PDA

Arată Versiune Întreagă : Parintele Arsenie Boca

adek
21-March-2010, 11:57 PM
Documentar Sfantul Ardealului - Parintele Arsenie Boca
Film realizat cu spijinul Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus

http://www.2shared.com/file/12243738/808bf693/Sfantul_Ardealului_-_Parintele.html

sau se poate vedea aici:
http://www.trilulilu.ro/Dumitrul/2198fc6e813ada - partea 1
http://www.trilulilu.ro/Dumitrul/93448d8db17679 -partea a2a
http://www.trilulilu.ro/Dumitrul/aeb198bd5dfdb1 - partea a3a
http://www.trilulilu.ro/Dumitrul/b9ee53641f189a -partea a4a

Pictura bisericii Draganescu poate fi vazuta in acest documentar, dar merita efortul de-a merge sa o vedeti la fata locului :

http://www.trilulilu.ro/mihaioana/9394ba94b44284

IREAL
22-March-2010, 12:02 AM
Acum este ok!
Multumim.

adek
22-March-2010, 01:51 AM
Cartile parintelui Arsenie Boca:
http://www.scribd.com/doc/12920545/Arsenie-Boca-Cararea-Imparatiei
http://www.scribd.com/doc/13372556/Arsenie-Boca-Cuvinte-Vii-Omilii-Indrumari-Predici-Duhovnicesti
http://www.scribd.com/doc/9690279/Boca-Arsenie-800capete

luminet
22-March-2010, 01:43 PM
http://www.trilulilu.ro/vylyca84/3b91cdb6fb0c8d si http://www.trilulilu.ro/doreliosip/2920b59dc793e4

Andrei 07
22-March-2010, 10:36 PM
Va multumesc pentru sursele de informatii oferite aici ! Sute de mii de ROMANI sunt convinsi de binecuvantarea pe care Dumnezeu Tatal a facut-o Romaniei daruindu-ne pe Parintele Arsenie Boca .

argiria
25-March-2010, 08:53 PM
http://www.scribd.com/doc/17995735/Arsenie-Boca-Tinerii-Familia-Si-Copiii-Nascuti-in-Lanturi este o carte deosebita in care parintele Arsenie Boca pune intr-o lumina noua,neastepatata,lucruri firesti,facindu-ne,sper,sa reconsideram valoarea vietii si a faptelor noastre"! nu e un biruitor mai mare pe pamint decit acela care se biruieste pe sine insusi si domneste asupra patimilor sale"- parintele Arsenie Boca

Andrei 07
29-March-2010, 01:52 AM
Din cartea Marturii din Ţara Fagarasului despre Parintele Arsenie Boca, Ed. Agaton , 2004 : " Dupa ce m-am vindecat am venit acasa. Mama soacra tot mereu ne ducea la Parintele, la Draganescu. Am tot fost pe acolo, am avut niste necazuri , si odata zice catre mine :Ma , tu ai vreun dusman in lumea asta ? . Da , am pe Ceausescu .Uita-te la mine , cat va trai asta va fi bine de voi, cand nu va mai trai , va fi vai de capul vostru." pag. 38 .

Andrei 07
05-April-2010, 01:13 AM
O , Parinte Arsenie , in Mare Imparatia Domnului ai intrat , Parinte Arsenie tu ai stiut de unde si de ce ai venit printre noi , parinte , copil al lui Dumnezeu , ai venit in Trupul Neamului Romanesc , si , deci , noi suntem datori sa spunem acestei lumi :a fost aici , a fost , ESTE , o lumina pentru noi . Parinte Arsenie , de acolo , din Imparatia Cereasca , ocroteste neamul omenesc . Iti multumesc .

Rosse
10-April-2010, 07:17 PM
Daca aveti vreodata posibilitatea sa ajungeti la Prislop,jud. Hunedoara ,la mormantul Sfantului Parinte Arsenie Boca,nu veti ramane fara plata.Sfinte Parinte Arsenie,rugati-va pentru noi pacatosii sa se mantuiasca sufletele noastre si trimite Duhul tau paznic sa fim feriti de tot raul ! AMIN !

monolith
11-April-2010, 08:14 AM
Daca aveti vreodata posibilitatea sa ajungeti la Prislop,jud. Hunedoara ,la mormantul Sfantului Parinte Arsenie Boca,nu veti ramane fara plata.Sfinte Parinte Arsenie,rugati-va pentru noi pacatosii sa se mantuiasca sufletele noastre si trimite Duhul tau paznic sa fim feriti de tot raul ! AMIN !

care ar fi plata?

rella
11-April-2010, 09:00 AM
pentru monolith
un sac mare , mare cu bani
daca ai intrat pe acest site cu gandul de a face bascalie esti..........un fraier caci totul se va intoarce impotriva ta
daca pui asemenea intrebari din nestiinta, dar cu dorinta sincera de a afla, incearca sa te apropii de Dumnezeu su atunci vei vedea "care plata" si mai afla ceva in relatia cu Dumnezeu nu esti ca la piata

luminet
11-April-2010, 11:00 AM
http://www.trilulilu.ro/vylyca84/4479906e5b6617 teatru radiofonic despre parintele Arsenie Boca.

adek
11-April-2010, 12:56 PM
care ar fi plata?

Eu cred ca monolith punea sincer intrebarea si vroia sa afle niste experiente ale celor care au fost acolo.
Uite o sa-ti povestesc eu cum e treaba:
Eu imi doream de mai mult timp sa ajung la mormantul parintelui Arsenie Boca mai ales ca desi nu l-am cunoscut ci doar am citi mult despre el l-am simtit foarte aproape de sufletul meu si mai mult la un moment dat am realizat ca baiatul meu este nascut in aceeasi data cu parintele 29.09.(2005). Stiam ca vine multa lume la mormant si imi doream cand ajung sa merg sa fiu doar eu acolo, sa pot sta in liniste cateva minute pentru a putea simtii energia locului si a putea "comunica" intr-un fel cu parintele.
Nu s-a intamplat sa ajung atunci cand mi-am propus eu, ci cateva luni mai tarziu, intr-o zi de miercuri pe la 5-6 dupa-masa. Speram ca va fi mai putina lume, dar cand am ajuns la poarta manastirii erau multe masini. Cand insa am ajuns langa mormant s-a pus din senin o ploaie de vara si in nici 2 minute toata lumea s-a imprastiat (eu l-am trimis pe sotul meu cu baietelul nostru in biserica) iar eu stiam ca acum pot sta in liniste langa mormant. M-am asezat jos , sub un brad de langa mormant si am stat acolo. Am avut parte de o experienta divina: nu m-a udat nici un strop de ploaie, cerul era minunat in fata mea:ploaie, nori, soare, curcubeu...toate in fata mea, iar eu ma simteam protejata si ma bucuram de toata privelistea. Au venit pana langa mine o gramada de pasarele si cantau absolut minunat si in sufletul meu era pace. Ceva parca imi spunea ca va fi bine ( tocmai veneam de la un preot mai special care mi-a spus ca am fost blestemata si ca ar fi trebuit sa mor intr-un accident de masina pentru ca baiatul meu sa ajunga sa fie crescut de soacra mea. Dupa 6 saptamani de slujbe din partea preotului, post si rugaciune din partea mea si cu siguranta si cu sprijinul parintelui blestemul s-a descarcat- era sa ma calce o masina pe o trecere de pietoni insa o forta m-a impins un pas in spate in ultimul moment si masina a trecut chiar pe langa mine cu cam 100 km/h). Multe s-au schimbat in bine in viata mea de atunci si iubirea parintelui Arsenie o simt in sufletul meu de cate ori imi este greu- imi vine pur si simplu de multe ori o stare de iubire in suflet si un gand salvator in minte -eu cred ca e ajutorul lui ...

mioara56
11-April-2010, 01:03 PM
adek, ma bucur pentru tine. sper si eu ca la o asemenea plata se referea si monolith.

Rosse
11-April-2010, 01:36 PM
Monolith,plata este bucuria sufletului, simtind dragostea parintelui Arsenie pentru tot pelerinul care ajunge la Prislop,si crede-ma nu oricine ajunge acolo.La ultimul pelerinaj in noiembrie 2009 am mers aproape 5 km. pe jos,iar altii care au ajuns mai tarziu au mers si cate 20 km. ca sa ajunga la Sfantul Arsenie.Parintele in timpul vietii pamantesti pentru a-si desavarsi cunostintele despre randuiala monahala si trairea in duhul bisericii ortodoxe a fost trimis in Grecia ,la Sfantul Munte,unde rugandu-se cu lacrimi catre MAICA DOMNULUI sa-i trimita un povatuitor,,Maicuta Sfanta insasi venind,l-a dus pe acesta pe un munte inalt,urcandu-l pana in varful muntelui,l-a dat in grija unui sfant care traise cu doua sute de ani inainte,Sfantul Serafim de Sarov .Daca ai curiozitatea sa stii mai multe despre Sfantul Parinte Arsenie Boca iti recomand din invataturile parintelui cartea " Margaritare Duhovnicesti " si cartea " Noi marturii despre Parintele Arsenie Boca ".

monolith
11-April-2010, 05:59 PM
Am citit despre Arsenie Boca o carte si stii ce m-a frapat: Arsenie i-a spus cuiva ca, dupa moartea sa (a lui Arsenie Boca) sa vina la el la mormant, pentru ca o sa-l ajute. Asta mi s-a parut foarte straniu, in conditiile in care toate religiile interzic comunicarea directa cu mortii.

Robot_Forum
11-April-2010, 08:32 PM
Am citit despre Arsenie Boca o carte si stii ce m-a frapat: Arsenie i-a spus cuiva ca, dupa moartea sa (a lui Arsenie Boca) sa vina la el la mormant, pentru ca o sa-l ajute. Asta mi s-a parut foarte straniu, in conditiile in care toate religiile interzic comunicarea directa cu mortii.

Cu mortii da, e interzis, dar cu Sfintii e recomandat!
Comunicare cu mortii = spiritism
Comunicare cu sfintii = rugaciune

monolith
11-April-2010, 10:07 PM
Cu mortii da, e interzis, dar cu Sfintii e recomandat!
Comunicare cu mortii = spiritism
Comunicare cu sfintii = rugaciune

nu stiu, sincer mie mi-ar fi frica sa vorbesc cu un mort, adica sa-l chem.... daca nu e sfant? nefiind sfant, atunci nu cumva dau in spiritism?

monolith
11-April-2010, 10:11 PM
pentru monolith
un sac mare , mare cu bani
daca ai intrat pe acest site cu gandul de a face bascalie esti..........un fraier caci totul se va intoarce impotriva ta
daca pui asemenea intrebari din nestiinta, dar cu dorinta sincera de a afla, incearca sa te apropii de Dumnezeu su atunci vei vedea "care plata" si mai afla ceva in relatia cu Dumnezeu nu esti ca la piata

De unde stii tu care este relatia mea cu Dumnezeu si cum iti iei libertatea sa afirmi ca nu as fi aproape de Dumnezeu? Daca crezi ca ai o relatie cu Dumnezeu si eu nu, atunci ia seama sa nu cazi si nu mai judeca pe altii, pe care nu i-ai vazut in viata ta.
Cred ca nu persoana mea este acum in discutie, si tu esti off-topic.
Discutam despre Arsenie Boca. Eu am citit o carte despre aceasta persoana si unele lucruri m-au frapat. Daca pentru tine totul este clar, ei bine pentru mine nu este !

Rosse
12-April-2010, 09:49 PM
Monolith,iarta-ma,aici gresesti !Domnul IISUS HRISTOS ne spune clar in cartea Evangheliei dupa Sfantul Evanghelist Ioan: " Cel ce crede in FIUL are viata vesnica,iar cel ce nu asculta de FIUL,nu va vedea viata,ci mania Lui DUMNEZEU ramane peste el. "(Sf. Ap. Ioan,cap. 3,36 ). " Adevarat,adevarat zic voua:Cel ce crede in Mine are viata vesnica. " "Iar cel ce cerceteaza inimile stie care este dorinta Duhului,caci dupa DUMNEZEU EL se roaga pentru S f i n t i . Si stim ca DUMNEZEU toate le lucreaza spre binele celor ce iubesc pe DUMNEZEU,al celor ce SUNT CHEMATI DUPA VOIA LUI;Caci pe cei pe care i-a cunoscut mai inainte,mai inainte i-a si hotarat sa fie ASEMENEA CHIPULUI FIULUI SAU,ca EL sa fie intai nascut intre multi frati.Iar pe care i-a hotarat mai inainte,pe acestia i-a si chemat;si pe care i-a chemat,pe acestia i-a si indreptat,iar pe care i-a indreptat, PE ACESTIA I-A SI MARIT." ( Romani,cap. 8, 27-30 ).Iata dupa moartea trupului,duhul omului este eliberat de legile materiei,timpului si spatiului.Redus la proprietatile sale initiale,originare,duhul omenesc este vesnic si asemenea Lui DUMNEZEU,care i-a sevit drept model.Duhul , dupa moartea trupului este imaginea pura si integrala a omului in dimensiunile sale ceresti,adica :duhul este desbracat de toata materia grea si pieritoare pe care o contine viata naturala,este debarasat,usurat,purificat de tot lutul,de toata tarana si de toate materiile pamantesti grele si efemere .Cinstindu-i pe Sfinti si rugandu-ne lor,cinstim pe DUMNEZEU ,pentru ca DUMNEZEU INSUSI ii cinsteste : " Cinstita este inaintea DOMNULUI,moartea cuviosilor Sai ."Vezi tu Monolith,aceste pelerinaje ale credinciosilor la locurile de odihna ale sfintilor zidesc sufletul omului (asa cum reclamele din ziua de astazi ademenesc ochiul spre pofta,spre dorinta de a avea )aceste pelerinaje nu reprezinta o realitate a lumii noastre pamantesti ci mai degraba o invitatie,o fereastra catre cer si poate,din pricina acestei invitatii preocuparea unor oameni cu adevarat credinciosi este pregatirea calatoriei catre cer,in imparatia DOMNULUI si DUMNEZEULUI nostru IISUS HRISTOS ,ajutat fiind de rugaciunile sfintilor.

monolith
12-April-2010, 10:20 PM
Rosse, tu ai facut un copy-paste. Nu asta doream de la tine. In alta ordine de idei, ceea ce tu nu stii este faptul ca Arsenie Boca nu a fost declarat sfant de catre Biserica Ortodoxa, deci nefiind declarat sfant, este un simplu muritor, si s-ar putea sa cadem sub incidenta poruncii de a nu chema spiritele mortilor.

Andrei 07
13-April-2010, 01:38 AM
Mai Monolith , rumega-ti in liniste indoielile tale filozofice. Oricum esti la ani lumina de subiect si iti cam place sa arunci o piatra in apa si sa-i pui pe altii sa o scoata. Sunt satul de carcoteli ca ale tale si , deci, n-o sa-ti mai bag niciodata in seama profundele tale postari metafizice. Las-o jos ca macane .

allessia6
13-April-2010, 05:23 AM
Rosse, tu ai facut un copy-paste. Nu asta doream de la tine. In alta ordine de idei, ceea ce tu nu stii este faptul ca Arsenie Boca nu a fost declarat sfant de catre Biserica Ortodoxa, deci nefiind declarat sfant, este un simplu muritor, si s-ar putea sa cadem sub incidenta poruncii de a nu chema spiritele mortilor.
Sa inteleg ca daca nu este declarat oficial de catre biserica ortodoxa , toate marturiile celor care l-au intalnit si l-au rugat pentru ajutor ( si l-au primit) nu au valoare ? Nu pot fi sfinti decat cei declarati de biserica?

monolith
13-April-2010, 06:42 AM
Sa inteleg ca daca nu este declarat oficial de catre biserica ortodoxa , toate marturiile celor care l-au intalnit si l-au rugat pentru ajutor ( si l-au primit) nu au valoare ? Nu pot fi sfinti decat cei declarati de biserica?

sunt marturii ale celor care au fost ajutati cand Arsenie Boca era decedat?
daca Biserica nu-i declara sfinti, atunci pe cine sa credem? propriile noastre pareri?

vasi67
13-April-2010, 10:07 AM
Nu am vrut sa intervin in discutiile despre A. Boca. Am citit cateva carti despre el (inclusiv si cele 2 adevarate). Majoritatea sunt povestite de catre apropiati.
Discutiile despre Arsenie Boca sunt complicate. Apropiatii sustin ca nu prea avea la inima BOR.
Ceea ce se intapla la Prislop nu poate fi negat. Este un fenomen de care unii se tem. Ceea ce se intampla pe 28 noiembrie acolo, intrece orice imginatie.
O "mare" de oameni vin acolo adusi de sufletul lor. Nimeni nu-i obliga sa participe. Cred ca asta supara tare BOR.
Aveti mai jos un citat interesant, dat de un parinte a ale carui cuvinte nu pot fi puse la indoiala:

"Fratiile voastre stiti din ce cauza sunt multe erori in unle carti ale Pr.Arsenie Boca??? Fiind multi ani pe langa pr.Teofil Paraian l-am intrebat ce sunt cu unele invataturi ale pr.Arsenie ca doar l-a cunoscut personal. Pr.Teofil mi-a spus: |Draga, nu tot ce scrie Pr.Arsenie acolo este autentic! Numai doua sunt cartile deplin autentice ale Pr.Arsenie Boca, si anume: Cararea Imparatiei si Cuvinte Vii! Celelalte sunt cuvinte spuse de Pr.Arsenie Boca in unele insemnari ale sale si din unele predici sau cuvinte libere si care au fost notate de catre unii oameni si care au contribuit si ei la |infrumusetarea| textelor si celor spuse de Dansul. Eu am mai spus si altor oameni sa nu citeasca tot ce apare asa clandestin si care se presupune ca ar fi ale Parintelui! Si nici toate cele spuse despre dansul nu sunt toate adevarate; sunt multe exagerari, de astea fantastice care sunt vazute de unii oameni ca fiind ceva extraordinar|
Asadar frati mei, avand in vedere cele spuse de Pr.Teofil sa nu ne avantam sa |mancam| orice ni se pune inainte, ca nu tot ce zboara se mananca!!! "

Este mult de comentat si despre picturile de la Draganescu. Am fost si eu acolo de cateva ori si le-am admirat. Un preot nu are voie sa fie rebel si sa picteze de capul lui iesind din parametri impusi de Sf Parinti prin Erminie. Discutia e lunga si complicata. Nu vreau sa intru in amanunte.
Cam atat despre A. Boca.
Timpul va lamurii totul.

luminet
13-April-2010, 03:35 PM
Cuvinte Vii http://www.scribd.com/doc/13372556/Arsenie-Boca-Cuvinte-Vii-Omilii-Indrumari-Predici-Duhovnicesti si Cararea Imparatiei http://www.scribd.com/doc/8422954/Arsenie-Boca-Cararea-Imparatiei si http://www.scribd.com/doc/9690279/Boca-Arsenie-800capete

monolith
13-April-2010, 04:37 PM
deci asta am vrut sa spun, mi se pare macabru ca un om sa spuna altuia: vino la mormantul meu, dupa moartea mea, si te voi ajuta. De ce nu-i spune: roaga-te Domnului si voi interveni si eu acolo de unde voi fi dupa moarte ?

