• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la [email protected]

Dileme !

anuk

Moderator
Cuvantul "artificiu" ma duce cu gandul la "Mijloc ingenios de a modifica ceva" unde includ : artificiu de calcul,subterfugiu, mestesug,etc .

Suna ciudat sa spun "pun cate un artificiu pe fiecare crenguta de brad. " :p
 

bodo

Prieten
daca e vorba de substantivul neutru , singularul e artificiu. si din ce vad io, anuk a zis ca e vb de subst neutru.
 

anuk

Moderator
Ati gasit in dictionarul limbii romane cuvantul "artificie" ,intreb :p

Bodo,neutru pt varianta "un atrificiu ,doua artificii " :p ,daca cuvantul artificie exista in limba romana, atunci este de genul F .
 

anuk

Moderator
Lasand gluma la o parte, nu am intalnit pe nicaieri forma de singular a acestui substantiv, sa fie cumva substantiv defectiv de singular?
 

Angela74

New member
Dar de ce ai exclus varianta 'artificiu'? Multe cuvinte au doua intelesuri. Asta daca e necesar folosirea la sg.
zici sa lasam gluma la o parte ,dar nu ma pot abtine: artifica :D
 

bodo

Prieten
Dap, e substantiv care se foloseste doar la plural. Eu de-aia te-am rugat sa precizezi genul. Ai zis neutru, atunci are singular, adik artificiu. Varianta cealalta se foloseste la plural.
 
Sus