Numai Vointa Lui imi ajuta mie, numai Vointa Lui imi face bine. Numai Duhul Sfant imi asigura libertatea cugetului si lipsa intereselor de orice fel; acestea din urma ma impiedica sa aleg liber de legaturi ratacitoare.

Am sa dau un singur exemplu de liber arbiter(in latina):
O familie penticostala era formata din doi soti si sase(6) copii, toti foarte credinciosi. Sotia a ramas din nou insarcinata; medicul a observat ca sarcina e una cu probleme si i-a sfatuit pe soti sa renunte la sarcina. Femeia a spus ca sarcina e o noua binecuvantare si nu poate refuza darul de la Dumnezeu, iar sotul a sustinut-o. Sarcina s-a complicat, dar ea a ramas hotarata, s-a agravat si femeia a murit. Dumnezeu s-o odihneasca!

Putea sa avorteze si-apoi sa se spovedeasca, dar asta insemna sa aiba constiinta ca L-a respins pe Dumnezeu; ea n-a putut alege asa ceva pentru ca ar fi insemnat sa se denigreze atat pe sine, cat si pe Dumnezeu in fata copiilor, copii care sunt rodul ei minunat pe acest pamant.
Ea a murit senina in credinta nestramutata in Dumnezeu, dragostea fata de Dumnezeu fiind mai mare decat toate motivele de a ramane in viata. Ea a refuzat o viata patata in fata lui Dumnezeu; ea a ales neprinhanirea. In urma ei au ramas sapte monumente de credinta in Dumnezeu ridicate prin propria lor suferinta.
Marire Tie, Doamne, marire Tie!

Orice alegere avem de facut va trebui sa ne invatam sa alegem cea mai buna solutie, nu cea ma putin rea. Mereu Dumnezeu este cea mai buna solutie. Nimic n-a fost mai folositor pentru copiii ei decat sa urmeze Voia Lui.
Ea este un exemplu de liber arbitru.

Dupa cum se vede din exemplul dat, liberul arbitru este un har de la Dumnezeu.
"Alegerile noastre bune nu sunt in puterea noastra prin noi insine, ci prin lucrarea harului, pe care il lasam sa lucreze in noi si prin noi. Fara harul divin nu putem sa facem nicio fapta supranatural buna.
Alegerile noastre rele sunt impotriviri care stanjenesc sau opresc lucrarea harului."(fr. leonard)

sandy76
30-January-2011, 01:51 PM
-Distantele fiind asa de mari nu cred ca in acest secol se va putea aduce vreo dovada. -Poate numai daca vor vrea ei insisi, (extraterestri) sa se reveleze

adi-gj
30-January-2011, 02:22 PM
Draga Sammy cred ca treaba cu alegerea vieturii aici sau pe alte planete depinde de scoala si invataturile trecute cu brio pina acum , adica pina la momentul incheierii ultimei vieturi aici pe acest pamint,, si de cresterea avuta sau caderea avuta pe aceasta planeta care , vrem sau nu este de cele mai multe ori definitorie.. sint alte planete unde nu este nevoie de corp fizic ci doar de corp astral, fizicul neputindu-se manifesta acolo pregnant din cauza constitutiei palnetare -planete de gaze si cu sau fara atmosfera si totusi si acolo sint fiinte , unele dintre ele chiar foarte evoluate din punct de vedere astral ,aceste planete fiind constituite din gaze tocmai pentru a arata ca nu este nevoie de corp fizic sa existi in cartea vietii lumilor .. sa nu uitam ca viatat are mii si milioane de aspecte pe care de cele mai multe ori mintea umana nu le poate concepe , tocmai din cauza diversitatii . si viitorul apropiat si nu numai i-mi va da dreptate in ce spun... Un mic exemplu .. in Staul American Minesotha sa nascut un baietel care la 3 anisori avea manifestari extrasenzoriale puternice manifeste inca dela nastere si cind a fost intrebat de unde vine ,sub stare de hipnoza a declarat ca planeta lui era gazoasa si foarte departe de noi ca galaxie , dar sa intrupat aici fiindca auzisera de acest aspect al vietii -cel cu trup , care la ei fusese deja depasit de multe generatii cogniscibile..Acest studiu a aparut prin anul 1986 in Revista Stiintifica Americana de Parapsihologie, articol studiat de mebrii clubului Unives xx, din Sibiu, condus de domnul prfesor Butiu.., club ce a fost activ in Sibiu intre anii 1973-1986. ANUL DECESULUI MARELUI OM PROFESORUL BUTIU GHEORGHE.

white swan
30-January-2011, 03:31 PM
Scurt, scurt, scurt:
- Ca exista viata dupa moarte, n-am absolut nicio indoiala, ca Dumnezeu ne-a lasat intreaga libertate asupra destinului propriu, iarasi, la fel.
De unde ai aceasta siguranta ca exista viata dupa moarte? din scrieri sau din auzite?
Daca stii unde te duci, stii si de unde vii...atunci nu ai indoieli, in rest sunt necunoscute pe care ne place sa credem ca le-am deslusit; de fapt plecam de aici la fel cum am venit: fara a sti nimic despre lumile spirituale si despre suflet.
Daca Dumnezeu ne-a lasat intreaga libertate asupra destinului, si avem liber arbitru, te-as intreba:
Daca am ales libertatea, de ce nu ne inaltam deasupra trupului pentru a vedea ce se afla dincolo?
Daca am ales fericirea, de ce suntem inconjurati de suferinta?
Daca am ales linistea, de ce mintea nu se opreste?
Daca am ales Adevarul, de ce nu vedem iluziile care ne inconjoara?
Daca am ales Lumina spirituala de ce ne aflam in intuneric?
Fiindca daca ai avea liber arbitru, ai avea si capacitatea, puterea de a infaptui alegerea respectiva, ori acestea nu stau in puterea noastra; degeaba aleg sa fiu presedintele Romaniei daca imi lipseste orice mijloc de a realiza acest lucru; si atunci care este liberul meu arbitru?
Daca nu vad dincolo de secunda aceasta ce mi se poate intampla, ce aleg oare? Aleg sau se intampla ceea ce este prevazut sa se intample?
Daca am ales sa fiu alaturi de Dumnezeu ce caut prin aceasta lume?

Cat despre celelalte aspecte comentate prin zona, adicatelea kharme, reincarnari, evolutie spirituala prin vieti succesive, ramane cum ne-am inteles deja: aiureli.
Sunt aiureli cata vreme nu avem vreun mijloc de a verifica autenticitatea si adevarul lor. Cata vreme intreaga viata ne-am petrecut-o in lumea exterioara si mintea cunoaste doar aceasta lume, cum ne-am astepta sa stim ceva despre lumile spirituale si legile care le guverneaza? Ar trebui sa ne intoarcem spre interior si sa cunoastem alte Adevaruri.
De ce evreii il intrebau pe Iisus daca este Ilie, daca Ilie era mort de atat timp? Il confundau cumva:), sau il intrebau daca este reintruparea profetului Ilie?

Cel putin pana ieri eu nu stiu sa existe vreo dovada certa in sensul asta, da' poate ca intre timp or fi aparut ceva noutati?
Daca au aparut ceva noutati, aceasta va trebui sa descoperim singuri; aceasta cunoastere interioara este o problema strict individuala, ca si Mantuirea de altfel.

white swan
30-January-2011, 04:00 PM
Mon cher, nu ma da dupa cires, ca pierdem sirul!
Io am intrebat unde-s celelale lumi, civilizatiile alea raspandite-n galaxie, care-i adresa lor si ce dovezi exista in sprijinul existentei astora, ca prea vin unii colegi si ne vorbesc despre ele, de parca se-ntalnesc zilnic la metrou...
Sincer, inca nu le-am vazut, daca vad vreun omulet mic in afara de Boc, iti dau de stire...

La toate celelalte intrebari am raspuns deja, insa daca tii mortis, pot sa reiau, conditia fiind sa dai tu berea.

Dau berea cu placere, chiar mai multe, cu conditia sa nu mai reiei raspunsurile...:)

AuraArua
30-January-2011, 07:09 PM
Acest domeniu al paranormalului este ,la prima vedere,tare impalpabil si oarecum lipsit de dovezi...Nu e nici ca in matematica,nici ca in ghidul rutier,prima la staga si dai de o strada,nu e nicicum...Nu se pot demonstra energii,simtiri,trairi,credintele in ceva anume...Sigur,exista masuratori,aprecieri cu aparate,insa domeniul este destul de ...bagatelizat,asa cum nu merita...Nu avem cum sa convingem pe nimeni,dintre cei care nu cred,de existenta si logica fireasca a unor fenomene .Insa ,daca ai trait o experienta,daca ai simtit ceva mai aparte ce ti se pare ca poate fi incadrat aici,daca incepi sa cercetezi,sa investighezi si sa confrunti ce ai trait si crezi tu cu parerea altora,incepi sa afli mai multe,incepi sa crezi mai multe...Sigur,eu,de exemplu,nu stiu ce vieti am trait inainte si daca le-am trait;stiu un lucru,insa:Dumnezeu are legile lui ,lasate in univers...Daca nu le respecti,ele se intorc impotriva ta;daca le respecti,vin spre tine ca un bonus,inzecit,insutit...Daca incepi sa observi aceste legi si te ghidezi dupa ele,daca ai bunavointa ,in primul rand si crezi,atunci lucrurile incep sa se limpezeasca incet,incet.Esti si mai atent,citesti mai multe si pleci urechea la ce spun unul si altul,ramanand ca in final sa treci totul prin filtrul propriu...Dar,daca nu crezi in asa ceva,daca vrei date exacte,demonstratii clare,palpabile,cred ca este cazul sa te indrepti spre altceva...Legile oricum exista,ca vrem sau nu,actiunea si efectul lor,la fel...Cine vrea sa creada,crede,cine nu,se indreapta spre alte lucruri mai ...cunoscute....Doar prin trairea personala,sau prin trairea cuiva in care crezi te poti apropia de acest domeniu,fara sa il bagatelizezi,ironizezi,desconsideri..
Si,ca sa fiu banala,nu s-a intors nimeni de dincolo,sa spuna la TV ce si cum pe lumea cealalta...Asa ca,pentru unii exista,pentru altii,doi si cu doi fac patru.

doru
30-January-2011, 10:05 PM
ca nu exista liberul albitru , ca exista liberul albitru nu conteaza acum , nu trebuie sa ne contrazicem aiurea , chiar daca unii colegi nu vor/pot recunoaste acest adevar .
insa eu am spus ca in miscare nu exista moarte ,
mai dau un citat din crez , cu toate ca sunt off topic , nu trebuie sa vorbim aici de religie , biblie , sunt topicuri destule :
"astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie "
eu unul cred ca nu exista moarte .
in ceea ce privesc alte civilizatii , aici nu sunt nici eu sigur , au fost tot felul de comentarii, de marturii ale unor oameni , afirmatii ce pot fi oarecum luate in calcul sau analizate .
in concluzie acum , o siguranta nu am (nu pot afirma nimic sigur) in ceea ce ma priveste pe mine , ca ar exista ----, "extrateresti". ( dar nici nu neg acest lucru)
cam atat pe moment

AuraArua
30-January-2011, 11:04 PM
Doru,ai o maniera foarte placuta de a-ti expune ideile...Este asa cum trebuie sa se poarte o discutie,pro si contra,pe marginea unei teme date...Nu putem impune nimanui parerile noastre,dar putem invata toti din diversitatea lor...Multumesc.

iulia
30-January-2011, 11:20 PM
mereu am simtit ca reincarnarea este un adevar, desi sunt ortodoxa si stiam ca religia nu e de acord cu asa ceva. Poate ca o dovada ca reincarnarea functioneaza ar putea fi copiii care se nasc cu diverse cunostinte deosebite pe care nu au de unde sa le aiba decat dintr-o viata anterioara. Aici ma refer la cunoasterea la perfectie a altei limbi straine decat cea materna sau alte exemple. As fi curioasa ce explicatie ar gasi la aceste fenomene cineva care nu crede in reincarnare. Cu mult drag

Nae
31-January-2011, 03:55 AM
Cartea intitulata:
"Ajutati-ne sa iesim de aici!"
este o dovada ca exista viata dupa moarte; cuprinde marturii despre sufletele care nu-si gasesc odihna pe celalalt taram.

Maria Simma(1922-2004) a dobandit un har cu totul deosebit si anume acela ca putea sa ajute sufletele care au plecat pe lumea cealalta ispasind ea(totdeauna gratuit) suferintele pe care sufletele le-au evitat cat erau in viata de pe pamant, suferinte pe care trebuiau sa le suporte ca ispasire pentru pacatele savarsite si care le impiedicau sa "promoveze" in Rai.
De-a lungul ultimilor ei ani ea a participat la conferinte calatorind mult si povestind europenilor despre "chinurile" sufletelor plecate pe lumea cealalta.

Chiar preotul parohiei Sonntag(Vorarlberg), satul ei, pr Alfons Matt, a scris si el in 1968 o carte despre Maria Simma in care spune:
"Intensitatea suferintelor era in raport cu pacatele pe care trebuia sa le ispaseasca."
sau
"Un numar tot mai mare de Suflete veneau la ea pentru ajutor. Ispasirea pacatelor de avort si de necuratie consta in dureri teribile in trunchi si intr-o stare de rau inspaimantatoare."
sau
"Chiar si cand era foarte dificil pentru ea, Maria Simma a acceptat suferinta totdeauna in mod voluntar. Uneori era atat de puternica, incat Maria nu ar fi putut sa supravietuiasca prin fortele sale umane."(adica primea puteri supranaturale-sn)
sau
"Zacea ore in sir in enorme cantitati de gheata, cu un inghet care ii patrundea pana in maduva spinarii. Aceasta suferea pentru a ispasi pacatele de indiferenta si de impietrirea inimii."

Scrisa de Nicky Eltz pe baza interviurilor luate lui Maria Simma(Austria), tradusa de doua oradence, Daniela Radoi si Aurelia Man, cartea poate fi comandata la libraria de pe langa Episcopia Greco- Catolica Oradea, dar probabil si de la alte librarii:
Libraria Sf. Tereza
str. Ep. Ioan Suciu nr.4,
410210 Oradea
tel: 0259-431139

Nae
31-January-2011, 04:10 AM
mereu am simtit ca reincarnarea este un adevar, desi sunt ortodoxa si stiam ca religia nu e de acord cu asa ceva... Cu mult dragN-am auzit pe nimeni din capii Bisericii sa se exprime transant contra, la fel cum nici in Catehismul Bisericii (Catolice sau Ortodoxe)nu se specifica nimic, insa daca ar recunoaste reintruparea, ar insemna sa-L renege pe Isus Cristos a carui invatatura garanteaza intr-o singura viata fericirea vesnica.

Nae
31-January-2011, 07:21 AM
Draga Iulia,eu cred ca nu exista liber arbitru...Toti suntem egali,doar ca fiecare ,in ritmul lui,trebuie sa ajungem sus,la capatul scarii...Sigur ca nu este placut sa fii unul dintre cei nedoriti...Chiar si ei se pot intoarce si se pot elibera......
Cu drag,Aura.10. Fiindca pentru aceasta ne si ostenim si suntem ocarati si ne luptam, caci ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel viu, Care este Mantuitorul tuturor oamenilor, mai ales al credinciosilor.(1Tim4,10)

Partea boldata din verset sugereaza ca toti oamenii se mantuiesc, ceea ce dovedeste(asa cum spui) ca nu este liber arbitru.
Şi totusi exista liberul arbitru, mai ales la credinciosi.

Cu Alte cuvinte, cei care nu sunt in stare sa-si manifeste liberul arbitru conform vointei divine se vor mantui ca prin foc, adica prin karma vor fi nevoiti sa suporte vicisitudinile vietii pe care le-o va regiza Dumnezeu in multe "episoade" terestre predestinate si-i va dirija spre a-L recunoaste intr-un tarziu pe Dumnezeu, spre deosebire de cei care prin Duhul Sfant(liberul arbitru) Îl urmeaza pe Isus pe Calea Sa, Cale care-I foarte dificila, dar e scurta pentru ca e parcursa prin vointa proprie si care-i asigura temerarului libertatea de participant la Creatia si propovaduirea Împaratiei lui Dumnezeu.

Liberul arbitru este direct proportional cu Duhul Sfant.

white swan
31-January-2011, 08:56 AM
N-am auzit pe nimeni din capii Bisericii sa se exprime transant contra, la fel cum nici in Catehismul Bisericii (Catolice sau Ortodoxe)nu se specifica nimic, insa daca ar recunoaste reintruparea, ar insemna sa-L renege pe Isus Cristos a carui invatatura garanteaza intr-o singura viata fericirea vesnica.

Tocmai asta este problema...dar nu sa-L renege pe Iisus, ci faptul ca au sustinut atata timp o teorie falsa, si i-au facut si pe altii sa creada acelasi lucru.
In ceea ce priveste invataturile lui Iisus, nu as fi asa sigur ca nu a vorbit despre reincarnare, noi am citit ce a mai ramas din ce a spus El.

Nae
31-January-2011, 04:07 PM
Tocmai asta este problema...dar nu sa-L renege pe Iisus, ci faptul ca au sustinut atata timp o teorie falsa, si i-au facut si pe altii sa creada acelasi lucru.
In ceea ce priveste invataturile lui Iisus, nu as fi asa sigur ca nu a vorbit despre reincarnare, noi am citit ce a mai ramas din ce a spus El.Sper ca recunosti ca neatentie("soft" spus) din partea ta sa spui ca Biserica propovaduieste ca falsa invatatura lui Cristos, pentru ca altfel chiar tu(crestin?) o combati.

