• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la [email protected]

Despre carti......

anuk

Moderator
Codexul din Leicester.
Codex-Leicester.jpg
Evangheliile lui Henric Leul.

Evangheliile-lui-Henric-Leu.jpg
Pasarile-Americii.jpg
Povestiri din Canterbury.

Povestiri-din-Canterbury.jpg
Volum cu piesele lui Shakespeare.

Primul-coloncifru.jpg
 

banat

New member
Eu nu vad cartea decat ca suport al informatiei.
Cred ca niciodata nu as da o gramada de bani pe o carte doar pentru ca este rara.
 

anuk

Moderator
Chestia cu gramada de bani pt raritati e un microb,il au colectionarii :D: am insa microbul cumpararii de carte desi acum cartea are uneori preturi prohibite, desi bibliotecile au tot ce ti-ar placea sa citesti,desi poti gasi pe net galerii a operelor de arta,desi nu mai am loc pt ele.....desi...E drept ca o fac destul de rar dar dorinta a ramas aceeasi, ca pe vremuri.
 

anuk

Moderator
Carti pierdute in istorie


Multe carti s-au pierdut in istorie, insa numele si esenta lor s-a pastrat in timp. Descopera 5 carti care ar fi putut schimba radical realitatea actuala.


Mare parte din cunoasterea pe care oamenii au acumulat-o de-a lungul secolelor a fost in general pierduta. Marii ganditori sau invatati ai timpului fie au tinut grandioasele lor revelatii pentru ei, fie le-au scris pe hartie care de mult a fost arsa sau a disparut.

Nu avem o idee clara asupra tuturor cartilor care s-au pierdut, dar avem anumite indicii despre unele, si nu putem sa nu ne intrebam: daca se pastrau scrieri de la egipteni sau din Biblioteca din Alexandria? Unde s-ar fi situat omenirea acum?

5. Evanghelia dupa Eva

Este aparent un fragment pierdut al Bibiliei, foarte pervers si sexual, o parte componenta a Noului Testament, numit si Evanghelia Perfectiunii. Despre aceasta nu gasim multe informatii, doar cateva adnotari ale lui Epiphanius, unul din parintii bisericii, care critica modul in care era folosita. Deoarece aceasta justifica dragostea libera, prin practicarea coitus interruptus sau prin mancarea de sperma ca un act religios. In secolul al 4-lea, oficialii bisericii au pus sa fie arse toate copiile.

4. "Mecanismul sferelor", de Arhimede

Scrisa de una dinte cele mai mecanice si matematice minti din lume, aceasta carte este cunoscuta pentru schemele ce ajuta la crearea unui mecanism precum cel de la Antikythera (pe scurt, o masina de calatorit in timp). Cunostintele moderne si standardele stiintei actuale nu ar avea nicio sansa de comparatie cu masinariile inventate de greci. Orice copie care a existat a fost distrusa in momentul in care romanii au ars Biblioteca din Alexandria.

3. Ciclul epic

Ciclu de povestiri ce au ca tema razboiul Troian, in care sunt incluse Iliada si Odissea. Initial cuprindea 8 volume, ce includeau si detalii despre moartea lui Ahile, Paris si "aventurile sale", despre Calul Troian si o concluzie inedita.

2. "Hemocrates", de Platon

Face parte dintr-o trilogie - Timaios, Critias si Hemocrates. Se stie ca Platon a finalizat numai Timaios, si o parte din Critias. In ele, filosoful isi expune o teorie asupra celor 4 elemente si sugereaza un al cincilea - eterul. Hemocrates ar fi avut ca subiect concepte avansate: moleculele corpului uman si proportia de Aur. Nu se stie daca a fost scrisa sau daca s-a pierdut.

1. Cartea Razboiului de Dumnezeu

O alta parte a Bibliei, mai exact a Noului Testament, care a fost pierduta complet. Academic este considerata o colectie de cantece si poeme de razboi si victorie. O serie de cercetatori sustin ca este o istorie militara. Daca aceasta carte ar fi "supravietuit" ar fi avut acelasi impact ca si Biblia.http://www.feminis.ro
 

bodo

Prieten
Il ador pe Cartarescu, si nu numai ca poet si scriitor. imi plac si editorialele lui.
 

anuk

Moderator
"Cartea Rosie este de fapt o carte neagra, pentru ca primele caiete in care si-a scris aceste "confruntari" au coperta neagra. Ulterior, ii intreaba pe cativa dintre discipolii lui, care citesc fragmente din aceste manuscrise: "sa public, sa nu public, se va intelege despre ce e vorba?". Si comanda unui editor coperte de piele rosie pentru o carte care urmau sa cuprinda 600 de pagini."


Mihaela Minulescu, doctor in psihologie
 

TheBlackwing

Aripa NEAGRA
pret 479 lei si la carte se mai adauga un cadou constand intr-un pix si o agenda de piele. (pretul e 574 lei, dar noi o avem la reducere 20%) de asta v-am si anuntat. Sunt aparute azi numai in Librariile Adevarul, momentan.
 

anuk

Moderator
Stii care-i partea proasta? Cartea de ceva ani este "un produs de lux" pt multe persoane din categoria celor care au biblioteci serioase acasa, din cauza preturilor prohibite, "Cartea rosie "chiar mi-o doream dar..... Multumesc pt informatii.
 

anuk

Moderator
Apreciez , am inteles exact intentia ta , o intentie demna de toata lauda . De ceva vreme m-am lasat de sportul de a cumpara carti si albume de arta,din pacate :D: Am noroc ca primesc din cand in cand carti in dar .
 
Sus