PDA

Arată Versiune Întreagă : Procesiunile Saptamanii Patimilor si Invierea Domnului la Ierusalimcblomira
29-March-2010, 10:40 PM
Se poate urmari tot documentarul dand link in partea dreapta.Comentariu plin de sensibilitate si har! http://video.crestinortodox.ro/JcIozXuHryh/Procesiunea_din_Duminica_Floriilor_Ierusalim.html-

vasi67
30-March-2010, 10:33 PM
O data trebuie sa ne trezim si sa acceptam adevarul.

|Dar vine ceasul, si acum a si venit, cind inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal.| (Ioan 4:23)"

"Ati putea spune ca, intr-adevar nu este important, ca singurul lucru important este faptul ca El a fost crucificat si ca a inviat. Cu toate acestea, daca credeti in inspiratia Cuvantului Domnului, ESTE foarte important. Domnul nostru a spus trei zile si trei nopti. Nu se poate evita aceasta afirmatie clara. Punctul de vedere al crucificarii in ziua de miercuri clarifica o intrebare pe care si-au pus-o multi dintre cei ce studiaza Biblia in mod sincer, privitoare la problemele legate de punctul de vedere traditional al zilei de vineri.
Ce s-a intamplat cu adevarat in Saptamana Patimilor?

Traditia spune ca Domnul Isus Hristos a fost crucificat in vinerea Saptamanii Patimilor. In realitate aceasta traditie nu este sustinuta de Biblie. Domnul Isus a spus in Matei 12:39-40: |...Un neam viclean si preacurvar cere un semn; dar nu i se va da alt semn, decit semnul prorocului Iona. Caci, dupa cum Iona a stat trei zile si trei nopti in pintecele chitului, tot asa si Fiul omului va sta trei zile si trei nopti in inima pamintului.|
Cu totii trebuie sa fie de acord cu importanta celor trei zile si trei nopti fiindca acesta a fost singurul semn dat de Domnul Isus iudeilor.
Poate ca dumneavoastra, ca multi altii, v-ati intrebat cum e posibil sa fie trei zile si trei nopti de vineri dupa-amiaza pana duminica dimineata. Raspuns: nu este posibil. Nu este posibil sa socotesti in mod cinstit ca intervalul de vineri pana duminica este unul de trei zile si trei nopti. Ca sa sustii crucificarea in ziua de vineri, trebuie sa faci |gimnastica prin Biblie,| cu alte cuvinte, trebuie sa ignori afirmatia clara a Domnului nostru in ceea ce priveste timpul.
Exista un numar tot mai mare de invatati care recunosc greseala punctului de vedere care sprijina crucificarea in ziua de vineri si care adopta un punct de vedere complementar. De fapt, acest punct de vedere complementar este singurul punct de vedere adevarat conform Scripturii, care se pune total de acord cu faptele cunoscute din istorie si cu afirmatia clara a lui Isus privitoare la durata sederii Sale in mormant.
Luati in considerare urmatoarele:
Noi stim ca ziua evreiasca incepea la ora 18:00. De exemplu, Sabatul evreiesc (sambata) incepea de fapt vineri seara la ora 18:00. Unii folosesc aceasta pentru a sustine crucificarea in ziua de vineri, sustinand ca evreii voiau sa dea corpul Domnului Isus jos de pe cruce inainte de lasarea serii, deoarece a doua zi era o zi de Sabat si deci, crucificarea trebuie sa fi fost intr-o vineri. Totusi, cititi cu grija ceea ce spune Biblia in Ioan 19:31 : |De frica sa nu ramina trupurile pe cruce in timpul Sabatului, - caci era ziua Pregatirii, si ziua aceea de Sabat era o zi mare - Iudeii au rugat pe Pilat sa zdrobeasca fluierile picioarelor celor rastigniti, si sa fie luati de pe cruce.| Ziua urmatoare crucificarii era O ZI DE Sabat, dar NU Sabatul OBISNUIT. Era O ZI MARE sau O ZI SPECIALÄ‚ fiindca Biblia spune in Leviticul 23:4,5: |Iata sarbatorile Domnului, cu adunari sfinte, pe cari le veti vesti la vremile lor hotarite. In luna intiia, in a patrusprezecea zi a lunii, intre cele doua seri, vor fi Pastele Domnului.| Si cand |...aveti o adunare sfinta: atunci sa nu faceti nici o lucrare de sluga...| (Lev. 23:21). Noi stim ca aceasta era saptamana Pastelui. In fiecare an, ziua in care ar cadea Pastele ar fi numita Sabat, sau ZI MARE. De aceea, NU NUMAI sambata era privita ca un Sabat. Noi stim sigur, din punct de vedere istoric, ca in anul crucificarii Domnului nostru, Pastele a fost intr-o JOI. Prin urmare acea joi s-ar fi numit o zi de Sabat, O ZI MARE.
Acest lucru fiind adevarat, este clar ca afirmatia Domnului privitoare la trei zile si trei nopti este absolut corecta. El a fost crucificat miercuri, in ziua dinaintea Sabatului, O ZI MARE, Pastele. Inainte de ora 18:00, El a fost coborat de pe cruce si pus in mormant. El a inviat candva dupa ora 18:00 sambata seara, moment care era inceputul primei zile evreiesti a saptamanii. Prin urmare El a stat in mormant:......??? "
A inceput sa lucreze neuronul????!!!!!