Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 25

Subiect: Apelul celor patru Calugari Sfinti !

 1. #1
  Membru
  Avatarul lui sandy76
  Data înscrierii
  Dec 2009
  Locaţie
  La 10 minute de Ploiesti poate 7
  Posturi
  682
  Puncte
  31.802
  Nivel
  54
  Puncte: 31.802, Nivel: 54
  Puncte: 31.802, Nivel: 54
  Progres nivel: 87%,
  Puncte necesare pentru următorul nivel: 148
  Progres nivel: 87%, Puncte necesare pentru următorul nivel: 148
  Activitate globală: 18,0%
  Activitate globală: 18,0%
  Realizări:
  7 days registered31 days registered3 months registered100 Experience Points250 Experience Points500 Experience Points1000 Experience Points1 year registered5000 Experience Points10000 Experience PointsVeteran25000 Experience Points

  Implicit Apelul celor patru Calugari Sfinti !

  Acum reproduc ce au scris alti: - Apelul celor patru Calugari Sfinti !
  ...buna. Sunt Gabi si am o chestie super tare pentru voi care va scula Romania in picioare dar intai trebuie sa ma explic ca eu de fapt nu am nici un amestec si nici o vina la treaba asta. acu vreo saptamana ma acosteaza un calugar intr-o parcare la munte si ma roaga sa pun la posta o multime de scrisori ca el nu ajunge la oras dar sa le impart in mai multe cutii postale sa nu le pun in una singura. asta mi sa parut suspect mai ales ca am vazut ca scrisorile erau pentru basescu si boc parlament mitropolie televiziuni ziare etc erau vreo 30 cred asa ca dupa ce a plecat el am deschis una si am citit Smile) hihi ca muream de curiozitate. scria de niste sfinti din munti care fac minuni si previziuni de ti se face frica daca citesti si cred ca e adevarat daca le trimetea el lui basescu si lui boc si politiei si parlamentului sa ii avertizeze. dar deja a trecut ceva timp si inca nu au aparut la tv si in ziare pe unde le-a trimis el cred ca sau hotarat sa musamalizeze treaba probabil ca a dat basescu sau boc ordin sa nu se spuna la lume si asta ma revoltat rau de tot asa ca m-am hotarat si eu sa pun peste tot pe net ce scrie in scrisoarea aia ca am pastrat-o. nu stiu daca le-a scris la toti la fel ca eu numai pe asta am deschis-o. am facut si o poza plicurilor inainte sa le pun asa ca sa o am asa ca vedeti ca nu e inventia mea ce spun eu aici. asta e tot ce scrie in scrisoare eu nu am pus nici un cuvant de la mine puteti sa ma credeti. Am pierdut mult timp sa o transcriu exact la calc asa ca sa stiti ca merita sa cititi. Bye.
  > >
  > >
  > >
  > >
  > > Aceasta scrisoare a fost trimisa prin posta celor mai importanti oameni, incepand cu presedintele tarii, guvernul, ambasadele, televiziunile si ziarele mai mari, caci scrisoarea este foarte importanta si povesteste spusele a patru sfinti adevarati care au puteri dumnezeiesti.
  > > In numele lui Dumnezeu vorbesc cei patru pustnici sfinti din muntii Apuseni.
  > > Ei sunt singurii sfinti adevarati in viata asupra carora s-a pogorit Duhul Sfant in timpul pustniciei si care astfel pot vorbi cu Dumnezeu. Eu, calugarul Ioan, am fost gasit vrednic sa dau mai departe spusele lor si iata cum, la atata amar de vreme de la moartea ultimului sfant adevarat al crestinismului, cuvantul lui Dumnezeu se poate face din nou auzit in lume. Eu i-am vazut pe cei patru sfinti din muntii Apuseni cum se jucau cu norii cerului si starneau furtuna si apoi aduceau Soarele inapoi si faceau sa infloreasca florile intr-un minut si astfel am recunoscut puterea lor dumnezeiasca si m-am prosternat in fata lor si i-am rugat sa le fiu ucenic. La oarece timp m-au trimis sa dau mai departe tuturor oamenilor spusele lor.
  > >
  > > Iata ce spun cei patru pustnici sfinti: Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie fericiti pentru ca Spiritul lui Dumnezeu, aflat in inima omului, sa se bucure neincetat. Pentru asta a fost creata lumea si oamenii si toate fiintele din ea. E un pacat de moarte ca atatia oameni sufera si asta se intampla pentru ca cele patru mari porunci ale lui Dumnezeu, date oamenilor in vechime, nu mai sunt respectate. Iata cele patru mari porunci ale lui Dumnezeu, singurele adevarate, dupa cum mi-au fost spuse de cei patru pustnici sfinti:
  > >
  > > Sa nu ai alt stapan si sfatuitor in afara de Mine, caci Eu am facut toate lumile si numai Eu stiu ce e bine si ce e rau.
  > > Sa nu furi de la nimeni, caci pagubitul sufera si Spiritul Meu sufera cu el.
  > > Sa nu omori pe nimeni, caci cel omorat sufera si Spiritul Meu sufera cu el.
  > > Sa iubesti pe toti oamenii care traiesc dupa poruncile Mele asa cum te iubesti pe tine insuti.
  > >
  > > Restul poruncilor din religia crestina au fost adaugate inainte de Hristos de un patriarh nesfant pentru a servi intereselor vremii lui. Cartile sfinte au fost modificate din nou si din nou de slujitori nesfinti ai Bisericii si cuvantul adevarat al lui Dumnezeu a fost pangarit de oamenii care nu puteau vorbi cu Dumnezeu asa cum facusera primii sfinti ai Bisericii.
  > >