Poate ca Isus o fi vorbit despre reincarnare, dar niciodata nu a propovaduit-o, altfel jertfa lui ar fi inutila, la fel ca liberul arbitru sau mantuirea mea.

AuraArua
31-January-2011, 08:18 PM
Ai dreptate,draga AdarM,cu poezioara.Este valabil pentru noi toti,implicit si pentru tine.Considera ca se potriveste la toti...Multumesc pentru comentariul tau,adresat forumistilor,de pe acest topic.

Daca nu ma cunosti,inca iti spun eu ca nu sunt atat de diabolica incat sa subscriu unor astfel de ..forme ,gen,"crede si nu cerceta ".Fiecare cu parerea lui.Nu insinuez nimic,sunt asa cum se citeste,fara insinuari si subtilitati .....destepte.Ce simt si cred,asta spun.Mintea intortocheata si ...altfel,incarcata de subtilitati "savante" ,o las altora,mai destepti.
Cu drag.

white swan
31-January-2011, 10:06 PM
Sper ca recunosti ca neatentie("soft" spus) din partea ta sa spui ca Biserica propovaduieste ca falsa invatatura lui Cristos, pentru ca altfel chiar tu(crestin?) o combati.

Eu nu am spus ca Biserica propovaduieste ca falsa invatatura lui Hristos, ci ca nu este completa; nu din cauza lor, ci a informatiilor incomplete, ascunse, pierdute sau tinute la sertar...Am spus ca le-ar fi greu sa recunoasca ca au gresit in privinta reincarnarii, nicidecum a lui Iisus.

Poate ca Isus o fi vorbit despre reincarnare, dar niciodata nu a propovaduit-o, altfel jertfa lui ar fi inutila, la fel ca liberul arbitru sau mantuirea mea.
Asta stim noi din ce a mai ramas; daca evreii credeau ca El este Ilie, despre ce vorbeau? ama mai spus, profetul Ilie murise cu atatia ani inainte, la ce se refereau?
Jertfa Lui nu a fost inutila, daca a fost sau nu pentru toate miliardele de oameni care i-au urmat, sau pentru Apostoli si cei care i-au fost ucenici, am putea discuta (eventual pe forumul Religie), sau mai bine, daca te intereseaza o parere diferita, in p.m.
Am spus ca sunt crestin, nu fanatic.

white swan
31-January-2011, 11:44 PM
Acu', daca-i s-o zicem p-a dreapta, pana ce alea ascunse nu ies la iveala, alea pierdute nu se gasesc, alea din sertar nu-s facute publice, putem dezbate folosind sursele pe care le detinem, restul e ipotetic.

Acu', daca-i s-o zicem p-a dreapta, ai dreptate!
Dar putem discuta si pe cele contemporane Bibliilor, din cateva zeci au ramas doar patru! restul nu se incadrau intr-o viziune mai larga sau mai ingusta; restul avand nu ,,vina" de a fi false, ci ,,neconforme" cu ,,vederile"

AuraArua
31-January-2011, 11:54 PM
Ce nu inteleg: de ce deranjeaza o atitudine similara atunci cand vine dinspre altul?


Deranjeaza [vorba vine ] ca se atribuie alte sensuri,inexistente,cel putin la mine,afirmatiilor asternute pe post...
In rest,fiecare cu ideea lui.
Chapeau !

doru
03-February-2011, 09:41 AM
http://www.youtube.com/watch?v=f3L7fy3vEmQ&feature=related

urmariti cu atentie aceste scurte documentare

doru
03-February-2011, 09:49 AM
pentru unii nu este neaparat bine dincolo , dar pentru unii este cu siguranta bine

poate tragem niste concluzii in acest sens ( simple de altfel dupa parerea mea )

AuraArua
03-February-2011, 02:03 PM
[QUOTE=doru;145529]pentru unii nu este neaparat bine dincolo , dar pentru unii este cu siguranta bine

Eu cred ca depinde foarte mult de monstri interiori...Linistea si pacea interioara ,echilibrul si impacarea cu sine ne vor ajuta sa ajungem intr-o lume mai buna...Lumea este ceea ce am creat chiar noi...

Badiu
03-February-2011, 02:12 PM
Doamna AuraAura pentru mine sunteti o binecuvintare de la Dumnezeu pentru modul cum tratati problemele noastre de pe acest forum. Va multumesc. In legatura cu "exista viata dupa moarte" pina la un punct cred, dar am indoieli atunci cind iti pierzi memoria si ma refer la visul meu, atunci cind acele scintei ajunsesera la cap simteam ca nu mai judec si ca imi pierd identitatea.

bacociu_stela
03-February-2011, 03:23 PM
Dragii mei, va reamintesc ca Editura FOR YOU a publicat mai multe carti in care Matei, plecat dintre noi, ii povesteste mamei sale cum este dincolo, cum ne ajuta civilizatiile de Lumina ca sa putem evolua si multe alte informatii la zi. In primul volum se spune cine este Matei si cum a ajuns sa ia legatura cu mama sa, Suzanne Ward. Le gasiti aici http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=4 In fiecare luna, Matei ii raspunde mamei lui, la intrebarile puse de cititori.

15 ianuarie 2011

Mesaj de la Matei

1. Cu salutari pline de iubire din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie, sunt Matei si va voi vorbi despre ceea ce se intampla in lumea voastra asa cum o percepem noi, din punctul nostru de vedere. Majoritatea intrebarilor voastre s-au referit cu precadere la doua subiecte, pe care le vom aborda cu prioritate.

2. Impuscaturile din Tucson, Arizona – dupa cum a fost anuntat, un tanar cu probleme de instabilitate mentala a incercat sa o omoare pe o membra a Congresului, dna. Giffords si pe cat mai multi dintre sustinatorii acesteia, dar ceea ce s-a intamplat nu a fost un „act necugetat” dupa cum a fost de multe ori catalogat. Atentatorul a actionat fiind condus mental si toti cei care au fost ucisi sau raniti fie si-au respectat contractele originale ale sufletului, prin care fusesera alesi sa ia parte la un eveniment cu un „scop superior”, fie si-au modificat contractele pentru a include acest incident, urmarind acelasi scop.

3. In timp ce evenimentul este, fara nicio indoiala, traumatizant la nivel constient pentru cei care au fost raniti si familiile lor – constituind in acelasi timp o tragedie pentru toti cei apropiati persoanelor ucise –la nivelul sufletului, participantii au servit de buna voie scopului de a atrage atentia asupra rezultatelor inevitabile ale unei retorici din ce in ce mai agresive, intr-o societate care a devenit atrasa de genul acesta de discurs, precum si de violenta. Aceasta conditionare omniprezenta a trebuit sa fie adusa in atentia constiintei nationale si internationale, astfel incat strigatul de protest impotriva necuviintei si violentei sa poata schimba constiinta colectiva a civilizatiei voastre, care in mare parte a acceptat acest gen de comportament, ca fiind un aspect innascut al naturii umane.

4. Acest comportament NU este un aspect innascut al naturii umane – el este deprins! Sufletele sunt alcatuite din lumina pura, care este acelasi lucru cu iubirea si reprezinta cea mai puternica forta din Univers. Violenta, diviziunea si ura sunt introduse deliberat, prin numeroasele influente care afecteaza viata pe Pamant. Si pentru ca tot ceea ce formeaza constiinta voastra colectiva este ceea ce va creaza lumea, este esential ca aceste influente sa fie scoase la lumina, astfel incat vindecarea si spiritul unificat sa poata constitui mostenirea nu numai in cazul vietilor afectate de atentatul din Tucson, cat si in cazul vietilor tuturor sufletelor care au ajutat la curatarea de intuneric a lumii voastre. Pacea si armonia nu vor veni prin pedepse, razbunare sau represalii – numai IUBIREA poate pune capat iluziei separarii si poate lasa inocenta si puritatea copiilor sa patrunda inapoi, in inimi si in minte.

5. Fiintele de lumina din intregul universul onoreaza sufletele care au fost de acord sa devina „victime” in Tucson. Cei care au murit au fost salutati cu iubire si recunostinta in Nirvana, se transmite lumina foarte intens asupra familiilor si prietenilor indurerati, iar cei care se refac de pe urma ranilor au ajutoare ingeresti care asista echipele de medici care ii ingrijesc. Oricum, nu subestimati nicio clipa importanta si puterea nenumaratelor rugaciuni si a sentimentelor din inima, legate de aceste evenimente!

6. Discursul presedintelui Obama ne-a fost transmis in Nirvana de catre cei care monitorizeaza evenimentele de pe Pamant. Noi cunoastem sufletul acestui om, chiar mai bine decat se cunoaste el insusi si, fara ca el sa fie constient de faptul ca si-a lasat de bunavoie civilizatia sa avansata spiritual, pentru a servi in avangarda planului general al Epocii de Aur, cuvintele pe care le-a rostit cu ocazia comemorarii au venit din inima si din sufletul sau, in deplina concordanta cu toate gazdele ceresti.

7. Oricat de mult am vrea sa putem spune ca tentativa de asasinat este ultimul incident de acest fel, nu putem sti asta, intrucat cu exceptia exploziilor nucleare din spatiu, care reprezinta o exceptie a Creatorului, legea liberului arbitru trebuie respectata de Dumnezeu si de toti emisarii sai. Ceea ce stim este ca efectele atentatului, socul, oroarea si rugaciunile din suflet care i-au urmat, au dat un puternic imbold energiei reconcilierii. Chiar daca, in saptamanile si lunile care vor urma, se vor mai petrece si alte acte de violenta si partizanatele politice razboinice si incapatanate vor continua, pe masura ce dualitatea omenirii isi continua cursul, impulsul energetic orientat catre coexistenta in pace este mult prea puternic pentru a fi deturnat si a fost creat cadrul de expunere a adevarurilor indelung ascunse. Indiferent de alegerile individuale legate de acceptarea sau respingerea acestor adevaruri, revelatiile ce vor urma si schimbarile pe care acestea le vor genera vor propulsa Pamantul in epoca sa de iubire, pace si armonie.

8.O alta preocupare este aceea legata de misterioasa moarte subita a milioane de pasari si pesti, in diferite locuri de pe glob. Aceasta nu se datoreaza unei singure cauze, dar a constituit picatura care a umplut paharul. Micile trupuri ale acestor fiinte sunt mult mai vulnerabile decat corpul uman, fata de multitudinea de factori de poluare toxici din aerul, apa si solul vostru si, din aceasta cauza, sistemele lor imunitare erau deja foarte slabite, inainte de a fi lovite de o explozie de vibratiii joase, provenind de la retelele electromagnetice construite de oameni

9. Daca va intrebati de ce familia noastra spatiala nu si-a folosit tehnologia pentru a impiedica o asemenea lovitura, raspunsul este ca acest lucru era in afara autoritatii noastre. Ni se permite, totusi, sa deviem sau sa neutralizam undele radio daunatoare, care sunt indreptate spre oameni –si asta am si facut; fara interventia familiei stelare, ar fi existat mult mai multe corpuri umane bolnave sau chiar ucise, in acelasi timp cu exodul masiv al pasarilor si pestilor.

10. Pentru a raspunde altor intrebari, este complet de inteles daca doriti sa aflati „previziuni”:Cand va fi anuntata oficial prezenta civilizatiilor extraterestre; cand vor ateriza navele spatiale; cand se va indrepta economia si cand va incepe noul sistem sa functioneze corespunzator; cand se vor opri deversarile chimice si producerea alimentelor modificate genetic; cand vor fi divulgate adevarurile referitoare la „11/9” si la religie; cand se va pune capat blocarii surselor de energie libera si a terapiilor naturiste. Toate acestea sunt unele dintre principalele intrebari pe care le le aveti in gand si pe care noi le putem vedea cu claritate, atunci cand lumina voastra straluceste la fel de puternic ca un camp de diamante, aflat in lumina soarelui.

11. Daca am putea da termene estimate pentru cele de mai sus, precum si pentru alte evolutii care va intereseaza pe multi dintre voi, am face asta cu mare placere. Energia de potential a Pamantului este intr-o asemenea miscare, cu intunecatii care lupta aprig pentru apararea ultimelor lor pozitii disperate, ca ar fi o adevarata nebunie sa ne dam cu parerea. Asadar, va spunem ceea ce STIM cu absoluta siguranta – rabdarea si statornicia voastra in lumina vor fi recompensate cu mult peste ceea ce va puteti imagina.

12. Da, conditiile meteorolgice neobisnuit de adverse din multe parti ale lumii voastre, incluzand caderile masive de zapada, inundatiile si temperaturile extreme sunt lucrarea oamenilor. Nu e nevoie ca oamenii de stiinta aflati in slujba Iluminatilor sa initieze fiecare eveniment in parte – odata ce elementele atmosferice au fost puse cu forta in miscare, se aplica efectul dominoului. Atunci cand conditiile incep sa se inbunatateasca, pe masura ce energia pe care o contin se disipeaza, specialistii in controlul vremii lanseaza o alta perturbare si asta este valabil si pentru eruptiile vulcanice si cutremure. Fratii vostri din afara planetei fac tot ce pot pentru a reduce cat mai mult rezultatele negative, urmarite de aceste perturbari, incercand in acelasi timp sa faca posibila eliberarea completa a negativitatii pe care acestea o initiaza. De ce controleaza Iluminatii vremea si creaza dezastre „naturale”? Pentru a produce negativitatea care este provocata de numarul mare al victimelor, de durere, frica, haos, distrugere in masa, boli, dezastre economice si lipsa sperantei.

13. Nu este de domeniul nostru sa evaluam continutul de lumina sau de intuneric al documentelor secrete, facute publice prin Wikileaks, dar putem spune ca efectul lor general este unul benefic. Chiar daca informatii care au fost pastrate ascunse in trecut, au fost facute publice, numai intr-o foarte mica masura, aceasta poate micsora socul resimtit de cetatenii diferitelor tari, atunci cand vor afla in ce masura au fost tradati de proprii guvernanti, prin lucrarea membrilor Iluminatilor si a celor care au cedat amenintarilor sau mitei, din partea acestui grup international .

14. Cu atat de multi bani care au fost donati pentru reconstructia Haitiului, dupa cutremurul de acum un an, de ce se este inca aceasta tara o zona de dezastru? Pentru ca acele fonduri au fost sustrase de Iluminati, dupa ce tehnologia lor a provocat cutremurul – aceasta intentie ascunsa este motivul pentru care presedintii Clinton si Bush s-au grabit sa ajunga in Haiti, imediat dupa cutremur.

15. Ingrijorarea legata de schimbarea polilor magnetici ai Pamantului si urmarile acesteia nu este fondata. Schimbarea care este in curs de desfasurare, reprezinta o masura de corectie ce a inceput cu 60 de ani in urma, atunci cand corpul planetar al Pamantului era atat de puternic ancorat in cea de-a treia densitate, incat se afla pe punctul de a iesi de pe orbita, indreptandu-se catre o distrugere sigura. Dumnezeu a autorizat puternice surse indepartate sa emita cantitati masive de lumina pentru stabilizarea orbitei planetei –si acest proces de stabilizare va continua, pana cand Pamantul se afla in cea de-a patra densitate.

16. Atunci cand o clona comite o crima, in ce mod afecteaza acest lucru, karma persoanei reale si revizuirea planului de viata? Nu afecteaza karma in niciun fel si acest lucru reprezinta, in revizuirea planului de viata, un simplu fapt petrecut pe parcursul vietii in plan fizic. Pe Pamant persoanele sunt clonate pentru a-si pastra intacte pozitiile de putere, in cazul mortii naturale sau a asasinatelor si, din moment ce este vorba despre indivizi aflati pe pozitii superioare in ierarhia Iluminatilor, care sunt clonati, acest lucru se face voluntar.

17. Din moment ce procesul de clonare „descarca” toate trasaturile de caracter ale persoanei, tiparele comportamentale si cunoasterea pe care a acumulat-o pana atunci, clona continua sa pastreze caracteristicile cruzimii si inselaciunii care au condus la acte criminale, inainte de producerea clonei. Acelasi lucru se intampla si cu clonele succesive; totusi, are loc o deterioare mentala si fizica la fiecare descarcare pentru inlocuirea unei clone si, daca o persoana este clonata dupa ce s-a instalat o boala cronica sau dupa ani de consum al drogurilor si alcoolului, chiar si starea primei clone este compromisa si este nevoie de inlocuiri repetate. Un exemplu il constituie fostul presedinte al SUA, George W Bush – motiv pentru care a candidat la presedintie vicepresedintele clonat, Cheney .

19. Nu, Barack Obama nu a fost clonat –si nici nu va fi.

20. Va rugam sa nu fiti mirati pentru ca incercarile de materializare a unor corpuri sanatoase si puternice nu au dat rezultatele dorite. Puterile de materializare in cea de-a treia densitate nu sunt suficient de dezvoltate, pentru a transforma un corp slabit in unul stralucind de sanatate, sau pentru a ridica nivelul energiei cat ai clipi din ochi. Dar, oricum, continuati sa va vedeti in aceasta stare foarte buna – gandurile pozitive legate de starea de bine atrag energia formelor gand similare din supa universala si va maresc sansele de reusita. Pe masura ce calatoria de inaltare a Pamantului continua, vibratiile superioare vor imbunatati starea de sanatate si va vor consolida capacitatile de materializare, impreuna cu credinta ca detineti cu adevarat aceasta putere.

21.INTREBARE Incheiem contracte ale sufletului pentru a evolua spiritual, dar nu ne putem aminti continutul lor si asta nu are niciun rost .Daca am sti care ne sunt misiunile, viata ar fi mult mai usoara. Nu ar mai fi nevoie de greseli mari si de irosirea vietilor, in incercarea de a face ceea ce este necesar.