Rosse
13-April-2010, 09:15 PM
Monolith,nu cred ca ai citit tot ceea ce am scris.Am incercat sa-ti demonstrez cu cateva citate din Sfanta Scriptura,dar se pare ca nu esti ortodox,altfel ai intelege.Stiu ca Parintele Arsenie nu a fost declarat inca sfant,dar eu nu ma indoiesc ca este un sfant,am incredintarea mea si poate intr-o zi ,daca va fi cu putinta DUMNEZEU te va lumina si pe tine sa intelegi toate aceste lucruri.De inteles este faptul ca in credinta ortodoxa atunci cand un om inbunatatit in credinta moare ,noi ne exprimam ca a trecut la cele vesnice,la viata vesnica sau cum ne mai place sa spunem,ca a trecut de la moarte la viata.De ce ne ducem la locurile de odihna ale sfintilor parintilor nostri?insa in Sfanta Scriptura scrie : "Aduceti-va aminte de mai marii-vostri,care v-au grait voua cuvantul Lui DUMNEZEU;priviti cu luare aminte cum si-au incheiat viata si urmati-le credinta . " Un alt citat din Vechiul Testament,4 Regi,13;21 : " Dar iata,odata cand ingropau un mort,s-a intamplat ca cei ce-l ingropau sa vada una din aceste cete si ,speriindu-se au aruncat mortul in mormantul lui Elisei.Cazand acela,s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioarele sale. " Deci iata cum oasele proorocului Elisei au inviat un mort. Sunt lucruri mai presus de cuvinte ,trairi pe care slova nu le poate explica!Imparatia Lui DUMNEZEU nu sta in slova ci in PUTERE,caci slova omoara dar DUHUL te face viu.Stiu ca cel ce face voia TATALUI CERESC luadu-si crucea urmand calea DOMNULUI IISUS HRISTOS va avea viata vesnica.Apropo Monolith,stii ce este acela un troll?Iti spun eu.Un troll este un provocator ,cineva care lanseaza o discutie cu scopul de a crea un conflict de idei,conflictul devine amuzant pentru troll, dar niciodata pentru participanti. Si care este rolul tau?

sammy11
13-April-2010, 10:25 PM
Cred ca este cazul sa va stapaniti de a mai comenta pro sau contra despre viata sau moartea unui parinte.. indiferent de ceea ce este sau a fost.. consider ca nu este decent. .. sau cunoaste cineva dintre voi adevarul absolut?? sa imi spuneti si mie atunci!!

danfloarea56
14-April-2010, 08:23 AM
Adevarul este o persoana , asa ca discutiile sint inutile daca nu vrem sa intelegem ce a spus Domnul Iisus :Eu sint Calea , Adevarul si Viata.. nimeni nu vine la Tatal decit prin Mine.Este scris la Ev. dupa Ioan , cap.14 vers. 6.Acesti sfinti au fost sfinti ptr. ei , la mintuirea noastra nu poate contribui decit Acel care si-a dat viata ptr. pacatele noastre si acesta e Domnul Iisus . Sfintii au trait viata placuta inaintea Domnului si noi trebuie sa facem la fel , ei sa ne fie pilda de traire in curatie ,singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni fiind Iisus Hristos , daca credem altceva facem zadarnica jertfa mareata a Domnului.Sa cercetam in rugaciune si smerenie Cuvintul Lui Dumnezeu si El ni se va descoperi , sa ne rugam unii ptr. altii cit sintem in viata pe care Dumnezeu ne-a facut-o cadou.Sa pretuim acest cadou, in fiecare clipa caci nu stim care va fi ultima....clipa.

iosif
14-April-2010, 12:22 PM
Sa ne imaginam ca drumul sau CALEA mantuirii noastre este ceva de genul sau asemanator cu o cursa de maraton. Toti am plecat de undeva dintr-un moment de start cu intentia si dorinta insusite de a ajunge intr-un moment de finis(sosire). Toti am plecat de la Dumnezeu Tatal inscriindu-ne in aceasta cursa ptr. a-i demonstra Tatalui prin acest examen lumesc cu multe obstacole si piste false ca suntem vrednici sau demni de a ne numi fii sai. Evident ca fiecare dintre noi in parte da propriul examen si fiecare in functie de cati "talanti" a primit, primeste si gradul de dificultate al cursei sau examenului. Ca si la orice cursa sau examen se inscriu o multime de candidati diferentiati eventual de varste, culturi, origini, nationalitati, sexe, convingeri religioase, etc. Ca si la orice concurs nu toti participantii au aceleasi calitati sau aptitudini dar mai ales aceeasi pregatire fizica sau intelectuala, in functie de natura concursului, si deci in concluzie nu este obligatoriu ca toti sa treaca sau sa nu, respectivul examen, depinde numai si numai de vointa noastra, ca doar avem liber arbitru. De aceea consider ca nu putem fi identici sau extrem de asemanatori cu anumite persoane sau anumiti sfinti. Sfintii fac parte dintre noi si sunt oameni asemenea noua, deci si noi putem sau ar trebui sa devenim sfinti, dar in felul nostru individulal si personal, ptr. ca tocmai ei prin comportamentul si morala lor ne-au demonstrat ca este posibil ptr. oricare dintre noi, fiecare avand mijloacele si calea individuala la dispozitie ptr. sfintire. Deci sfintii ne pot fi modele de urmat, repere ptr. incurajare si perseverenta, mijlocitori in rugaciunile noastre adresate lui Dumnezeu dar nu pot sustine examenul sau concursul in locul nostru. Numai si numai noi personal trebuie sa reusim admiterea, si cu ajutorul sfintilor, urmand singura CALE ADEVARATA care ne duce la VIATA VESNICA, "EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA" ne spune Domnul ISUS CRISTOS, a doua persoana dumnezeiasca, " NUMAI PRIN MINE SE AJUNGE LA TATAL", de unde am plecat si unde de fapt trebuie sa ne intoarcem. Iar pe acest lung si anevoios traseu al maratonului, cu care am inceput ideea, suntem insotiti, sprijiniti, incurajati,indrumati si intariti de Duhul Sfant, a treia persoana dumnezeiasca, trimisa special ptr. noi de primele doua persoane, "MA SUI LA TATAL PENTRU A VA TRIMITE UN MANGAIETOR", ptr. a nu fi singuri si ptr. a primi forta si vitalitatea de care avem nevoie ptr. a reusi.

Rosse
14-April-2010, 08:28 PM
Iosif,parintele Arsenie Boca ,spunea urmatorul lucru : "Intr-o zi am ascultat necazul unei mame,fata ei era credincioasa pana ce i-a murit sotul,dupa care s-a razvratit si impotriva icoanelor.Adica DUMNEZEU este bun numai cat iti merge bine in lumea aceasta,dar cand vine vre-un necaz,te intorci impotriva icoanelor,a Bisericii,a Lui DUMNEZEU.In cazul acesta omul (femeia) a iubit ceva in lumea aceasta mai mult decat pe DUMNEZEU.Si IISUS a zis limpede:"Cel ce iubeste pe tata sau pe mama mai mult decat pe mine,nu este vrednic de mine.:;"Cel ce iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine,nu este vrednic de mine."Si multi il urmeaza pe IIsus pana la muntele Fericirilor,dar foarte putini il urmeaza pana la Golgota sub Cruce.Pana sub cruce a strabatut NUMAI IUBIREA MAICII SALE si a ucenicului iubirii. " De inteles, Sfintii sunt prietenii si casnicii Lui DUMNEZEU,sunt oameni care au urmat sau urmeaza Crucii DOMNULUI IISUS HRISTOS si fac voia TATALUI CERESC ,sunt oameni care si-au rastignit poftele si patimile trupului,sunt oameni care pentru dragostea de DUMNEZEU au lasat,mama,tata,sotie,frati,copii,incredintandu-i in grija Domnului,case averi,nume,slava,autoritate,viata lipsita de griji,si multe alte lucruri ce definesc notiunea de lume. Si atigandu-se cu Duhul de jerfa Domnului IIsus Hristos au primit prin trupul si sagele MANTUITORULUI NOSTRU sfintirea,caci sfintii sunt oameni care in ciuda trupului lor facut din carne,au trait asemenea ingerilor lipsiti de materie ( traind iubirea neconditionata a DOMNULUI si DUMNEZEULUI sufletelor noastre IISUS HRISTOS,in curatenie trupesca fara sa se intineze,avnd pace,iubire ,blandete,iertare,smerenie,rastignindu-si patimile si poftele trupului ) oameni care au suportat batjocorire si chinuri groaznice pentru credinta lor,care au fost omorati binecuvantand si iertand pe ucigasii lor,rugandu-se pentru mantuirea sufletelor acestora.Si ca plata pentru iubirea de DUMNEZEU au primit si daruri duhovnicesti :cuvant de intelepciune,cunostinta adevarului,vindecari ,darul facerii de minuni si multe alte lucruri minunate. Sfintii mijlocesc pentru noi,asa cum Avraam a mijlocit pentru nepotul sau Lot ,iar la Iov(42,8-9) Sfanta Scriptura spune:"Iar robul meu Iov sa se roage pentru voi.Din dragoste pentru el voi fi ingaduitor ca sa nu ma port cu voi dupa nebunia voastra,intru-cat n-ati vorbit despre Mine asa de drept cum a vorbit robul meu Iov."Daca prietenii lui DUMNEZEU sunt ascultati de EL in viata traita aici pe pamant, apoi cata trecere au la DOMNUL toti Sfintii care l-au iubit si si-au dat cu dragoste viata pentru EL?

iosif
14-April-2010, 10:17 PM
Asa este Rosse. Eu am vrut sa ating numai tangential subiectul si sa nu patrund profunzimile subtile, deoarece consider ca persoanele care inca nu si-au propus sa faca niste pasi in plus spre cunoasterea si intelegerea continutului spiritual al fiintei lor, ar putea interpreta eronat dimensiunea jertfei, a sacrificiului si a renuntarii la sine si la toate, la care trebuie sa se ajunga in favoarea cauzei iubirii de Dumnezeu. Eu am vrut sa subliniez in mod special ca si sfintii s-au nascut oameni au trait anumite perioade de timp ca si oamenii, chiar au si pacatuit, unii grav(sf. Pavel, sf. Magdalena, sf. Petru, etc.) dupa care au devenit sfinti, unii chiar martiri, constienti si din propria lor vointa, urmand fiecare propria sa cale dar urmarind o singura cauza care este Cristos, "multi chemati, putini alesi". Ca si concluzie, toti suntem chemati, ca de altfel si pr. Arsenie si altii, dar nu toti vrem, nu pe toti ne intereseza, cu atat mai putin cand se pune problema a unui cat de mic sacrificiu, ori aceste aspecte fac diferenta si demarcatia "oilor de capre". Destinul nostru este NUMAI in mainile noastre si ale lui Dumnezeu, noi trebuie sa vrem iar bunul si milostivul Dumnezeu sa ne miluiasca.

Nae
15-April-2010, 12:39 AM
Laudat fie Isus!
"Cel ce iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine,nu este vrednic de mine."Si multi il urmeaza pe IIsus pana la muntele Fericirilor,dar foarte putini il urmeaza pana la Golgota sub Cruce.Foarte frumos intreg mesajul tau, Rosse!

vasi67
15-April-2010, 09:45 AM
Si IISUS a zis limpede:"Cel ce iubeste pe tata sau pe mama mai mult decat pe mine,nu este vrednic de mine.:;"Cel ce iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine,nu este vrednic de mine."Si multi il urmeaza pe IIsus pana la muntele Fericirilor,dar foarte putini il urmeaza pana la Golgota sub Cruce.Pana sub cruce a strabatut NUMAI IUBIREA MAICII SALE si a ucenicului iubirii. "

Ai inteles simbolistica acestui citat ? Cunosti de ce pe Golgota nu erau decat cele doua Marii si "ucenicul cel mai iubit"? De ce cei 12 Apostolii nu erau acolo? Cunosti cine era acest iubit ucenic care a avut curajul sa stea langa cruce cu IIsus? Ce zici incerci sa explici?

vasi67
15-April-2010, 10:15 AM
Vad ca va plac icoanele si citatele. Ce intelegeti voi din pasajul de mai jos? Avand in vedere ca, cica ...sa nu interpretam Biblia.
Deuteronomul 4 12:19
Scuzati intrebarile, dar am coborat un pic nivelul discutiei si intrebarilor (intrebari genul lui A.Mot)

iosif
15-April-2010, 12:10 PM
Vad ca va plac icoanele si citatele. Ce intelegeti voi din pasajul de mai jos? Avand in vedere ca, cica ...sa nu interpretam Biblia.
Deuteronomul 4 12:19
Scuzati intrebarile, dar am coborat un pic nivelul discutiei si intrebarilor (intrebari genul lui A.Mot)

Cred ca incerci sa fortezi putin prea mult(bine zis TM. A. MOT.). Am sa te intreb de ce Isus si-a lasat imprimat CHIPUL pe mahrama Veronicai, fara sa specifice ca n-ar trebui venerat ? Cred ca trebuie facuta o demarcatie foarte clara intre "testamente" deoarece este si o diferenta mai mult decat semnificativa intre ele. In primul testament Dumnezeu ne-a vorbit prin ingeri si profeti fara ca cineva sa aiba privilegiul de a-l vedea, ptr. ca " nimeni nu ma poate privi fara sa moara sau sa ramana viata in el", iar in ce priveste cel de-al doilea testament Dumnezeu ne-a vorbit prin propriul sau fiu, care, chiar daca vrem sau nu, a reprezentat CHIPUL celei de-a doua persoane a dumnezeirii. Si mai in particular avem si chipul lui Isus oferit in dar regelui Abgar al Edessei, tot pe o panza. Incerc si propun un mic experiment personal. In mod inevitabil in decursul vietii noastre ne parasesc intr-un fel sau altul persoane apropiate si foarte dragi. Bineinteles ca acum, in comparatie cu timpurile vechiului testament, tehnologia ne permite cu ajutorul fotografiei sa pastram in amintirea si memoria noastra chipurile acelor persoane. Crezi ca este pacat daca uitandu-ne la aceste fotografii ne simtim mai aproape de sufletul lor? Eu personal cand privesc o fotografie sau o icoana nu ma opresc numai la acel nivel ci ma straduiesc sa transced dincolo de imaginea fizica si sa intru in comuniune cu respectivul personaj. De aceea consider ca in primul testament CHIPUL lui Dumnezeu trebuia inchipuit si atunci exista riscul unei inchipuiri gresite, iar in al doilea testament am primit chipul in DAR din infinita si nesfarsita milostivire a lui Dumnezeu. Consideri ca la un chip desfigurat, scuipat si plin de sange(cel a lui Cristos de pe cruce) mai sunt foarte importante detaliile, sa zicem estetice? sau conteaza sentimentele, trairea interioara a durerii, empatia, etc. asa cum dealtfel ne-a invatat si recomandat Isus, fata de El si fata de aproapele. Isus ne-a invatat ca Dumnezeu si imparatia sa sunt in interiorul nostru si nu in afara noastra, deci conteaza ce traim in launtrul nostru si nu numaidecat ce manifestam in exteriorul nostru. Aici exista o insusire care se cheama fatarnicie si pe care Dumnezeu nu o accepta si nu o va accepta vreodata. Manifestarea exterioara trebuie sa exprime fidel trairea interioara, asemanator cum se citeste(priveste) o fotografie sau o icoana bine inspirata. Isus cand a spus ca a venit in lume sa desavarseasca legea si nu s-o anuleze s-a referit la faptul ca vrea sa-i dea viata, spirit si intelegere ca s-o putem insusi, trai si respecta, nu sa practicam o lege moarta, de piatra, pe care n-o putem intelege si cu atat mai putin s-o practicam.

vasi67
15-April-2010, 04:11 PM
[QUOTE=iosif;39918]Am sa te intreb de ce Isus si-a lasat imprimat CHIPUL pe mahrama Veronicai, fara sa specifice ca n-ar trebui venerat ? Si mai in particular avem si chipul lui Isus oferit in dar regelui Abgar al Edessei, tot pe o panza. QUOTE]

Iti multumesc pentru raspuns. Iti respect credinta, dar eu ma cam abtin sa ma pronunt despre chipul lui IIsus de pe panze.
Eu am alta idee, dar bine'nteles ca nu este acceptata, cum alte idei de-ale mele cica sunt de la diavol sau masoni, sau mai stiu eu de unde......
EU cred ca nu exista nici un chip pastrat cu Iisus, nimic scris de El, tocmai sa nu se intample ca se intampla acum. Trebuie sa cautam in noi. EL ne va apare, daca suntem destul de credinciosi, as cum simtim noi sau cum vrem noi sa-l vedem. Fiecare va avea imaginea sa despre IIsus. SIngurul lucru comun va ramane Hristul, care este energie (lumina...etc) nepolarizata.
Noi o polarizam cum vrem, cu mintea.

iosif
15-April-2010, 05:14 PM
vasi67, nici macar nu este obligatoriu ca acele artefacte sa existe fizic acum ptr. confirmare. Important este ca stim sau mai bine zis credem ca ele au existat, iar daca n-au existat, asa cum sustii tu, cel putin consider ca ai credinta ca Isus a existat si s-a manifestat in plan fizic pe acest pamant acum 2000 de ani. Iar daca esti de acord cu mine in privinta existentiala a lui Isus, inseamna ca esti de acord ca lumea din acea vreme l-a vazut, si-a vazut si CHIPUL lui, CHIPUL lui Dumnezeu in manifestare umana, ca si a noastra, care suntem facuti dupa CHIPUL si asemanarea sa. Prin aceasta logica vreau sa alung gresita idee, consider eu, ca icoanele ar reprezenta "chipuri cioplite". In legatura cu credintele personale sau individuale, eu respect credinta(desigur cea indreptata spre bine, lumina, adevar si viata) si libertatea fiecaruia de a alege fara a se impune ceva, ptr. ca nici macar Dumnezeu nu ne impune si nu ne-a impus vreo religie anume, cu forta, ci chiar ne-a lasat timp si libertate ptr. a ne alege singuri drumul mantuirii.

monolith
15-April-2010, 06:46 PM
Cunosti cine era acest iubit ucenic care a avut curajul sa stea langa cruce cu IIsus? Ce zici incerci sa explici?
apostolul Ioan

Rosse
15-April-2010, 09:30 PM
Omul pesterilor inainte sa stapaneasca vorbirea articulata,de a lasa izvoare scrise prin cuvant,a folosit un altfel de " cuvant "si anume desenul.Acele desene rupestre sunt o marturie vie a istoriei acelei perioade cu intamplarile,personajele si ideletnicirile acelor oameni .Pictura alaturi de cuvant a fost si este dovada de necontestat a personajelor si intamplarilor importante din istoria omenirii,dovedind realitatea existentei acestora,dovezi care se numesc izvoare istorice.Icoana reprezentand pe MANTUITORUL sufletelor noastre,IISUS HRISTOS,este o marturie ca fiul lui DUMNEZEU s-a intrupat cu adevarat,asa cum marturisim in crezul nostru de credinta :"Lumina din Lumina,Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat,n a s c u t ,iar nu facut ".HRISTOS cel intrupat este DUMNEZEU ADEVARAT si OM ADEVARAT.Daca n-am infatisa pe DOMNUL IISUS HRISTOS in icoane,ar insemna sa negam firea Sa cea omeneasca,existenta Sa pe pamant si rastignirea.Sfantul Vasile cel Mare spunea:" Ceea ce cuvantul transmite prin auz,pictura arata in tacere prin imagine.Daca cuvantul si cantarea Bisericii sfintesc sufletul prin auzire,icoana sfinteste sufletul prin vaz."Sfantul Ev. Matei (6;22) ne invata :" Luminatorul trupului este o c h i u l ." Icoana lucreaza la zidirea sufletului omenesc.Si oare ce intelegem din ceea ce ne spune Sfantul Apostol Pavel in intelepciunea data lui de DUMNEZEU : " Iar noi toti,privind ca in oglinda, cu fata descoperita,SLAVA DOMNULUI,ne prefacem in acelasi chip din slava in slava,ca de la DUHUL DOMNULUI." (2 COR.3-18 ) ; " O,galateni fara de minte,cine v-a ademenit pe voi sa nu va incredeti adevarului-pe voi,in ochii carora a fost zugravit IISUS HRISTOS rastignit ? "(Galateni,3-1 ).