  > > Si iata primul mare pacat pe care il face omenirea, nerespectand prima porunca a lui Dumnezeu: primeste porunci de la oameni obisnuiti si se lasa condusi de aceia care, neputand vorbi cu Dumnezeu, conduc lumea in moduri cu totul false si nedrepte, care cauzeaza suferinta multor oameni. Lumea trebuia sa fie condusa de Biserica, nu de state si guverne, caci Dumnezeu nu a facut nici un stat si nici un guvern. Insasi existenta statelor si guvernelor e o jignire adusa lui Dumnezeu, caci contrazice prima porunca, oamenii cu ceva putere si minte avand nerusinarea sa creada ca pot porunci altor oameni in locul lui Dumnezeu, slavit fie numele Lui. Numai Biserica trebuia sa conduca lumea, dar capii Bisericii ar fi trebuit sa fie numai sfinti adevarati, care sa poata vorbi cu Dumnezeu si astfel sa conduca lumea dupa voia Lui, nu dupa voia lor proprie. Daca ar fi fost asa, in lume s-ar fi instaurat binele si fericirea tuturor, caci Dumnezeu nu vrea suferinta nimanui. Asta a vrut de fapt Dumnezeu prin trimiterea lui Hristos pe Pamant. Dar starea actuala a lumii e prea rea si de vina sunt oamenii care, cu stire sau fara stire, au cazut in ispita puterilor raului si au crezut ca pot lua locul lui Dumnezeu. Oamenii care vor sa respecte cele patru porunci adevarate, au fata de Dumnezeu datoria sa refuze sa se supuna altor oameni care, fiind nesfinti, au totusi pretentia sa le dea lor porunci. Oamenii de rand pot accepta porunci doar de la sfintii adevarati, care fac numai voia lui Dumnezeu.
  > >
  > > Toti necuratii care sunt masoni, templieri sau altfel de societari sunt sub influenta puterilor raului, cu stirea sau fara stirea lor si cred ca Dumnezeu a plecat din lume dupa ce a facut-o, lasandu-si Creatia la voia oamenilor. Acest lucru e absolut fals, caci Spiritul lui Dumnezeu e in inima fiecarui om si vegheaza necontenit si astfel stie Dumnezeu tot ce face fiecare om in parte. Daca oamenii ar deveni sfinti, ar putea vorbi cu Dumnezeu si ar sti ei insisi adevarul, fara a fi nevoiti a-l afla de la altii. Dar atata timp cat oamenii nu respecta cele patru mari porunci ale lui Dumnezeu, inima lor nu va gasi pacea si nu se vor sfinti, caci Duhul Sfant nu atinge decat pe cei cu pace in suflet. Cei patru pustnici sfinti, pe numele lor Pavel, Ioan, Gheorghe si Matei, spun ca daca Dumnezeu ar veni El insusi in lume, lumea s-ar schimba cu totul, caci natura Lui este Crearea si El nu poate fi undeva fara sa creeze, deci lumea s-ar schimba cu totul, fiind recreata. De aceea oamenii nu il vad pe Dumnezeu insusi in lume, ci El doar in forma Spiritului din inima oamenilor este aici. Dar daca oamenii vor ramane asa rai cum sunt, pana la urma Dumnezeu va veni pe Pamant si il va schimba cu totul prin insasi prezenta Sa. Susul nu va mai fi sus si josul nu va mai fi jos, legile naturii insele se vor schimba ca de la sine.
  > >
  > > Al doilea mare pacat e furtul, facut direct sau sub forma inselaciunii. In special oamenii foarte bogati ii inseala pe ceilalti, luindu-le prin legile nedrepte, ceea ce ar fi de drept al lor: o parte indestulatoare din bogatiile lasate de Dumnezeu in lume spre multumirea tuturor oamenilor si bucurarea Spiritului Sau. Legile care ii sprijina pe bogati sunt facute astfel sub influenta puterilor raului in ciuda lui Dumnezeu, pentru a-i incalca a doua porunca. Pe guvernanti ii intereseaza de fapt numai banii, ei nu se sinchisesc de sufletele oamenilor si de suferinta pe care le-o cauzeaza. Spiritul lui Dumnezeu e si in inimile lor si stie asta. De aceea a vrut Dumnezeu ca Biserica sa conduca lumea, caci sfintii Bisericii atinsi de Duhul Sfant s-ar fi ingrijit in primul rand de suflet si de evitarea suferintei, oranduind lumea intr-un mod mult mai drept. Dar puterile raului au ispitit si pe oamenii Bisericii, care au incalcat cele patru porunci si au ramas oameni obisnuiti, astfel ca nu s-au mai sfintit.
  > >
  > > Acum, fiindca lumea e asa cum e, voi oamenii de rand puteti cu voie de la Dumnezeu sa cereti celor bogati sa va dea o mica parte din averea lor, fara a va crede cersetori. Dati-le sa citeasca aceasta scrisoare si rugati-i sa faca dupa voia lui Dumnezeu. Chiar si bancherilor puteti sa le cereti sa va stearga macar o parte din datorii. Daca va vor refuza, Dumnezeu va sti si ii va pedepsi, caci Spiritul Lui este si in inima lor. Si fiti si voi la randul vostru darnici cu altii care va cer voua, caci dar din dar se face rai. Nu dati bani, dati lucruri, caci banii ispitesc la bogatie nemasurata cand sunt pusi unii peste altii. Nu degeaba se spune ca banul e ochiul necuratului, caci toti cei care au bani multi sunt sub ispita fortelor raului care se joaca cu mintea si cu inima lor.
  > >
  > > Al treilea mare pacat e omorul, foarte grav mai ales in timpul razboaielor. Statele si guvernele fabrica multimi mari de arme de tot felul si le folosesc pentru a incalca a treia porunca a lui Dumnezeu. Nu e clar ca toate aceste fapte murdare sunt facute sub ispita puterilor raului, care vor cu tot dinadinsul sa strice lumea lui Dumnezeu? Totul pe lume inseamna lupta lui Dumnezeu cu fortele raului, care sunt acea parte a Creatiei care se opune lui Dumnezeu, dar pe care Dumnezeu le-a mai tolerat ca sa nu-i distruga si pe oameni. Dar rabdarea lui Dumnezeu s-a sfarsit. Cei patru pustnici sfinti au fost daruiti cu puteri apropiate de puterile lui Hristos si in curand vor iesi din pustnicie in lume sa inlature raul facut de oamenii care se supun puterilor raului. Armele oamenilor nu vor mai merge atunci cand va veni timpul si asta va fi dovada nimicniciei lor in fata puterilor dumnezeiesti.
