Deunazi m-am trezit dimineata linistit si inainte de a deschide ochii, lenes, ma gandeam "S-ar parea ca ora e cam 8 si 10, nu?". Netrecandu-mi niciun alt gand prin minte(pret de cateva zeci de secunde) ma hotarasc sa deschid ochii catre noptiera, unde era ceasul si, ce credeti, cat era ceasul? Era 8 si 11!
Mai, sa fie, ce minune o fi asta? O voi scrie la "Experienta mea" negresit.
Lăudat fie Iisus!
Raspunsul l-ai scris tu insuti...
O minte linistita este deschisa si primeste informatii corecte.
Astept sa ne descrii cum se vede camera noaptea, cu ochii inchisi
si ceva de la Buddha, cadou de An Nou:
Eliberarea de remuşcare are bucuria ca răsplată.
Bucuria are extazul ca răsplată. Extazul are seninătatea ca răsplată.
Seninătatea are plăcerea [meditaţiei] ca răsplată. Plăcerea [meditaţiei] are concentrarea ca răsplată.
Concentrarea are cunoaşterea și viziunea lucrurilor aşa cum sunt de fapt ca răsplată.
Totul este cum trebuie sa fie si totul este perfect.
Interesant.
Cat despre cum se vede camera noaptea cu ochii inchisi, incep sa devin nelinistit si, deci, sa nu primesc informatia corecta; de fapt n-o primesc din provocarea ta, caci n-o prea inteleg.
P.S. Multumeste-i lui Buddha din partea mea, iar tie: La Multi Ani!
P.P.S. Scuze pentru asteptarea ta(intarzierea mea).
Lăudat fie Iisus!
Depinde ce intelegi prin meditare;
Meditatia nu este reverie, imaginatie, gandire dezordonata.
Meditatia poate fi vazuta ca un proces mental iar concentrarea este rezultatul acestui proces. Sunt multe de spus, daca esti interesat de ceva anume, vorbim...
Iti mai pot spune un lucru important: mintea nu este a noastra, asa cum credem, este un lucru strain de noi...atunci cine suntem?
Starea naturala este mintea linistita, fara ganduri...dar fiindca noi nu cunoastem decat starea permanent agitata a mintii ni se pare absurda starea unei minti fara ganduri.
Mintea este ca suprafata unui lac, cand va deveni pura si linistita, fara valurile gandurilor, va reflecta lumina.
Prin meditare inteleg(banuiam ca si tu) analizarea(concentrarea asupra) tuturor aspectelor ce leaga subiectul(tema) meditatiei de mantuirea mea. Imaginatia n-are limite, meditarea are.
Cat despre minte, eu zic(fara sa te contrazic, caci poate mai vrei sa adaugi ceva) mintea este a noastra fiind ca o "interfatza"(sau ca un ambreiaj) intre sufletul nostru si realitatea "falsa"(desarta) in care ne-am intrupat; prin minte receptionam atat informatiile despre avantajele lumii materiale, cat si invatatura de a ne "feri" de ele.
Prin minte de pacalim(mintzim) de avantaje materiale si placeri trupesti, si tot prin minte(daca am innobilat-o) ne curatim de ele sufletul.
Totusi, mintea este a trupului si dispare la deces, dar pana atunci lucreaza asupra sufletului si impreuna cu el.
Ultima modificare făcută de Nae; 12-January-2018 la 03:20 AM.
Lăudat fie Iisus!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)
Marcaje