• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la [email protected]

Decalogul dupa Hess

TheBlackwing

Aripa NEAGRA
Ar trebui sa citesti teatru antic, sa vezi acolo teme inimaginabile. Textul de aici> http://www.runzu.com/index.php?acti...ew=1&categorie=frustrari&sortmethod=data&id=8 e infinit mai vulgar si nimeni nu zice nimic.. de ce? pentru ca e scris de Creanga.

Zici ca nu esti sexista Angela, dar dai dovada de o misandrie imensa, daca te-a deranjat o fictiune. (aici te citez: "Cruzimea barbatilor in lumea intreaga atinge cote inimaginabile") Apropo, daca vorbesti de "exaltatii care habar nu au de teatru", sa stii ca te inseli :) . Iti dai seama ca nu ma cert cu tine pe teme de genul asta... un singur lucru va mai spun => Nu trebuia sa mancati marul ala nenorocit.

HA! =))
 

anuk

Moderator
".......un singur lucru va mai spun => Nu trebuia sa mancati marul ala nenorocit."


Mey, nu fi misogin :p ca si voi ati mancat din acelasi mar.

HA!
 

TheBlackwing

Aripa NEAGRA
:) nu am facut altceva decat sa elimin pagini de argumente:) Nu era cu tenta misoginica. (daca eram eu..mancam tot copacul, cu tot cu radacina)
 

Angela74

New member
Black, deja ai pus mainile inainte spunand ca nu vrei s te certi cu mine pe tema asta.Ca si cum un schimb de pareri implica neaparat o cearta.
Din partea mea nici pe departe, iar afirmatia ca sunt persoane care nu au habar de teatru, dar carora le place sa foloseasca un text ciuntit, decontextualizat complet, nu se refera evident la tine sau la cineva de pe forum. Mai degraba celor care au scris comentarii (unora) in dreptul filmuletului de pe youtube. Acolo ai oglinda perceptiei national populare asupra textului. Iar refririle la realitate au legatura cu acel text, asta nu exclude ca exista javre mai crunte decat inchizitia (la femei ma refer).
 

bodo

Prieten
Hehe, sa nu uitam ca , in genere, rupt din context, pasajul cu a 7-a porunca starneste reactii (si ce reactii) si de-o parte si de alta. Citind textul in intregime, nu are cum sa nu iti placa, si nu ai cum sa te simti ciudat ca est femeie! E o fictiune , pana la urma. Si inca una de succes.

Si e adevarat ca o poveste atat de frumoasa si cu anumite intelesuri, sa se transpuna intr-un film misogin, doar din prisma nenorocitei de porunci (7), pentru ca uite ce se intelege. Dar aici vorbim doar de persoanele ignorante, da!

A, si inca un aspect. Arta nu inseamna doar frumosul ala pe care-l intelegem in sensul cel mai larg.
 

anuk

Moderator
La urma urmei, este vorba si de gust nu doar de perceptie ,par ex eu ,nu ma dau in vant dupa teatrul absurd lui Eugen Ionescu :p
 

bodo

Prieten
Izact. Si daca ai adus aminte de Eugen Ionescu, inseamna ca-l stii si pe fratele lui :D, Jean-Luc Lagarce. Nici eu nu prea am rabdare cand ii cetesc .
 

Angela74

New member


Dupa ce m-am gandit 2 zile, concluzia la care am ajuns m-a socat.
Arta, daca ar fi sa o definesc instinctual, este o provocare de emotii.
Daca ceva ti-e indiferent ,poate fi arta pt altii, pt tine nu e nimic.
Sunt suparata pe mine ca acel monolog mi-a produs o emotie , chiar daca in sens negativ.
 

anuk

Moderator
Angela74 a spus:


Dupa ce m-am gandit 2 zile, concluzia la care am ajuns m-a socat.
Arta, daca ar fi sa o definesc instinctual, este o provocare de emotii.
Daca ceva ti-e indiferent ,poate fi arta pt altii, pt tine nu e nimic.
Sunt suparata pe mine ca acel monolog mi-a produs o emotie , chiar daca in sens negativ.

 
Sus