22. Daca v-ati aminti prevederile contractului, ce rost ar mai avea viata voastra in plan fizic? Ce progres s-ar mai face pe calea obtinerii claritatii spirituale, a aplicarii legilor universale si a folosirii liberului arbitru, daca ati urma pur si simplu deciziile pe care le-ati luat inainte de a cunoaste ce situatii veti intalni pe parcursul vietii?

23. Uitarea contractelor sufletului – contracte care cuprind principiile de baza si jucatorii principali care corespund experientelor alese de suflet, lasand personajul sa completeze restul detaliilor pe masura ce se desfasoara viata – nu urmareste sa ii scufunde pe toti intr-o mare de confuzie si nici nu o poate face, daca atentia oamenilor este indreptata catre indrumarea pe care o au la nivelul propriului suflet si pe care nu au cum sa nu o recunoasca, ea manifestandu-se asemenea unor mari semnale luminoase. Urmarirea acestor semnale luminoase care sunt constiinta, inspiratia, instinctul si asa mai departe, aliniaza deciziile constiente, la alegerile din contract.

24. Oricum, acest lucru nu neaga liberul arbitru atunci cand doriti sa va abateti de la contract, la aparitia unor ocazii de evolutie. Contractele nu sunt rigide, ci mai degraba permit flexibilitate, atunci cand apar situatii diferite care pot oferi in aceeasi masura o lectie – de fapt nu este vorba de o lectie, ci mai degraba de reamintirea a ceea ce sufletul stie deja. Evolutia spirituala reprezinta o serie de auto-descoperiri care sunt transmise de la o viata la alta si fiecare contract este menit sa furnizeze ocaziile pentru continuarea evolutiei sufletului.

25. Constiinta unei „misiuni” – un termen ce descrie scopul principal al intruparii unui suflet – nu apare asemenea unui moment Aha!, ci apare sub forma unor realizari pline de inteles, care aduc cu ele un sentiment de implinire. Nicio viata nu este vreodata irosita! Ceea ce voi considerati „greseli”, pentru ca au condus la situatii care sunt foarte dificil de gestionat, nu reprezinta pierderi, atata timp cat invatati de pe urma lor. Mai mult decat atat, ele pot face parte din contractul vostru – nu toate vietile se pot desfasura pe cea mai comoda cale, pentru ca atunci nu ar mai exista niciun progres pentru suflet. Evolutia cere echilibru, iar obtinerea echilibrului necesita atat rezolvarea unor situatii stresante, cat si savurarea circumstantelor ideale. Incarnarea ofera miliarde de posibilitati si probabilitati, dar nicio certitudine care sa va impiedice in multiplele alegeri care fac ca viata sa devina o aventura unica a cunoasterii.

26. Dumnezeu a explicat asta mult mai succint, in raspunsul dat mamei mele atunci cand ea a intrebat de ce oamenii nu pot sti tot ceea ce stie sufletul lor: Daca toate ar fi cunoscute, daca nimic nu ar necesita o gandire independenta sau decizii sau actiune, atunci de ce ar mai fi nevoie de multiple experiente? Ce ar mai fi de invatat? De ce ar mai fi necesara viata insasi? Am putea trece direct la Sfarsit, care constituie Inceputul si sa lasam toate vietile din toate timpurile sa apartina acelui punct initial al Fiintei.

27. Acum, ca sarbatorile au trecut si gandurile vi s-au intors la treburile de rutina, la fel s-a intamplat si cu numeroasele neintelegeri legate de 2012. Credintele legate de faptul ca anumite cerinte legate de intrarea in Epoca de Aur nu pot fi indeplinite in scurtul ragaz al celor doi ani care au mai ramas, se alatura credintelor conform carora intunericul va continua pana la sfarsitul lui 2012, dupa care va disparea brusc. Exista credinta ca vor exista trei zile de intuneric, sau alt soi de evenimente dramatice, care vor marca inceputul Epocii de Aur. Exista credinta ca intrarea Pamantului in cea de-a patra densitate va fi precedata de profunde schimbari geografice. Alte credinte sunt legate de faptul ca, urmare a procesului de inaltare ,vor rezulta doua planete Pamant. Se crede si ca insotirea Pamantului in Epoca de Aur reprezinta apogeul evolutiei spirituale. Exista si credinta ca, dupa 2012, lumea voastra va ramane in continuare neschimbata.

28.Deoarece credintele voastre sunt cele care va creaza realitatea si, in mod colectiv, aceste credinte va creaza lumea, trebuie sa cunoasteti realitatea universala a ceea ce se intampla si a ceea ce va urma. Pentru a indeparta credintele nascute din neintelegere, vom incepe prin a va asigura ca toate reformele esentiale, necesare pentru a va elibera lumea de intuneric, se vor incheia la timp si in etape si nu dintr-o data, la sfarsitul anului calendaristic 2012.

29. Nu se va intampla nimic profund, imediat inainte de intrarea Pamantului in Epoca de Aur; ultimele zile ale lui 2012 vor fi asemanatoare primelor zile din 2013.

30. Chiar daca unele coaste marine vor inainta putin spre interior si unele insule joase vor fi acoperite treptat de apa, nu vor exista schimbari dramatice in masa pamantului sau a oceanelor.

31. Pamantul este un suflet care locuieste intr-un corp planetar si nu are nevoie de un al doilea astfel de corp.

32. Sufletele vor continua sa evolueze, pana cand vor intra din nou in Unimea Cosmica a Creatorului, care constituie „sufletul nemuritor” si „viata eterna a sufletului”.

33. Nimic din acest univers nu este static – lipsa schimbarii contravine legilor stiintifice, care guverneaza viata in acest univers.

34. Sa vorbim ceva mai mult despre ceea ce urmeaza. A mai ramas relativ putin timp linear, pana la iesirea completa a Pamantului din a treia densitate – din aceasta cauza, faza de tranzitie in care intrati va fi tumultuoasa, cu schimbari mari si rapide. Va veti afla in mijlocul unor oameni inspaimantati, deoarece sistemele care le sunt familiare sunt cuprinse de haos si dezagregare. Stiti ca asta face parte din transformarea lumii si voi va aflati aici pentru a ajuta in cadrul acestui proces; prin abordarea cu calm a situatiilor care vor veni, puteti usura gravele preocupari ale celor care nu inteleg ca toata framantarea conduce, de fapt, la „lumea mai buna”pe care o doresc.

35. Cat despre debutul Epocii de Aur, sa spunem ca nu stau chiar toate bunatatile pe pragul ei. Da, tot ceea ce s-a nascut dintr-o intentie intunecata, se va fi sfarsit odata cu sosirea acestei Epoci – asadar, nu mai exista razboaie si altfel de violenta, s-a sfarsit cu saracirea sau boala, nu mai exista poluare sau control al mintii sau coruptie. Toate adevarurile necesare vor fi fost dezvaluite si vor exista guverne reformate si noi sisteme economice, legale si juridice, energetice, educationale, de comunicare si transport. Aceasta este numai o lista partiala a marilor schimbari aflate in desfasurare, iar la sfarsitul anului 2012, niciunul dintre sisteme nu poate fi considerat ca fiind perfect. Reglajele vor continua in toate aceste domenii, precum si in cazul altor progrese si, pe masura ce veti continua sa evoluati spiritual si intelectual, veti saluta toti pasii inainte, cu mare bucurie.[Tuturor celor care au trimis intrebari legate de aspecte specifice ale vietii in Epoca de Aur, le recomand sa citeasca „Eseu despre 2012” datat 31 decembrie 2007, din cadrul Mesajelor lui Matei pe www.matthewbooks.com.]

36. Acum va spunem Ramas bun, dar numai in acest mesaj, pentru ca nu suntem niciodata despartiti de voi, in spirit. Suntem alaturi de voi, la fiecare pas pe calea voastra catre Epoca de Aur, chiar daca va vedem deja traind fericiti in aceasta lume magnifica.

IUBIRE si PACE

Suzanne Ward

Nae
03-February-2011, 05:34 PM
pentru unii nu este neaparat bine dincolo , dar pentru unii este cu siguranta bine...Este bine dincolo pentru aceia care au trait si au lucrat influentati de Duhul Sfant("Fericiti facatorii de pace ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema"), iar ceilalti care dincolo sunt nefericiti au lucrat dupa "duhul"(inchipuirea) lor.


Doamna AuraAura pentru mine sunteti o binecuvintare de la Dumnezeu pentru modul cum tratati problemele noastre de pe acest forum. Va multumesc. In legatura cu "exista viata dupa moarte" pina la un punct cred, dar am indoieli atunci cind iti pierzi memoria si ma refer la visul meu, atunci cind acele scintei ajunsesera la cap simteam ca nu mai judec si ca imi pierd identitatea.Ar fi de bun augur pierderea identitatii proprii(dpmdv), adica a propriului "eu", pentru ca ar conduce imediat la asumarea identitatii lui Cristos, Fiul lui Dumnezeu, in care am fost botezati.

AuraArua
03-February-2011, 06:38 PM
Draga Badiu,multumesc mult...Suntem o mare familie si oricine dintre noi sare imediat in ajutorul celorlalti,cu un sfat,o parere,un gand bun.Chiar si controversele au o parte buna,ele scot la lumina un nou aspect,o noua fateta a unui posibil adevar...
Stiu ca te indoiesti.Nu esti singurul...Suntem oameni si vrem dovezi,suntem mici Toma,in N variante...Insa ceva mai presus ca noi exista dincolo de puterea noastra de intelegere,de patrundere si acel "ceva " il avem in noi,programat...De aceea atatea intrebari,discutii,eterna dilema,a divinitatii...Tu ai reusit o intoarcere in interiorul tau si ,asa cum spune si Nae,te-ai contopit cu divinitatea,cu universul.Aceasta traire profunda,acest abandon in universul tau si in cel imens al subtilului colectiv te-a apropiat si mai mult de aceste "taine" deocamdata ,pe care toti le "curtam".Cu incredere si atentie ,cu perseverenta si credinta,te vei apropia pas cu pas de ceea ce vrei sa cunosti...
Cu drag,Aura.

sammy11
04-February-2011, 12:08 AM
Povestea unei experiente in apropierea mortii
Scris de Mellen-Thomas Benedict
Duminica, 31 Octombrie 2010 09:18
Mellen-Thomas Benedict spune:
In 1982 am murit de cancer in faza terminala. Boala mea era inoperabila si orice fel de chimioterapie pe care mi-ar fi prescris-o nu ar fi facut altceva decat sa ma transforme, din ce in ce mai mult, intr-o leguma. Mi se dadusera intre sase si opt luni de viata.
In anii ‘70 eram o consumatoare ahtiata de informatii, si ma intristam din ce in ce mai mult, din cauza crizei nucleare, a crizei ecologice si asa mai departe. Asa ca, in lipsa unei baze spirituale, am inceput sa cred ca natura facuse o greseala si ca noi eram, de fapt, asemenea unui organism canceros aflat pe planeta. Percepeam oamenii ca fiind un soi de cancer si cu asta m-am ales.
Asta mi-a pus capat vietii. Aveti mare grija cum vedeti lumea. Acest lucru se rasfrange asupra voastra, mai ales daca viziunea voastra este negativa. Acest lucru m-a dus pe mine la moarte. Am incercat diverse metode alternative de vindecare, dar nimic nu mi-a folosit.
Asa ca am stabilit ca totul era, de fapt, intre mine si Dumnezeu. Nu ma mai confruntasem niciodata pana acum cu Dumnezeu, de fapt nu avusesem niciodata de-a face cu El. Nu aveam niciun fel de preocupari spirituale la vremea respectiva, dar am inceput o calatorie, pentru a afla despre spiritualitate si despre modurile alternative de vindecare. M-am apucat sa citesc tot ce se putea despre subiectul respectiv, pentru ca nu voiam sa am vreo surpriza dincolo. Asa ca am inceput sa citesc despre diverse religii si filosofii. Toate erau foarte interesante si mi-au dat speranta ca exista ceva dincolo. Ajunsesem in grija permanenta a unei infirmiere.
Imi amintesc ca m-am trezit intr-o noapte, acasa, pe la 4:30 si am stiut pur si simplu ca asta era.
Asta era ziua in care aveam sa mor. Asa ca mi-am chemat cativa prieteni si mi-am luat la revedere. Mi-am trezit ingrijitoarea si i-am spus. Facusem o intelegere cu ea ca imi va lasa cadavrul in pace sase ore, pentru ca citisem ca se intampla tot soiul de lucruri interesante atunci cand mori. Am adormit la loc.
Urmatorul lucru pe care mi-l amintesc este inceputul unei experiente tipice in apropierea mortii. Dintr-o data eram perfect constienta ca stateam in picioare, dar corpul meu era asezat in pat. In jurul meu era un fel de intuneric. Ma simteam mai vie in afara corpului, decat in viata obisnuita. Totul era atat de viu, incat puteam vedea fiecare camera din casa. Puteam vedea si acoperisul casei, inprejurimile ei si chiar dedesubtul casei.
Era o Lumina care stralucea. M-am intors spre Lumina, care era foarte asemanatoare celei descrise de alti oameni in experientele lor din apropierea mortii. Era atat de minunata. Este tangibila, o poti simti. Este ademenitoare; vrei sa te duci spre ea, asa cum te-ai arunca in bratele tatalui sau mamei tale ideale.
Pe masura ce am inceput sa ma misc catre Lumina, am stiut intuitiv ca daca merg catre Lumina, voi muri. Asa ca mergeam spre Lumina si spuneam: “Te rog sa astepti un minut; stai doar o secunda. Vreau sa ma gandesc la asta, as vrea sa-ti vorbesc inainte sa plec.” Spre surprinderea mea, in acel punct intreaga experienta s-a oprit. Va puteti controla experienta de dupa moarte. Nu va aflati intr-un vartej incontrolabil.
Asa ca dorinta mea a fost respectata si am avut o discutie cu Lumina. Lumina lua permanent diferite forme, Iisus, Budha, Krishna, mandale, imagini si semne arhetipale. Am intrebat-o: Ce se intampla aici? Te rog, Lumina, explica-mi. Chiar vreau sa stiu care este realitatea situatiei. Nu pot pune exact in cuvinte, pentru ca era un fel de comunicare telepatica.
Lumina mi-a raspuns. Informatia care mi-a fost transferata era ca, in timpul experientei tale dupa moarte, credintele tale sunt cele care dau forma feedback-ului pe care il primesti in fata Luminii. Daca esti budist sau catolic sau fundamentalist, primesti feedback legat de ceea ce era credinta ta. Ai ocazia sa o privesti si sa o examinezi, dar majoritatea oamenilor nu o fac. Dupa cum mi s-a revelat mie Lumina, mi-am dat seama ca ceea ce vedeam cu adevarat era matricea Sinelui nostru Superior.
Cu totii avem un Sine Superior, sau o parte suprasufleteasca a fiintei noastre. El mi s-a revelat in cea mai adevarata forma energetica a sa. Singurul fel in care il pot descrie cu adevarat este ca Fiinta Sinelui Superior este mai mult un canal. Nu arata asa, dar este o conexiune directa la Sursa, pe care o avem fiecare dintre noi. Suntem direct conectati la Sursa. Asa ca Lumina imi arata matricea Sinelui Superior. Eu nu eram angajata in nicio religie anume. Prin urmare, asupra acestei stari de fapt imi era dat feedback in timpul experientei mele dupa moarte.