  > >
  > > Al patrulea mare pacat e lipsa de iubire dintre oameni. Sub ispita puterilor raului oamenii au devenit egoisti si lacomi, ii intereseaza numai cat de multi bani pot castiga, negandindu-se ca exista multi altii care nu au nici macar destula mancare. Nu asa a vrut Dumnezeu sa fie Pamantul. De ce va comportati ca si cum voi ati fi facut lumea? Lumea asta nu e a voastra, ci a lui Dumnezeu si voia lui Dumnezeu trebuie facuta in ea, nu voia voastra de oameni slabi si neputinciosi, care va credeti mari si destepti si puternici. Nici un om nu are dreptul sa porunceasca ceva altui om, caci oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu, nici unul nu este mai presus de altul. La fel este si cu legile oamenilor, care sunt gresite in fata lui Dumnezeu caci au fost facute fara voia Lui, sub ispita puterilor raului, chiar daca pentru un om slab la minte ele par corecte. Starea rea a lumii are drept cauza pierderea legaturii dintre om si Dumnezeu, dar acum aceasta legatura a fost refacuta de cei patru sfinti pustnici, care cunosc adevarata voie a lui Dumnezeu si deja au inceput sa lucreze prin Spirit pentru schimbarea lumii intru voia lui Dumnezeu, slavit fie numele Lui.
  > >
  > > Ori de cate ori credeti ca veti putea trai in continuare cum ati trait pana acum, amintiti-va ca nu voi ati facut lumea asta, asa ca nu veti mai fi lasati sa faceti ca pana acum. In curand se va face voia lui Dumnezeu. Biserica va conduce lumea din nou dar la capul Bisericii vor veni oameni sfinti care vorbesc cu Dumnezeu si pot face totul dupa voia Lui. Oamenii care nu traiesc dupa cele patru porunci adevarate, ci slujesc puterilor raului, cu stirea sau fara stirea lor, vor fi nimiciti, Spiritul lui Dumnezeu va pleca din inima lor si ii veti vedea cazand pe strada ca mustele, din senin si fara nici o alta pricina. Daca nu credeti, veti vedea. Nu voi ati facut lumea asta, asa ca nu stiti mai nimic despre ea, despre ce se poate si ce nu se poate. Pana atunci, preotii crestini sa stie si sa se bucure in inima lor ca Dumnezeu le va face parte din sfintenia Sa. Duhul Sfant se va pogori si asupra lor la momentul potrivit, cand Biserica va trebui sa preia conducerea lumii din nou, dar numai daca vor respecta intru totul cele patru porunci ale lui Dumnezeu. Celelalte religii vor recunoaste puterea Bisericii Crestine atunci cand credinciosii lor vor vedea puterile adevaratilor sfinti. Dar iata o noua porunca de la Dumnezeu, transmisa de cei patru pustnici sfinti numai pentru preoti: nu mai oficiati pacatul Botezului si nici pacatul casatoriei, care provin din religiile pagane. Botezul adevarat se intampla cand copilul este in burta mamei, cand Spiritul lui Dumnezeu intra in inima lui, asa ca toti oamenii din lume sunt deja botezati de Dumnezeu, altfel nu ar putea trai. Ca voi ii botezati cu nume, e prea putin in ochii lui Dumnezeu si e mare pacat sa va asumati ce a facut El deja.
  > > Cu pacatul casatoriei este altfel. Pentru stirea voastra, aflati ca in primul mileniu dupa Hristos, Biserica Crestina se impotrivea pacatului casatoriei iar preotii de atunci refuzau sa o oficieze, pentru ca in Biserica inca mai dainuiau poruncile date de primii sfinti adevarati, care vorbeau cu Dumnezeu. De-abia in mileniul al doilea, cand Biserica a intrat cu totul in puterea oamenilor nesfinti, indrumarile sfintilor vechi si adevarati au fost trecute sub tacere si preotii au fost invatati sa oficieze casatorii. Dar cum ar putea sa fie asta voia lui Dumnezeu? Pacatul stramosesc este ruperea omului de Dumnezeu, nu impreunarea trupeasca, caci impreunarea trupeasca Dumnezeu a oranduit-o, facandu-i pe oameni parte barbateasca si parte femeiasca, asa ca nu poate sa fie un pacat. Cand oamenii se iubesc unii pe altii si convietuiesc in buna intelegere ajutandu-se intre ei, se ajunge de multe ori si la impreunare trupeasca intre oamenii parte barbateasca si parte femeiasca, caci asa a oranduit Dumnezeu, slavit fie numele Lui. Daca un om se casatoreste cu o femeie, atunci ei nu isi mai dau voie unul altuia sa iubesca si pe altii si asta este impotriva celei de a patra porunci a lui Dumnezeu, asa ca obiceiul casatoriei nu putea sa vina de la El, adevar este ca pacatul casatoriei provine de la religiile pagane cele vechi, care sprijineau sclavia oamenilor mai slabi. Dar intre oameni trebuie sa fie prietenie si iubire, impreunarea trupeasca pentru bani e preacurvie. Mare pacat este ca in ultima mie de ani in cartile bisericesti s-au amestecat spusele conducatorilor nesfinti ai Bisericii, puse pe ascuns in gura adevaratilor sfinti care i-au precedat, astfel incat preotii de azi citind cartile sfinte nu mai pot sti ce e adevarat si ce nu, decat daca devin si ei sfinti ca sa poata vorbi cu Dumnezeu, slavit fie numele Lui.