Rosse
15-April-2010, 10:25 PM
vasi67,perceperea ta este cu totul gresita! Te indrepti catre miscarea new age. Intreaba-te, ce s-ar intampla daca acei extraterestrii pe care-i astepti sunt o rasa ostila creatiei umane avand ca scop distrugerea pamantului si a vietii existente pe acesta?Crezi ca sunt pasnici ?Sunt creatii demonice ,duhurile rautatii care sunt in vazduhuri, inaintea lor merge focul iar dupa ei mocneste vapaia,asa cum suntem avertizati de Sfanta Scriptura.

monolith
16-April-2010, 05:30 AM
Sunt creatii demonice ,duhurile rautatii care sunt in vazduhuri, inaintea lor merge focul iar dupa ei mocneste vapaia,asa cum suntem avertizati de Sfanta Scriptura.

Eu nu am gasit asta in Biblie.

vasi67
16-April-2010, 08:03 AM
apostolul Ioan

Multumesc. Era o intrebare retorica pentru Rosse. Cei 12 apostoli sunt simbolul celor 12 semintii . Cand a disparut Iuda, a aparut apostolul Matia. Trebuiau sa fie totdeauna 12. Ucenici au fost cam 70. Din cei 70 a fost ales Matia.

Ioan de facpt era Teologul. Dar nu conteaza. Oricum multumesc.
Incheiam subiectul ca suntem off topic. Trecem pe topicul despre biblie si pe IIsus.

vasi67
16-April-2010, 08:06 AM
Intreaba-te, ce s-ar intampla daca acei extraterestrii pe care-i astepti sunt o rasa ostila creatiei umane avand ca scop distrugerea pamantului si a vietii existente pe acesta?Crezi ca sunt pasnici ?Sunt creatii demonice ,duhurile rautatii care sunt in vazduhuri, inaintea lor merge focul iar dupa ei mocneste vapaia,asa cum suntem avertizati de Sfanta Scriptura.

Ai 100% dreptate. Asta e riscul contactului cu noile civilizatii extraterestre. Vom vedea si vom actiona in consecinta.
Bafta.
Si un banc pentru tine.

"A fost odata un evreu intelept. Si zicea el ca totul se poate reduce la ce ai in cap. Il chema Solomon..
Dupa el, a venit un alt evreu intelept. Si zicea el ca totul se poate reduce la ce ai in inima. Il chema Iisus.
Dupa el, a venit un al treilea evreu intelept. Si zicea el ca totul se poate reduce la ce ai in stomac. Il chema Marx.
Dupa el, a venit un al patrulea evreu intelept, si a zis ca totul se poate reduce la ce ai intre picioare. Il chema Freud.
La sfarsit, a venit un alt evreu, mai intelept decat toti (pe nume, Einstein) si a zis: "Totul e relativ" "

xtina
16-April-2010, 09:52 AM
Scuza-ma ca intervin, dar de unde stii ca perceptia ta nu e gresita Rosse? Pe de alta parte e treaba fiecaruia incotro se indreapta, nu avem nici un drept sa judecam pe unul sau pe altul pentru calea aleasa. Oricum, pana nu vom trai acel moment,al contactului, nu are rost sa facem scenarii aiurea.

Rosse
16-April-2010, 10:02 PM
"Un om de stiinta necredincios intra odata in casa unui astronom la care vazu un glob foarte frumos al cerului si uimit,il intreba:cine l-a facut ?A primit raspuns ca nu l-a facut nimeni.El a intrebat iar,cum nimeni?Si iar a primit raspuns ca nu l-a facut nimeni,s-a facut asa...singur, din intamplare.Si cand omul de stiinta (omul ratiunii )se suparase pentru ca se simtea luat in bataie de joc,astronomul ii mai zise:Dumneata,nu poti concepe un singur glob de hartie,sa se faca singur,dar admiti ca universul intreg e rezultatul intamplarii.Legile universului nu sunt legile intamplarii,ci ale Legiuitorului.Existenta universului e argumentul existentei lui DUMNEZEU.Universul fara DUMNEZEU nu are explicatie." ( Din invataturile parintelui Arsenie Boca ). '' Trufia stiintei,autonomia ratiunii,magia necredintei,acestea sunt temerile pe care stau carturarii vremurilor si IL cenzureaza pe IISUS.Acestora IISUS nu le va fi cunoscut niciodata.DE ACEEA IISUS i-a fericit pe cei simpli !(Parintele Arsenie Boca )." Cine e IISUS ? S-a intrebat Irod,s-au intrebat carturarii si fariseii,zicand:cine-i acesta de iarta si pacatele?Se intrebau pana si apostolii:cine-i Acesta,de asculta de EL si vanturile si marea?Si s-a intrebat un sir nesfarsit de nedumeriti.S-a intrebat puterea lumeasca.S-a intrebat toata trufia mintii.S-a intrebat toata necredinta.Pentru noi crestinii,IISUS este sensul vietii,reazimul ei in ispite si furtuni,asemanarea dupa care tanjim si insetam de-a lungul vietii acesteia,originalul nostru,autenticitatea noastra,dar mai mult decat acestea EL este PRIETENUL nostru,e SINGURUL care nu ne paraseste niciodata ,este Sfanta noastra IMPARTASANIE cu desavarsire si foamea noastra metafizica."( Parintele Arsenie Boca )

Rosse
16-April-2010, 10:11 PM
Pana ce ramane la masura propriilor sale puteri si nu este unita cu DOMNUL,mintea omeneasca rationeaza in limita capacitatilor sale.Dar atunci cand mintea omeneasca este unita cu focul Dumnezeirii si cu Sfantul Duh,ea se umple de cunoasterea lui DUMNEZEU.(Sfantul Maxim Capsocalivitul )

Rosse
16-April-2010, 10:20 PM
http://roaim.net.tc/?a=articles&p=360

Rosse
17-April-2010, 09:21 PM
http://constantin-brincus.blogspot.com/2010/02/dumnezeu-vs-stiinta.html

Andrei 07
19-April-2010, 12:40 AM
Am citit o carte extraordinara , De la moarte la viata , a arhimandritului Paulin Lecca. Acum , ii intreb pe CUNOSCATORI : ce stia Parintele Arsenie Boca despre Rudolf Steiner ?

Rosse
28-April-2010, 08:33 PM
" Patru lumanari ardeau palpaind.Era liniste,atata liniste,incat puteai auzi soaptele sfaraite ale lumanarelelor.Prima lumanare ofta: Numele meu este PACE.Lumina mea lumineaza in intuneric,dar ce folos,oamenii nu ma vor...Si luminita ei deveni tot mai mica,pana se stinse cu totul.A doua lumanare tresari palpaind si sopti sfaraind:Eu ma numesc CREDINTA

Rosse
28-April-2010, 08:45 PM
"...dar se pare ca sunt in plus.Oamenii nu vor sa auda de DUMNEZEU.Nu mai are nici-un sens sa ma consum arzand..O adiere batu si se stinse cu totul.Cu o voce abia soptita incepu sa vorbeasca si cea de-a treia lumanare:DRAGOSTE mi-e numele si simt cum mi se sfarsesc puterile.Oamenii ma imping de-o parte si n-au ochi pentru cei pe care ar trebui sa-i iubeasca...Cu o ultima palpaire se stinse si lumina DRAGOSTEI.Un baietel intra atunci in incapere.Se uita la lumanarile stinse si rosti printre lacrimi:Bine,dar lumanarile ar trebui sa arda! Atunci,se auzi soapta celei de-a patra lumanari:Nu te teme ,copilas!Cata vreme ma vezi pe mine palpaind,mai putem reaprinde celelalte lumanari.Numele meu este SPERANTA!Baietelul prinse curaj,lua in manute SPERANTA si reaprinse de la flacara ei,PACEA,CREDINTA SI DRAGOSTEA.CELE PATRU LUMANARI ISI RASPANDEAU DIN NOU LUMINA. "(Parintele Arsenie Boca,Patru lumanari )

Rosse
28-April-2010, 09:24 PM
http://www.youtube.com/watch?v=GDAXdlKtzVU&feature=related

Rosse
28-April-2010, 09:25 PM
http://www.youtube.com/watch?v=bCRUSvEmsYA&feature=related

Rosse
http://www.youtube.com/watch?v=utEvEjMOfPc&feature=related

Rosse
http://www.youtube.com/watch?v=WQT67MyBDBk&feature=related

Rosse
28-April-2010, 09:26 PM
http://www.youtube.com/watch?v=KaGl2G6EqC0&feature=related

gabriela_a
28-April-2010, 09:44 PM
Parintele Arsenie Boca,mare indrumator de suflete din secolul xx, obisnuia sa spuna:''Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse."

Rosse
28-April-2010, 09:57 PM
http://www.noidacii.ro/Noi%20Dacii%20nr.05/IV-Chemare%20la%20Hristosul.pdf

Rosse
28-April-2010, 10:04 PM
Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca

Rugaciuni Parintele Arsenie Boca
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca astazi toata ziua sa am grija sa ma leapad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac, si astfel, tinand la mine, Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase ajuta-mi ca rugaciunea Prea Sfant Numelui Tau sa-mi lucreze in minte mai repede decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, ca iata mint in tot ceasul.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intunerec. Patimile au pus tina pe ochiul mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, si asa risipim in desertaciuni zilele noastre, umiliti si dosaditi pana la pamant.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Pune foc temnitei in care Te tinem, aprinde dragostea Ta in inimile noastre, arde spinii patimilor si fa lumina sufletelor noastre.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul, ca Duhul Tau cel Sfant Se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea noastra raman pe jos neputincioase.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca nu ne dam seama ce nedesavarsiti suntem, cat esti de aproape de sufletele noastre si cat Te departam prin micimile noastre, ci lumineaza lumina Ta peste noi ca sa vedem lumea prin ochii Tai, sa traim in veac prin viata Ta, lumina si bucuria noastra, slava Ţie. Amin.

Rosse
28-April-2010, 11:07 PM
http://www.trilulilu.ro/vylyca84/3b91cdb6fb0c8d

Rosse
28-April-2010, 11:09 PM
http://www.trilulilu.ro/doreliosip/2920b59dc793e4

Rosse
28-April-2010, 11:13 PM
http://www.trilulilu.ro/boakey/fccb0fdd6b375e

Andrei 07
01-May-2010, 01:01 AM
Multumesc Rosse pentru postarile tale de aici.

Rosse
01-May-2010, 01:31 AM
Si eu iti multumesc !

negru voda
01-May-2010, 10:37 PM
http://s10.transfer.ro/storage/Sfantul_Ardealului_-_Parintele_Arsenie_Boca-transfer_ro-19mar-55baf121f.avi

Ce mi s-a parut foarte interesant este faptul ca Arsenie Boca a fost contemporan cu noi,in aceste vremuri ( e contemporan oricum...V.Voiculescu are cateva versuri:Sunt contemporan cu Tine Doamne,sunt contemporan cu vesnicia...)
Si gasim la el raspunsuri si abordari la probleme actuale, pe care putini teologi le-au abordat( de ex. despre sexualitate..) dar si despre vremurile actuale pe care le traim...
Ca tot suntem pe acest site....sa amintim ca printre previziunile sale se afla si cea in care spune ca Bucurestiul va fi zguduit de un cutremur puternic,iar blocurile se vor darma si vor ajunge ca si cutiile de chibrituri...
Dar nu stiu sa fi precizat o anumita data...( am gasit pe site ca cineva a spus ca ar fi vorba de 11 aug.2010...dar nu e nimic cert..)
Oricum,Arsenie Boca spunea ca vremurile sunt in functie de purtarile oamenilor....deci nimic nu este batut in cuie...omul sfinteste locul...
Am vazut si eu pictura bisericii de la Draganescu,din satul cu acelasi nume...la 15 km de Bucuresti...se iese prin Rahova si se merge pe soseaua Alexandriei...Merita vazuta...
Acolo sunt pictate turnurile gemene,de prin anii 70, iar Daniil Sihastru este pictat intre sfinti, el fiind canonizat abia in 1993...
Un astfel de om cica se naste o data la o mie de ani....

Rosse
02-May-2010, 06:37 PM
http://www.youtube.com/watch?v=aRnx5le2M7w&feature=related

Andrei 07
02-May-2010, 08:02 PM
In primul rand.... , Salut Rosse !, ,,,, salut tuturor ! Rosse , te rog , foarte mult , cauta si citeste , DE LA MOARTE LA VIAŢĂ , a arhimandritului PAULIN LECCA. Este o carte extraordinara a sufletului romanesc , a sufletului omenesc ! Iti doresc toate cele bune ! , Va doresc tuturor toate cele mai bune ! Iisus este viu ! Fericitule Arsenie , Roaga-te pentru noi pacatosii ! ! !

Rosse
02-May-2010, 08:11 PM
Iti multumesc mult frate Andrei 07 !

Rosse
02-May-2010, 08:16 PM
http://www.youtube.com/watch?v=HhFrYUQAYW0&feature=related

Rosse
02-May-2010, 08:17 PM
http://www.youtube.com/watch?v=7f4D-fhPPbI&feature=related

Rosse
02-May-2010, 08:18 PM
http://www.youtube.com/watch?v=AKyo2Vhz0Us&feature=related

Rosse
06-May-2010, 09:01 PM
http://www.youtube.com/watch?v=5EtrEA5MVkY&feature=related

Rosse
06-May-2010, 09:08 PM
http://www.youtube.com/watch?v=5EtrEA5MVkY&feature=related

luca
17-May-2010, 09:01 AM
Dragii mei,vreau sa va povestesc putin despre Manastirea Prislop si despre Parintele Arsenie Boca
Acum o saptamana am reusit cu voia Parintelui sa ajung iar la el,la mormantul lui.
Ce va pot spune?...ca am smtit chemarea lui.Este a treia oara cand reusesc sa ajung la el.
Si acum povestea.
Am plecat intr-o vineri dimineata devreme cu gandul sa ajung in Hateg la mormintul Parintelui Arsenie.
Din Bucuresti si pana acolo am facut vreo 8 ore,dar nu ma simteam obosita.
Cand am ajuns in Hateg,ne-am cazat,si apoi am fost sa vizitam cea mai veche biserica din piatra,biserica Densus,datata din sec.treisprezecelea,nu asta a fost important,dar in drum spre biserica ne-a facut semn un politist sa-l luam si pe el pana in sat,k l-am luat si pe el,si la un momentdat ne-a spus ca sambata e hramul bisericii
Atunci m-am gandit ca trebuie musai sa ajung vineri la mormant,ca stiam ca sambata nu ma puteam apropia sa ma pot ruga in liniste.
Ce va pot spune?...am ajuns la mormant,mormantul era inconjurat de multe flori ,toate proaspete,nici o petala vestejita,era soare,placut afara
M-am apropiat de mormantul Parintelui si pt a treia oara am inceput sa plang in hohote.La putin timp a inceput o ploaie cu grindina care a durat vreo 15 minute dupa care a iesit soarele,mi-am dat seama ca am primit un semn ,ca de fiecare data cand am fost la Parinte.
Ce m-a frapat a fost ca pe acea ploaie cu grindina niste femei urcau dealul cu un bebelus ,ele erau ude leoarca iar umbrelele erau scut pt bebelus.Multa lume vrea sa ajunga la Parinte,si ce-am inteles eu ?... nu conteaza ca innoti in noroi ,ca te ploua,ca te ninge.daca esti chemat ajungi,nimic nu te va opri,si cu cat ajungi la Parinte mai des cu atat ai vrea si simti ca vrei sa revii.
Face mai multe minuni acuma cand e adormit decat atunci cand era printre oameni,si minunile Parintelui vor continua mereu
Sper ca nu v-am plictisit cu aceasta poveste,cu drag Luca

Andrei 07
23-May-2010, 11:21 PM
Luca , tu ai mai multe de spus .

vasi67
23-May-2010, 11:40 PM
Cand am ajuns in Hateg,ne-am cazat,si apoi am fost sa vizitam cea mai veche biserica din piatra,biserica Densus,datata din sec.treisprezecelea,nu asta a fost important,

Eu ma duc la Prislop in fiecare an (si de doua ori pe an).
De Pislop si de Arsenie Boca nu vreau sa vorbesc, pentru ca sunt sute de povesti.
Ce vreau eu sa-ti spun este despre Densus.
Densus are o vibratie deosebita. Este cu totul diferita fata de Prislop.
Amandoua sunt de vibratie inalta dar frecventele de acordaj difera.
Daca la Prislop simti o liniste "duhovniceasca", la Densus este ceva aparte. Ceva ce te rascoleste, te "trezeste". Are vibratia Sarmisegetuzei, a lui Zamolxe.
Densus a fost construita cu piatra adusa de la Sarmisegetuza Regia. Acea piatra, daca poti sa o masori radiestezic o sa vezi ca are o incarcatura energetica aparte.
Este ceva ce uneste cerul cu pamantul. Este ca un portal, ce doar la Sarmisegetuza Regia mai gasesti.
Mai exista un asemenea portal pe Varful Bucura (Ocolit) - Kogaion.
Nu detaliez. "Cine stie....cunoaste...." ce s-a intamplat pe Bucura si ce energie este acolo.

vulture53
24-May-2010, 09:16 AM
gen Strainu a mai pomenit si de zona Rosiei Montana sau aceasta nu se ridica la nivelul celorlalte 2?

luca
24-May-2010, 09:27 AM
Draga Andrei07,poate intra-devar am mai multe de spus,poate am sa le spun,dar stii cum se zice,toate la timpul lor.
Cu drag Luca

luca
24-May-2010, 09:39 AM
Draga Vasi 67,ma bucur mult ca mi-ai povestit despre biserica Densus.Cu toate ca am fost de 3 ori la Prislop,abia ultima oara am vizitat biserica Densus.Cum nimic nu-i intamplator,acum probabil trebuia sa ajung la Densus.N-am stiut ca acea piatra are o incarcatura energetica aparte,si ce vreau sa-ti spun e ca daca tot am fost la Hateg am vizitat si Sarmizegetusa.Vezi tu,cum nimic nu-i intamplator,abia azi am citit ce mi-ai scris si acum pot spune ca a fost o legatura faptul ca am vizitat Densus si apoi Sarmizegetusa
Iti multumesc din suflet,poate ca azi a trebuit sa aflu conexiunile intre aceste doua puncte,poate ca azi trebuia sa primesc aceasta informatie
Cu drag Luca

vasi67
24-May-2010, 01:21 PM
gen Strainu a mai pomenit si de zona Rosiei Montana sau aceasta nu se ridica la nivelul celorlalte 2?