sammy11
04-February-2011, 12:13 AM
Continuare.....
Atunci cand ii ceream Luminii sa ma lamureasca, sa continue sa-mi explice, am inteles ce este matricea Sinelui Superior. Avem o retea in jurul planetei, la care sunt conectate toate Individualitatile Superioare.
Este ca si cum am avea o companie grozava, un nivel urmator, subtil de energie care ne inconjoara, nivelul spritului ca sa spunem asa. Apoi, dupa cateva minute, am mai cerut lamuriri. Chiar doream sa stiu despe ce este vorba in Univers si, de data asta, eram gata sa plec. Am spus: Sunt gata, ia-ma.
Atunci, Lumina s-a transformat in cel mai frumos lucru pe care l-am vazut vreodata: o mandala de suflete umane de pe aceasta planeta. Atunci am ajuns la aceasta imagine cu viziunea mea negativa a ceea ce se intampla pe planeta. Asa ca am intrebat Lumina, rugand-o sa ma lamureasca si am vazut, in aceasta mandala magnifica, cat de frumosi suntem cu totii in esenta noastra, in nucleul nostru. Suntem cele mai frumoase creatii.
Sufletul uman, matricea umana pe care o formam impreuna este absolut fantastica, eleganta, exotica, orice. Nu pot spune destul despre felul in care mi s-a schimbat parerea despre Fiintele umane, in acel moment. Am spus: O, Doamne, nu stiam cat suntem de frumosi. La orice nivel, sus sau jos, in orice forma v-ati afla, voi sunteti cea mai frumoasa creatie.
Revelatiile primite de la Lumina continuau fara oprire. Apoi am intrebat Lumina: Asta inseamna ca Omenirea va fi salvata? Atunci, asemenea unei explozii de trambite cu o ploaie de lumini spiralate, Marea Lumina a vorbit spunand: Tine minte asta si nu uita niciodata; voi va salvati, voi va rascumparati si voi va vindecati. Ati facut-o intotdeauna. O veti face intotdeauna. Ati fost creati cu puterea de a face asta, inca dinainte de inceputul lumii.
In acea clipa am inteles si mai mult. Am inteles ca AM FOST DEJA SALVATI, si ne-am salvat pe noi insine, pentru ca am fost proiectati sa ne autocorectam asemenea intregului Univers al lui Dumnezeu. La asta se refera a doua venire. I-am multumit Luminii lui Dumnezeu, din toata inima. Cel mai bun lucru pe care am putut sa-l spun au fost urmatoarele cuvinte simple de multumire: O draga Dumnezeule, draga Universule, draga Sine Superior, Imi Iubesc Viata.
Lumina parea sa ma aspire si mai profund. Era ca si cum Lumina m-ar fi absorbit complet. Lumina Iubirii este ceva de nedescris. Am intrat intr-un alt taram, mai profund decat cel precedent si am devenit consienta de ceva mai mult, mult mai mult. Era un suvoi enorm de Lumina, vast si plin, adanc in Inima Vietii. Am intrebat ce era.
Lumina mi-a raspuns: Acesta este FLUVIUL VIETII. Bea din aceasta apa bogata, dupa dorinta inimii. Asa am facut. Am luat inghitituri, una dupa alta. Sa bei Viata insasi! Eram in extaz.
Atunci Lumina a spus: Ai o dorinta. Lumina stia totul despre mine, trecutul, prezentul si viitorul. Da! am soptit.
Am cerut sa vad restul Universului, dincolo de sistemul nostru solar, dincolo de toate iluziile omenesti. Lumina mi-a spus atunci ca pot sa merg odata cu Suvoiul. Am facut-o si am fost purtata prin Lumina, catre capatul tunelului. Am simtit si am auzit o serie de explozii sonice foarte blande. Ce mai goana!
Dintr-o data mi s-a parut ca sunt lansata de pe planeta, pe acest suvoi de Viata.. Am vazut Pamantul disparand. Sistemul solar, in intreaga lui splendoare, a trecut usor pe langa mine si a disparut. Cu o viteza mai mare decat cea a luminii, am zburat prin centrul Galaxiei, absorbind din ce in ce mai multa cunoastere, pe masura ce inaintam. Am aflat ca aceasta Galaxie si intreg Universul sunt pline de diferite forme de VIATA. Am vazut multe lumi. Vestea buna este ca nu suntem singuri in Univers!
Pe masura ce calatoream pe suvoiul de constienta prin centrul Galaxiei, suvoiul se desfacea in extraordinare valuri fractalice de energie. Supraaglomerarile Galaxiei, cu toata intelepciunea lor straveche, zburau pe langa mine. Primul gand a fost ca mergeam undeva, chiar calatoream. Dar apoi mi-am dat seama ca, pe masura ce suvoiul se marea, propria mea constienta se extindea si ea, pentru a cuprinde tot ce era in Univers! Toata creatia trecea pe langa mine. Era o minune de neimaginat! Eram cu adevarat un Copil Minune; un prunc in Lumea minunilor!
Atunci m-am regasit intr-o tacere profunda, dincolo de limitele linistii. Puteam vedea sau percepe VECIA, dincolo de Infinit.
Eram in Vid.
Eram in pre-creatie, inainte de Big Bang (Marea Explozie). Am trecut dincolo de inceputul timpului/ Primul Logos/ Prima Vibratie. Am fost in Ochiul Creatiei. Am simtit ca atingeam Fata lui Dumnezeu. Nu era un sentiment religios. Pur si simplu, am fost una cu Viata si Constienta Absoluta

sammy11
04-February-2011, 12:20 AM
Cand spun ca am putut vedea sau percepe vesnicia, spun ca am putut experimenta modul in care Creatia, in intregimea ei, se autogenereaza. Era fara inceput si fara sfarsit. Este un gand care iti extinde mintea, nu-i asa?
Oamenii de stiinta percep Big Bang asemenea unui eveniment unic, ce a dat nastere Universului. Am vazut, in timpul experientei mele de viata dupa moarte, ca Big Bang a fost doar unul dintr-un numar infinit de alte Big Bang-uri care creeaza, incontinuu si simultan, Universuri . Singurele imagini care se pot apropia oarecum de asta, in termeni umani, ar fi acelea create de super computere ce folosesc ecuatii de geometrie a fractalilor.
Oamenii din antichitate stiau toate astea. Ei spuneau ca Dumnezeu crea periodic noi Universuri, expirand si recrea alte Universuri, inspirand. Aceste epoci se numesc Yuga. Stiinta moderna a numit asta, Big Bang. Ma aflam in constienta absoluta, pura. Puteam vedea sau percepe toate marile explozii Big Bang sau Yuga, cum se creau si se recreau. Am intrat instantaneu, simultan, in toate. Am vazut ca absolut fiecare particica a creatiei are, la randul sau, puterea de a crea. Este foarte dificil de explicat. Inca nu am cuvinte sa o descriu.
Mi-au trebuit ani intregi, dupa ce m-am intors din experienta mea in preajma mortii, sa asimilez orice fel de cuvinte care sa descrie experienta Vidului. Pot sa va spun acum numai atat: Vidul este mai putin decat nimic si totusi, mai mult decat orice exista! Vidul este zero absolut, haosul ce da nastere tuturor posibilitatilor. Este Constienta Absoluta, cu mult mai mult decat Inteligenta Universala.
Vidul este golul sau nimicul dintre manifestarile fizice. Este SPATIUL dintre atomi si componentele lor. Stiinta moderna a inceput sa studieze acest spatiu. Ea il numeste punctul Zero. Ori de cate ori se incearca sa fie masurat, instrumentele depasesc scala, sau, cum s-ar spune, tind spre infinit. Pana acum nu a fost gasita o modalitate de a masura, cu precizie, infinitul. In corpul vostru si in Univers exista mai mult spatiu zero, decat orice altceva!
Ceea ce misticii denumesc Vid, nu este un vid. Este atat de plin de energie, un alt fel de energie care a creat tot ceea ce suntem. Totul, incepand de la Big Bang este vibratie, de la primul Cuvant care este prima vibratie. Biblicul EU SUNT in realitate are un semn de intrebare dupa el. EU SUNT. Ce sunt eu? Astfel, creatia lui Dumnezeu exploreaza Sinele lui Dumnezeu, in orice fel posibil, intr-o explorare continua prin fiecare dintre noi. Am inceput sa vad, in timpul experientei mele in preajma mortii, ca tot ceea ce este, este Sinele, literalmente Sinele vostru, Sinele meu. Totul este marele Sine. De aceea stie Dumnezeu, chiar si atunci cand cade o frunza. Lucrul acesta este posibil, pentru ca oriunde te-ai afla, este centrul Universului. Oriunde se afla orice atom, acela este centrul Universului. Exista Dumnezeu in asta si Dumnezeu in Vid.
Atunci cand exploram Vidul, in timpul experientei mele in preajma mortii, si toate acele Yuga sau creatii, ma aflam complet in afara timpului si spatiului, asa cum le cunoastem noi. In aceasta stare extinsa am descoperit ca, de fapt, creatia este Constienta Absoluta Pura, sau Dumnezeu, care vine in Experienta Vietii, asa cum o stim noi. Vidul insusi este lipsit de experienta. Este inaintea vietii, inainte de prima vibratie. Dumnezeirea inseamna mai mult decat Viata si Moarte. Prin urmare, exista chiar mai mult de experimentat in univers, decat Viata si Moartea!
Cand am inteles acest lucru, terminasem cu Vidul si doream sa ma intorc la Creatia sa, sau Yuga. Parea lucrul cel mai normal de facut. Atunci m-am intors brusc prin cea de-a doua Lumina, sau Big Bang, si am auzt mai multe explozii de catifea. Am mers pe suvoiul constientei, inapoi prin intreaga Creatie, si ce mai calatorie a fost! Supraaglomerarile Galaxiilor au trecut prin mine, aducandu-mi si mai multa intelegere. Am trecut prin centrul Galaxiei noastre, care este o gaura neagra. Gaurile negre sunt marile procesoare sau reciclatoare ale Universului.
Stiti ce se afla de cealalta parte a unei gauri negre? Noi suntem; Galaxia noastra, care a fost reprocesata dintr-un alt Univers. In intreaga ei configuratie energetica, Galaxia arata asemenea unui oras fantastic al luminilor.

adi-gj
04-February-2011, 01:37 AM
Ce stiu eu?
Stiu ca dumnezeu tatal ceresc exista , ca fara el nu am fi nimic , nici cenuse si nici soare, stiu ca si dincolo de ceea ce numim moarte este de fapt o alta viata , asta abia dupa ce ne vedem parcursul acesteia abia incheiate si o analizam ffff bine si sintem in siguranta asumarii ei.. abia atunci daca voim o alta lectie paminteana o putem avea daca ne-o asumam... Stiu si cred in existenta vietii de dupa , cu toate formele ei si a manifestarilor ei atit de diverse, precum este viata actuala si credinta din sufletul fiecarui om traitor aici si mai stiu ca o data lasat omul in grija propriului suflet si a lui Dumnezeu , nu poti face greseli de neiertat sau din care la final sa nu poti trage o invatatura ... si stiind toate aceste incerc sa gresesc tot mai putin , socotind cu drept de viata si faptura ce ma musca si faptura ce ma iubeste....
cu dragoste si pace.

sammy11
04-February-2011, 02:05 AM
Sper sa aveti rabdarea sa citit si sfrsitul. .Toata energia de pe aceasta parte a Big Bang-ului este Lumina. Fiecare subatom, atom, stea, planeta, chiar si constienta insasi, sunt alcatuite din Lumina si au o frecventa. Lumina este viata. Totul este alcatuit din Lumina, chiar si pietrele. Asa ca totul este viu. Totul este alcatuit din Lumina lui Dumnezeu; totul este foarte inteligent.
Atunci cand eram purtata pe suvoi, am putut vedea, in cele din urma, ca se apropia o Lumina imensa. Am stiut ca era Prima Lumina; Matricea Sinelui Superior a Sistemului nostru Solar. Apoi, intregul nostru Sistem Solar a aparut in Lumina, insotit de una dintre exploziile acelea de catifea.
Am putut vedea toata energia pe care o genereaza acest Sistem Solar si este un spectacol incredibil de Lumina! Am putut auzi Muzica Sferelor. Sistemul nostru Solar, asemenea tuturor corpurilor ceresti, genereaza o matrice unica de Lumina, sunet si energii vibrationale. Civilizatiile avansate de pe alte sisteme stelare pot detecta in Univers Viata, asa cum o stim noi, dupa amprenta energetica si vibrationala a matricei. Este o joaca de copii. Copilul minune al Pamantului (Fiintele umane) face chiar acum o gramada de zgomot, asemenea copiilor care se joaca in curtea Universului.
Lumina mi-a explicat ca nu exista moarte; suntem Fiinte nemuritoare. Suntem vii dintotdeauna! Am inteles ca facem parte dintr-un sistem natural viu, care se recicleaza permanent. Nu mi s-a spus niciodata ca trebuie sa ma intorc. Am stiut ca va trebui. Era firesc, dupa tot ceea ce am vazut in timpul exeperientei mele in preajma mortii.
Nu stiu cat timp am fost cu Lumina, in timp uman. Dar a venit un moment in care am inteles ca toate intrebarile mele isi primisera raspuns si ca intoarcerea mea era iminenta. Cand spun ca toate intrebarile mele capatasera raspuns dincolo, chiar asta vreau sa spun. Toate intrebarile mele au primit raspuns. Fiecare om are o viata diferita si intrebari diferite, la care cauta raspuns. Unele dintre intrebarile noastre sunt universale, dar fiecare dintre noi exploreaza acest lucru pe care il numim Viata, in felul sau personal unic. Asa se intampla cu orice forma de viata, de la munti, la fiecare frunza, din fiecare copac.
Acest lucru este foarte important pentru noi ceilalti din acest Univers. Pentru ca totul contribuie la Imaginea Generala, la deplinatatea Vietii. Noi suntem literalmente Dumnezeu care exploreaza Sinele lui Dumnezeu, intr-un Dans infinit al Vietii. Unicitatea noastra sporeste intreaga Viata.
Cand am inceput intoarcerea catre ciclul vietii, nu mi-a trecut nicio clipa prin minte, nici nu mi s-a spus, ca ma voi intoarce in acelasi trup. Am avut incredere deplina in Lumina si in procesul Vietii. Atunci cand suvoiul s-a unit cu marea Lumina, am cerut sa nu uit niciodata revelatiile si sentimentele legate de ceea ce am invatat dincolo.
A urmat un da. Am simtit cum sufletul imi era sarutat.
Apoi am fost dusa inapoi prin Lumina, in taramul vibrational. Intregul proces s-a inversat, cu si mai multe informatii care mi-au fost transmise. M-am intors acasa si mi s-au dat lectii din experienta mea in preajma mortii, legate de mecanica reincarnarii. Mi s-au dat raspunsuri la toate micile mele intrebari: Cum se face asta? Cum se face ailalta? Am stiut ca ma voi reincarna.
Pamantul este un mare procesor de energie si constiinta individuala evolueaza dinspre el, in fiecare dintre noi. Ma gandeam la mine ca fiind om pentru prima data, si eram fericita sa fiu asa. Din ceea ce am vazut, as fi fericita sa fiu si un atom in acest Univers. Un atom. Asa, ca sa fiu partea umana a lui Dumnezeu - asta este cea mai minunata binecuvantare. Este o binecuvantare dincolo de orice ne inchipuim noi ca poate fi o binecuvantare. Pentru fiecare dintre noi, sa fim partea umana a acestei experiente este ceva teribil si magnific. Fiecare dintre noi, oriunde si oricum ar fi, ratat sau nu, este o binecuvantare pentru planeta, exact in locul in care se afla.
Am trecut prin reincarnare, asteptandu-ma sa ajung un bebelus undeva. Dar mi s-a dat o lectie despre cum evolueaza identitatea si constienta individuala. Am fost atat de surprinsa, cand am deschis ochii. Nu stiu de ce, pentru ca o intelesesem, dar a fost totusi o surpriza atat de mare sa ma intorc in acest corp, inapoi in camera mea, cu cineva care ma privea, plangand in hohote. Era infirmiera mea. Ea renuntase la o ora si jumatate dupa ce ma gasise moarta. Corpul meu era rigid si inflexibil. S-a dus in cealalta camera. Atunci m-am trezit si am vazut lumina afara. Am incercat sa ma ridic si sa ma duc spre ea, dar am cazut din pat. Infirmiera a auzit zgomot si a venit in fuga, si m-a gasit pe podea.
Cand mi-am revenit, am fost foarte surprinsa si, in acelasi timp, plina de veneratie fata de ceea ce mi se intamplase in timpul experientei mele in preajma mortii. La inceput, toate amintirile calatoriei mele pe care le am acum, nu existau. Continuam sa alunec din lumea asta si intrebam intr-una: Traiesc?. Lumea asta parea mai ireala decat cealalta. In trei zile ma simteam din nou normal, mai clara si totusi diferit de felul in care ma mai simtisem vreodata in viata. Amintirile experientei mele au revenit mai tarziu. Nu vedeam nimic rau in nicio Fiinta umana pe care o cunoscusem vreodata. Inainte, eram cu adevarat plina de judecati.. Credeam ca multi oameni erau ratati. De fapt, credeam ca toti, in afara de mine, erau niste ratati. Dar am scapat de toate astea, acum.
In timpul experientei mele, a trebuit sa cobor in ceea ce voi toti ati putea numi Iad si a fost foarte surprinzator. Nu am vazut Satana sau raul. Coborarea mea in Iad a fost o coborare in mizeria umana obisnuita a fiecarei persoane,in ignoranta si intunericul lipsei de cunoastere. A parut ca o eternitate jalnica. Dar fiecare dintre milioanele de suflete din jurul meu avea o mica stea de Lumina, care ii era tot timpul la dispozitie. Dar nimeni nu parea sa-i acorde atentie. Erau atat de prinsi in propria durere, trauma si suferinta. Dar, dupa ceea ce a parut o eternitate, am inceput sa chem Lumina aceea, asemenea unui copil care isi striga parintii in ajutor.
Atunci, Lumina s-a deschis si s-a format un tunel care a venit direct la mine si m-a izolat de toata frica si durerea. Asta este, in realitate, Iadul. Asa ca, ceea ce facem este sa invatam sa ne tinem de mana, sa ne apropiem. Portile Iadului sunt acum deschise. Ne vom uni, ne vom prinde de maini si vom pasi impreuna, afara din iad. Lumina a venit la mine si s-a transformat intr-un Inger auriu, imens. Am spus: Esti Ingerul Mortii? Mi-a transmis ca era suprasufletul meu, matricea Sinelui meu Superior, o parte foarte veche a noastra. Apoi am fost dusa la Lumina.
Curand, stiinta noastra va cuantifica spiritul. Va fi minunat, nu-i asa? Descoperim acum dispozitive care sunt sensibile la energia subtila, sau la energia spiritului. Fizicienii folosesc aceste acceleratoare de particule, pentru a zdrobi atomii si a vedea din ce sunt formati. Au ajuns pana la nivelul quarcilor si asa mai departe. Ei bine, intr-o buna zi vor ajunge pana la nimicul care tine totul laolalta si il vor numi Dumnezeu. De abia acum incepem sa intelegem ca si noi cream, pe parcurs. Cand am vazut vesnicia, in timpul experientei mele, am ajuns pe un taram in care exista un punct in care transmitem intreaga cunoastere si incepem sa cream urmatorul fractal, urmatorul nivel. Avem puterea de a crea, pe masura ce exploram. Si acesta este Dumnezeu, care se extinde prin noi.
De la intoarcerea mea, am trait experienta Luminii in mod spontan si am invatat cum sa ajung in acel spatiu, aproape oricand in timpul meditatiei mele. Fiecare dintre voi poate face asta. Nu este nevoie sa muriti, sau sa aveti o experienta in preajma mortii, pentru a face acest lucru. Sunteti dotati pentru asta, aveti deja tot ce va trebuie. Corpul este cea mai minunata Faptura de Lumina din cate exista. Corpul este un Univers de Lumina incredibila. Spiritul nu ne forteaza sa dizolvam acest corp. Nu asta se intampla. Nu mai incercati sa deveniti Dumnezeu; Dumnezeu devine voi. Aici.
L-am intrebat pe Dumnezeu: Care este cea mai buna religie de pe planeta? Care este cea corecta? Si Dumnezeirea a spus, cu multa iubire: Nu-mi pasa. A fost o gratie incredibila. Cand Dumnezeirea a spus nu-mi pasa, am inteles imediat ca noua trebuie sa ne pese. Este important pentru ca noi suntem Fiintele carora le pasa. Are importanta pentru noi, iar in asta rezida importanta. Ceea ce aveti este ecuatia energiei in spiritualitate. In cele din urma, Dumnezeirii nu ii pasa daca esti protestant, budist sau orice altceva. Toate reprezinta fatetele unui intreg. Mi-as dori ca toate religiile sa-si dea seama de asta si sa se lase unii pe altii in pace. Nu inseamna sfarsitul fiecarei religii, ci faptul ca vorbim despre acelasi Dumnezeu. Traiti si lasati-i si pe altii sa traiasca. Fiecare are o alta viziune. Si toate fac parte din imaginea globala; toate sunt importante.
Am trecut dincolo, in timpul experientei mele in preajma mortii, plina de temeri legate de deseurile toxice, rachetele nucleare, cresterea exploziva a populatiei si de distrugerea padurii amazoniane. M-am intors, iubind fiecare problema. Iubesc deseurile nucleare. Iubesc norul urias in forma de ciuperca; acesta reprezinta cea mai sfanta mandala care am manifestat-o pana acum, ca un arhetip. El, mai mult decat orice religie si filozofie de pe Pamant, ne-a adus impreuna, dintr-o data, la un nou nivel al constientei. Stiind ca am putea arunca planeta in aer de 50 de ori, sau de 500 de ori, realizam in cele din urma ca poate ne aflam cu totii aici, impreuna.
Pentru o perioada au trebuit sa puna mai multe bombe, pentru ca sa ne faca sa intelegem. Atunci am inceput sa spunem: nu mai vrem asa ceva. Acum ne aflam, de fapt, intr-o lume mai sigura decat a fost ea vreodata si va deveni si mai sigura. Asa ca, m-am intors din experienta mea in preajma mortii, iubind deseurile toxice, pentru ca ne fac sa ne apropiem unii de altii. Aceste lucruri sunt atat de mari. Dupa cum ar putea spune Peter Russel, aceste probleme sunt acum de dimensiunea sufletului. Avem raspunsuri de dimensiunea sufletului? DA!
Taierea padurii amazoniene va incetini si, in cincizeci de ani de acum incolo, vor fi mai multi copaci pe planeta, decat au fost in multa vreme. Daca va ocupati de ecologie, faceti-o in continuare; sunteti acea parte din sistem care devine constienta. Faceti-o cu toata puterea, dar nu fiti deprimati. E o parte din ceva mult mai mare.
Pamantul se afla in procesul domesticirii sale. Nu va mai fi niciodata un loc atat de salbatic, cum era altadata. Vor ramane locuri salbatice marete, rezerve in care natura sa prospere. Gradinaritul si rezervele vor constitui preocuparile viitorului. Cresterea populatiei ajunge foarte aproape de gama optima de energie, care sa determine o schimbare a constientei. Aceasta schimbare in constienta va conduce la schimbari in domeniul politicii, banilor si energiei..
Dupa moarte, trecand prin experienta mea in preajma mortii si intorcandu-ma, respect cu adevarat viata si moartea. In experientele noastre cu ADN ul s-ar putea sa fi deschis poarta unui mare secret. In curand vom putea trai cat de mult vrem sa traim in acest corp.
Dupa ce veti fi trait in jur de 150 de ani, veti simti intuitiv ca vreti sa schimbati canalele. Sa traiesti o vesnicie intr-un singur trup, nu este la fel de creativ ca si reincarnarea, ca si transferul energiei in acest vortex fantastic de energie in care ne aflam. Vom vedea cu adevarat intelepciunea Vietii si mortii si ne vom bucura de ea. Dupa cum stau lucrurile, suntem deja in viata, dintotdeauna.
Acest corp in care va aflati a fost viu dintotdeauna. El vine dintr-un suvoi de Viata care isi are originea la Marea Explozie (Big Bang) si chiar dincolo de ea.
Acest corp da viata vietii urmatoare, cu energie densa si subtila.
Acest corp a fost deja viu, de o vesnicie

