• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la [email protected]

Mistere

Angela74

New member
Pana acum s-a vorbit despre copii indigo, schimbare de DNA etc dar aceste povesti raman in categoria teoriilor new age e simila. Iata insa un fapt real pe care stiinta nu-l poate explica. Sa fie inceputul unei evolutii catre o faza diferita a speciei umane? Cert este ca acest copil nascut fara creierul mic nu ar trebui ,conform stiintei, sa se miste, sa aiba sentimente si asa mai departe.

Un copil in varsta de 3 ani nu are cerebel. O poveste uimitoare, una dintre enigmele medicale, mai ales ca in stadiul fetal, bebelusul avea cerebel. Totul este un mister.

Heather si David Britton doresc ca toata lumea sa inteleaga, cateva lucruri, despre fiul lor cu ochelari, in varsta de 3 ani, Chase, informeaza AolNews.

"El este fericit. Noi ii spunem micutul Gremlin. Lui ii place sa se invarta in jurul oamenilor. El adora sa cante. Scopul sau in viata este de a face oamenii sa zambeasca", spune Heather Britton.

Dar pentru un strain, istoria familiei Britton poate parea sfasietoare. Chase a fost nascut prematur si a fost orb. Cand a avut un an, doctorii iau facut o rezonanta magnetica, sperand sa gaseasca un caz simplu, de paralizie cerebrala. In locul acestuia, ei au descoperit ca baietelului ii lipsea complet cerebelul - parte a creierului care controleaza motricitatea, echilibrul si emotiile.

"Atunci cand doctorul ne-a chemat, el nu a stiut ce sa ne spuna. Nu au mai vazut niciodata asa ceva. Si apoi au mers la neurologi si au spus, este imposibil. La radiografie, copilul arata ca o leguma", spune Britton.

Chase nu este o leguma, iar expertii reconsidera ceea ce gandeau ca stiu despre creierul uman. "Exista ceva foarte luminos, oamenii specializati din intreaga tara si din Europa si-au pus mintea la treaba si continua sa faca acest lucru, dar nu a venit niciun raspuns", declara doctorul Adre du Plessis de la Centrul Medical National din Washington. "Deci, este un mister."

Radiografiile detaliate ale creierului lui Chase, din timpul dezvoltarii fetale, arata in mod clar ca a avut cerebel. "Daca a existat cerebel, ce s-a intamplat cu el?", spune dr. Plessis.

Din punct de vedere tehnic, diagnosticul lui este hipoplazie a cerebelului.

Chase a reusit in cele din urma sa se ridice, pe cont propriu, ceea ce nu ar fi putut face fara cerebel, care ii oferea un echilibru. Acum el invata sa mearga. In toamna, el a inceput sa mearga la o gradinita de specialitate, aproape de casa lui din New York, trei zile pe saptamana

http://www.ziare.com/magazin/descop...gma-medicala-copil-fara-cerebel-video-1076463
 

anuk

Moderator
Creierul uman este inca o mare necunoscuta,dar nu cred ca acest caz "ar fi inceputul unei evolutii catre o faza diferita a speciei umane" nu-i exclus sa existe si eroarea medicala .


 

banat

New member
Stiti ce ma amuza? Oamenii au incercat sa copieze creierul si au creat retelele neuronale. Intr-o astfel de retea, daca o componenta pica, restul componentelor ii preiau sarcinile. Si totusi, presupunand ca articolul este bazat pe un caz real (am mai vazut noi folclor d'asta gazetaresc), incepem sa ne miram de ce este posibil asa ceva in cazul creierului, desi daca s-ar intampla in cazul unei retele, ni s-ar parea normal.
 

Angela74

New member
Cazul e vechi (ma refer ca stire) ,nu cred ca e vb de o eroare medicala. Deocamdata este inexplicabil, in viitor poate vom avea parte de surprize.
 
Sus