Rosia Are o vibratie data si de zacamintele de uraniu (si de aur).
Eu cand pomenesc cuvintele vibratie si energie, ma refer la campuri subtile.
Ceva de genul cum este gravitatia.
Daca nu ma credeti, faceti un test simplu:
luati o cheie de Yala si dati-i drumul din mana pe covor. Ce se intampla? Cade.....(ce surpriza).
Acum luati un magnet de la o jucarie (sau de pe frigider, daca ati fost in concediu.....si aveti magneti).
Lipiti cheia de magnet si vedeti ce sa intampla. Nimic. Cheia ramane pe magnet. Nu mai este atrasa de Pamant. Nu mai cade.
Deci: Gravitatia este ceva atat de subtil incat si un biet magnet de jucarie o poate invinge, dar pe noi ne tine AICI. De fapt ea actioneaza ca un magnet asupra campurilor eterice. Ele sunt atrase de Pamant, deci si corpul fizic ramana prins intre ele.
Asa este si cu campurile subtile ale corpului. Te mentin in viata, dar nu le percepi. Sunt de natura eterica.
Totul este o vibratie, o miscare.

luca
28-May-2010, 08:43 PM
Draga AdarM iti multumesc din suflet pt aceste poze,Parintele Arsenie Boca a fost,este, si va ramane cel mai mare Sfant contemporan necanonizat
Respectele si stima mea,cu drag Luca

Robot_Forum
28-May-2010, 09:36 PM
@AdarM Multumim pentru informatiile de mai sus

luca
29-May-2010, 07:36 AM
Multumesc mult AdarM
Cu drag Luca

Rosse
29-May-2010, 11:13 PM
Biserica Draganescu-
Cand intri in curtea bisericii din Draganescu este greu sa-ti imaginezi cat de multa lume se strangea aici in vremea sederii parintelui Arsenie. Locuia peste drum de biserica si nu stii ce zugravea mai bine: peretii sfantului lacas sau sufletele credinciosilor. Veneau sa-i ceara sfatul cei care il stiau de la manastirea Sambata de Sus, unde fusese staret si duhovnic, dar veneau din Bucuresti oameni care il stiau de la Schitul Maicilor. Apoi sosea lume din partile Olteniei, neavand pe acolo un asa mare duhovnic. Ucenicii l-ar fi urmat de fapt oriunde.

PELERINAJ. "Doamne, unde am fost eu in acei ani cat parintele Arsenie era aici? Cum de nu l-am cunoscut si eu?", tot repeta mirata si cu ceva tristete o doamna sosita la Draganescu in aceeasi zi cu noi. Femeia si-a purtat intrebarile spre troita ridicata in curte in memoria parintelui Arsenie si a parintelui Savian Bunescu, parohul acelei vremi. A mers apoi prin cimitir, alaturi de medicul pensionar din Capitala si o alta doamna care il cunoscusera pe parintele pictor si care faceau acum un pelerinaj de aducere aminte a unor vremuri pline de duhovnicie petrecute aici.

Parintele paroh ne deschide usile bisericii strajuite de brazi si pasim inauntru constienti ca am putea calca la propriu chiar pe urmele marelui duhovnic. Si chiar daca timpul si oamenii au sters urmele fizice ale pasilor lui, ne impartasim din celelalte urme ale sale, picturile.

O data intrat in biserica, nu stii unde sa te uiti mai intai. Peretii te cheama cu fiecare icoana in parte. Culorile folosite sunt calde, pastelate, la aceasta senzatie de caldura contribuind si tehnica in tempera. Aveam oarecare cunostinta de pictura de aici din relatarile celor care au scris si povestit despre ele, dar realitatile povestite acasa, oricat de fidele ar fi ele, parca tot nu se potrivesc cu acelea gasite la fata locului.

Auzind de neobisnuitul picturii lumea isi imagineaza ceva socant si poate sunt unii care ar stramba din nas vazand asemenea scene in spatiul lacasului de rugaciune dar rostul lor este acela de a invata, de a explica anumite pilde biblice pe intelesul omului contemporan. Nu senzationalul trebuie cautat la Draganescu, ci pictura in sine care, desi iesita din tipare, te inspira la rugaciune si-ti aduce in minte cugetarea la viata de dincolo de mormant.

EXPLICAÅ¢II. Parintele Lucian Razvan Petcu, parohul, ne-a prezentat pe scurt principalele scene zugravite in sfantul locas, povestindu-ne si cateva amintiri despre parintele Arsenie Boca, pe care a avut privilegiul sa-l cunoasca.

In partea stanga a naosului este reprezentata in aceeasi scena lumea cu pacatele ei, cu razboiul duhovnicesc al omului, in sfere colorate fiind scrise multele ispite. In partea de sus, imparatia cerurilor. Una dintre cele mai frumoase picturi din aceasta biserica este insa invierea, in care trupul spiritualizat al Mantuitorului apare redat cu multa finete, in fundal aparand conturul crucii, stiut fiind ca nu se poate inviere fara Cruce. "Cred ca este unica aceasta icoana", spune parintele.

Intr-adevar, parca nicaieri nu am mai vazut asemenea "subtirime" a trupului lui Iisus, incat simti ca poate trece prin usile incuiate, cum a facut cand a intrat la apostoli dupa inviere. In partea de sus a scenei, de dimensiune redusa, apare pictata apocalipsa si, daca te uiti atent, vezi niste zgarie-nori arzand. Scena seamana foarte mult cu o fotografie a tragediei de la 11 septembrie 2001. Multi au spus ca aceasta nu poate fi decat o profetie, intrucat pictorul a murit in 1989.

O alta scena inspirata din viata moderna ilustreaza celebra chemare la cina: ingerul Domnului il cheama pe om la Cina de Sus, dar el, asezat confortabil in fotoliu, inconjurat de lux si descoperirile tehnicii, ii spune acestuia, prin telefon, ca are de "rotunjit tarina", adica de stapanit Pamantul, de incercat milioanele de cai putere ai rachetelor, de populat alte planete. "Avem alte preocupari", este scris undeva pe perete.

"Pictura parintelui Arsenie are un mesaj deosebit, iar eu nu prea am indraznit sa fac un comentariu mai de publicitate pentru ca mi-e teama ca-l marginesc pe parintele. Mesajul e mult mai bogat, mai tainic si mai profund si ne-am ferit sa publicam intr-o carte un comentariu al picturii. Este o teologie deosebita in aceste picturi", spune parintele paroh.

PROFET. Parintele pictor, cum ii spuneau satenii duhovnicului din Ardeal, avea darul profetiei. O confirma sutele de marturii ale celor care l-au cunoscut, marturii stranse in trei volume, dar si spusele parintelui Petcu. "Parintele mi-a profetit venirea la biserica aceasta", povesteste parintele Petcu, care pe vremea marilor pelerinaje la Draganescu, era doar un student in fizica. "I-a spus prietenei mele de atunci, actuala mea preoteasa, sa ne casatorim si a intrebat-o: «Nu vrei sa ramai aici, la Draganescu»? Parea o vorba aruncata intr-o doara, dar parintele nu vorbea intr-o doara.

Ne-am adus aminte de cuvintele acestea dupa ce ne-am casatorit, eu am facut Teologia, mi-am depus dosarul pentru preotie, iar parintele paroh Savian Bunescu, de o logevitate si de o pastoratie extraordinara, ne-a chemat aici, la Draganescu. Am venit aici in 1999 cu mult drag, chemarea onorandu-ne si impresionandu-ne", marturiseste parintele Razvan Petcu. "Eu l-am cunoscut pe parintele Arsenie dupa ce terminase de pictat biserica. Prima mea imagine cu el era cand punea policandrul de aici. Inainte era un candelabru cam de salon.

Cel mai impresionat lucru la duhovnicul pictor era privirea lui patrunzatoare", isi mai aminteste fostul fizician devenit preot. Multi au spus despre parintele Arsenie ca avea o putere aparte, ca vedea in sufletul omului.

Proverbul "nimeni nu e profet in tara lui" se aplica foarte bine si in cazul parintelui Arsenie. Chiar daca a stat peste 20 de ani in satul lor, oamenii din Draganescu isi aduc aminte destul de vag despre "parintele pictor". Daca aceia care veneau la biserica si-l amintesc cu drag, cei mai multi sateni n-au fost patrunsi de ideea ca un mare duhovnic a poposit in acest sat, devenit azi cartier al orasului Mihailesti, cunoscut mai mult pentru combinatul sau avicol si pentru barajul de pe Arges.

BIOGRAFIE. Intrat in monahism la Sambata de Sus in 1940, parintele Arsenie a fost arestat si torturat de Securitate in 1948 sub acuzatia de legaturi cu legionarii, lucru pe care l-a negat intotdeauna. A fost mutat la Prislop, iar in 1951 a fost din nou ridicat de Securitate, apoi trimis la Canal si la Ocnele Mari, pe motiv ca atragea prea multa lume la credinta. In 1959 manastirea Prislop a fost desfiintata, iar parintele, dupa o vreme de pribegie, a fost primit pictor la Atelierele Patriarhiei de la Schitul Maicilor.

Pensionat in 1968, parintele s-a stabilit in satul Draganescu pentru a picta biserica, ceea ce a facut cu multa rabdare pana in primavara anului 1989. Dupa aceasta s-a retras la manastirea Sinaia, unde, in acea toamna, a si trecut la cele vesnice.

Rosse
29-May-2010, 11:16 PM
Prezentarea Bisericii Sf.Nicolae-Draganescu-
http://vimeo.com/8197727

luca
30-May-2010, 09:05 AM
Draga Rose iti multumesc tare mult
Inca n-am ajuns la biserica Draganescu,dar o sa ma duc
Cu drag Luca

noryca
30-May-2010, 12:42 PM
stie cineva de un alt sfant parinte,dar care sa fie in viata de la care putem primi o indrumare sau alinare pentru sufletele noastre?
iertati-ma daca sunt off topic.

Rosse
30-May-2010, 01:10 PM
Draga noryca,un parinte imbunatatit si cu mult har,este parintele Gherontie Puiu de la manastirea Caraiman,aflata in statiunea Busteni, Prahova,la poalele muntilor Caraiman.Am sa postez cateva link-uri care te vor lamuri mai bine in ceea ce priveste viata Parintelui Gherontie si prin ce minune dumnezeiasca s-a hotarat construirea Manastirii Caraiman.

Rosse
30-May-2010, 01:11 PM
http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-caraiman-98127.html

Rosse
30-May-2010, 01:13 PM
http://www.crestinortodox.ro/stiri/cronica-romana/manastirea-un-singur-calugar-75179.html

Rosse
30-May-2010, 01:28 PM
Draga noryca un alt parinte drag sufletelor noastre,este cel care ne pastoreste cu drag si blandete,bunul Parinte Iustin Parvu,de la Manastirea Petru Voda,judetul Neamt,fie ca BUNUL DUMNEZEU sa il tina sanatos pe parinte la cei 90 de ani sa ne bucure cu intelepciunea Sfintiei Sale,Amin!

Rosse
30-May-2010, 01:28 PM
http://www.youtube.com/watch?v=dIokNPXjL64&feature=related

Rosse
30-May-2010, 01:33 PM
http://www.youtube.com/watch?v=0ug1lV-0HtM&feature=related

Rosse
30-May-2010, 01:35 PM
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/parintele-arsenie-papacioc-ati-auzit-iad-nu-cunoasteti-68411.html

Rosse
30-May-2010, 01:36 PM
http://www.youtube.com/watch?v=ODCzqsneuq8

Rosse
30-May-2010, 01:38 PM
http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-sfanta-maria-techirghiol-67835.html

Rosse
30-May-2010, 01:47 PM
Parintele Arsenie Papacioc este unul dintre cei mai mari duhovnici ai tarii noastre,este staret la manastirea SFANTA MARIA,din Techirgiol, judetul Constanta,este un parinte cu mult har si intelepciune dumnezeiasca.

Rosse
30-May-2010, 02:00 PM
Biserica Draganescu-
Cand intri in curtea bisericii din Draganescu este greu sa-ti imaginezi cat de multa lume se strangea aici in vremea sederii parintelui Arsenie. Locuia peste drum de biserica si nu stii ce zugravea mai bine: peretii sfantului lacas sau sufletele credinciosilor. Veneau sa-i ceara sfatul cei care il stiau de la manastirea Sambata de Sus, unde fusese staret si duhovnic, dar veneau din Bucuresti oameni care il stiau de la Schitul Maicilor. Apoi sosea lume din partile Olteniei, neavand pe acolo un asa mare duhovnic. Ucenicii l-ar fi urmat de fapt oriunde.

PELERINAJ. "Doamne, unde am fost eu in acei ani cat parintele Arsenie era aici? Cum de nu l-am cunoscut si eu?", tot repeta mirata si cu ceva tristete o doamna sosita la Draganescu in aceeasi zi cu noi. Femeia si-a purtat intrebarile spre troita ridicata in curte in memoria parintelui Arsenie si a parintelui Savian Bunescu, parohul acelei vremi. A mers apoi prin cimitir, alaturi de medicul pensionar din Capitala si o alta doamna care il cunoscusera pe parintele pictor si care faceau acum un pelerinaj de aducere aminte a unor vremuri pline de duhovnicie petrecute aici.

Parintele paroh ne deschide usile bisericii strajuite de brazi si pasim inauntru constienti ca am putea calca la propriu chiar pe urmele marelui duhovnic. Si chiar daca timpul si oamenii au sters urmele fizice ale pasilor lui, ne impartasim din celelalte urme ale sale, picturile.

O data intrat in biserica, nu stii unde sa te uiti mai intai. Peretii te cheama cu fiecare icoana in parte. Culorile folosite sunt calde, pastelate, la aceasta senzatie de caldura contribuind si tehnica in tempera. Aveam oarecare cunostinta de pictura de aici din relatarile celor care au scris si povestit despre ele, dar realitatile povestite acasa, oricat de fidele ar fi ele, parca tot nu se potrivesc cu acelea gasite la fata locului.

Auzind de neobisnuitul picturii lumea isi imagineaza ceva socant si poate sunt unii care ar stramba din nas vazand asemenea scene in spatiul lacasului de rugaciune dar rostul lor este acela de a invata, de a explica anumite pilde biblice pe intelesul omului contemporan. Nu senzationalul trebuie cautat la Draganescu, ci pictura in sine care, desi iesita din tipare, te inspira la rugaciune si-ti aduce in minte cugetarea la viata de dincolo de mormant.

EXPLICAÅ¢II. Parintele Lucian Razvan Petcu, parohul, ne-a prezentat pe scurt principalele scene zugravite in sfantul locas, povestindu-ne si cateva amintiri despre parintele Arsenie Boca, pe care a avut privilegiul sa-l cunoasca.

In partea stanga a naosului este reprezentata in aceeasi scena lumea cu pacatele ei, cu razboiul duhovnicesc al omului, in sfere colorate fiind scrise multele ispite. In partea de sus, imparatia cerurilor. Una dintre cele mai frumoase picturi din aceasta biserica este insa invierea, in care trupul spiritualizat al Mantuitorului apare redat cu multa finete, in fundal aparand conturul crucii, stiut fiind ca nu se poate inviere fara Cruce. "Cred ca este unica aceasta icoana", spune parintele.

Intr-adevar, parca nicaieri nu am mai vazut asemenea "subtirime" a trupului lui Iisus, incat simti ca poate trece prin usile incuiate, cum a facut cand a intrat la apostoli dupa inviere. In partea de sus a scenei, de dimensiune redusa, apare pictata apocalipsa si, daca te uiti atent, vezi niste zgarie-nori arzand. Scena seamana foarte mult cu o fotografie a tragediei de la 11 septembrie 2001. Multi au spus ca aceasta nu poate fi decat o profetie, intrucat pictorul a murit in 1989.

O alta scena inspirata din viata moderna ilustreaza celebra chemare la cina: ingerul Domnului il cheama pe om la Cina de Sus, dar el, asezat confortabil in fotoliu, inconjurat de lux si descoperirile tehnicii, ii spune acestuia, prin telefon, ca are de "rotunjit tarina", adica de stapanit Pamantul, de incercat milioanele de cai putere ai rachetelor, de populat alte planete. "Avem alte preocupari", este scris undeva pe perete.

"Pictura parintelui Arsenie are un mesaj deosebit, iar eu nu prea am indraznit sa fac un comentariu mai de publicitate pentru ca mi-e teama ca-l marginesc pe parintele. Mesajul e mult mai bogat, mai tainic si mai profund si ne-am ferit sa publicam intr-o carte un comentariu al picturii. Este o teologie deosebita in aceste picturi", spune parintele paroh.

PROFET. Parintele pictor, cum ii spuneau satenii duhovnicului din Ardeal, avea darul profetiei. O confirma sutele de marturii ale celor care l-au cunoscut, marturii stranse in trei volume, dar si spusele parintelui Petcu. "Parintele mi-a profetit venirea la biserica aceasta", povesteste parintele Petcu, care pe vremea marilor pelerinaje la Draganescu, era doar un student in fizica. "I-a spus prietenei mele de atunci, actuala mea preoteasa, sa ne casatorim si a intrebat-o: «Nu vrei sa ramai aici, la Draganescu»? Parea o vorba aruncata intr-o doara, dar parintele nu vorbea intr-o doara.

Ne-am adus aminte de cuvintele acestea dupa ce ne-am casatorit, eu am facut Teologia, mi-am depus dosarul pentru preotie, iar parintele paroh Savian Bunescu, de o logevitate si de o pastoratie extraordinara, ne-a chemat aici, la Draganescu. Am venit aici in 1999 cu mult drag, chemarea onorandu-ne si impresionandu-ne", marturiseste parintele Razvan Petcu. "Eu l-am cunoscut pe parintele Arsenie dupa ce terminase de pictat biserica. Prima mea imagine cu el era cand punea policandrul de aici. Inainte era un candelabru cam de salon.

Cel mai impresionat lucru la duhovnicul pictor era privirea lui patrunzatoare", isi mai aminteste fostul fizician devenit preot. Multi au spus despre parintele Arsenie ca avea o putere aparte, ca vedea in sufletul omului.

Proverbul "nimeni nu e profet in tara lui" se aplica foarte bine si in cazul parintelui Arsenie. Chiar daca a stat peste 20 de ani in satul lor, oamenii din Draganescu isi aduc aminte destul de vag despre "parintele pictor". Daca aceia care veneau la biserica si-l amintesc cu drag, cei mai multi sateni n-au fost patrunsi de ideea ca un mare duhovnic a poposit in acest sat, devenit azi cartier al orasului Mihailesti, cunoscut mai mult pentru combinatul sau avicol si pentru barajul de pe Arges.

BIOGRAFIE. Intrat in monahism la Sambata de Sus in 1940, parintele Arsenie a fost arestat si torturat de Securitate in 1948 sub acuzatia de legaturi cu legionarii, lucru pe care l-a negat intotdeauna. A fost mutat la Prislop, iar in 1951 a fost din nou ridicat de Securitate, apoi trimis la Canal si la Ocnele Mari, pe motiv ca atragea prea multa lume la credinta. In 1959 manastirea Prislop a fost desfiintata, iar parintele, dupa o vreme de pribegie, a fost primit pictor la Atelierele Patriarhiei de la Schitul Maicilor.

Pensionat in 1968, parintele s-a stabilit in satul Draganescu pentru a picta biserica, ceea ce a facut cu multa rabdare pana in primavara anului 1989. Dupa aceasta s-a retras la manastirea Sinaia, unde, in acea toamna, a si trecut la cele vesnice.

Articolul este preluat din Jurnalul.ro si se numeste Pictura profetica din biserica Draganescu,iar descrierea si explicatiile de rigoare apartin parintelui paroh,Lucian Razvan Petcu.

monolith
31-May-2010, 04:53 PM
Parintele Arsenie Papacioc este unul dintre cei mai mari duhovnici ai tarii noastre,este staret la manastirea SFANTA MARIA,din Techirgiol, judetul Constanta,este un parinte cu mult har si intelepciune dumnezeiasca.

dar nu are Duhul Sfant.

Nae
31-May-2010, 07:11 PM
Laudat fie Isus!
dar nu are Duhul Sfant.E grav ce sustii. De ce spui asta?