sandy76
04-February-2011, 10:15 AM
-Am lecturat cu nesat ce ai postat sammy11, scrieri de acest gen am mai citit, dar asta a fost condensata la esenta trairi acelui suflet plecat pentru o vreme de aici. -Acum nu mai ramane decat sa ramanem optimisti, ca restul este maculatura.

bacociu_stela
04-February-2011, 07:27 PM
Multumim,Sammy11,ca ne-ai dat si noua posibilitatea sa citim,sa regandim,sa ne schimbam si sa speram.

sammy11
06-February-2011, 01:38 AM
Eu va multumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada, citind aceasta poveste.

sammy11
17-February-2011, 09:54 PM
Fericirea Vesnica

-Va sa zica ai venit pentru fericirea vesnica - intreba Judecatorul.
-Da - ii raspunse spiritul proaspat dezancarnat.
-Ai gresit adresa - continua Judecatorul, cu un zambet ambiguu in jurul gurii.
-Stati… nu-i aici raiul? - intreba omul nostru, proaspat trecut prin granita mortii.
-Ba da - ii raspunse Judecatorul.
-Jos pe Pamant mi s-a promis ca aici voi primi in dar, fericirea vesnica.
-Ne pare rau, ai fost informat gresit.
-Am fost informat gresit?! Dar preotul imi zisese ca daca ma rog regulat, daca indeplinesc cele zece porunci, voi ajunge in rai si voi fi fericit vesnic!
-Esti in rai, esti binevenit, dar trebuie sa mananci din merindele tale: sa traiesti fericirea pe care ai adus-o de pe Pamant.
-Nu este corect: pe Pamant n-as putea zice ca am fost fericit…
-Ne pare rau…
-Si nu se poate sa primesc aici fericirea?
-Ne pare rau: nu.
-De ce nu?
-Fiindca asa e regula.
-Care regula?
-Cea instituita de Tatal.
-Nu pot sa cred ca Tatal este atat de crud!
-Pai nu e crud.
-Nu e?
-Nu.
-Dar cum asa?
-Tatal a instituit urmatoarea regula: fiecare trebuie sa-si construiasca propria sa fericire.
-Cum adica?
-Simplu: asa cum un culturist isi cladeste muschii, tot asa cel care cauta fericirea, trebuie s-o construiasca singur.
-Nu mi se pare corect!
-Treaba ta.
-Totusi, ce pot face acum?
-Poti sa te duci inapoi, deoarece corpul tau se afla inca in stadiul mortii clinice.
-Bine, si ce fac daca merg inapoi?
-Exersezi fericirea.
-Exersez fericirea? Si cum fac asta?
-Trebuie sa gasesti propriile tale metode. Cei mai multi incearca prin iubire. Poti sa-ti indrepti iubirea spre Tatal. Sau spre o fiinta draga tie. Dar poti sa exersezi si iubirea de sine.
-Iubirea de sine… n-am inteles-o niciodata…
-Iti pot explica prin functionarea inimii biologice. Iti amintesti probabil ca inima pompeaza sange in trei directii: are un circuit care alimenteaza partea corpului care se afla mai jos de inima, un alt circuit care iriga tot ce se afla mai sus decat inima, si un al treilea circuit prin care trimite sange in propriile sale tesuturi.

Vezi, functionarea inimii este simbolul modului in care este indicat sa-ti administrezi energia si iubirea. Circuitul de jos nu este altceva decat iubirea directionata spre oameni. Circuitul de sus este simbolul iubirii prin care poti comunica cu fiintele mai evoluate decat tine, incluzand Tatal Ceresc. Iar cel de-al treilea circuit, cel prin care inima asigura energia necesara propriei sale functionari, este iubirea de sine.

Cand ajungi sa constientizezi razele iubirii care ies din inima ta, poti sa redirectezi o parte din ele spre tine insuti. Este indicat sa pastrezi proportiile definite de inima ta biologica. Prin circuitul mare, cel care porneste spre partea de jos a corpului, trimiti energie si iubire spre toti ceilalti. Prin circuitul mic, cel care porneste in sus, comunici cu fiintele mai evoluate decat tine - cu ingeri, arhangheli, heruvimi, serafimi, si asa mai departe.

Fii sigur ca vei primi de la ei mai mult decat reusesti sa oferi lor. Si ai dreptul si la cel de-al treilea circuit, ca sa poti functiona si tu…
-Oh, ce simplu e!
-Da, e simplu ca buna ziua!
-Si ce-mi mai recomandati, ce sa fac cand ajung jos?
-Incearca sa identifici ce anume iti produce bucurii reale. Incearca sa largesti aceasta lista. Bine, iti recomand sa te tii in limita bunului simt. Daca o treci, risti sa-ti strici fericirea. Si exerseaza cele trei tipuri de iubire, cele trei circuite ale inimii.
Si inca un lucru: incearca sa zici “Te iubesc” cat mai des, dar intotdeauna din toata inima.
-Deja ma simt fericit!
-Ma bucur pentru tine! Insa totusi m-as bucura daca te-ai duce inapoi si ai exersa acolo jos, ca sa vii fortificat aici sus, cand iti vine randul.
-Va multumesc - ma simt atat de fericit!
-Fericirea ta e si fericirea mea si iti multumesc pentru ca mi-o dai - incheiase Judecatorul.
Spiritul dezancarnat se umplu de incredere in viitor si plonja inapoi in corpul sau aflat pe cearsaful alb al clinicii de reanimare.
Aparatele electrice conectate la corpul sau incepusera sa semnalizeze reaparitia vietii. Incet, se auzi un oftat, ca o adiere de vant. Tiptil-tiptil, inima incepea sa bata. Electrocardiograma desena o curba tot mai armonioasa. Ochii pacientului inca nu se deschisesera inca, dar pe fata lui se asternu o liniste divina.
Doctorii rasuflasera usurati. Se gandisera la marea minune: viata. Un pacient reintors din inalt valora pentru ei cat un nou-nascut.
-Tipul, mai mult ca sigur a invatat ceva, acolo Sus - zise unul dintre doctori.
-Pai da… nu cred ca s-a intors datorita electrosocului, ca imi pierdusem increderea in el, la un moment dat - adauga un alt halat alb. Sursa: http://astrolog2you.blogspot.com

Mayernic
24-May-2013, 11:36 AM
Există viaţă după moarte? "Am trecut prin tunelul morţii grăbindu-mă spre lumina de la capătul lui"

Aflată în cel de-al 9-lea deceniu de viaţă, o femeie din Marea Britanie a povestit experinţa ei "trăită" pe "lumea cealaltă". Acum, după ce a "vizitat-o de două ori", spune ea că nu se mai teme de moarte şi că nici nu dispărem pentru totdeauna.....................

http://media.rtv.net/image/201305/w500/femeia_treyita_din_morti_56299200.jpg


http://www.rtv.net/exista-viata-dupa-moarte-am-trecut-prin-tunelul-mortii-grabindu-ma-spre-lumina-de-la-capatul-lui_81050.html

giumbusluc
08-January-2014, 10:30 PM
???

Calatoria sufletelor - Studii de caz asupra vietii dintre vieti'Calatoria sufletelor', scrisa de Michael Newton, reprezinta un adevarat ghid pentru cei care isi pun permanent intrebari legate de menirea lor pe Pamant, raspunse in aceasta capodopera de autor, care a urmarit cazurile a 29 de pacienti adusi in stare de supraconstienta.

Hipnoterapeutul Michael Newton a incercat de-a lungul vietii sale sa afle raspunsul la intrebarea 'Exista viata dupa moarte?' insa a descoperit un teritoriu necunoscut - viata dintre vieti.

Mai pe intelesul tuturor, Newton a stat de vorba cu numerosi pacienti de-ai sai aflati sub influenta hipnozei si a condus discutiile cu acestia astfel incat a adunat mai multe informatii privind 'taramul de dincolo'. Poate intuitiv, poate cu un plan stabilit dinainte de cineva superior din punct de vedere spiritual, si-a chestionat pacientii la un alt nivel iar acestia au facut dezvaluiri incredibile.

Conform studiilor realizate de hipnoterapeut, dupa moartea unei fiinte umane, aceasta trece intr-un nou plan - planul spiritual, energetic - unde este pregatit pentru urmatoarea experienta pe Pamant.

Aceasta carte raspunde celor mai intalnite intrebari formulate de omenire - Exista viata dupa moarte? Cum arata lumea de dincolo? De ce ne intoarcem pe Pamant? De ce existam? Ne alegem singuri corpurile si vietile? Viata ne este prestabilita? Cand si cum recunosti sufletele tale pereche? Care este scopul tau si al creatorilor tai?

'Calatoria sufletelor' este un jurnal spiritual al celor 29 de oameni care si-au dat acordul pentru ca relatarile lor din cadrul sedintelor sa fie facute publice.

Sceptici sau nu, iata cateva din ideile si teoriile formulate de pacientii lui Newton:

Sufletele sunt supravegheate de ghizi spirituali

Acesti ghizi au scopul de a te ajuta atat de-a lungul vietii, cat si dupa trecerea in lumea de dincolo. Ii recunosti dupa energia emanata si dupa modul in care acestia iti influenteaza viata. Pot sa fie reprezentati de orice persoana din jur - profesor, vanzatorul de la magazin, coleg de servici si chiar propriul copil. Ghizii spirituali sunt intr-o perpetua miscare cu scopul de a orienta in directia potrivita mai multe suflete aflate pe Pamant sau pentru a-i determina sa decida care este calea cel mai intelept de urmat.

Viata noastra a fost aleasa dinainte insa ai liber arbitru

In tot ceea ce faci tu este cel care decide insa mediul de viata in care traiesti si problemele pe care trebuie sa le depasesti ti le-ai ales singur. Nu iti vei alege niciodata piedici mai grele decat poti indura asadar poti trece peste orice. Cum altfel ai evolua daca nu ai lupta sa te ridici?

Exista suflete 'tinere' si suflete 'batrane'

Sufletele tinere sunt in general caracterizate de o fire rebela dar firava, nehotarare, nesiguranta, sentimentul ca nu apartin acestui loc, distragerea atentiei de la lucrurile cu adevarat importante, care ii hranesc sufletul. Cele 'batrane' sunt recunoscute dupa filosofia lor asupra vietii - sunt foarte inclinati inspre ajutorarea altora (devenind in timp ghizi pentru cei mai putin experimentati), duc in general o viata retrasa si conform pacientilor aflati in transa, parca au o aura care poate umple o camera si te simti atras in mod inexplicabil de ei.

Cand mori iti revin amintirile despre vieti anterioare, etc.

Pacientii lui Newton au relatat ca imediat dupa moartea lor (intr-o viata anterioara) au inceput calatoria inspre taramul de dincolo, aducandu-si rapid aminte despre locul pe care ei l-au numit 'acasa', sufletele tinere fiind intotdeauna conduse de ghizii lor spirituali sau de membri decedati ai familiei/prieteni.

Cu un continut adevarat sau nu, 'Calatoria Sufletelor' se dovedeste o experienta interesanta si chiar daca scepticilor le va ridica si mai multe semne de intrebare, poate aduce o noua perspectiva asupra vietii, mortii si asupra vietii dintre vieti, in locul pe care il numim 'acasa'.www.metalhead.ro

white swan
21-February-2014, 05:49 PM
Un documentar bine facut, relativ stiintific, astfel incat sa nu devina neinteligibil sau plictisitor, chiar il recomand. NDE.
http://dincolo-de-limite.blogspot.ro/2014/02/misterele-fascinante-ale-lumii-de.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+DincoloDeLimite-BeyondTheLimits+(Dincolo+de+limite++-++Beyond+the+limits)
Dat fiind ca astazi e vineri il puteti urmari in loc sa alegeti un film de spaima :) este interesant si pe alocuri chiar emotionant. Vremurile se schimba totusi.
Vizionare placuta.

evab
21-February-2014, 09:56 PM
Da, la acest film m-am referit si eu intr-un alt post.
Mi-a placut foarte mult si chiar vreau sa-l mai revad... pentru aprofundare.
Il stiam sub denumirea de "Falsa plecare" http://vimeo.com/35472344

si totusi...desi exista atatea persoane care au trait astfel de experinte, povesti cu multe asemanari ...... inca mai sunt oameni care nu cred si cauta totusi o altfel de explicatie.

Am vazut de curand, tot pe aceasta tema, "Mamele-lui-Chico-Xavier".... un om care ajunge sa cunoasca o suferinta foarte mare si incearca sa gaseasca cauza....

http://www.4shared.com/video/eOg04eIp/Mamele-lui-Chico-Xavier.html

evab
21-February-2014, 11:47 PM
In seara asta mi-am facut timp sa vizionez un film recomandat de o prietena.
Si nu regret deloc.... ceva care sa-mi ajunga asa de mult la suflet nu stiu daca am mai vazut.
Mi-a placut extrem de mult.
Ca si cel pe care l-am postat mai sus, face parte din categoria de filme realizate in baza unor carti scrise de mediumul Chico Xavier in urma unor mesaje trimise din lumile superioare.
Nu vreau sa va stric placerea, asa ca am sa spun doar ca este o redare imaginara a ceea ce se intampla undeva intre lumi.... dupa ce sufletul paraseste corpul.
Filmul este plin de mesaje...."NOSSO LAR" sau "CAMINUL NOSTRU" ....o sa-l revad cu siguranta.
https://www.youtube.com/watch?v=aNmL-dg-gmQ

Elena1
24-February-2014, 06:48 PM
Un american susține că a vizitat Raiul în timp ce se afla în moarte clinică

Un bărbat din Ohio, SUA, în vârstă de 41 de ani, susține că a vizitat pentru câteva momente Raiul. Evenimentul s-a petrecut în urma unui atac de cord, perioadă în care inima sa nu s-a oprit complet, ci a intrat într-o stranie situație de fibrilație.