  >... Pregatiti-va pentru ce va urma, caci lumea lui Dumnezeu se va schimba in curand! Ori de cate ori va ispitesc puterile raului sa va impotriviti celor patru porunci ale lui Dumnezeu si sa credeti ca stiti voi mai bine altfel, amintiti-va ca nu voi ati facut lumea, asa ca nu aveti voie sa hotarati voi cum trebuie sa fie ea ! Nici nu trebuie sa lasati pe alti oameni sa va porunceasca altfel, ci trebuie doar sa faceti totul dupa cele patru porunci adevarate. Ca oameni rupti de Dumnezeu, nu aveati cum sa stiti care e voia Lui cea adevarata, de aceea Dumnezeu va iarta pentru ce ati facut pana acum din nestiinta. De-abia acum ati avut bucuria sa cunoasteti adevarul despre singurele patru porunci ale lui Dumnezeu, care vi le-a dat nu ca sa va strice vietile, ci pentru ca va vrea numai binele tuturor. Si aduceti-va aminte ca Spiritul lui Dumnezeu este si in inima voastra si numai datorita Lui traiti. Amin.
  sursa:http://bacaul.ro/forum/viewtopic.php?t=637

 2. #2
  Membru
  Avatarul lui CuTremuratul
  Data înscrierii
  Jan 2010
  Locaţie
  Braila
  Posturi
  166
  Puncte
  3.711
  Nivel
  17
  Puncte: 3.711, Nivel: 17
  Puncte: 3.711, Nivel: 17
  Progres nivel: 66%,
  Puncte necesare pentru următorul nivel: 139
  Progres nivel: 66%, Puncte necesare pentru următorul nivel: 139
  Activitate globală: 0%
  Activitate globală: 0%
  Realizări:
  7 days registered31 days registered3 months registered100 Experience Points250 Experience Points500 Experience Points1000 Experience Points1 year registeredVeteran