Rosse
31-May-2010, 07:25 PM
Toti urmasii sfintilor apostoli ,prin punerea mainilor au primit Duhul Sfant,si acesti urmasi sunt preotii. ''Si a zis DOMNUL catre el:Mergi,fiindca acesta Imi este vas ales,ca sa poarte numele Meu inaintea neamurilor si a regilor si a fiilor lui Israel.Caci EU ii voi arata cate trebuie sa patimeasca el pentru numele Meu.Si a mers Anania si a intrat in casa si punandu-si mainile pe el,a zis:Frate Saul,DOMNUL IISUS,Cel ce ti s-a aratat pe calea pe care tu veneai,m-a trimis ca sa vezi iarasi si sa te umpli de Duh Sfant."( Faptele Sfintilor Apostoli 9,15-17 ). "Iar apostolii din Ierusalim.auzind ca Samaria a primit Cuvantul Lui DUMNEZEU,au trimis la ei pe Petru si pe Ioan.Care coborand,s-au rugat pentru ei,ca sa primeasca Duhul Sfant.Caci nu se pogorase inca peste nici unul dintre ei,ci erau botezati numai in numele DOMNULUI IISUS.Atunci isi puneau mainile peste ei.si ei luau Duh Sfant Si Simon vazand ca prin punerea mainilor apostolilor se da Duhul Sfant,le-a adus bani .." (FAPTELE SFINTILOR APOSTOLI 8,14-18 )

Rosse
31-May-2010, 09:06 PM
"Si trimitand din Milet la Efes,a chemat la sine pe preotii Bisericii." ( Fapte 20,16 ) ...."Drept aceea,luati aminte de voi insiva si de toata turma,intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi,ca sa pastrati Biserica Lui DUMNEZEU pe care ati castigat-o cu insusi sangele Sau.Caci eu stiu aceasta,ca dupa plecarea mea vor intra,intre voi,lupi ingrozitori,care nu vor cruta turma.Si dintre voi insiva se vor ridica barbati,graind invataturi rastalmacite,ca sa traga pe ucenici dupa ei. " (Fapte 20 ,28-30 ).Preotii sunt slujitorii Lui DUMNEZEU,"iconomi ai tainelor Lui " dupa cum scrie in Sfanta Scriptura.Pe preoti numai DUMNEZEU ii judeca "Cine esti tu, omule ,ca sa judeci sluga altuia? ".Cei ce asculta de preotii Bisericii, de Dumnezeu asculta,caci slujba preotilor este sfanta,darul primit de la DUMNEZEU.Preotia este asa cum spunea un Sfant Parinte,stiinta vindecarii sufletelor, menita sa pazeasca Chipul Lui Dumnezeu in om.Preotul urmareste sa faca sa locuiasca,prin Duhul Sfant,Hristos in inimile oamenilor.

monolith
01-June-2010, 06:51 AM
Laudat fie Isus!E grav ce sustii. De ce spui asta?

cum de ce? unde sunt semnele si minunile facute de Duhul Sfant prin apostoli si prin primii crestini, in general?
doar sa vorbesti frumos despre Dumnezeu, nu e suficient, asta poate face si un ateu.

Nae
01-June-2010, 07:56 AM
Laudat fie Isus!
cum de ce? unde sunt semnele si minunile facute de Duhul Sfant prin apostoli si prin primii crestini, in general?
doar sa vorbesti frumos despre Dumnezeu, nu e suficient, asta poate face si un ateu."E periculos sa vorbesti despre Dumnezeu chiar si in termeni corecti"(Origen)

monolith
01-June-2010, 04:47 PM
Laudat fie Isus!"E periculos sa vorbesti despre Dumnezeu chiar si in termeni corecti"(Origen)

Vad ca il citezi pe Origen, insa ceea ce tu nu stii este faptul ca Origen e considerat eretic de biserica din care faci parte.

monolith
01-June-2010, 04:49 PM
"Si trimitand din Milet la Efes,a chemat la sine pe preotii Bisericii." ( Fapte 20,16 ) ...."Drept aceea,luati aminte de voi insiva si de toata turma,intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi,ca sa pastrati Biserica Lui DUMNEZEU pe care ati castigat-o cu insusi sangele Sau.Caci eu stiu aceasta,ca dupa plecarea mea vor intra,intre voi,lupi ingrozitori,care nu vor cruta turma.Si dintre voi insiva se vor ridica barbati,graind invataturi rastalmacite,ca sa traga pe ucenici dupa ei. " (Fapte 20 ,28-30 ).Preotii sunt slujitorii Lui DUMNEZEU,"iconomi ai tainelor Lui " dupa cum scrie in Sfanta Scriptura.Pe preoti numai DUMNEZEU ii judeca "Cine esti tu, omule ,ca sa judeci sluga altuia? ".Cei ce asculta de preotii Bisericii, de Dumnezeu asculta,caci slujba preotilor este sfanta,darul primit de la DUMNEZEU.Preotia este asa cum spunea un Sfant Parinte,stiinta vindecarii sufletelor, menita sa pazeasca Chipul Lui Dumnezeu in om.Preotul urmareste sa faca sa locuiasca,prin Duhul Sfant,Hristos in inimile oamenilor.

ti-as sugera sa citesti textele originale, sa vezi ce termeni grecesti sunt folositi acolo, pentru ca nu e vorba de preoti.
urat si-au mai batut joc de voi popii, incat v-au facut sa le sarutati mainile, sa le dati salarii babane si sa-i considerati sfinti si ca au imunitate, auzi !
cine vine in numele lui Dumnezeu, fii sigura ca este legitimat de Dumnezeu prin Duhul Sfant care se vede la lucru, nu este un functionar salariat, ordinat de un cult, care nu face nimic.

Rosse
01-June-2010, 07:18 PM
Eu am scris Cuvantul Lui DUMNEZEU asa cum este in Sfanta Scriptura.O intrebare sau mai multe vreau sa-ti pun:Oare pastorii vostri nu sunt platiti?Voi nu dati zeciuiala din venitul vostru la casele voastre de rugaciune?Pastorii vostri sunt mai modesti si mai umili decat preotii si calugarii nostri?Sunteti voi mai saraci,mai pocaiti decat ceilaltit?Adica nu aveti masini,nu aveti case nu aveti averi pamantesti ci doar o singura avere adica Crucea DOMNULUI IISUS HRISTOS?In afara de preotii ortodocsi si reprezentatntii celorlalte culte recunoscute de statul roman sunt remunerati:Legea nr.489/2006 " Art. 10. a€“ (1) Cheltuielile pentru intretinerea cultelor si desfasurarea activitatilor lor se vor acoperi, in primul rand, din veniturile proprii ale cultelor, create si administrate in conformitate cu statutele lor.
(2) Cultele pot stabili contributii din partea credinciosilor lor pentru sustinerea activitatilor pe care le desfasoara.
(3) Statul promoveaza sprijinul acordat de cetateni cultelor prin deduceri din impozitul pe venit si incurajeaza sponsorizarile catre culte, in conditiile legii.
(4) Statul sprijina, la cerere, prin contributii, in raport cu numarul credinciosilor cetateni romani si cu nevoile reale de subzistenta si activitate, salarizarea personalului clerical si neclerical apartinand cultelor recunoscute. Statul sprijina cu contributii in cuantum mai mare salarizarea personalului de cult al unitatilor de cult cu venituri reduse, in conditiile stabilite prin lege "

monolith
01-June-2010, 07:29 PM
Eu am scris Cuvantul Lui DUMNEZEU asa cum este in Sfanta Scriptura.O intrebare sau mai multe vreau sa-ti pun:Oare pastorii vostri nu sunt platiti?Voi nu dati zeciuiala din venitul vostru la casele voastre de rugaciune?Pastorii vostri sunt mai modesti si mai umili decat preotii si calugarii nostri?Sunteti voi mai saraci,mai pocaiti decat ceilaltit?Adica nu aveti masini,nu aveti case nu aveti averi pamantesti ci doar o singura avere adica Crucea DOMNULUI IISUS HRISTOS?In afara de preotii ortodocsi si reprezentatntii celorlalte culte recunoscute de statul roman sunt remunerati:Legea nr.489/2006 " Art. 10. a€“ (1) Cheltuielile pentru intretinerea cultelor si desfasurarea activitatilor lor se vor acoperi, in primul rand, din veniturile proprii ale cultelor, create si administrate in conformitate cu statutele lor.
(2) Cultele pot stabili contributii din partea credinciosilor lor pentru sustinerea activitatilor pe care le desfasoara.
(3) Statul promoveaza sprijinul acordat de cetateni cultelor prin deduceri din impozitul pe venit si incurajeaza sponsorizarile catre culte, in conditiile legii.
(4) Statul sprijina, la cerere, prin contributii, in raport cu numarul credinciosilor cetateni romani si cu nevoile reale de subzistenta si activitate, salarizarea personalului clerical si neclerical apartinand cultelor recunoscute. Statul sprijina cu contributii in cuantum mai mare salarizarea personalului de cult al unitatilor de cult cu venituri reduse, in conditiile stabilite prin lege "

Dar Rosse, ti-am spus ca nu apartin de culte ! nu sunt de acord cu pastorii, sunt niste escroci, nu consider ca trebuie salarizati niste simpli predicatori. La neoprotestanti se fac afaceri mai mari ca la ortodocsi. Ai mentionat bine zeciuiala, care nu este noutestamentara. Pastorii jumulesc pe bietii credinciosi de bani pentru a se imbogati.
Cultele sunt facute de oameni, nu sunt lasate de Isus, tocmai pentru a face bani, sunt instrumente de imbogatire a unora. Unde scrie de presedinti de culte, in Biblie? si toate cultele au! crezi ca baptistii sau penticostalii sunt mai buni ca ortodocsii? nu! sunt la fel de "smecheri" si ahtiati dupa bani castigati usor!

Rosse
01-June-2010, 08:58 PM
iarta-ma monolith,am fost cam dura si nu imi face deloc cinste faptul ca ma port cu asprime,intelepciunea se arata in rabdare si nu in arogata si manie,mai am drum luuuung pana ma voi lepada de sine si voi imbraca adevarata haina a smereniei.

giumbusluc
01-June-2010, 10:11 PM
adevarata haina a smereniei e sufletul omului in care se gaseste iertarea si blandetea ,cred ca toti mai avem drum lung pana acolo rosse nu numai tu

Nae
02-June-2010, 03:02 AM
Laudat fie Isus!
Vad ca il citezi pe Origen, insa ceea ce tu nu stii este faptul ca Origen e considerat eretic de biserica din care faci parte."Condamnarea lui la Sinodul V ecumenic stigmatizeaza nu atat memoria lui, cat erorile sale reale, dar pe care el le-ar fi corectat, daca ar fi fost pus in situatia s-o faca. El nu a fost eretic propriu-zis, pentru ca in vremea lui el era mare arbitru si mare campion al Ortodoxiei, cum stim din cazul lui Berii de Bostra si al discutiei cu atatia eretici. El a voit sa fie si sa lucreze numai in Biserica.

Condamnarea lui in sec. VI este mai ales opera origenismului, adica a unei doctrine care se prezenta drept a lui, fara sa fie in intregime."

Pe langa "raspunsul" ce l-am postat mai sus ca raspuns pentru tine, mai adaug doua extrase din acelasi link: http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/parinti-scriitori-bisericesti/origen-81412.html
"Origen nu e un artist, dar eruditia sa e neintrecuta, gandirea sa e, deseori, geniala."

"Origen e unul dintre cei mai mari ganditori ai lumii."

P.S. Suntem off-topic.

monolith
02-June-2010, 06:09 PM
iarta-ma monolith,am fost cam dura si nu imi face deloc cinste faptul ca ma port cu asprime,intelepciunea se arata in rabdare si nu in arogata si manie,mai am drum luuuung pana ma voi lepada de sine si voi imbraca adevarata haina a smereniei.

Si eu sunt dur, mai ales cand vad cum Cuvantul lui Dumnezeu este calcat in picioare si desfiintat, pentru ca unii sa traiasca pe spinarea altora. Sunt multe lucruri de spus, insa nu vreau sa fiu off-topic.

robot
02-June-2010, 06:42 PM
Sunteti complet offtopic, asta ca sa va sustin! :D Incercati totusi sa mentineti topicul.

monolith
02-June-2010, 07:32 PM
Nae, iar ajung la tine cu o intrebare. Cred ca e de prost...dar mai calc si eu in stachini cateodata.
Apropo de minciuna.
Politicienii astia ai nostri cam jura cu mana pe Biblie cand depun juramantul.
Nu crezi ca BOR, ar trebuii sa i-a atitudine si sa se dezica de ei printr-un comunicat oficial.
Au mintit cu mana pe Biblie. Asa ceva nu este ingaduit in biserica.
Daca in "civilie" merge....pe sus pe la Sefu'....nu prea.
Si cred ca o data cu lepadarea bisericii de ei....se leapada automat si marea masa de votanti de prin comune si sate....
Ce zici?
Face BOR gestul asta sau e vanduta si ea de pe la varf cum spun unii calugari.

oare parintele Arsenie Boca a spus lucrurile astea? ca mai toti clericii ortodocsi de frunte sunt masoni?
nu cred, in conditiile in care sunt unele indicii ca Arsenie Boca era simpatizant cu legionarii (alta miscare extremista)

negru voda
10-June-2010, 10:44 PM
arsenie boca spunea de prin anii 50-60 ca -la Teologie in Bucuresti e o serparie...-
Iar el nu a fost agreat de autoritatile bisericesti....
Dar totodata indruma ca fiecare sa mearga la biserica de care apartinea chiar daca preotul de acolo este betiv, cere bani...etc....pt ca fiecare isi va lua plata lui....

Arife
23-November-2010, 08:12 PM
saptamana ,,PARINTELE ARSENIE BOCA". A inceput pelerinajul la mormantul parintelui

Arife
23-November-2010, 08:55 PM
ARSENIE BOCA - PORTRET DE SFÂNT CONTEMPORAN

Arsenie Boca- Repere biografice -,,Sfantul de la Sambata,,

29 septembrie 1910- Vata de Jos (jud. Hunedoara) a€“ In familia lui Iosif si Cristina Boca se naste copilul Zian, cel care va deveni mai tarziu parintele Arsenie.

Studii

1929-1933- Academia Teologica din Sibiu

Dupa 1933- Institutul de Arte Plastice Bucuresti

-Audiaza cursurile de medicina ale prof. Rainer

- Audiaza cursurile de Mistica crestina ale prof. Costin Petrescu

1940- Este tuns in monahism la manastirea Sambata de Sus unde se dedica unei vieti ascetice.

Viata si opera

* Predicile sale au un continut sever la adresa pacatelor omenesti, dar cu toate acestea este cautat de multimi de credinciosi.
* Contribuie la traducerea si publicare primelor patru volume din Filocalie, ale carei manuscrise le-a adus personal de la Muntele Athos.
* Invitat de mai multe ori de principesa Ileana a Romaniei la castelul Bran pentru a tine predici doamnelor din suita regala si personalului iar mai apoi pentru a vizita bolnavi sau cunoscuti din Bucuresti printre care si sotia si mama maresalului Antonescu.
* 1948-1959- reface manastirea Prislop

Piedici

* Anchetat de mai multe ori de securitate la Ramnicu-Valcea, Brasov, Fagaras pentru presupuse legaturi cu legionarii.
* 1951-1952- arestat si dus la Canalul Dunare- Marea Neagra.
* 1955- Anchetat la Timisoara si inchis pentru sase luni.
* 1959- manastirea Prislop este desfiintata si i se stabileste domiciliul fortat in Bucuresti. I se interzice sa mai poarte haina monahala si sa slujeasca Sf. Liturghie.
* Lucreaza la Atelierul de Pictura al Patriarhiei si la Biserica Elefterie ca pictor secund.
* In pictura are o viziune personala dar care respecta canoanele picturii bizantine, asa cum vedem la Biserica parohiala de la Draganescu, de langa Bucuresti.
* Urmarit atent de securitatea regimului comunist toata viata, pana in 1989. D-abia cu o luna inainte de moarte i s-a inchis dosarul de urmarire.
* 1969-1989 - Isi petrece ultima parte a vietii la Sinaia unde se reorganizase obstea imprastiata de la Prislop
* Mormantul sau de la Manastirea Prislop atrage si azi o multime de pelerini.
Publicat de emilia corbu

Arife
23-November-2010, 08:57 PM
SĂPTĂMÂNA ,,ARSENIE BOCA,,

Au inceput deja pelerinajele catre Prislop pentru praznuirea Preacuviosului parinte Arsenie Boca la 28 noiembrie. Ieri, la praznuirea Intrarii Maicii Domnului in Biserica la manastirea Prislop se aflau cateva mii de credinciosi, iar la coada formata la mormantul parintelui se aflau mereu cateva sute. Semnul zilei au fost florile. Crestinii purtau buchete de flori sau chiar ghivece pline de flori. Asezate la stanga mormantului formau un brau de flori lat de aproape 2 m si lung de douazeci metri. Ziua era superba, senina, calda si inflorita ca o primavara. Pe pajistea din fata manastirii pelerinii isi asterneau masa pe iarba verde. Ca pe vremuri cand tanar fiind parintele era cautat de oameni de peste tot. De parca nimic nu s-ar fi intamplat. Acum ca si atunci, aceeasi atmosfera. Oamenii de toate varstele, conditiile, cu necazuri sau fara, curiosi sau increzatori veneau sa il caute. De parca toate necazurile, vrajbele comunismului, incercarile lui nu ar fi fost decat o noapte, o incercare, un cosmar. In zori, viata si-a reluat cursul. Si azi ca si ieri sfintenia parintelui deranja. Cu o singura diferenta. Ieri sfintenia lui era o posibilitate, azi este o certitudine. A biruit moartea.
Publicat de emilia corbu

Arife
23-November-2010, 09:09 PM
http://www.youtube.com/watch?v=9zDIfq_xNDc

Arife
23-November-2010, 09:18 PM
http://www.youtube.com/watch?v=Ge5ovoAhrAg&feature=related

Arife
23-November-2010, 09:24 PM
Anul trecut au fost in jur de 40.000 de pelerini,la mormantul parintelui !
http://www.youtube.com/watch?v=Ge5ovoAhrAg&feature=related

Arife
23-November-2010, 09:30 PM
RUGACIUNEA PARINTELUI ARSENIE BOCA

Rugaciuni Parintele Arsenie Boca
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca astazi toata ziua sa am grija sa ma leapad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac, si astfel, tinand la mine, Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase ajuta-mi ca rugaciunea Prea Sfant Numelui Tau sa-mi lucreze in minte mai repede decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, ca iata mint in tot ceasul.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intunerec. Patimile au pus tina pe ochiul mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, si asa risipim in desertaciuni zilele noastre, umiliti si dosaditi pana la pamant.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Pune foc temnitei in care Te tinem, aprinde dragostea Ta in inimile noastre, arde spinii patimilor si fa lumina sufletelor noastre.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul, ca Duhul Tau cel Sfant Se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea noastra raman pe jos neputincioase.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca nu ne dam seama ce nedesavarsiti suntem, cat esti de aproape de sufletele noastre si cat Te departam prin micimile noastre, ci lumineaza lumina Ta peste noi ca sa vedem lumea prin ochii Tai, sa traim in veac prin viata Ta, lumina si bucuria noastra, slava Ţie. Amin.

maria49
23-November-2010, 10:47 PM
Buna seara datho ,am fost la Prislop si mi-a placut ff mult ,ferice de cei ce pot merge la parintele sa-i duca o floare ,sa-i aprinda o lumanare ,eu nu am aceasta posibilitate ,mi-ar fi placut ff mult ,dar dansul este nelipsit din acatistele de pomenire,cu tot dragul Maria49

Arife
28-November-2010, 09:13 PM
Bucura-te, Sfinte, Prea Cuvioase Parinte Arsenie

Acatistul Sfantului Parintelui nostru Arsenie Boca

Tropar, glasul al-8-lea

Intru tine, Parinte, cu osardie s-a mantuit cel dupa chip, caci luand Crucea, ai urmat lui Hristos si lucrand ai invatat sa nu se uite la trup, caci este trecator, ci sa poarte grija de suflet, de lucrul cel nemuritor.
Intru aceasta si cu ingerii impreuna se bucura, Prea Cuvioase Parinte Arsenie, duhul tau.