Brian Miller a suferit un atac de cord și timp de 45 de minute a fost plecat în lumea celor drepți, unde a avut șansa să viziteze Raiul. Personalul medical susține că inima bărbatului s-a aflat în fibrilație ventriculară și era incapabilă să pompeze sângele. Timp de 45 de minute, Miller s-a aflat în moarte clinică iar atunci s-a ridicat din corpul său și a putut vedea o lumină imensă care îl atrăgea precum un magnet.

“Îmi amintesc că dintr-o dată m-a cuprins o stare de liniște și o lumină imensă ma atrăgea. Am ajuns pe un drum ceresc, plin de flori, și am mers pe jos până la lumina în cauză.”, susține americanul.

Atunci a fost momentul când mama sa i-a apărut în cale și i-a spus că nu este momentul ca el să fie acolo. De asemenea, tatăl său i-a pus o mână pe umăr și i-a zâmbit. Peisajul era de o frumusețe divină și pacea, armonia, liniștea și bucuria erau sentimentele pe care puteai să le percepi încă de prima dată.

continuarea pe:http://www.efemeride.ro/un-american-sustine-ca-a-vizitat-raiul-in-timp-ce-se-afla-in-moarte-clinica

Nae
25-February-2014, 06:43 AM
???
...
Hipnoterapeutul Michael Newton a incercat de-a lungul vietii sale sa afle raspunsul la intrebarea 'Exista viata dupa moarte?' insa a descoperit un teritoriu necunoscut - viata dintre vieti.
...

Viata noastra a fost aleasa dinainte insa ai liber arbitru

In tot ceea ce faci tu este cel care decide insa mediul de viata in care traiesti si problemele pe care trebuie sa le depasesti ti le-ai ales singur. Nu iti vei alege niciodata piedici mai grele decat poti indura asadar poti trece peste orice. Cum altfel ai evolua daca nu ai lupta sa te ridici?...
Păi de ce să mă lupt dacă eu mi-o aleg și mai am și LA(liberul arbitru)?
Ce alegere e aia cu liber arbitru de dinainte dacă mai trebuie să și lupt ca să evoluez?

Pe de altă parte, imediat după judecata vieții anterioare, se defășoară instant judecata personală, care stabilește, se impune(fără nicio alegere) destinul viitor.
În aceste condiții ce mai alege oricine?

8. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El.(Mt6,8)

Da, mi se dă liberul arbitru, dar nu-l știu folosi fiindcă-s slab și naiv, ca Adam; iar dacă-s slab și naiv, la ce-mi mai folosește LA(liberul arbitru)?

Mă faci să râd, Michael, că nu-mi voi alege piedici mai grele decât pot îndura, dar de unde să știu eu ce pot îndura și ce nu ca să știu ce să aleg? După mintea ta și alegerile tale cine se împiedică?

Nu te aventura, Michael:

13. Nu v-a cuprins ispită care să fi fost peste puterea om.
enească. Dar credincios este Dumnezeu; El nu va îngădui ca să fiţi ispitiţi mai mult decât puteţi, ci odată cu ispita va aduce şi scăparea din ea, ca să puteţi răbda.(1Cor10,13)

Ispita nu e altceva decât ocazia de a dovedi că întâi ai primit puterea; apoi vine ispita, niciodată invers. Aici intervine arbitrul: dacă-i liber trece ispita, dacă nu-i liber, Michael, nu treci de ispită și greșești.

dona
16-February-2016, 04:04 PM
Un fragment dintr-un interviu acordat de prof Constantin Dulcan revistei "Formula As" http://www.formula-as.ro/2013/1067/lumea-romaneasca-24/dumitru-constantin-dulcan-viata-noastra-pe-pamant-este-doar-o-mica-parte-din-ceea-ce-avem-de-trait-16364

......
- Există, deci, o plată în ceruri a tuturor faptelor noastre?

- Nu Dumnezeu ne pedepseşte, ne pedepsim singuri, aici, pe pământ. Există o lege cosmică, după care tot ce facem altora se repercutează asupra noastră, mai devreme sau mai târziu, prin boală, necazuri şi nefericire. Iadul e mai degrabă o stare de spirit, o stare a conştiinţei noastre încărcate de rele. Toţi cercetătorii acestor fenomene afirmă cu convingere că nu există dincolo o pedeapsă divină fără sfârşit, pentru nimeni.

.....

- Aduce studiul morţii clinice argumente concrete în favoarea realităţii lumii de dincolo?

- Unul din cele mai puternice argumente este faptul că în timpul morţii clinice, nevăzătorii din naştere văd prima oară ce se întâmplă în jur. Ei văd cu ochii spiritului, ai corpului de energie. Este o dovadă că nu avem doar corp fizic, ci şi corp subtil, care este însoţit de o conştiinţă detaşată de creierul nostru anatomic şi care are o altă percepţie asupra timpului şi a spaţiului. Experienţa este a acestei conştiinţe, nu a creierului. Vederea se face într-un unghi de 360 de grade şi poate explora instantaneu la orice distanţă. Această vedere panoramică apare nu numai la cei care au o moarte clinică, ci şi în stările de extaz mistic sau în experienţa unor maeştri spirituali ai Orientului. Un creier traumatizat poate genera, desigur, şi halucinaţii, dar ele n-au coerenţă, n-au logică. Tot ceea ce se petrece în experienţa morţii clinice are o coerenţă, un sens moral, o filosofie profundă, cu referire la viaţa persoanei implicate. În urma lor, învăţăm întotdeauna o lecţie. Un alt argument extrem de important este memoria noastră de dincolo. Filmul retrospectiv al vieţii, care li se prezintă tuturor celor care ajung dincolo, demonstrează că nimic nu se uită din ceea ce am trăit aici. Se reţin şi cele mai mici amănunte, pe care credeam că le-am uitat de mult, pe care şi le amintesc chiar şi indivizii bolnavi de Alzheimer. În timpul vieţii noastre, nu memoria se pierde, ci instrumentul de redare, neuronul se atrofiază. Memoria rămâne în câmpul conştiinţei, care se extinde dincolo de noi în acelaşi timp cu matricea corpului nostru subtil. Argumente există cu duiumul, dar probabil cele mai puternice sunt mărturiile celor reîntorşi la viaţă.
....
=============

Inainte sa postez aici, am rasfoit putin prin topic si mi-a facut mare placere sa citesc postari valoroase ale unor colegi care au ales sa nu mai fie cu noi, ale altora care inca ne onoreaza cu prezenta si mi-am reamintit si de Adi, Dumnezeu sa-l odihneasca.

http://forpedia.ro/showthread.php?3087-Exista-viata-dupa-moarte!!!/page8
Adi-gj: "Ce stiu eu?
Stiu ca dumnezeu tatal ceresc exista , ca fara el nu am fi nimic , nici cenuse si nici soare, stiu ca si dincolo de ceea ce numim moarte este de fapt o alta viata , asta abia dupa ce ne vedem parcursul acesteia abia incheiate si o analizam ffff bine si sintem in siguranta asumarii ei.. abia atunci daca voim o alta lectie paminteana o putem avea daca ne-o asumam... Stiu si cred in existenta vietii de dupa , cu toate formele ei si a manifestarilor ei atit de diverse, precum este viata actuala si credinta din sufletul fiecarui om traitor aici si mai stiu ca o data lasat omul in grija propriului suflet si a lui Dumnezeu , nu poti face greseli de neiertat sau din care la final sa nu poti trage o invatatura ... si stiind toate aceste incerc sa gresesc tot mai putin , socotind cu drept de viata si faptura ce ma musca si faptura ce ma iubeste....
cu dragoste si pace. "

veronica
17-February-2016, 04:28 PM
Dona, ai aflat de părintele Ciprian Grădinaru, numit și părintele speranței, care are darul vederii înainte la fel ca Arsenie Boca?

dona
17-February-2016, 04:36 PM
Dona, ai aflat de părintele Ciprian Grădinaru, numit și părintele speranței, care are darul vederii înainte la fel ca Arsenie Boca?

Da, Veronica, am auzit. Este cel de la paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si care vine de la Manastirea Sihastria?
Nu stiu acum cum e pe acolo, dar acum cativa ani se statea la coada ore bune pana reuseai sa vorbesti cu el

Corinadana
09-August-2016, 01:45 PM
"Singurul lucru care poate schimba omul este credinţa în Dumnezeu"

Povestea omului înviat din morţi. "Am fost Dincolo şi m-am trezit la morgă. Două rânduri de medici m-au declarat decedat"

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/povestea-omului-inviat-din-morti-am-fost-dincolo-si-m-am-trezit-la-morga-doua-randuri-de-medici-m-au-declarat-decedat--137405.html

"Cele trăite Dincolo m-au schimbat profund"

Explică, mai departe, fostul preşedinte al Alcoolicilor Anonimi : "În momentul când mă aflam în moarte clinică am trăit experienţe spirituale majore. Am făcut o călătorie spaţială, ocazie cu care mi-am vizualizat întreaga viaţă trecută, ca la un fel de judecată, cu amănunte din ambele perspective - din a mea, ca făptuitor şi din cea a oamenilor asupra cărora am acţionat şi i-am prejudiciat, într-un fel sau altul. După chestia asta mi-am dat seama că am fost un gunoi de om, însă am constatat că, totuşi, am făcut şi câteva lucruri bune, care au contat în ochii divinităţii, fiind rodul unor întreprinderi dezinteresate şi din dragoste. De pildă, odată am construit, dintr-o toană, o casă pentru doi bătrâni care mi-au cerut ajutorul - şi, spre marea mea uimire, am văzut în acele momente, când mă aflam Dincolo - că fapta respectivă a contat mult în balanţa reîntoarcerii mele printre oameni. Aşa că din clipa aceea am hotărât să mă comport ca atare şi să fac - atata cât pot - numai bine celor din jur". A doua zi după ce a revenit la viaţă, Raul Giura s-a dus "aţă" la grupul A.A., din Cluj, unde a început o activitate, ce se va dovedi, pe parcursul anilor, prodigioasă şi care continuă şi la această oră, în cadrul grupului "24 de ore", care-şi desfăşoară activitatea pe strada Fabricii nr. 4.

În loc de rămas bun, rosteşte un citat din Biblie, zâmbind misterios, de parcă ne-ar invita să-i descifrăm înţelesul: "Singurul lucru care poate schimba omul este credinţa în Dumnezeu. Şi cele mai grăitoare în acest sens sunt două versete din <Efeseni>: < Fiindcă prin har suntem salvaţi, prin credinţă. Asta nu este din noi înşine, ci este darul lui Dumnezeu>. Şi al doilea: <Nu prin fapte, ca să nu se fălească nimeni.>" Apoi, ne oferă o Biblie, ca să reflectăm mai adânc la vorbele lui... Şi, înainte de a se retrage, promite solemn că ne va invita la inaugurarea centrului rezidenţial de la Suatu, judeţul Cluj, care se va deschide anul acesta, pe locul unei foste rezervaţii de vânătoare. "Fiţi siguri, acolo orice persoană dependentă va fi bine primită şi ajutată să-şi găsească libertatea," încheie Giura.

dona
13-November-2016, 09:47 AM
O alta varianta a existentei vietii dupa moarte

După moarte, conștiința cuantică se materializează într-un alt corp, dintr-o altă dimensiune


Dr. Robert Lanza, celebrul om de știință care și-a dedicat viața încercând să descopere și să explice ceea ce înseamă moartea, șochează pentru încă o dată opinia publică cu noua sa teorie. Cercetătorul susține că atunci când corpul fizic moarte, conștiința cuantică trece într-o altă dimensiune, loc unde este pregătită pentru o nouă experiență.

În noua sa carte, intitulată „Biocentrismul, modul în care viața și conștiința sunt cheile pentru a înțelege Universul”, Lanza descrie cu lux de amănunte fenomenul morții, dar și viața de după moarte. Atunci când corpul fizic moare, conștiința cuantică îl părăsește pentru ca mai apoi să-și înceapă aventura prin Univers.

După o perioadă nedefinită, această energie va trece într-o dimensiune paralelă, fie ea inferioară sau superioară. Atunci este momentul în care începe să se materializeze și își caută o altă gază sau un alt trup, fie el de origine materială sau nu, și astfel viața continuă, dar sub o altă formă.

În acest sens, conform descoperirilor lui Lanza, moartea nu este decât o situație de tranziție, între două puncte sau între două vieți aflat în dimensiuni diferite. Acest proces poate continua la infinit, motiv pentru care termenul de viață veșnică devine unul lesne de digerat. Fenomenul este cunoscut sub numele de biocentrism, care este un aspect important al fizicii cuantice și care tinde să fie înțeles cât mai bine în ultimul deceniu.

Un alt aspect fascinant, dar demn de luat în seamă este faptul că Universul există datorită conștiinței. Acesta este motivul principal pentru care viața, sub forma sa abstractă, va exista pentru totdeauna, iar în tot acest timp, Universul, cât și dimensiunile sale paralele, nu sunt decât o creație ale unei energii cuantice, pe care Lanza a numit-o conștiință cuantică.

Biocentrismul arată că aceşti doi parametri ai existenţei noastre nu pot fi luaţi în calcul că nişte entităţi solide. „Mişcaţi-vă mâna prin aer şi apoi priviţi în urma ei. Există vreo urmă prin spaţiul parcurs de mână? Nimic! Aceeaşi situaţie se aplică şi în cazul timpului. Nu putem privi prin cutia craniană, la ce se întâmplă în creierul nostru. Ceea ce vedem şi privim este doar o vâltoare a informaţiilor care se produce în propriul spirit. Spaţiul şi timpul reprezintă doar instrumentele care ne ajută să «asamblăm»” aceste informaţii. De aceea, moartea nu există într-o lume lipsită efectiv de spaţiu şi de timp”, afirma Lanza.

El îl citează şi pe Albert Einstein, care spunea odată: „Acum, vechiul meu prieten Besso a plecat din această lume stranie – mai devreme ca mine, ce-i drept. Dar asta nu înseamnă nimic. Cei ca noi ştiu că diferenţa dintre trecut, prezent şi viitor nu este decât o iluzie ceva mai persistenta. Pentru că nemurirea nu înseamnă neapărat o existenţă la nesfârşit în timp, ci este o viaţă într-un plan paralel”.

http://www.efemeride.ro/dupa-moarte-constiinta-cuantica-se-materializeaza-intr-un-alt-corp-dintr-o-alta-dimensiune

Ator
13-November-2016, 12:33 PM
Einstein a venit in aceasta lume, pentru a ne invata sa iesim din acest labirint al vieti.
Stia ca, Dumnezeu ca Entitate nu exista.
Este printre putinele persoane care nu a fost "constrans" de invataturile acestei lumi.
Toate mesajele pe care le primim din afara acestei lumi, ne expun alti termeni; sursa sublima de energie....dar nu un Dumnezeu, care sta la panda sa vada ce am mai combinat.
Cand esti constrans de niste reguli, nu poti sa-ti creezi viitorul cum ti l-ai dori.
Trebuie sa stim ca exista niste legi eterne ale Universului dupa care functionam si noi.
Eu cred si sper ca acest subiect foarte important pentru omenire se va invata in scoli.
Gandurile noastre haotice fac sa nu deosebim ca, ziua de astazi este rodul gandurilor noastre de saptamana trecuta sau de luna trecuta.
Daca te gandesti astazi ca, vrei un cadilac si maine iti schimbi dorinta cu un mercedez, cu siguranta imprejurarile iti vor aduce cu totul alta marca.
Prima creatie a fiecaruia dintre noi a fost nasterea noastra pe aceasta Planeta, este rodul gandurilor noastre.
Bogatiia materiala nu are limite, nu este restrictionata de un anumit numar de persoane.
Ea poate fi a oricaruia dintre noi, important este credinta ta interioara despre acest lucru.
Daca ai o credinta interioara despre acest subiect ca, ar apartine "diavolului" cu siguranta nu vei reusi sa o atragi in viata ta chiar daca ti-o doresti zilnic, pana nu iti vei schimba credinta interioara despre acel subiect.

AuraArua
13-November-2016, 02:33 PM
Multumesc Dona, Ator pentru frumoasele explicatii, vesti...
Cu siguranta ca de-a lungul anilor viitori, puterea de integere va spori si alte perceptii ni se vor dezvalui, imbogatind cele spuse de voi doi...
Este un subiect incitant, unul dintre cele care nu dau pace omenirii.Chiar daca momentan avem capacitatea limitata de a intelege, ca oameni, sufletul nostru stie mult mai multe, asa cum spune si fratiorul nostru, Ator.....Cele ce vin din subtil reprezinta o realitate pe care nu ar trebui sa o ignoram ci sa o asezam in rand egal cu stiinta, tehnica....
Impreuna fac o dezvaluire, viabila si care se va dovedi in timp.
Multumesc Ator, ce bucurie sa te revad iar!

dona
13-November-2016, 04:42 PM
Ator, ma bucur mult de revedere!
Intotdeauna te-am apreciat pentru originalitatea parerilor tale, sunt trairile tale proprii nascute din experienta si preocuparile de o viata.