  Implicit

  Asa si Boc si Basescu ce-ar trebui sa faca? Sa-si dea demisia si sa puna pe Patriarh conducator?
  Ca sunt doar generalitati, ca sa nu mai zic ca e clar ca mesajul nu este redactat de vreun sfant ori vreun om cu viata cat de cat sfanta, ca sa nu mai zic de unele aberatii de care n-am timp acum si chiar au ajuns sa ma oboseasca mizerii de genul asta. Cu alte cuvinte este invelit mult noroi si venin intr-o poleiala inselatoare. La sfarsit se da de gol ce fel de "Sfant" e, cand zice sa nu se mai faca "pacatul botezului" sau "pacatul casatoriei"...

 3. #3
  Membru
  Avatarul lui mus3t
  Data înscrierii
  Dec 2009
  Locaţie
  Bucuresti
  Posturi
  108
  Puncte
  3.387
  Nivel
  16
  Puncte: 3.387, Nivel: 16
  Puncte: 3.387, Nivel: 16
  Progres nivel: 85%,
  Puncte necesare pentru următorul nivel: 63
  Progres nivel: 85%, Puncte necesare pentru următorul nivel: 63
  Activitate globală: 0%
  Activitate globală: 0%
  Realizări:
  7 days registered31 days registered3 months registered100 Experience Points250 Experience Points500 Experience Points1 year registeredVeteran1000 Experience Points

  Implicit

  Draga gabi, daca ai citit, si ei si copiat, cred ca si si gandit; cim sa ne pui sa pierdem vremea citind astfel de aberatii; nu te supara,dar daca aprofundezi ce ai scris ( au scris ), iti dai seama ca sunt alaturi de Cuvantul Lui Dumnezeu,si e un apel chiar la anarhie; eu nici macar nu cred o iota din ce ai scris, sa nu te superi; ai putin mila de timpul nostru

 4. #4
  Membru
  Avatarul lui tomita
  Data înscrierii
  Dec 2009
  Locaţie
  Bucuresti
  Posturi
  4.204
  Puncte
  93.132
  Nivel
  94
  Puncte: 93.132, Nivel: 94
  Puncte: 93.132, Nivel: 94
  Progres nivel: 99%,
  Puncte necesare pentru următorul nivel: 18
  Progres nivel: 99%, Puncte necesare pentru următorul nivel: 18
  Activitate globală: 5,0%
  Activitate globală: 5,0%
  Realizări:
  Recommendation Second Class5000 Experience Points1000 Experience Points500 Experience Points250 Experience Points100 Experience Points3 months registered31 days registered7 days registered1 year registered10000 Experience Points25000 Experience Points50000 Experience PointsVeteran

  Implicit

  Cap avem, minte ce ne mai trebuie? Vivat sfanta naivitate! (eufemistic vorbind,ca sa nu risc un ban).