Condacul 1

Prea Cuviosului Parintelui nostru si al multora luminator si indreptator de suflete, veniti fratilor, sa-i aducem cu multumire laude si sa-l cinstim, zicandu-i : Bucura-te Sfinte, Prea Cuvioase Parinte Arsenie !

Icosul 1

Din parinti binecredinciosi ai rasarit, Parinte, se ca un soare ai luminat si multe suflete necajite si ratacite le-ai indreptat pe calea mantuirii. Pentru acestea toate, noi iti aducem aceste laude :
Bucura-te, ca din parinti crestini ai rasarit ;
Bucura-te, ca ei Iosif si Cristina s-au numit ;
Bucura-te, ca, maica ta Cristina, soarele si luna a visat ca are in pantece dupa ce te-a zamislit ;
Bucura-te, caci cu adevarat, scara pentru noi ai fost ;
Bucura-te, caci ca soarele si luna in viata ai luminat ;
Bucura-te, al multora si al nostru luminator ;
Bucura-te, ca pentru noi si pentru multi ia fost scump si sfant odor ;
Bucura-te, soare din Muntii Apuseni aparut ;
Bucura-te, luna din Vata de Sus ;
Bucura-te, luceafar aparut din manastirea Brancoveanu ;
Bucura-te, Sfinte, Prea Cuvioase Parinte Arsenie !

Condacul al-2-lea

Din copilarie te-ai aratat odor luminat de Duhul Sfant si parintii, vazandu-te copil ales, te-au dat la scoala mai inalta, ca sa inveti a canta : Aliluia !

Icosul al 2 a€“lea

Terminand teologia ai fost chemat la manastirea Brancoveanu de mitropolitul Nicolae Balan, si fiind calugarit la muntele Athos ai fost trimis, unde, intr-o padure, Maicii Domnului te-ai rugat sa te dea in seama unui povatuitor induhovnicit. Cu adevarat ai fost ascultat si dupa cum numai o data , pentru smerenie, ai spus acestea, noi iti aducem laude , zicand :
Bucura-te, Parinte, ca Maica Domnului te-a ascultat
Bucura-te, ca Maica Domnului la tine a venit ;
Bucura-te, ca ea de mana te-a luat ;
Bucura-te, caci pe munte inalt de mana te-a dus ;
Bucura-te, ca te-a urcat pana sus ;
Bucura-te, ca acolo, in grija sfantului, ce traia pe pamant de 200 de ani te-a dat ;
Bucura-te, ca apoi Maica Domnului s-a facut nevazuta ;
Bucura-te, ca urcand, frica nu-ti era ;
Bucura-te, ca mare dar ai primit ;
Bucura-te, ca pe multi i-ai luminat ;

Condacul al 3-lea

Ai spus, Parinte, ca Domnului Iisus in padure mult te-ai rugat sa-ti trimita in cale un bun povatuitor, dar n-ai ascultat. Iar dupa un timp, ti-ai dat seama ca El are o mama buna, care mijloceste pentru noi.Si atunci cu lacrimi te-ai rugat ei, iar ea de maini te-a luat si sfantului in varful muntelui in grija te-a dat, iar noi, minunandu-ne de asa mare dar, iti cantam : Aliluia !

Icosul al 3 a€“lea

Dupa un an ai venit de la muntele Athos la manastirea Brancoveanu si, incepand munca de duhovnic, infricosat te-ai aratat noua si multora care veneau la marturisit, caci mai dinainte le stiai faptele. Iar noi, despre darul pe care-l aveai iti cantam acestea :
Bucura-te, ucenicul Maicii Sfinte ;
Bucura-te, ca de la ea ai primit cinste ;
Bucura-te, ca dar de a prooroci ai primit ;
Bucura-te, ca multora pe nume le spuneai ;
Bucura-te, ca faptele si pacatele le descopereai ;
Bucura-te, ca si sfarsitul unei fete l-ai spus ;
Bucura-te, ca ea venise sa te ispiteasca ;
Bucura-te, ca i-ai spus sa se pregateasca ;
Bucura-te, ca Mirele ei este pe cale sa vina sa o duca ;
Bucura-te, ca moartea, dupa putin timp a dus-o ;
Bucura-te, ca noi tare ne-am minunat ;
Bucura-te, ca multa lume te-a laudat ;

Condacul al 4 a€“lea

Facandu-te preot si duhovnic si incepand lumea a marturisi, si doar pe unii a-i impartasi, povatuindu-i-ai sa nu mai pacatuiasca,ci sa cante lui Dumnezeu :Aliluia !

Icosul al 4 a€“lea

Multi dintre credinciosi s-au dedat iarasi la rautati dupa ce i-ai impartasit, iar tu Parinte, simtind cu duhul rautatile lor, te-ai rugat lui Dumnezeu sa-ti descopere pricina pentru care nu se lasa de pacate si acestea ti s-au aratat si noua ni le-ai spus, pentru care te laudam :
Bucura-te,ca in gradina manastirii stand, in amiaza mare, nor negru ai vazut pe munte ;
Bucura-te, ca in nor, mare galagie ai auzit;
Bucura-te, caci cu mare atentie ai privit ;
Bucura-te, ca in mijlocul norului, pe un scaun infricosator, pe satana, de ceata draceasca , l-ai vazut incojurat ;
Bucura-te, ca ai auzit ca porunca dracilor, satana, le-a dat ;
Bucura-te, ca viclesugul lor l-ai auzit, adica sa sopteasca oamenilor ca nu exista Dumnezeu ;
Bucura-te, ca si al doile viclesug al lor l-ai auzit, cum ca nu ar fi rai si iad si nici alta viata ;
Bucura-te, ca si al treilea viclesug l-ai auzit, de a lasa oamenii pocainta pana la batranete ;
Bucura-te, ca prin aceasta vedenie multe ai aflat ;
Bucura-te, ca acestea toate oamenilor in predica le-ai spus ;

Condacul al 5 a€“ lea

Auzind multa lume de darul tau, Parinte, veneau sa-ti auda cuvantul si invataturile si sfaturile de mantuire pe care le dadeai, iar noi te laudam, zicand : Aliluia !

Icosul al 5 a€“lea

Pe aceia ce nu se potriveau in casatorie ii opreai ;celor ce li se fura pe hoti ii descopereai, cand era seceta , ploaie de la Dumnezeu cereai. Pentru acestea toate iti cantam :
Bucura-te, ca celor casatoriti cele de folos le spuneai ;
Bucura-te, ca de la casatorie nepotrivita ii opreai ;
Bucura-te, ca pe cei ce furau ii descopereai ;
Bucura-te, ca pe hoti cu blandete ii dojeneai sa intoarca cele furate ;
Bucura-te, ca fiind seceta mare, pe munte te-ai suit, rugandu-te sa ploua ;
Bucura-te, caci cuvant ai auzit de la Dumnezeu, ca sa te rogi de oameni sa-si indrepte viata ;
Bucura-te, ca ploaie mare a venit ;
Bucura-te, ca lumea s-a inveselit ;
Bucura-te, ca pe saraci ai miluit ;
Bucura-te, ca ai spus celor ce vor sa fie ;
Bucura-te, luminat propovaduitor ;

Condacul al 6-lea

Celor ce voiau sa se faca preoti si veneau la tine le dadeai sfaturi si povete, minunandu-se si cantand lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul al 6-lea

Fiind intrebat, Prea Cuvioase Parinte, de cei ce doreau sa fie preoti, cu ce pot ei dovedi celor care nu cred ca este Dumnezeu, le-ai spus foarte intelept su cu adevarat, ca prin viata si felul lor de traire duhovniceasca pot dovedi ca Dumnezeu exista. Pentru care noi ne minunam si cantam acestea :
Bucura-te, ca ai fost dumnezeiesc in trup pamantesc ;
Bucura-te, ca ai fost inger in trup ;
Bucura-te, ca numai la fata date te priveam, ne minunam ;
Bucura-te, ca viitorul multora l-ai spus ;
Bucura-te, ca pe multi i-ai indemnat sa-l urmeze pe Iisus ;
Bucura-te, ca pe multi calugari i-ai facut ;
Bucura-te, ca obste de calugari ai strans ;
Bucura-te, ca si obste de maici ai format ;
Bucura-te, ca prin multe incercari ai trecut ;
Bucura-te, ca ispite de tot felul ai rabdat ;
Bucura-te, ca si la munci grele ai fost pus ;

Condacul al 7-lea

Ai voit, Parinte, dupa cum ti s-au aratat, sa faci chipul lui Hristos si , apucandu-te de lucru , ai auzit un glas : »De acum sa Ma pictezi in Sufletele oamenilor, ca sa-Mi cante mie :Aliluia !

Icosul al 7-lea

Ai spus, Parinte, ca tu cunosti pe oameni, pe fata care se mantuiesc, caci celor ce duc o viata de rugaciune, fiind tot timpul cu gandul la Dumnezeu, li se zugraveste in lumina ochilor chipul lui Hristos. Si, tu, Parinte, cu darul Duhului ce-l aveai, vedeai aceasta. De aceea, noi te laudam, zicand :
Bucura-te, caci cunosteai cele ascunse ale oamenilor ;
Bucura-te, caci stiai daca se mantuieste ;
Bucura-te, caci le spuneai ce sa faca in viata ;
Bucura-te, ca tinerii veneau sa-i povatuiesti ;
Bucura-te, ca unii veneau sa-i binecuvantezi ;
Bucura-te, ca pe femeile care se vopseau le certai ;
Bucura-te, ca pe morari de la lacomie ii opreai ;
Bucura-te, ca pe fumatori de la fumat ii opreai ;
Bucura-te, invatator de cele sfinte ;
Bucura-te, vazatorule al celor nevazute ;
Bucura-te, ca acum in cer te odihnesti ;

Condacul al 8-lea

Fiind razboi mare, veneau la tine, Parinte, tineri care trebuiau sa plece in razboi, ca sa te rogi pentru ei, iar tu cunosteai care scapau cu viata. Si noi ne minunam, cantandu-ti :Aliluia !

Icosul al 8-lea

Parinte, celor ce stiai ca vor muri le dadeai mana de o sarutau, iar celor care stiai car aman in viata nu le dadeai mana. Si ei, intristandu-se , te intrebau de ce lor nu le dai mana, iar tu, Parinte, le spuneai « caci cu voi ma mai intalnesc, iar cu aceia nu ».Pentru aceasta te laudam, zicand :
Bucura-te, vazatorule al vointei lui Dumnezeu ;
Bucura-te, vazatorule al celor viitoare ;
Bucura-te, ca vedeai viata omului ;
Bucura-te, ca stiai sfarsitul vietii lui ;
Bucura-te, ca noi mult ne minunam ;
Bucura-te, ca minunat prooroc te-ai aratat ;
Bucura-te, ca pe Domnul pentru tine Il laudam ;
Bucura-te, caci cu ingerii te veselesti ;
Bucura-te, caci acum in ceruri dantuiesti ;
Bucura-te, caci cu heruvimii acum slujesti ;
Bucura-te, indreptator al credintei ;

Condacul al 9-lea

Venit-a, Parinte, intr-o zi de Rusalii a€˜Oastea Domnuluia€™ la manastire si o unitate militara, Iar tu, Parinte, ai zis : »Iata ca s-a intalnit « Oastea Domnului », cu « Oastea Tarii », ca sa cante lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul al 9-lea

Facandu-se utrenie in Biserica, ai iesit, Parinte, cu cantaretii si cu toti credinciosii, ca sa savarsesti Sfanta Liturghie pe altarul din fata manastirii si, fiind linga tine cantaretul care indoit cu credinta era, te-a vazut inconjurat de flacari de foc ,care erau darul Sfantului Duh.Atunci el s-a inspaimantat si a strigat, iar tu l-ai oprit sa nu spuna, doar ca simteai ca te arde ceva. De aceea, noi te laudam, zicand :
Bucura-te, lacasul Duhului Sfant ;
Bucura-te ca in trup fiind pep amant, ai fost vazut inconjurat de Duhul Sfant ;
Bucura-te, ca prin acest Duh Sfant ai proorocit ;
Bucura-te, caci cu Duhul Sfant, stalp al Bisericii ai fost ;
Bucura-te, caci cu Duhul, ca o trambita ai rasunat ;
Bucura-te, caci cu trambita Duhului pe multi ai adunat ;
Bucura-te, vioara care cantai cu Duhul ;
Bucura-te, ca prin tine s-a veselit vazduhul ;
Bucura-te, ca turma de oi cuvantatoare ai adunat ;
Bucura-te, Parinte, de Duh Sfant inteleptit ;
Bucura-te, Sfinte , Prea Cuvioase Parinte Arsenie !

Condacul al 10-lea

Venit-a, Parinte in timpul unei Sfinte Liturghii o femeie sa-ti spuna necazul ce il avea si te tulbura cu nerabdarea ei. Si tu, Parinte simtind din Sfantul Altar, ai oprit slujba si ai spus de ce a venit. Pentru aceasta, iti cantam : Aliluia !

Icosul al 10-lea

Ai spus, Parinte, ca femeia a venit deoarece a pierdut douazeci de mii de lei :tu ai spus ca acei bani cu care cele doua fete ale ei trebuiau sa-si creasca copiii pe care n-au voit sa-i nasca si i-au avortat si de aceea spor de casa nu vor mai avea, caci sufletele copiilor strigau razbunare asupra parintilor. Iar noi ne minunam de darul tau , zicand :
Bucura-te, vazatorul pacatelor omenesti ;
Bucura-te, iertatorul celor nelegiuti ;
Bucura-te, indreptatorul celor neleguiti ;
Bucura-te, luminatorul celor de rea credinta ;
Bucura-te, ca ai descoperit cele ascunse ;
Bucura-te, luminatorul multora departati de credinta ;
Bucura-te, alinatorul multora in suferinta ;
Bucura-te, pastorule al turmei lui Hristos ;
Bucura-te, sa ne fi si noua de folos ;
Bucura-te, Parinte cu chip luminos ;

Condacul al 11-lea

Inzestrat ai fost cu multe daruri de la Dumnezeu Parinte, caci si apa , ca Moise, ai facut sa izvoreasca din stanca. Cu preotia ai fost incununat, cu darul proorociei , cu milostivirea, cu blandetea si cu buna povatuire. De aceea, noi te laudam, cantand lui Dumnezeu :Aliluia !

Icosul al 11-lea

Ai avut, Parinte, dar de a predica si de a talcui Sfanta Evanghelie a lui Hristos, luminand multe suflete, abatandu-te de la ratacire la cale mantuirii. Pentru toate acestea laude iti aducem, zicand :
Bucura-te, predicator bun al lui Hristos ;
Bucura-te, ca multora ai fost de folos ;
Bucura-te, ca de la rautati pe multi ai oprit ;
Bucura-te, ca pe noii casatoriti la nastere de copii i-ai indemnat ;
Bucura-te, ca i-ai indemnat sa staruie in rugaciune ;
Bucura-te, ca la milostenie i-ai povatuit ;
Bucura-te, ca Biserica le-ai spus s-o cerceteze ;
Bucura-te, ca la sarbatori le-ai spus sa nu lucreze ;
Bucura-te, ca pe cei bolnavi i-ai pus sa-i cerceteze ;
Bucura-te, ca sfaturile Bisericii i-ai spus sa le urmeze ;
Bucura-te, Sfinte, PreCuvioase Parinte Arsenie !

Condacul al 12-lea

In satul Draganescu, de langa Bucuresti, ai pictat biserica, iar cei ceo viziteaza se uimesc de darul pe care l-ai avut, caci, privind pe sfinti, se pare ca sunt vii. De aceea, cu totii ne minunam si te laudam zicand :Aliluia !

Icosul al 12-lea

Minunat pictor ai fost- de icoane, de biserici si de suflete a€“ biserica nespus de frumoasa ai pictat si multa lume merge sa o vada, iar de frumusetea ei se minuneaza , zicand :

Bucura-te, iscusit pictor de biserici ;
Bucura-te, pictor prea minunat ;
Bucura-te, ca si in suflete pe Hristos L-ai zugravit ;
Bucura-te, caci glas de la Domnul ai avut ca sa pictezi si in suflete ;
Bucura-te, caci te-ai silit pe Hristos sa-L urmezi ;
Bucura-te, caci noua si multora pilda te-ai facut ;
Bucura-te, caci ai primit veste ca viata iti este pe sfarsite ;
Bucura-te, ca ziceai ca mai ai trei calendare ;
Bucura-te, ca ne-ai dat pilda de rabdare ;
Bucura-te, ca in ceasul mortii ai stiut unde te duci ;

Condacul al 13-lea

O, prea minunate, Parintele nostru Arsenie, primeste aceste laude si multumiri de la noi, nevrednicii fiii tai, rugandu-te sa fii milostiv pentru noi inaintea Domnului Hristos, ca sa ne invredniceasca si pe noi vietii celei fericite si impreuna cu tine sa cantam :Aliluia ! (acest condac se zice de 3 ori)

Apoi iarasi se zice :Icosul 1 si Condacul 1.

Rugaciune

Doamne, Iisuse Hristoase, primeste ostenelile, slujbele si sfintele rugaciuni ale robului Tau, Parintele nostru Arsenie, care mult s-a ostenit si a slujit Tie, ca sa-ti castige suflete, intorcandu-le de la viata si faptele cele pacatoase ale lor (ca se de la moarte, de cateva ori a surprins si a scapat o tanara in momentul cand voia sa se sinucida) si pilda de rabdare si dragoste parinteasca ne-a dat.
Te rugam , Stapane, ajuta-ne sa slujim si noi cu dragoste, in curatie trupeasca si sufleteasca, prin rugaciuni neincetate sa Te marim, sa Te binecuvantam si sa urmam sfaturile robului Tau, Parintele nostru Arsenie, pe care il rugam : roaga-te , Sfinte, Prea Cuvioase Parinte Arsenie, ca si noi, in viata ce ne-o petrecem sa implinim poruncile Domnului si sfaturile ce ni le-ai dat si invataturile din multele si minunatele predici pe care le-ai rostit.
Pomeneste-ne, acum, din Imparatia Cerurilor, unde Te veselesti cu toti Sfintii si cu Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, care te-a incredintat in Muntele Athosului sfantulu ce traia acolo cu 200 de ani in urma si cu tine sa ne veselim in veci.Amin.

Arife
28-November-2010, 09:18 PM
http://www.youtube.com/watch?v=vEJHWTy0coQ

Arife
28-November-2010, 09:19 PM
http://www.youtube.com/watch?v=g1K4F7WjPp4

Lorelai
29-November-2010, 12:18 AM
Profetii despre Romania. Omagiu Parintelui Arsenie Boca
In cele ce urmeaza va supun atentiei o suma de profetii lasate de cel mai mare calugar preot al Romaniei secolului XX a€“ Arsenie Boca. Cine a fost ? Ca sa intelegeti cine a fost, va relatez urmatoarea frantura de istorie din viata acestui sfant . Anii a€™50, Romania era sub ocupatie, parintii si bunicii cominternistilor de azi se straduiau de zor sa ne macelareasca elitele pentru a le lua locul, propovadirea religiei incepea sa fie interzisa, iar acest calugar continua sa faca minuni acolo in munti, la Sambata de Sus, in Fagaras. Noii securisti alergau dupa dobandirea a noi tehnici parapsiholgice. Sa nu uitam ca pana si SSI-ul lui Cristescu, cu tot cu scoala de parapsihologi, fuse-se decimata. Au pus ochii pe Arsenie Boca si pe minunile lui, gandind in micimea lor ca se joaca cu hocus-pocus. L-au luat si l-au inchis intr-o unitate a securitatii din Fagaras, la beci, in lanturi, ca le era frica de el. Ei bine, batut, umilit si nemancat, nu le-a spus decat ca el nu face minuni, ci Dumnezeu lucreaza. In schimb, la fiece 12 noaptea punea genunchii in pamant, moment in care drugurile si lacatele de la usa de otel a beciului sarea, la propriu. Comandantul unitatii , speriat de fenomen si ingrijorat pt soarta sa si a familiei sale, a invitat martori intreaga unitate, cu tot cu familiile acestora, plus ceva cominternisti de la |Centru|. La miezul noptii usile au sarit, ca de obicei, astfel chiar tortionarii au dus cu ei aceasta poveste , relatand-o posteritatii. Securitatea ii spunea |Vrajitorul|. Cine nu stie, a avut domiciliu fortat la Draganescu langa Bucuresti, pana a murit in 1989.