Sunt de acord ca daca ne gandim la Dumnezeu ca la un batran cu parul alb care sta pe un tron asezat pe un nor si ne urmareste tot timpul, sau ca daca avem dorinte materiale "lumesti" acestea ne vin de la diavol, nu intelegem cum functioneaza Universul si ne limitam singuri evolutia.

Missis
13-November-2016, 08:34 PM
Pentru multi dintre noi, titlul acestui topic, ar putea fi insotit de un semn de intrebare: Exista viata dupa moarte ? Dar...pe mine m-a impins curiozitatea pentru aflarea unui raspuns la aceasta intrebare, spre ceea ce specialistii o numesc regresie in vieti anterioare. Da, am avut curajul acum un an sa fac acest lucru, iar acum pot sa inlocuiesc acel semn de intrebare cu semnele de exclamare care sunt dealtfel prezente in titlul topicului.
Am vrut sa scriu despre aceasta experienta inca de cand m-am inscris pe acest forum, apoi i-am scris Aurei odata, intr-un email, ca ii voi povesti despre acest lucru, dar inca nu am facut-o, acum sunt pregatita sa scriu aici despre acest lucru, deoarece am vazut ca, s-a intors si Ator printre cei care ne incanta cu parerea/experienta/trairea pe care o au fata de acest aspect al Vietii.

Iata cum am realizat eu aceasta regresie:
Totul s-a intamplat sub controlul unui specialist in hipnoza, chiar daca nu a fost in mod direct, adica nu m-am aflat in aceeasi incapere cu specialistul ci prin intermediul unei inregistrari audio, am reusit sa simt fenomenul mortii, probabil asa cum il simt si cei care se afla in moarte clinica. La vreo 3-4 luni de la aceasta regresie, am citit cartea renumitului medic Constantin Dulcan - MINTEA DE DINCOLO, si nu mica mi-a fost mirarea, sa gasesc descrisa in carte, printre altedescrieri ale momentului mortii, exact ce am vazut si simtit eu in momentul in care mi s-a incheiat viata pe care o accesasem eu in timpul acelei regresii.
In viata pe care am accesat-o, in copilarie, traiam intr-o casuta saracacioasa pe un deal, nu stiu daca mai aveam si alti frati dar eu eram tare fericita acolo. Imi placea sa ma uit la tatal meu care cosea fan pe deal si sa alerg prin iarba mare. Eram o fetita slabuta cu parul blond. Apoi viata mea avanseaza catre un moment in care eram deja mare, eram casatorita ( cred ca nu din dragoste ) cu un domn din inalta societate, mai in varsta decat mine. Locuiam intr-o casa mare, cu etaj si o gradina superba. Imi placea foarte mult sa stau in gradina, sa admir plantele ( de aici cred ca mi se trage, in aceasta viata, dragostea pentru plante, precum si faptul ca am invatat foarte repede denumirea stiintifica a tuturor plantelor decorative ). Din nou viata mea avanseaza catre batranete, unde ma regasesc batrana, bolnava, intinsa pe un pat dintr-o camera urata, cu o femeie tanara care ma ingrijea, simteam ca acea femeie este fiica sotului pe care l-am avut, dar aceasta nu avea sentimente prea curate fata de mine. Imi dadea sa beau ceva... o fiertura despre care credeam ca este ceai dar care imi provoca dureri in abdomen. Momentul mortii....a fost de genul unei plutiri, dintr-odata eram foarte, foarte usoara...m-am inaltat, tot in pozitie orizontala, cum ma aflam in pat, dar....doar vreun metru deasupra patului, dupa care am trecut printr-o ceata deasa stralucitoare...de partea cealalta, eram asteptata ( intr-un loc cum sunt cele de la intrarea intr-o poienita, cu iarba verde si tufisuri verzi ) de o entitate impunatoare, cu forma umana, care ma privea bland, ca o mama care isi asteapta copilul sa coboare din caruselul, din parcul de distractii. Avea aceasi expresie in priviri, si am simtit aceasta entitate,ca pe o mama care isi intreaba copilul cum a fost in aventura pe care tocmai a incheiat-o. Aceste lucruri le-am simtit fara sa existe comunicare verbala, pur si simplu simteam ce ma intreba !

Aceasta a fost a doua viata pe care am reusit sa o accesez intr-o singura regresie.

Ator
13-November-2016, 09:13 PM
Super tare Surioara.
Se stie ca in astral comunicarea in mare parte se face mental,intuitie, sentimente...
Iar cei care au mai repetat ciclu de reincarnari pe aceast Pamant, raman cu un bagaj informational care poate fi accesat cu usurinta in urmatoarea reincarnare.
Evreii sunt singuri care se reincarneaza in acelasi neam, ceilalti se pot reincarna in orice colt al acestei Planete.
Poti sa pui un evreu in orice colt din aceasta lume dupa nastere si el va sti sa faca negot, deoarece bagajul sau informational din celelalte vieti este acelasi.
Ma bucur ca, ai rupt tacerea si ne-ai relatat si noua trairile tale personale!

Ator
13-November-2016, 09:35 PM
Am recitit relatarea ta, Surioara si este senzationala.
Singura, fara prea multa experienta in domeniu sa reusesti asa ceva este senzational!
Sunt curios cum ai intrat in acea stare?... Cum simteai exteriorul,prezentul, cand erai in acea stare?

Missis
13-November-2016, 09:39 PM
Ma bucur ca, ai rupt tacerea si ne-ai relatat si noua trairile tale personale!
Ator, recunosc ca, mult timp am fost reticenta in a impartasi aceasta experienta, stiu ca unii pot considera acest lucru o fantezie, doar convingerea mea ca, am simtit totul ca fiind foarte real...faptul ca a fost ca o realitate paralela pe care am vizitat-o intr-un timp foarte scurt, ma face sa stiu ca totul este adevarat. Pur si simplu STIU.

Missis
13-November-2016, 09:50 PM
Am recitit relatarea ta, Surioara si este senzationala.
Singura, fara prea multa experienta in domeniu sa reusesti asa ceva este senzational!
Sunt curios cum ai intrat in acea stare?... Cum simteai exteriorul,prezentul, cand erai in acea stare?

Exteriorul din prezent nu il simteam, pe masura ce ma cufundam in hipnoza, era tot mai clara acea realitate. Pot sa spun cum simteam prezentul cand am revenit. Usor, usor am devenit constienta de respiratia mea, de mainile mele, de corpul meu... La inceput am fost foarte socata de ceea ce aflasem, dar apoi am facut acea legatura dintre iubirea fata de plante si usurinta cu care am invatat totul despre ele in aceasta viata, sau faptul ca iubesc mai mult muntele decat marea, tocmai ca intr-o alta viata am murit inecata.

AuraArua
13-November-2016, 09:50 PM
Multumesc,draga Missis, impresionant!
In timp ce citeam am revazut experientele mele.....Sigur ca scepticii spun ca totul e impresie, fabulatie, informatie indusa...Singurul lucru care insa reprezinta acel adevar trait este acel " Stiu", al tau....Stii pur si simplu ca e adevarat, stii ce ai simtit, trait, vazut, etc.....
Interesant, la mine, a fost ca persoanele din trecut sunt aici,acum, langa mine....Si ca acum inteleg foarte bine anumite gesturi, justificari ale lor si ale mele, carora altadata nu le gaseam sensul....
Inteleg datoria mea fata de ele( care de fapt este o reechilibrare a balantei mari), inteleg faptele altora si parca lucrurile nu mai sunt atat de neclare, misterioase sau de nejustificat.

Daca sufletul ar putea " vedea" toate vietile traite....nu ar mai fi atatea greseli, orgolii, iesiri...
Daca noi am vedea sufletul, am intelege iarasi multe lucruri...Poate asa trebuie sa fie...

Missis
13-November-2016, 11:19 PM
Multumesc,draga Missis, impresionant!
In timp ce citeam am revazut experientele mele.....Sigur ca scepticii spun ca totul e impresie, fabulatie, informatie indusa...Singurul lucru care insa reprezinta acel adevar trait este acel " Stiu", al tau....Stii pur si simplu ca e adevarat, stii ce ai simtit, trait, vazut, etc.....
Interesant, la mine, a fost ca persoanele din trecut sunt aici,acum, langa mine....Si ca acum inteleg foarte bine anumite gesturi, justificari ale lor si ale mele, carora altadata nu le gaseam sensul....
Inteleg datoria mea fata de ele( care de fapt este o reechilibrare a balantei mari), inteleg faptele altora si parca lucrurile nu mai sunt atat de neclare, misterioase sau de nejustificat.

Daca sufletul ar putea " vedea" toate vietile traite....nu ar mai fi atatea greseli, orgolii, iesiri...
Daca noi am vedea sufletul, am intelege iarasi multe lucruri...Poate asa trebuie sa fie...
Mie imi era teama de parerea scepticilor, credeam ca ma vor convinge, ca ceea ce am vazut/simtit/trait in acea experienta, reprezinta inchipuirea mea...dar atunci si socul pe care l-am avut dupa revenire poate fi inchipuire? Pentru mine cel putin, a fost un soc sa aflu lucrurile acelea despre mine...soc, pentru ca intelegeam ca este vorba despre mine ca spirit, nu ca persoana fizica. Nu este ca atunci cand parintele tau iti povesteste despre o intamplare traita de tine in copilaria timpurie, ci despre amintirea sufletului tau, ca si cand sufletul tau isi aminteste ceva. Asta a reprezentat socul pentru mine. Cat despre sceptici, este normal sa nu creada si sa-si sustina cu tarie parerea/convingerea, deoarece ei cred doar in ceea ce vad sau ce se poate demonstra prin cele 5 simturi.

Despre oamenii din acea viata, doar tatal imi era cunoscut din aceasta. Dar in prima viata accesata in acea regresie, singura persoana pe care am vazut-o acolo o cunosc si aici in aceasta viata.

In prima viata ... eram un tanar, negustor de panze. Pentru a face acest negot, trebuia sa merg mult pe mare. Aveam vasul meu, nu stiu cum sa-l descriu...nu era foarte mare, avea panze albe ( cred ca se numesc vele ),eu eram imbracat cu o camasa larga alba, cu pantaloni largi in partea de sus si stramti de la genunchi in jos. Eram insotit de o doamna/domnisoara pe care am recunoscut-o ca fiind din aceasta viata dupa ochi...dupa felul cum ma privea. Este o persoana care imi este foarte draga acum si care nu se afla fizic in apropierea mea, dar legatura noastra sufleteasca este foarte puternica, Aura tu stii la cine ma refer...
Acea fata dansa in fata mea in picioarele goale si ma privea patimas, simteam ca ma iubeste....si eu o iubeam.
Din nou viata mea avanseaza intr-un moment in care o cautam pe acea fata disperat, stiam ca se simtea abandonata de mine datorita ocupatiei mele...ma indreptam spre mal inot si cand mai aveam putin sa ajung la mal ....m-am inecat.
Acum, in aceasta viata, nu stiu sa inot, imi este foarte frica de apa, cealalta persoana iubeste foarte mult apa, stie sa inoate, iar in ultimii 2 ani a avut un job pe malul marii, chiar in port.

natco
14-November-2016, 02:29 PM
Ator, recunosc ca, mult timp am fost reticenta in a impartasi aceasta experienta, stiu ca unii pot considera acest lucru o fantezie, doar convingerea mea ca, am simtit totul ca fiind foarte real...faptul ca a fost ca o realitate paralela pe care am vizitat-o intr-un timp foarte scurt, ma face sa stiu ca totul este adevarat. Pur si simplu STIU.

Si eu ma bucur grozav ca ai postat experienta ta! Am citit chiar de doua ori ca sa vad daca deslusesc ceva similitudini cu alte experiente de acest gen. Neindoielnic ca ceea ce ai simtit este real. Acum, stii ce ai avut de stiut.

P.S.: e bine sa stii ca nu esti singurul, nu te mai teme de sceptici...

AuraArua
14-November-2016, 05:08 PM
Draga Missis, nu doar cum ai povestit m-a fermecat ci si ce ai scris/ spus....Dincolo de experienta si de cuvinte sta o mare profunzime si intelegere a lucrurilor subtile....Multumesc mult pentru lectura deosebita, mi-a mers la suflet!

Asa a fost si la mine, am inteles mult mai multe lucruri, am gasit explicatii( chiar daca partiale) si am inteles ca oamenii din calea mea de acum nu au nici o vina, ei fac ce fac pentru a lucrurile sa stea cum trebuie din nou...Iar eu sa adaug inca ceva la bagajul experientei de viata....
Tatal din alta viata , omul bun de pe drum, locurile, ambientul....nu le-am recunoscut atunci dar le-am vazut instant dupa, in realitatea aceasta....
Ma gandesc ca a cunoaste o viata anterioara foloseste la intelegerea anumitor comportamente si la integrarea experientelor de viata...In acest fel nu doar te cunosti mai bine ci si ierti mai usor pe cei din jur....Si, poate, ai sansa sa te faci iertat de cei de langa tine....

Ator
14-November-2016, 07:31 PM
Multumesc,draga Missis, impresionant!
In timp ce citeam am revazut experientele mele.....Sigur ca scepticii spun ca totul e impresie, fabulatie, informatie indusa...Singurul lucru care insa reprezinta acel adevar trait este acel " Stiu", al tau....Stii pur si simplu ca e adevarat, stii ce ai simtit, trait, vazut, etc.....
Interesant, la mine, a fost ca persoanele din trecut sunt aici,acum, langa mine....Si ca acum inteleg foarte bine anumite gesturi, justificari ale lor si ale mele, carora altadata nu le gaseam sensul....
Inteleg datoria mea fata de ele( care de fapt este o reechilibrare a balantei mari), inteleg faptele altora si parca lucrurile nu mai sunt atat de neclare, misterioase sau de nejustificat.

Daca sufletul ar putea " vedea" toate vietile traite....nu ar mai fi atatea greseli, orgolii, iesiri...
Daca noi am vedea sufletul, am intelege iarasi multe lucruri...Poate asa trebuie sa fie...

Uauuu,Surioara!
Cum de nu am aflat si noi (eu) pana acum de experientele tale?
Cel mai interesant este ca, iti sunt alaturi acum....poti recupera ce ai gresit in fosta viata.
Suna ca o Iubire Eterna.....tare, ce mai!

Missis
14-November-2016, 11:05 PM
Ma gandesc ca a cunoaste o viata anterioara foloseste la intelegerea anumitor comportamente si la integrarea experientelor de viata...In acest fel nu doar te cunosti mai bine ci si ierti mai usor pe cei din jur....Si, poate, ai sansa sa te faci iertat de cei de langa tine....
Pe mine m-a schimbat foarte mult aceasta experienta, am devenit mai toleranta, mai atenta la cum vorbesc/gandesc, la deciziile pe care le iau...
Daca inainte vorbeam mai mult...acum ascult mai mult. Am devenit si mai rabdatoare cu anumite situatii din viata mea, care inainte ma agitau si ma indispuneau. Chiar daca cei din jurul meu nu ma pot ierta pentru anumite situatii, acum inteleg ca se intampla asa doar pentru felul in care gandesc ei, asa sunt ei programati, sa ierte ...sau nu.
Astfel de experiente/regresii se fac doar atunci cand esti pregatit, pentru ca este posibil sa afli lucruri foarte urate si sa nu le intelegi rostul... niciodata nu poti sti ce se afla in spatele usii... dar odata ce ai aflat, trebuie sa ai taria sa cerni lucrurile, si sa intelegi esentialul.

Missis
14-November-2016, 11:12 PM
P.S.: e bine sa stii ca nu esti singurul, nu te mai teme de sceptici...
Nu imi pasa deloc daca exista cineva care crede sau nu. Important este ca eu stiu asta despre mine. Asa cum ne place sa avem amintiri cu cei dragi din copilarie, la fel ne dorim ( unii dintre noi ) sa avem amintiri si din copilaria sufletului nostru. Daca, copilaria ne influenteaza viata de adult, oare vietile anterioare nu influenteaza vietile viitoare ?!

AuraArua
15-November-2016, 12:14 AM
Daca, copilaria ne influenteaza viata de adult, oare vietile anterioare nu influenteaza vietile viitoare ?!

Se spune ca tocmai pentru un astfel de rationament s-a scos din Biblie tot ce era legat de reincarnare.Daca ea era recunoscuta, daca sufletul avea posibilitatea sa invete, sa constientizeze...ce putere ar mai fi avut cei care doreau sa stapaneasca masele prin religie?

natco
15-November-2016, 03:42 AM
...poti recupera ce ai gresit in fosta viata.
eu asa sper!
mie mi se pare cel mai frumos lucru ideea de continuitate (de "regasire" -nu stiu daca am folosit cel mai corect termen), de a trai langa cei iubiti din totdeauna si posibilitatea de a-ti corecta greselile trecute.

natco
15-November-2016, 03:44 AM
Se spune ca tocmai pentru un astfel de rationament s-a scos din Biblie tot ce era legat de reincarnare.Daca ea era recunoscuta, daca sufletul avea posibilitatea sa invete, sa constientizeze...ce putere ar mai fi avut cei care doreau sa stapaneasca masele prin religie?

de aceea, draga mea, facem deosebire intre credinta si religie! :)

dona
15-November-2016, 10:14 AM
eu asa sper!
mie mi se pare cel mai frumos lucru ideea de continuitate (de "regasire" -nu stiu daca am folosit cel mai corect termen), de a trai langa cei iubiti din totdeauna si posibilitatea de a-ti corecta greselile trecute.