 5. #5
  Membru
  Avatarul lui Andrei 07
  Data înscrierii
  Mar 2010
  Locaţie
  Vatra Dornei
  Posturi
  281
  Puncte
  6.148
  Nivel
  23
  Puncte: 6.148, Nivel: 23
  Puncte: 6.148, Nivel: 23
  Progres nivel: 20%,
  Puncte necesare pentru următorul nivel: 402
  Progres nivel: 20%, Puncte necesare pentru următorul nivel: 402
  Activitate globală: 0%
  Activitate globală: 0%
  Realizări:
  7 days registered31 days registered3 months registered100 Experience Points250 Experience Points500 Experience Points1 year registered1000 Experience PointsVeteran5000 Experience Points

  Implicit

  Am cunoscut si am avut o lunga discutie cu un calugar inainte-vazator din Muntii Neamtului . Sunt un om rational dar calugarul acela mi-a cutremurat templul ratiunii prin faptul ca putea face aprecieri asupra faptelor trecutului meu. Pur si simplu avea acces la "istoria" vietii mele si o analiza . Va spun , este ceva teribil. Mesajul de mai sus cred ca provine de la niste mistici crestini care traiesc izolati pe undeva. In mesaj sunt foarte multe elemente care intra in contradictie cu dogmatica crestina-ortodoxa . Experiente de viata crestina care genereaza aceste tipuri de mesaj exista de foarte multa vreme in Romania. Acest tip de mesaj mistic ne impresioneaza doar atunci cand intram in contact direct cu sursa care l-a generat. Altfel , fara acel contact , ne trece doar peste urechi si peste ochi. Asa este omul .

 6. #6
  Membru VIP
  Avatarul lui vasi67
  Data înscrierii
  Dec 2009
  Posturi
  1.054
  Puncte
  25.013
  Nivel
  48
  Puncte: 25.013, Nivel: 48
  Puncte: 25.013, Nivel: 48
  Progres nivel: 47%,
  Puncte necesare pentru următorul nivel: 537
  Progres nivel: 47%, Puncte necesare pentru următorul nivel: 537
  Activitate globală: 0%
  Activitate globală: 0%
  Realizări:
  7 days registered1000 Experience Points500 Experience Points250 Experience Points100 Experience Points3 months registered31 days registered1 year registered5000 Experience PointsVeteran10000 Experience Points25000 Experience Points

  Implicit

  Citat Postat în original de Andrei 07 Vezi Post
  Am cunoscut si am avut o lunga discutie cu un calugar inainte-vazator din Muntii Neamtului . Sunt un om rational dar calugarul acela mi-a cutremurat templul ratiunii prin faptul ca putea face aprecieri asupra faptelor trecutului meu. Pur si simplu avea acces la "istoria" vietii mele si o analiza . Va spun , este ceva teribil. Mesajul de mai sus cred ca provine de la niste mistici crestini care traiesc izolati pe undeva. In mesaj sunt foarte multe elemente care intra in contradictie cu dogmatica crestina-ortodoxa . Experiente de viata crestina care genereaza aceste tipuri de mesaj exista de foarte multa vreme in Romania. Acest tip de mesaj mistic ne impresioneaza doar atunci cand intram in contact direct cu sursa care l-a generat. Altfel , fara acel contact , ne trece doar peste urechi si peste ochi. Asa este omul .
  Asa este . Ai dreptate. Nu putem spune ca este fals sau nu, doar ca nu le convin unora ideile din mesaj. Este doar un mesaj. Asa cum citim o sumedenie de carti asa sunt o multime de mesaje.
  Ca si tine am intalnit in calatoriile mele de cercetare (studiind religia si ezoterismul romanesc) prin munti, in zone considerate sfinte sau de vibratie f mare (de catre initiati) calugari. Sa le zicem pusnici, singuratici.....considerati dizidenti , poti spune cum vrei. Cand am vorbit cu ei, am ramas "masca". S-a dus "dracului" toata stiinta si studiul meu religios. M-au citit ca pe o carte deschisa. Dupa un timp mi-au confirmat multe din presupunerile mele si mi-au infirmat altele (cu demonstratii bine argumentate).
  Dar.....spre supararea multora de pe forum.....trebuie sa spun: calaugarii respectivi nu aveau nici o legatura cu BOR (a scuze doar Iisus era legatura).
  Ce mi-au povestit ca va venii si in ce miniciuni (sau adevaruri ascunse) se scalda biserica, nici nu vreti sa stiti.
  Nu vreu sa jignesc pe nimeni care crede orbeste in biserica, dar e bine sa va puneti intrebari.
  Unul dintre calugari mi-a spus ca are sa-mi comunice ceva. Sa incep sa notez ca dupa ce iese din transa (sau meditatie .....etc) nu mai stie ce a spus. Pentru cunoscatori era chanelling sau avatar. Noi avem in tara calugari sfinti are sunt vazatori cu duhul.
  Problema este ca ceea ce ne comunica nu prea seamana cu ceea ce vrea biserica sa transmita.
  Sunt de acord ca nu poti transmite populatiei tot ce spun ei. Popuatia nu e pregatita (mental ) sa afle particele din adevar. Pur si simplu mentalul lor respinge aceste idei.
  Aceste intalniri m-au facut sa citesc si sa studiez mai mult.