* Spunea odata cineva: |Parinte, Ceausescu strica bisericile|. |Nu el, ma, ci pacatele omenirii| - i-a raspuns Parintele. (Maria Matronea, Sibiu)

* Odata, la Draganescu, am stat de vorba cu Parintele Arsenie in biserica si cand sa ies catre poarta, cam pe langa fantana, Parintele s-a oprit in fata mea si mi-a zis: |Mai, hai sa-ti spun tie ceva, ca stiu ca tu nu ma spui la nimeni|. Si continua: |Hai, sa-ti spun cum se va descotorosi Romania de comunism. Toate celelalte tari comuniste vor face pasnic trecerea de putere de la comunism la capitalism - ca si cand dai camasa de pe tine si iei alta camasa - numai Romania va face trecerea prin varsare de sange si vor muri multi|. L-am intrebat pe Parintele daca voi muri si eu. Atunci, sfintia sa s-a asezat catre Rasarit, cu mainile impreunate, ca si cand s-ar fi rugat (nu cum fac preotii, cu mainile in sus). A stat asa, cu fata catre cer, vreo 15 minute. Mi-a spus, apoi, ca nu voi muri la revolutie, dar ca |asta| va muri in ziua de Craciun. L-am intrebat: |Care asta?|. |Ăsta, ma, care ziceti voi ca nu vi-l mai schimba Dumnezeu|. Am intrebat incet: |Ceausescu, Parinte?|. Dansul mi-¬a zis: |Da, ma, asta. Si voi muri si eu, cu vreo 3 saptamani inaintea lui|. (Biliboaca Matei, Savastreni)

*Apoi s-a intors catre lume si a zis: |Mai, sa stiti ca multi vor pleca din tara, dar putini se vor intoarce. Va veni vremea cand ar dori sa se intoarca si n-or mai putea, caci Romania va fi inconjurata de flacari|. Parintele nu prea era de acord sa-ti parasesti tara.
Inainte de revolutia din 1989 Parintele ne-a spus ca miroase a praf de pusca si asa a fost. Ne-a mai spus ca o sa ne pasca un mare cutremur si blocurile din Bucuresti vor ajunge ca si cutiile de chibrituri.
Parintele Arsenie a fost si ramane in inimile noastre ca un sfant. Acum mergem la mormantul Parintelui Arsenie si ne rugam acolo si de cate ori il chemam in rugaciune, el ne ajuta si ne ocroteste. (Viorica Farcas, 48 ani, Voila)

* Odata mi-a zis ca, intr-o noapte, catre ziua, ne vor ocupa trei tari: Ungaria, Bulgaria si Rusia. Atunci eu am zis: |Ungurii or sa ne ocupe pe noi?|, iar el mi-a spus: |Si pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc|. (Chis Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mures)

* Mi-a spus odata Parintele: |Bucurestiul are sa fie al doilea Ierusalim (dupa cele spuse in continuare nu rezulta ca acest lucru este neaparat bun, caci poate fi Ierusalimul - oras sfant, dar poate fi si Ierusalimul in care nu mai ramane |piatra peste piatra|! ). Sa nu va fie frica, caci Å¢ara Fagarasului este pazita de Maica Domnului. Sta Maica Domnului in coate si genunchi si se roaga pentru Å¢ara Fagarasului|. Iar eu i-am spus: |Vai, Doamne, cum sa fim noi asa de vrednici, noi - niste pacatosi, ca sa stea Maica Domnului in genunchi sa se roage pentru noi!?|. Si mi-a raspuns: |Asculta aici, Silvia, la voi e manastire la Sambata, se face manastire la Bucium, se face la Berivoi, se face la Dejani si se mai face unaa€¦ Deasupra la muntii vostri veti vedea o stea cu coada. Cand o veti vedea se va intampla ceva [atunci a inceput revolutia]. Si tot in Muntii Fagarasului se va arata o cruce de stele, iar atunci va mai fi ceva: un eveniment mare. (Toacse Silvia, Copacel)

* |Ne-a marturisit ca nu va mai dura mult timp si va pleca spre Imparatia Tatalui Ceresc, dar ca va parasi aceasta lume datorita unui complot miselesc, al carui scop va fi acela de a-1 otravi. Totusi, el nu va impiedica aceasta, deoarece atunci misiunea lui spirituala pe pamant va fi deja terminata. Apoi a scos dintr-un cufar o carte groasa si foarte uzata, scrisa in greaca veche, care provenea de la sfintii crestini de la Muntele Athos. |In ea - ne-a spus parintele Arsenie - se gaseste descrierea hidrei cu rasuflarea otravitoare, care va urmari prin toate mijloacele sa impiedice lumina si vointa dumnezeiascaa€¦ Veti vedea si veti intelege spurcaciunea peste tot in jurul vostru: la serviciu, in magazine, in institutiile statului, in conducerea lui si mai ales in politica. Din nefericire, ea va intra pe furis chiar si in sanul Bisericii, murdarind unele suflete de aici. Aproape ca oamenii isi vor pierde speranta. Doar cei care isi vor pastra credinta adevarata vor fi salvati si mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei|.
Apoi, parintele Arsenie a dezvoltat subiectul si a spus ca aceasta |lucrare diavoleasca| nu este ceva ce a aparut in vremurile noastre, ci ea dureaza din antichitate, de mii de ani, pregatind incetul cu incetul terenul pentru lupta finala care se apropie. Planul |lucrarii diavolesti| este minutios si, prin puterea banilor si a viciilor, intre care minciuna, prefacatoria, intriga si omorul sunt cele mai importante, cei care o savarsesc au ajuns destul de aproape de telul lor principal, care este controlul si dominarea intregii lumia€¦ Aici, insa, parintele a facut o afirmatie neasteptata, care a avut darul sa ne socheze intr-o oarecare masura. El a spus ca, in mod paradoxal si intr-un interval de timp scurt, atentia lumii se va concentra asupra tarii noastre, datorita schimbarilor extraordinare care vor avea loc si a semnelor specifice care vor depasi cu mult puterea limitata de intelegere a cunoasterii materialiste|. (

* Mi-a mai povestit cineva ca Parintele s-a rugat insistent la Dumnezeu pentru americani, sa nu-i pedepseasca, sa-i ierte ca si ei sunt creatia Lui si sa aiba mila de ei. Si 1-a dus Dumnezeu pe Parintele Arsenie sa vada ce e pe acolo - prin America - si a zis Parintele: |Da, Doamne, sunt vrednici de pierzare|. Cum l-a dus? Nu stiu. Nu cred ca l-a dus cu trupul L-a dus cu duhul. Ca urmare a ceea ce a vazut cu duhul, Parintele a pictat la Draganescu, deasupra scenei Invierii, mai multe cladiri moderne (turn) in flacari, reprezentare care ar putea fi profetica (vezi cele doua turnuri din |11 septembrie|).
Prea Sfintitul Daniil, la inmormantarea ParinteluiArsenie, a spus ca ar fi zis Parintele Arsenie asa: |Vor veni necazuri mai mari decat Muntii Fagarasului|. Ne-om duce la muntii Fagarasului si la dealul Prislopului sa se pravaleasca peste noi ca nu mai putem rezista («Atunci vor incepe sa spuna muntilor: Cadeti peste noi!, si dealurilor: Acoperiti-ne!» - Lc.23, 30). Si ne-om duce la morminte sa iasa afara si sa intram noi de vii ca nu mai putem rezista.

* Parintele a iubit mult Muntii Fagarasului; venea mereu pe la cabana Podragul si pe la Turnuri. Spunea Parintele: |Muntii Fagarusului si dealurile Prislopului va vor acoperi pe voi|.(proteja)
Parintele a fost si este un sfant intre noi. O femeie i-a spus: |Parinte, cand o fi la judecata, sa ne treci cu gramada|. Parintele a zis zambind: | N-ai spus rau, mai|. A trecut de multe ori pe la noi prin sat. Unii il cunosteau, altii nu-1 cunosteau, dar Parintele spunea: |Oamenii la voi sunt cam rai, dar totusi, fac milostenie multa si asta ii ajuta|. (Olimpia Fuciu, Ucea de Sus)

* Eram cu Parintele Arsenie si 1-am intrebat: |Ce sa facem Parinte, ca acum este foarte rau|. Parintele zice: |Va veni si mai rau|. Zic: |Parca toate sunt otravite. Nici nu ne mai vine sa mancam|. |Ma, face-ti semnul sfintei cruci pe tot ce mancati: apa, ceai, cafea, prajitura, fructe, bautura, mancare, paine. De ar fi dat chiar si cu otrava, Sfanta Cruce anuleaza tot ce este otravit|. (Maria Matronea, Sibiu)

* Zicea Parintele Arsenie, parca pentru toti romanii: |Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta. Veti cadea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt ingaduite de Dumnezeu, Care este tovarasul de drum al fiecaruia, de la nastere pana la moarte. Vor cadea si cei alesi. Imi pare rau ca sunteti cei pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Vor lua totul!| (Sora Septimia Manis, 81 ani, Codlea)

* Faceam serviciul in Brasov, la uzina Astra. Odata a venit Parintele Arsenie la biserica Blumena (Biserica Sfantului Nicolae din Schei), unde a participat la slujba. Atunci a spus: |Trebuie sa ne intarim spiritualiceste, ca altfel viata noastra este moarta, chiar daca ne merge numele ca traim. Luati exemplu de la Stefan cel Mare, care cu o mana de oameni intariti spiritualiceste, tinea pe tatari la Nistru si pe turci la Dunare|. (Nicolae Streza, 84 ani, Fagaras)
Imi spunea parintele Bunescu ca Parintele Arsenie se ducea in miez de noapte la biserica, ingenunchea in intuneric langa masa sfantului altar si doua-trei ore se ruga pentru poporul roman. (Pr. Bunea Victor, Sibiu)
acest material este primit prin email.

adek
05-December-2010, 08:05 PM
Parintele Arsenie Boca a€“ Despre ispite

Avva Antonie: Ridica ispitele si nimeni nu este carele sa se mantuiasca.
Adica fara ispite nu te poti mantui.
Mantuirea inseamna un alt mod de a trai, dobandirea altei firi, nu aceasta care o avem. Pentru ca aceasta trebuie toata topita, scarmanata, omorata prin tot felul de ciopleli, altfel nu e cu putinta sa creasca firea dupa Dumnezeu. Mantuirea e imposibila fara ispite pentru ca numai cu prilejul lor ne cunoastem; dandu-ti seama de greseli si felul cum puteai sa rezolvi, adica cunoscand ceva in vremea ispitei, tot e ceva, adica este un inceput spre cresterea duhovniceasca (aceasta in cazul incercarii cand ti se face indreptare).

Dumnezeu nu ispiteste pe nimeni, ci fiecare se ispiteste de pofta sa (cuvantul Sfintei Scripturi). Ispitele au rostul:

1. De a ne umili, de a ne compromite chipul nostru cel iubit de noi, ochisorii nostri, in ochii nostri, in viata aceasta.

2. Dau prilejul sa te cunosti mai bine si sa-ti pierzi increderea in tine insuti, si te fac sa alergi la cineva mai tare ca tine, la Dumnezeu.

3. De aceea ingaduie Dumnezeu ispitele, ca ele au insusirea de a ne observa mai bine rautatile noastre.

4. Ispita este indicatorul care dovedeste marimea duhovniceasca la care esti.

In incercari (ispite) iti trebuie o convingere, adica temelie puternica. Convingerile traite sunt realitati religioase, adica realitati traite. Convingerile sa nu fie numai o biblioteca in cap, ci sa le traiesti.

Ispitele te trag afara de la Hristos, spunandu-ti: Nu trai o viata asa de grea, nu-ti chinui tineretea. Toate aceste momeli te sustrag de la temelia, Hristos si de la crucea Lui si te dai spre placere, spre crutare de sine. In incercari trebuie sa ai o casa a ta, care sa fie intarita pe o temelie puternica, sa ai ceva trainic, un foc, un carbune aprins in sufletul tau, care sa-ti ajute ca in incercari sa n-o luam catre noi, ci catre Hristos. In felul acesta, incercarile dovedesc de ti-e mai drag de tine sau de Hristos. Asemanarea cu casa cladita pe nisip. Pe ce temelie stai? Daca este Hristos, treci prin toate cu veselie, dar trebuie sa te lasi cu totul in conducerea lui Dumnezeu. Nu-i alta solutie decat sa te indragostesti de Iisus, Care a trait candva in chip vazut. El continua sa fie cu noi pana la sfarsitul veacurilor. Si daca am fi curati cu inima, L-am vedea si acum.

La ziua judecatii ne intreaba Dumnezeu: ce asemanare avem cu Iisus? Si noi numai in cruce ne putem asemana cu Iisus. Nu ne putem asemana nici in intelepciune, nici in putere, deci numai in cruce.

adek
05-December-2010, 08:06 PM
Alte cugetari duhovnicesti:

a€¢Sa nu adormi cu mintea obosita, in dusmanie pe cineva.
a€¢Prilejurile sunt de mai multe feluri: de la diavol, de la fire si ingaduite de Dumnezeu. Le deosebim:
- Cand sunt de la diavol, simti tulburare.

- Cand sunt de la fire, ne aparam.

- Cand sunt ingaduite de Dumnezeu, simtim o pace, bucurie, multumire.

a€¢Sa va invatati sa vorbiti putin si esential.
a€¢Asa sa fie vorba intre voi: ca la rugaciune.
a€¢Decat cearta mai bine paguba.
a€¢Ajungi la batranete si puterile scad si te trezesti ca n-ai adunat nimic.
a€¢Pentru valoarea mantuirii nici o suferinta nu e imposibila aici pe pamant, numai si numai sa poti castiga mantuirea.
a€¢Dumnezeu iubeste Å¢ara Romaneasca si pe ea vrea sa o spele intai de pacate.
a€¢La multi le-a zis: nu plecati din tara ca tara noastra are destinul ei si va da cei mai multi mucenici.
a€¢Sa va rugati sa nu vina si peste voi necazurile care vin pe oameni, ca vor veni vremuri foarte grele.
a€¢Sa nu credeti ca voi n-o sa rabdati foame.
a€¢Sa va pregatiti pentru martiraj.
a€¢In rugaciunea |Tatal nostru|, |si nu ne duce pe noi in ispita|, se refera la ispita lepadarii de Dumnezeu.
a€¢Prin incercari se spala menajarea de sine. Cand esti asuprit, rastignit pe nedrept, sa te bucuri.
a€¢Unde ne merge bine, acolo nu sporim; unde-i mai greu, acolo te curatesti mai sigur; acolo unde nu esti cioplit, esti un necioplit.
a€¢Sa va asteptati la intamplari venite din senin. Ca nu tu intrebare, nu tu ascultare, nu tu nimic din cele ale caii acesteia.
a€¢Sa nu ai nici un amestec cu ai tai, ca sa nu se raceasca in inima ta dragostea de Dumnezeu.
a€¢Asa cum ne purtam cu aproapele, tot asa se va purta Dumnezeu cu noi.
a€¢Nu greselile altora ne scot din rabdari, ci putina noastra rabdare; ne cheltuie si rabdarea pe care o mai avem.
a€¢Pe calugari ii baga in iad nimicurile.
a€¢De cate ori incetezi lucrarea cea buna a sufletului, seamana a lene.
a€¢Ascultarea care mi se da, aceasta este voia mea.
a€¢Rugaciunea e alimentata de citirea Sfintei Scripturi si invatatura de credinta.
a€¢Omul necuratat de patimi nu poate sa priceapa adevarurile de credinta.
a€¢Citirea cu socoteala a dumnezeiestilor Scripturi, aprinde si hraneste sufletul cu gandurile lui Dumnezeu, care nu sunt ca gandurile omului.
a€¢Cine se leapada de sine macar de atatea ori cat vin prilejurile pe zi, in chip sincer si cu convingere, capata nu numai sporire a puterilor sufletesti, ci insusirile lui sufletesti incep sa semene cu ale lui Iisus. Nu mai umbla cu candela stinsa.
a€¢Noi sa ne imbogatim in Dumnezeu, cugetandu-L, iubindu-L, impartasindu-ne cu El,
silindu-ne a gandi si a iubi ca El, in toate imprejurarile vietii. Iata adevarata bogatie care nu se va lua de la noi.
a€¢Adevarata crestere spirituala e sa-ti cunosti neputintele si sa te lupti cu ele.
a€¢Singura neputinta pe care ti-o iarta Dumnezeu este aceea de a nu putea intra prin usile inchise.
a€¢In cartea vietii te scriu mai ales faptele pe care le-ai facut plangand.
a€¢Fericit este acela care, zilnic fiind ocarat si defaimat pentru Dumnezeu, se sileste spre rabdare; el va dantui cu mucenicii, cu indrazneala va vorbi si cu ingerii.
a€¢Omul invata 6 ani ca sa vorbeasca si 60 de ani trebuie sa invete ca sa taca.
a€¢Ascultarea mai mult de Dumnezeu decat de oameni.
a€¢Sa cultivam energia vointei.
a€¢Cuvintele noastre sunt fiinte vii si ne insotesc pana la judecata din urma, cu calitatea cu care au fost spuse, cu valoarea crestina sau necrestina.
a€¢Sa ne preocupe tacerea. Palmuirile intinaciunilor sa ne mentina in stare de umilinta si smerenie.
a€¢Sa-L iubim pe Mantuitorul mai mult decat orice.
a€¢Destinul nostru e colosal de inalt: indumnezeirea.
a€¢Prin suparari, tulburari, cearta, iuteala, se pierde o energie buna din noi. Prin dragostea de Dumnezeu se aduna o energie foarte binefacatoare care inlatura si bolile, iar cand se pierde dragostea lui Dumnezeu (energia) apar bolile.
a€¢Ingerul pazitor de la botez este pazitorul legilor dumnezeiesti, pe care omul trebuie sa le indeplineasca.
a€¢Nu imprumuta celui rau mintea, ochii, gandurile, nu da degetul ca iti ia mana toata.
a€¢Numai in Duhul Sfant poate fi obste unita. Duhurile au magnetism, cei ce se aseamana se aduna. Scopul crestinului este dobandirea Duhului Sfant. Trebuie sa stai in prezenta chipului Domnului Hristos din tine, si in mod sigur aveti ceva foarte bun in voi. Dati ajutor acestui element in care existam, traim si suntem. Daca nu iubesti, urasti, critici, tragi sforile. Satana lupta continuu cu legea lui Dumnezeu din inima ta si iti indreapta iubirea catre tine, iubirea de sine si ajungem pana a uri pe Dumnezeu, caci eu-l e ateu. Nu te poti lua |la tranta| cu el fara |Doamne Iisusea€¦|, si nu poti zice |Doamne Iisusea€¦| cata vreme nu esti sub ascultarea cuiva.
a€¢Faceti macar 100 de metanii pe zi, ca va da sanatate sufleteasca si trupeasca.
a€¢Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea, ca atunci cand Il vei uita, Dumnezeu sa-si aduca aminte de tine.
a€¢Daca uiti sa zici |Doamne Iisusea€¦|, zi: |Doamne, nu uita de mine cum uit eu de Tine|.
a€¢Focul sfarsitului va arde totul, numai bunurile spirituale nu. Ce ai pus tu pe mintea ta, cunostintele, imbracamintea mintii, nevointele, ostenelile, te insotesc dincolo.
a€¢Eu va ajut cu smerenia, caci ea are toate darurile. Smerenia e dulama lui Dumnezeu.
a€¢Uscaciunea sufleteasca nu e deznadejde, ci e una din nevointele cele fara de voie, care mai mult spala sufletul decat ostenelile cele de voie.
a€¢Prin nimic nu ne mahnim mai mult cu mila lui Dumnezeu ca in rugaciunea facuta din durere pentru altii.
a€¢Cel mai frumos dar pe care-l putem face lui Dumnezeu e sa ne daruim Lui, pe noi insine, pe viata. Dumnezeu primeste si imbratiseaza, apara si intareste un asemenea dar.
a€¢Acela a carui inima s-a facut una cu Dumnezeu, sta in fata oamenilor ca o floare suprema a umanitatii.
a€¢Rabdarea raului, iertarea fratilor si rugaciunea in ascuns, au putere inaintea lui Dumnezeu.
a€¢Daca sufletele parasesc ravna, atunci si Duhul lui Dumnezeu care le-a fost dat se departeaza.
a€¢Patimile si faptele [rele] nu scad decat numai cand dobandesti o atentie neincetata la tot ce gandesti. Gandul sa stim sa-l maturam, daca e de maturat, daca nu, sa-l ajutam.
a€¢Mare mester e vicleanul, pana si in poruncile lui Dumnezeu se ascunde.
a€¢Gandirea calugarului e ca o albie intre maluri, iar cele doua maluri sunt ascultarea si lepadarea de sine.
a€¢Ca sa scapi de uriasul mintii (de uitare) trebuie sa citesti pana la istovire.
a€¢Ori de cate ori ti se taie capul (capos) esti rastignit pe cruce si asa iti trebuie; prin aceasta urmeaza pe Domnul Hristos.
a€¢Nu primesti ocara, pierzi mantuirea si devii jucaria lui sarsaila.
a€¢Lucrul cel mai de folos incepatorilor este ocara, ca daca esti umilit, nu te mandresti.
a€¢Pe Duhul Sfant Il dobandim prin castigarea prilejurilor, iar cand raspundem inapoi celui ce te ocaraste esti de partea celui rau si nu a Duhului Sfant.
a€¢Feriti-va de limbajul vulgar, obisnuiti-va cu limbajul cartilor sfinte. Trebuie curatata mintea, ca limba altfel nu se curateste.
a€¢Rabdand canonul si zicand: |asa imi trebuie|, asa mi se iarta pacatele.
a€¢Sa nu raspunzi cu intepaturi, coarne, copite, a nu te apara, sa-ti imblanzesti cainele.
a€¢Ori de cate ori te mandresti, te aperi si nu esti smerit, te ataca si te pedepseste vrajmasul nocturn, dar cu voia lui Dumnezeu.
a€¢Cei ce ne critica sunt mai aproape de adevar decat cei ce ne lauda. Ingaduie Dumnezeu sa-ti auzi pacatele tale cele cu mintea. De o ocara nu te speli aparandu-te, ci insusindu-ti-o.
a€¢Pe varful limbii calareste satana.
a€¢Prin unire se maresc lucrurile mici, prin vrajba se prapadesc si cele mari.
a€¢Luati aminte: oranduiala de sine in manastirea de obste e neoranduiala.
a€¢Nu cedezi la voia ta si asa pierzi vremea si cu ea mantuirea.
a€¢Asa de atenti trebuie sa fim cu sufletul nostru, ca si cand am locui in casa cu un sarpe, ca asa si este.
a€¢Cine nu iubeste certarea, n-are minte.
a€¢Cand ai vreo ispita, nu sta posomorat, ca nu e bine. Posomoreala adanceste ispita si gandul tot la ea. Fii senin si nu te lasa dus in ispita. Ispita nu vine la intamplare, ci dupa pofta ta.
Formele in care se dezvolta Si se inmulteste mandria in suflet