Cu unii oameni ne intalnim si in urmatoarele vieti, tocmai pentru ca nu ne-am rezolvat anumite probleme care sa ne conduca spre evolutie. Daca intr-o viata am fost sot-sotie, in urmatoarea sau in urmatoarele nu e obligatoriu sa fim in aceeasi relatie, putem fi parinte-copil sau doar iubiti, sau o alta relatie apropiata, oricum va fi o relatie in care sa avem posibilitatea sa ne rezolvam problemele nerezolvate pana atunci. Depinde de noi daca le rezolvam, daca nu, mai venim intr-o intrupare impreuna.

Ator
15-November-2016, 07:55 PM
eu asa sper!
mie mi se pare cel mai frumos lucru ideea de continuitate (de "regasire" -nu stiu daca am folosit cel mai corect termen), de a trai langa cei iubiti din totdeauna si posibilitatea de a-ti corecta greselile trecute.Este posibil ca, un procentaj destul de mare sa traiasca langa cei dragi si in urmatoarea viata, important este sa STII la modul constient acest lucru.
Din cate am citit, cei care se omoara (spanzura,ineaca..), repeta aceeasi viata.
Cand te deranjeaza cel (cea)in cauza sa-i zici:
- Eu te Iubesc de sute de ani si tu tot mitocan (a) ai ramas.

natco
15-November-2016, 08:08 PM
Este posibil ca, un procentaj destul de mare sa traiasca langa cei dragi si in urmatoarea viata, important este sa STII la modul constient acest lucru.
Din cate am citit, cei care se omoara (spanzura,ineaca..), repeta aceeasi viata.
Cand te deranjeaza cel (cea)in cauza sa-i zici:
- Eu te Iubesc de sute de ani si tu tot mitocan (a) ai ramas.

S-ar putea sa ai dreptate in privinta numarului care re-traiesc langa cei dragi sau langa cei fata de care au anumite datorii, chiar daca raman "mitocani" :D
Atunci cand vad orori pe la tv, exact la datorii vechi ma gandesc.

Ator
15-November-2016, 08:20 PM
S-ar putea sa ai dreptate in privinta numarului care re-traiesc langa cei dragi sau langa cei fata de care au anumite datorii, chiar daca raman "mitocani" :D
Atunci cand vad orori pe la tv, exact la datorii vechi ma gandesc.


Totul este o manipulare in masa.
Nu exista nimic in viata fiecaruia , care sa nu fie atras de el insusi..
Cei care pun suflet in ceea ce vad, nu fac decat sa le scada vibratia si sa aduca lucruri asemanatoare in viata lor.
Ce transmiti, emani, oglinda Universului ti-o baga in "plasa" ta.

natco
15-November-2016, 08:26 PM
Totul este o manipulare in masa.
Nu exista nimic in viata fiecaruia , care sa nu fie atras de el insusi..
Cei care pun suflet in ceea ce vad, nu fac decat sa le scada vibratia si sa aduca lucruri asemanatoare in viata lor.
Ce transmiti, emani, oglinda Universului ti-o baga in "plasa" ta.

Nu pun suflet in "spectacol", nu prea pot deoarece nu-l percep ca pe ceva personal, insa eu am "spectacolul" si miracolul chiar la mine in casa! date fiind experientele personale trecute, cred cu tarie in vieti anterioare si in faptul ca nu exista coincidente sau intamplare-intamplatoare. Exista un fir rosu pe care e bine sa-l descoperim, caci ne ajuta sa ne intelegem mai bine viata actuala.
De aceea am fost surprinsa foarte placut de subiectul abordat aici. Felicitari tuturor!

Missis
15-November-2016, 11:13 PM
Stiind ca exista viata dupa moarte...si moarte dupa viata, de ce sa ne mai temem de asta ?! Nu trebuie nici sa "ne culcam pe-o ureche", spunand ca daca nu am terminat ceva in aceasta viata, vom termina in cealalta. Trebuie sa traim fiecare moment din plin, sa luptam pentru scopurile noastre in viata...daca sufletul nostru tanjeste dupa ceva, trebuie sa facem orice pentru asta. Din proprie experienta pot sa spun, ca atunci cand abandonez visul meu/planul sufletului meu, insasi viata face in asa fel incat sa ma aduca inapoi pe CARARE. Si atunci... nu cumva este Cineva care ne ajuta sa ducem la bun sfarsit un anume lucru ? Doar daca suntem prea incapatanati si evitam cu orice pret adevarul, atunci cream motive pentru repetarea evenimentelor...odata pentru a implini ceea ce am evitat anterior si apoi pentru a repara ce am stricat, tot anterior. Dupa cum am aflat de la o prietena draga, abia dupa ce reparam ce am stricat, putem avea ocazia sa continuam ceea ce am intrerupt din incapatanare.

Missis
15-November-2016, 11:37 PM
Ar mai fi totusi o intrebare: stim noi sigur ca ceea ce traim acum, aici...este viata si nu moartea ? Nu este posibil oare ca viata adevarata, sa fie totusi ceea ce noi numim moarte ?!

natco
16-November-2016, 03:01 AM
Ar mai fi totusi o intrebare: stim noi sigur ca ceea ce traim acum, aici...este viata si nu moartea ? Nu este posibil oare ca viata adevarata, sa fie totusi ceea ce noi numim moarte ?!
multi au incercat de-a lungul vremurilor sa denumeasca perioada pe care o petrecem noi aici, sa-i zicem generic "viata pamanteasca"; nu cred ca stie cineva precis de ce venim aici: sa ispasim, sa platim, sa invatam sau sa ne mantuim? cert e ca experimentam un "ceva", iar concluziile le pastram cu noi si uneori le comunicam si alora cu mare bucurie (ma refer la un alt gen de comunicare decat cea pe care o avem aici, oral sau scris; ai observat probabil ca e foarte dificil sa descrii in cuvinte lumesti trairile si experimentele de "dincolo"), ceea ce inseamna ca suntem destul de interesati de viata/experientele de aici.
Am mai observat ca aici avem o cu totul alta parere despre bine si rau, pot zice ca avem o parere iluzorie, inca nu ma incumet sa spun chiar eronata.

natco
16-November-2016, 03:15 AM
Stiind ca exista viata dupa moarte...si moarte dupa viata, de ce sa ne mai temem de asta ?! Nu trebuie nici sa "ne culcam pe-o ureche", spunand ca daca nu am terminat ceva in aceasta viata, vom termina in cealalta. Trebuie sa traim fiecare moment din plin, sa luptam pentru scopurile noastre in viata...daca sufletul nostru tanjeste dupa ceva, trebuie sa facem orice pentru asta. Din proprie experienta pot sa spun, ca atunci cand abandonez visul meu/planul sufletului meu, insasi viata face in asa fel incat sa ma aduca inapoi pe CARARE. Si atunci... nu cumva este Cineva care ne ajuta sa ducem la bun sfarsit un anume lucru ? Doar daca suntem prea incapatanati si evitam cu orice pret adevarul, atunci cream motive pentru repetarea evenimentelor...odata pentru a implini ceea ce am evitat anterior si apoi pentru a repara ce am stricat, tot anterior. Dupa cum am aflat de la o prietena draga, abia dupa ce reparam ce am stricat, putem avea ocazia sa continuam ceea ce am intrerupt din incapatanare.

Daca am fi sinceri, am recunoaste ca nu de moarte ne temem, ci de durere, mizerie si suferinta. Altfel, moartea ar putea fi o izbavire sau o reintoarcere acasa. Ma gandesc ca nu degeaba e oranduita astfel toata treaba, altfel ne-am dori toti moartea si am trisa atunci cand, din nechibzuinta, teama sau rasfat, ne-am sinucide.
Epoca noastra moderna, prin asazise obiceiuri si traditii, ne-a indepartat de tot ce este natural, avem tot felul de spaime vis a vis de batranete, nastere sau moarte. Toti vrem sa traim comod si placut, fara spectrul durerii si suferintei in fata ochilor. Tot ceea ce inseamna emotie si traire ascundem cat mai departe de ochii si inima noastra, sa nu ni se clinteasca nici un fir de par cand avem de mers zambind la munca sau de asteptat pensia cu nerabdare in ochi.
Bine ai zis "nu cumva este Cineva care ne ajuta sa ducem la bun sfarsit un anume lucru ?". Da, este cineva care nu ne permite sa trisam sau sa ne speriem asa usor, ci sa facem ceea ce ne-am propus atunci cand am hotarat sa pogoram/materializam aici. E Vocea aceea, voce care nu-i a noastra... ci a unui fel de supraveghetor sau calauza.

Ator
16-November-2016, 07:24 AM
Ar mai fi totusi o intrebare: stim noi sigur ca ceea ce traim acum, aici...este viata si nu moartea ? Nu este posibil oare ca viata adevarata, sa fie totusi ceea ce noi numim moarte ?!

Noi suntem fiinte Spirituale (nonfizice) care traim o experienta umana.
Ideea este ca ne-am cam pierdut in existenta aceasta umana, am uitat cine suntem si de ce am venit.
Iisus si marii invatati sunt "coborati"in timp pentru a ne reaminti cine suntem.
Cand te "pierzi" in materie devii prizonierul celor ce o pazesc.

Missis
17-November-2016, 12:54 PM
Ideea este ca ne-am cam pierdut in existenta aceasta umana, am uitat cine suntem si de ce am venit.
.........
Cand te "pierzi" in materie devii prizonierul celor ce o pazesc.

Cu siguranta am ajuns sa ne identidicam prea mult cu corpul fizic/lumea fizica....nu mai avem incredere in instinctele noastre, nu ne mai auzim sufletul...punem totul la indoiala, avem nevoie de prea multe dovezi materiale inutile pentru a fi siguri de ceea ce ne spune sufletul. Si cand primim aceste dovezi materiale/fizice, parca....tot mai bine este daca punem la indoiala ceea ce simtim/stim/vedem si auzim - pentru ca avem si dovezile, este ceea ce se numeste precautie - un alt termen gasit pentru a evita sa faci/spui anumite lucruri, pentru a nu se crea o situatie probabil neplacuta sau pentru a nu parea penibili...am ajuns sa tinem mai mult la imaginea noastra.

Missis
17-November-2016, 12:56 PM
Un cadou din partea mea, o mica povestioara care reflecta intocmai situatia in care ne aflam noi, ca si persoane fizice/materiale.

Se spune ca doi copilasi in burta mamei vorbeau unul cu celalalt.
– Tu crezi in viata de dupa nastere?
– Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva… Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.
– Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?
– Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura…
– Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical… Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
– Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.
– Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund.
– Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.
– Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie?
– Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.
– Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, niciun fel de mama, asa ca e evident ca nu exista!
– Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo!

Si in viata de dupa nastere multi cred ca nu exista viata dincolo de moarte, dar ea exista. Trupul este muritor, nu insa si sufletul, care este suflare din suflarea lui Dumnezeu, fiind, deci, nemuritor. Viata de dupa moarte exista si este cea pe care omul si-o castiga, traind pe pamant, prin gandurile, vorbele si faptele sale bune sau rele, ca de altfel si prin credinta sau necredinta sa in Dumnezeu; viata pe care fiecare si-o va petrece in rai sau in…iad, dupa dreapta judecata a lui Dumnezeu.

http://caplimpede.ro/exista-viata-dupa-moarte-dar-dupa-nastere-citeste-raspunsul-care-te-va-lamuri-definitiv/

natco
17-November-2016, 06:46 PM
Dr. Constantin Dulcan

Renumit neurolog român: „Viaţa noastră pe pământ este doar o mică parte din ceea ce avem de trăit”
http://loon.ro/renumit-neurolog-roman-viata-noastra-pe-pamant-este-doar-o-mica-parte-din-ceea-ce-avem-de-trait/

Missis
10-March-2017, 12:10 PM
Studiu: Sufletul calatoreste spre un alt univers dupa moartea fizica

O carte publicata recent in Statele Unite ale Americii, cu titlul “Biocentrism: Cum Viata si Constiinta sunt fundamentale pentru intelegerea naturii Universului”, a starnit o serie de controverse pe internet. datorita continutului sau. Autorul acestei publicatii, omul de stiinta Robert Lanza, sustine ca viata nu se termina atunci cand sufletul paraseste corpul fizic, ci ca viata este vesnica. Robert Lanza nu are nici o umbra de indoiala ca acest lucru este adevarat.

Dicolo de timp si spatiu

Lanza este un expert in domeniul medicinei regerative si este directorul stiintific al “Advanced Cell Technology Company”. Inainte, Lanza a fost cunoscut pentru cercetarile sale extinse asupra celulelor stem si a fost, de asemenea, renumit pentru mai multe experimente efectuate cu succes in domeniul clonarii unor specii de animale pe cale de disparitie.

Nu cu mult timp in urma, omul de stiinta a devenit din ce in ce mai implicat in domeniul fizicii, mecanicii cuantice si al astrofizicii. Acest amestec exploziv de cunostinte a dat nastere unei noi teorii, teoria biocentrismului, o teorie in care Lanza continua sa aiba incredere si in ziua de astazi.

Teoria biocentrismului sustine ipoteza potrivit careia moartea pur si simplu nu exista. Din cate spune el, aceasta este o iluzie care apare in mintile oamenilor cauzata de identificare oamenilor cu propriul lor corp. Acestia, spune Lenza, cred ca disparitia corpului lor va cauza in consecinta si o disparitie a constiintei. De fapt, constiinta exista in afara barierelor spatio-temporale, aceasta avand posibilitatea de a exista oriunde, atat in interiorul corpului fizic cat si in afara lui. Aceasta teorie este intr-o mare masura similara cu unul dintre principiile de baza ale mecanicii cuantice care precizeaza ca o anumita particula poate fi prezenta oriunde si un eveniment se poate intampla de mai multe ori in nenumarate variante, simultan.

Lanza considera ca mai multe universuri pot exista simultan. Aceste universuri pot contine mai multe tipuri de scenarii in desfasurare. Intr-un univers, corpul fizic poate sa fie mort, iar in altul, el poate continua sa existe, absorbind constiinta care a migrat catre acel univers.

Acest lucru sugereaza ca o persoana care a murit, nu ajunge in rai sau in iad, dar intr-o lume similara cu cea in care la un moment dat a locuit, dar de aceasta data in viata. De asemenea, Lanza sugereaza ca acest proces se repeta la infinit.

Mai multe universuri

Aceasta teorie datatoare de speranta, dar extrem de controversata a lui Lanza are foarte multi sustinatori si nu doar din randul persoanelor obisnuite, dar si in randul catorva oameni de stiinta foarte cunoscuti. Acestia sunt fizicienii si astrofizicienii, care tind sa fie de acord cu existenta unor lumi paralele si a unor universuri multiple. Acestia sunt de parere ca nu exista lege fizica cunoscuta care ar interzice existenta unor lumi paralele.

Primul dintre acesti oameni de stiinta a fost H.G. Wells, cel care a sustinut aceasta teorie in anul 1985, in cartea sa “Usa din Zid”. La 62 de ani de la publicare acestei carti, Hugh Everett dezvolta aceasta idee in teza sa de doctorat sustinuta la Universitatea Princeton. In teza sa, Everett sustine ideea potrivit careia in orice moment Universul se imparte in nenumarate alte universuri. In unele lumi exista posibilitatea sa stai cu o carte in mana, iar intr-un alt univers sa te uiti la televizor.

Factorul declansator al acestei divizari a Universului sunt actiunile noastre, a explicat Everett. Atunci ca facem unele alegeri, in mod instantaneu Universul se imparte in doua, acestea producand diferite versiuni ale rezultatului.

Ipoteza care sustine faptul ca universul nostru nu este singurul este si o ipoteza sustinuta de datele primite de la telescopul spatial Planck. Folosindu-se de acele date, oamenii de stiinta au reusit sa creeze cea mai exacta harta de pana acum a fundalului microundelor, asa-numita radiatie relicva cosmica de fond, care a ramas prezenta de la inceputul universului nostru. De asemenea, acestia au descoperit ca universul are o multime de adancituri intunecate, putand fi asemanate cu niste lacune sau gauri extinse.

Fizicianul Laura Mersini-Houghton de la Universitatea Carolina de Nord si colegii ei sustin ca “anomaliile microundelor de fond se datoreaza faptului ca Universul nostru este influentat de catre alte universuri existente in apropiere. In plus, am putea sa presupunem ca aceste lacune sunt un rezultat direct al atacurilor indreptate impotriva acestui univers de catre cele vecine.”

Sufletul

Exista o abundenta de locuri si de alte universuri spre care ar putea migra sufletul nostru dupa moartea fizica, potrivit teoriei neo-biocentrismului. Cu toate acestea, prima intrebare care apare este aceasta: “Sufletul exista?”. Profesorul Stuart Hameroff de la Universitatea din Arizona nu are indoieli cu privire la existenta sufletului etern. Mai mult decat atat, anul trecut acesta a anuntat ca a descoperit dovezi care atesta eternitatea constiintei.

Potrivit ipotezei lui Hameroff, creierul uman reprezinta computerul cuantic perfect, iar sufletul, sau constiinta, este o cantitate mare de informatii stocata la nivel cuantic. Aceasta poate fi transferata dupa moarte; informatia cuantica reprezentata de constiinta se uneste cu universul si exista acolo pe termen nelimitat. Diferenta dintre teoria biocentrismului a lui Lanza si cea a colegilor sai este ipoteza pe care o sustine acesta potrivit careia sufletul migreaza catre un alt univers.

Sir Roger Penrose, un fizician de origine britanica si expert in domeniul matematicii de la Oxford este un sustinator al acestei teorii si a gasit, de asemenea, dovezi ale unor conexiuni cu alte universuri.

http://m.e-dimineata.ro/sufletul-calatoreste-espre-un-alt-univers-dupa-moartea-fizica/