 7. #7
  Membru
  Avatarul lui luminet
  Data înscrierii
  Dec 2009
  Locaţie
  timisoara
  Posturi
  107
  Puncte
  3.853
  Nivel
  18
  Puncte: 3.853, Nivel: 18
  Puncte: 3.853, Nivel: 18
  Progres nivel: 1%,
  Puncte necesare pentru următorul nivel: 397
  Progres nivel: 1%, Puncte necesare pentru următorul nivel: 397
  Activitate globală: 0%
  Activitate globală: 0%
  Realizări:
  7 days registered31 days registered3 months registered100 Experience Points250 Experience Points500 Experience Points1 year registered1000 Experience PointsVeteran

  Implicit

  Citat Postat în original de vasi67 Vezi Post
  Asa este . Ai dreptate. Nu putem spune ca este fals sau nu, doar ca nu le convin unora ideile din mesaj. Este doar un mesaj. Asa cum citim o sumedenie de carti asa sunt o multime de mesaje.
  Ca si tine am intalnit in calatoriile mele de cercetare (studiind religia si ezoterismul romanesc) prin munti, in zone considerate sfinte sau de vibratie f mare (de catre initiati) calugari. Sa le zicem pusnici, singuratici.....considerati dizidenti , poti spune cum vrei. Cand am vorbit cu ei, am ramas "masca". S-a dus "dracului" toata stiinta si studiul meu religios. M-au citit ca pe o carte deschisa. Dupa un timp mi-au confirmat multe din presupunerile mele si mi-au infirmat altele (cu demonstratii bine argumentate).
  Dar.....spre supararea multora de pe forum.....trebuie sa spun: calaugarii respectivi nu aveau nici o legatura cu BOR (a scuze doar Iisus era legatura).
  Ce mi-au povestit ca va venii si in ce miniciuni (sau adevaruri ascunse) se scalda biserica, nici nu vreti sa stiti.
  Nu vreu sa jignesc pe nimeni care crede orbeste in biserica, dar e bine sa va puneti intrebari.
  Unul dintre calugari mi-a spus ca are sa-mi comunice ceva. Sa incep sa notez ca dupa ce iese din transa (sau meditatie .....etc) nu mai stie ce a spus. Pentru cunoscatori era chanelling sau avatar. Noi avem in tara calugari sfinti are sunt vazatori cu duhul.
  Problema este ca ceea ce ne comunica nu prea seamana cu ceea ce vrea biserica sa transmita.
  Sunt de acord ca nu poti transmite populatiei tot ce spun ei. Popuatia nu e pregatita (mental ) sa afle particele din adevar. Pur si simplu mentalul lor respinge aceste idei.
  Aceste intalniri m-au facut sa citesc si sa studiez mai mult.
  sunt de acord cu ce ai spus si eu te rog sa ne spui si noua daca sti mai multe, ca le sti din surse sigure.
  Ultima modificare făcută de luminet; 19-March-2010 la 01:28 PM.