Viata duhovniceasca are multe greutati de invins, mai ales din partea mandriei. Patima importantei, boala locului de cinste sau a numelui de cinste, boala obrazniciei, neascultarea, grairea impotriva, mutrele, posomorarea, groaza de umilinta, toate acestea
sunt forme in care se dezvolta si se inmulteste mandria in suflet. Mandria si toti puii ei sunt pricini de conflicte, de nemultumiri, de fatarnicii, de racire a dragostei si de umplere a sufletului de rautate. Sub influenta acestei patimi mintea aluneca pe panta nebuniei.

Ce e de facut?

In momente de limpezime de minte a€“ ca sunt a€“ sa ne dam seama ca la mijloc e o patima, un duh rau care ne trage de minte cu o logica foarte stransa, ca sa ne scoata afara din ascultarea de Dumnezeu. Sa ne dam seama ca mai avem ceva in noi neatins de logica aceasta: constiinta. Deci sa ascultam constiinta, nu dreptatea noastra. Sa cautam ca mai este cineva care ne-ar putea ajuta sa ajungem la liniste. Daca intinzi mainile catre ajutor, vei fi ajutat. Inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi.

maria49
21-January-2011, 10:31 AM
SA NU CALCI LEGEA IUBIRII
Bilet scris de Parintele Arsenie catre Maica ********adin Voila ,atunci cand nu putea vorbi
"...Ziceti mai pe scurt.Eu nu ma razbun.Are cine . N-as crede sa vorbeasca ca ei.
u fa bine si asteapta raul.Binele ti-l va rasplati Dumnezeu. Daca oamenii -rudele ti-ar face bine ,tie ce cruce ti-ar mai ramane?
Tu esti calugarita si,ca atare,trebuie sa te bucuri de necazuri,ca sa castigi plata de la Dumnezeu pentru tot ce suferi-cu buna stiinta si rabdare -de la frati.
Deci roaga-te pentru cei ce te blesteama,fa bine celor ce-ti fac rau; celui ce-ti cere -nedrept-da-i tot ce-i trebuie lui din lacomie.Cu alte cuvinte ,nu te impotrivi raului cand te asupreste cu nedreptate,ca sa nu calci legea iubirii de Dumnezeu si de oameni,indiferent cum sunt ei.Tu fii cum trebuie.Tu sa ai grije sa nu zici rau absolut nimanui,indiferent ce nedreptate ti-ar face,-pentru ca iertandu-le toate,asa urmezi lui IIsus,-asa tii (impotriva firii,sau mai bine zis mai presus de fire)legea lui Dumnezeu-a iubirii.Ca toti sunt fiii lui Dumnezeu,chiar daca ei tagaduiesc asta iar mai trebui sa stii ca si ei au un suflet de mantuit."

florela
21-January-2011, 11:03 AM
Aceasta poezie deosebita sta scrisa la intrarea in biserica de la Sadinca, jud. Sibiu, loc unde s-au pus bazele unei mici manastiri condusa de parintele-calugar David.

Atat de frumoasa pe cat de adevarata.

Un lung tren ne pare viata.
Ne trezim in el mergand,
Fara sa ne dam noi seama,
Unde ne-am suit si cand.

Fericirile sunt halte,
Unde stam cat un minut,
Pana bine ne dam seama,
Suna, pleaca, a trecut.

Iar durerile sunt statii
Lungi, de nu se mai sfarsesc
Si in ciuda noastra parca,
Tot mai multe se ivesc.

Arzatori de nerabdare,
Inainte tot privim,
Sa ajungem mai degraba
La vreo tinta ce-o dorim.

Ne trec zilele, trec anii,
Clipe scumpe si dureri,
Noi traim hraniti de vis uri
Si-nsetati dupa placeri.

Multi copii voiosi se urca.
Cati in drum n-am intilnit,
Iar cate un batran coboara,
Trist si frant, sau istovit.

Vine-odata insa vremea,
Sa ne coboram si noi.
Ce n-am da atunci o clipa,
Sa ne-ntoarcem inapoi?

Dar pe cand, privind in urma,
Plangem timpul ce-a trecut,
Suna goarne VESNICIEI:

< Am trait si n-am stiut >

Atentie la cum traim!

Cicek
21-January-2011, 05:48 PM
Sunt sigura ca Dumnezeu ne va descoperi ca Parintele Arsenie Boca se numara printre sfintii sai, la vremea potrivita.

maria49
25-November-2012, 09:27 PM
Parintele Arsenie Boca -Omul lui Dumnezeu

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=MmKv2ir70-U&NR=1

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MmKv2ir70-U

Corinadana
26-November-2012, 09:08 AM
Dincolo de biografia sa bogata, ca subiectul unui roman (licentiat in teologie, medicina si belle arte, inchis doi ani la Canal pe motive politice, alungat de la Prislop, scos din viata monahala de catre comunisti si urmarit tot timpul de Securitate), parintele ramane unul din cei mai mari duhovnici ai acestui secol.
Parintele Arsenie Boca era vazator cu duhul.
Prin post si rugaciune, parintele stia toate cate aveau sa se intample.
Avea mare putere: imblanzea animalele doar cu o privire si nu puteai sa-i ascunzi nimic.
Parintele Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989 si a fost inmormantat, 5 zile mai tarziu, la Prislop, in locul ales chiar de el.

Ma rog Bunului Dumnezeu sa fie recunoscut si canonizat de Biserica ortodoxa Romana, ca sa fie cinstit asa cum se cuvine, pentru ca El salasluieste, deja, in lumea Sfintilor si a Ingerilor Dumnezeiesti!
Dumnezeu sa ne miluiasca si Sfantul Parinte Arsenie Boca sa se roage pentru noi si pentru mantuirea noastra.

Mayernic
28-November-2012, 08:34 PM
Peste 15.000 de pelerini la Mănăstirea Prislop, la 23 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca

Peste 15.000 de pelerini s-au rugat miercuri la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, "sfântul neîncoronat al Ardealului", fiind oficiate manifestări religioase pentru a marca 23 de ani de la moartea acestuia.....................

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/10356007/1/pelerini-liviu-chirica.jpg?width=400

http://www.mediafax.ro/social/peste-15-000-de-pelerini-la-manastirea-prislop-la-23-de-ani-de-la-moartea-parintelui-arsenie-boca-10356007?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_A LL%29&utm_content=Google+International

maria49
28-November-2012, 09:02 PM
Mormantul Parintelui Arsenie Boca - Prislop
.http://str2.crestin-ortodox.ro/foto/1374/137311_mormantul-parintelui-arsenie-boca_w180.jpg
Pe 28 noiembrie 2012 se implinesc 23 de ani de la trecerea la cele vesnice a parintelui Arsenie Boca.

Mormantul Parintelui Arsenie Boca se afla in odihnitorul cimitir de la Manastirea Prislop, localitatea Silvasu de Sus, judetul Hunedoara. Acest loc de pelerinaj, le depaseste cu mult pe toate celelalte care stau in legatura cu parintele Arsenie Boca, duhovnicul cu viata sfanta al romanilor, precum: Manastirea Brancoveanu, din Sambata de Sus; Manastirea Sinaia; Izvorul parintelui Arsenie Boca; Chilia parintelui Arsenie Boca; Biserica din Draganescu.

Manastirea Prislop a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIV-lea, de catre Sfantul Nicodim cel Sfintit, ctitorul manastirilor Tismana si Vodita. Parintele Arsenie Boca este considerat drept al treilea ctitor al Manastirii Prislop, vreme de 41 de ani el pastrand stranse legaturi cu acest loc, fiind staret, duhovnic si zugrav de icoane.

Mormantul Parintelui Arsenie Boca - Prislop

Mormantul parintelui Arsenie Boca se afla in cimitirul Manastirii Prislop, la mica distanta de pestera Sfantului Ioan de la Prislop. La mormant, linistea cuprinde toate. Lumea este foarte multa, insa nu vorbeste aproape deloc. Fiecare parca incearca sa simta si sa auda ceva din duhul parintelui Arsenie, mare duhovnic, purtator de mari daruri duhovnicesti. Oare cine nu a auzit despre minunatele cuvinte ale parintelui, despre minunile savarsite la mormantul sau, ori despre viata lui duhovniceasca ?!
http://www.crestinortodox.ro/files/image/diverse%20-%20poze/mormant%20-%20prislo/mormantul-parintelui-arsenie-boca-1.jpgParintele Arsenie Boca s-a nascut in localitatea Vata de Sus, in judetul Hunedoara, la data de 29 septebrie 1910. Parintii acestuia, Iosif si Cristina, l-au botezat cu numele de Zian. Tanarul incepe scoala primara in satul natal si apoi intra la Liceul National Ortodox "Avram Iancu", din Brad.

In anul 1929, Zian se inscrie la Institutul Teologic din Sibiu, iar in anul 1939 termina Academia de Arte Frumoase, din Bucuresti. Pe langa studiile teologice, el urmeaza si cursuri de medicina (in special cele de anatomie), participa cu interes la prelegerile de mistica ale lui Nichifor Crainic.

Terminand studiile, intra in obstea de la Manastirea Brancoveanu, din Sambata de Sus. In anul 1939, tanarul Zian isi petrece toata primavara in Sfantul Munte Athos. In data de 3 mai 1940, tanarul frate Zian este tuns in monahism, el primind numele de Arsenie. Viata lui duhovniceasca va fi recunoscuta si de cei din jurul sau. Este hirotonit ierodiacon (3 mai 1940), apoi ieromonah (10 aprilie 1942), apoi duhovnic (10 mai 1942), iar in cele din urma protosinghel (15 august 1949).
http://www.crestinortodox.ro/files/image/diverse%20-%20poze/mormant%20-%20prislo/mormantul-parintelui-arsenie-boca-2.jpg
La numai doi ani de la intrarea in monahism, in anul 1942, calugarul Arsenie este hitotonit preot, fiind randuit staret in Manastirea Brancoveanu. In anul urmator, el isi sapa o pestera in munte, numita astazi Chilia Parintelui Arsenie Boca, aflata la izvorul vaii Sambata. In anul 1945, parintele este anchetat de Securitate, la Ramnicu Valcea, iar in urmatorul an, la Brasov. Slujba de Izvorul Tamaduirii, savarsita in ziua de 7 mai 1948, este ultima slujba sarbatorita la Sambata. In acelasi an, este anchetat la Fagaras. In data de 25 noiembrie 1948, mitropolitul Nicolae Balan il aduce personal pe parintele Arsenie Boca la Manastirea Prislop, unde il randuieste staret. Parintele Arsenie Boca slujeste ca staret al Manastirii Prislop vreme de doi ani. In anul 1950, manastirea primeste o obste de maici, iar parintele este randuit duhovnic.http://www.crestinortodox.ro/files/image/diverse%20-%20poze/mormant%20-%20prislo/mormantul-parintelui-arsenie-boca-3.jpg
In iarna anului 1951, parintele este arestat de securisti si dus la Canal, pentru un an de zile. Intors la Prislop, parintele va fi foarte retras, evitand convorbirile si iesirile in public. Dupa o noua ancheta, la Timisoara, parintele este arestat vreme de sase luni.

In anul 1959, parintele este scos din manastire. Ajuns in Bucuresti, parintele lucreaza pe la mai multe biserici, pictand in fresca, apoi se angajeaza la Atelierul de pictura al Patriarhiei, de la Schitul Maicilor. In anul 1968, cand parintele Arsenie Boca iese la pensie, incepe pictura bisericii parohiale din localitatea Draganescu, de langa Bucuresti.
http://www.crestinortodox.ro/files/image/diverse%20-%20poze/mormant%20-%20prislo/mormantul-parintelui-arsenie-boca-6.jpg
Intre anii 1969-1989, maicile din Manastirea Prislop sunt alungate, acestea adunandu-se in Sinaia, sub indrumarea parintelui Arsenie. Parintele Arsenie Boca adoarme in Domnul la data de 28 noiembrie 1989, in Sinaia, el fiind inmormantat in cimitirul Manastirii Prislop, in data de 4 decembrie.

Mormantul Parintelui Arsenie Boca este loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi, precum si chilia sapata in stanca si izvorul, de langa Manastirea Brancoveanu. La mormantul celui numit "Sfantul Ardealului", cu ocazia parastasului de 22 de ani, s-au adunat peste treizeci de mii de pelerini

.http://www.crestinortodox.ro/files/image/diverse%20-%20poze/mormant%20-%20prislo/mormantul-parintelui-arsenie-boca-9.jpg

http://www.crestinortodox.ro/diverse/mormantul-parintelui-arsenie-boca-prislop-137311.html

Corinadana
28-December-2012, 09:13 AM
Se vorbea despre dansul ca e facator de minuni, ca stie gandurile si cunoaste sufletele oamenilor. El insusi avertiza: "Mă, eu cunosc în voi până la al treilea neam".

Corinadana
28-December-2012, 09:26 AM
"Atunci când a fost pe Muntele Athos, trimis de mitropolitul Nicolae Bălan pentru a învăţa duhovnicia din locul cel mai bun de călugărie, părintele Arsenie Boca a fost binecuvântat de puterile cereşti cu ceva ce nu i se dă oricui. S-a dus acolo şi s-a rugat lui Dumnezeu şi Maicii Domnului să-i scoată în cale un călugăr de la care să înveţe adevărata călugărie. Şi Maica Domnului i s-a arătat, l-a luat de mână şi l-a urcat pe vârful Muntelui Athos, unde i l-a înfăţişat pe Sf. Serafim de Sarov. Apoi Maica Domnului a dispărut. Părintele Arsenie s-a folosit de sfătuirea pe care a avut-o pe Athos cu Sf. Serafim de Sarov (născut 1759 şi trecut la Domnul în 1833), căci apoi s-au mai întâlnit de câteva ori. A trăit o minune! Părintele a povestit ce i s-a întâmplat în Athos numai câtorva oameni apropiaţi.
Fără îndoială, părintele avea o harismă, un dar excepţional de la Dumnezeu, şi numai aşa se explică faptul că i s-au arătat Maica Domnului şi un sfânt care trăise cu o sută de ani mai înainte".

Corinadana
28-December-2012, 09:38 AM
"La mormântul părintelui Arsenie este un pelerinaj continuu, iar la parastasul său anual vin zeci de mii de oameni.
E ceva copleşitor, pentru că mulţimea trăieşte o emoţie puternică, pe care o transmite amplificată. Toţi cei care vin aici cu credinţă simt puterea părintelui Arsenie. Sau cel puţin mărturisesc că simt ceva indescriptibil, ceva pe care nu l-au mai întâlnit în viaţa lor sufletească. La mormântul său se simte harisma pe care i-a dat-o Dumnezeu. Asta este puterea păcii şi a dragostei care se coboară peste oameni, când se închină aici cu evlavie. Pe de altă parte, sunt destui care vin ca turişti, fără sensibilitate duhovnicească, şi atunci nu simt nimic. Această sensibilitate trebuie cultivată. Când îţi faci o cruce, să o faci cu toată fiinţa ta. Când te rogi, să o faci din toate puterile tale. Şi atunci, da, ţi se descoperă şi altele, capeţi alţi "ochi" şi alte "urechi"."

Corinadana
28-December-2012, 09:41 AM
"Vă voi ajuta mai mult de dincolo, decât am putut să vă ajut cât am fost cu voi".
Dumnezeu a binecuvântat România când ni l-a trimis pe părintele Arsenie Boca.