 8. #8
  Membru
  Avatarul lui viorica
  Data înscrierii
  Dec 2009
  Locaţie
  BRAILA
  Posturi
  570
  Puncte
  27.628
  Nivel
  51
  Puncte: 27.628, Nivel: 51
  Puncte: 27.628, Nivel: 51
  Progres nivel: 8%,
  Puncte necesare pentru următorul nivel: 1.022
  Progres nivel: 8%, Puncte necesare pentru următorul nivel: 1.022
  Activitate globală: 0%
  Activitate globală: 0%
  Realizări:
  7 days registered1000 Experience Points500 Experience Points250 Experience Points100 Experience Points3 months registered31 days registeredTagger Second Class1 year registered5000 Experience Points10000 Experience PointsVeteran25000 Experience Points

  Implicit

  Vasi67 ,daca ai avut privilegiul sa afli astfel de mesaje de la acei calugari ce te opreste sa ne transmiti si noua din mesajele lor ?

 9. #9
  Membru
  Avatarul lui Madalina
  Data înscrierii
  Dec 2009
  Locaţie
  Bucuresti
  Posturi
  386
  Puncte
  12.393
  Nivel
  33
  Puncte: 12.393, Nivel: 33
  Puncte: 12.393, Nivel: 33
  Progres nivel: 64%,
  Puncte necesare pentru următorul nivel: 257
  Progres nivel: 64%, Puncte necesare pentru următorul nivel: 257
  Activitate globală: 18,0%
  Activitate globală: 18,0%
  Realizări:
  7 days registered1000 Experience Points500 Experience Points250 Experience Points100 Experience Points3 months registered31 days registered1 year registered5000 Experience PointsVeteran10000 Experience Points

  Implicit

  Vasi67
  eu te rog sa detaliezi ,cine vrea sa stie sa afle ,cine nu este pregatit sufleste sa ramina tot in negura
  Pregatiti sau nu ceea ce trebuie sa se intimple oricum se va intimpla si apoi nu ii obliga nimeni sa inteleaga ,nici articolele din ziar nu sunt percepute la fel de toata lumea

 10. #10
  Membru
  Avatarul lui silvyx
  Data înscrierii
  Dec 2009
  Locaţie
  Navodari
  Posturi
  37
  Puncte
  5.770
  Nivel
  22
  Puncte: 5.770, Nivel: 22
  Puncte: 5.770, Nivel: 22
  Progres nivel: 44%,
  Puncte necesare pentru următorul nivel: 280
  Progres nivel: 44%, Puncte necesare pentru următorul nivel: 280
  Activitate globală: 0%
  Activitate globală: 0%
  Realizări:
  7 days registered500 Experience Points250 Experience Points100 Experience PointsCreated Album pictures3 months registered31 days registered1 year registered1000 Experience PointsYour first GroupVeteran5000 Experience Points

  Implicit

  BAZACONII. Atunci cum ramane cu:,, dati-i Cezarului ce-i al Cezarului''?Adica Iisus ne indeamna sa ne supunem puterii statului.Cu rezerva ca trebuie s-o facem cu discernamant,in acord cu credinta noastra. Dar cu Botezul Domnului? Nunta din Canaan, in care Iisus binecuvanteaza casatoria si nasterea de prunci, - este fictiune? Si ce facem cu porunca de a-l iubi pe Dumnezeu din tot sufletul..., porunca in care se cuprind toate celelalte?

  Eu observ ca aceste mesaje par a fi scrise de necunoscatori si mai ales nepracticanti ai crestinismului,iar cel care le-a fabricat nu a avut in vedere(sau asta a fost scopul) cosecintele asupra neavizatilor,consecinte care, in opinia mea nu pot fi decat negative.Caci, ma intreb cu ce poate sa ajute sufletului nostru indoiala si anarhia?
  Ultima modificare făcută de silvyx; 19-March-2010 la 03:28 PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

 1. Sfinti si Maestri spirituali apropiati sufletului nostru
  De white swan în forumul Fenomene paranormale
  Răspunsuri: 25
  Ultimul Post: 14-February-2017, 03:31 PM
 2. Răspunsuri: 0
  Ultimul Post: 05-August-2012, 05:40 PM
 3. Răspunsuri: 0
  Ultimul Post: 21-April-2011, 09:58 PM
 4. Răspunsuri: 0
  Ultimul Post: 15-March-2011, 05:00 PM
 5. Răspunsuri: 0
  Ultimul Post: 15-March-2011, 04:30 PM

Permisiuni postare

 • Nu puteţi posta subiecte noi.
 • Nu puteţi răspunde la subiecte
 • Nu puteţi adăuga ataşamente
 • Nu puteţi modifica posturile proprii
 •