• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la [email protected]

OFF-TOPIC pentru guesti

banat

New member
Aici posteaza fiecare ce vrea si cand vrea.
Totusi, se pastreaza regulamentul, insa nu se sanctioneaza off-topicul. Pentru simplul motiv ca acest subiect nu este un subiect in sine.
 

Guest

Guest
Buna ziua si pace interioara,va doresc.
Dragii mei as vrea sa va intreb,oare dimineata cand ne trezim,mergem la baie,ne spalam doar cu o singura mana pentru ca pe cealalta o iubim mai putin?(aici exclud nefericirea semenilor suferinzi...).Ne iubim mai mult ochiul drept decat fratele lui stang?As putea continua si cu celelalte organe pereche...Cred ca ati prins ideea.
Si pentru ca anuk(si nu doar ea) indrageste opera lui Adrian Paunescu,las in trecere cateva versuri ale poetului - Meserie mizerabila sufletul -
................
Ehei,v-am mai spus eu,
ca nu mai inapem in cimitire
de-atata suflet care-si cauta perechea pe pamant,
ce meserie necalificata,sufletul,
trebuie restructurare,
acolo unde sunt semne de suflet,
trebuie redusa schema,
iar sufletul trebuie scos din ecuatie.
............
ca la el nu se cunoaste,
el nu e nici calul si nici magarul din catar,
sufletul e legatura dintre magar si cal,
sufletul e aburul de sorginte voievodala,
care iese in amurg din catar.
de atata umilinta
si de atata povara.
..............

alte cateva versuri _ POZITIE _

Te reazim de televizorul
cu crime mondiale in top,
si nu mai esti deloc vinovata,de lupta dintre noi.

Multumesc Old DG,pentru scrierile domniei tale.Foarte interesante si pline de talc.

< De la bloc la iurta >
satui de betoane,poluare si lacomia capitalista,cativa rusi educati si curajosi...
Vizionare placuta.

preluat de aici( filme si documentare)
http://www.spiritus.ro/video/filme-video/documentare_spirituale.htm

Tot discutam despre maini(mai sus),priviti cum se descurca un semen de-al nostru.Noi nu ne descurcam cu doua maini si cu picioarele....,ne tot plangem si ne plangem,cum ne-am descurca in astfel de situatie?
 

Guest

Guest
Va mai aduceti aminte - Visul unei nopti de iarna- ?
Va mai impresioneaza? Pariez,ca da.

Buna dimineata si toate cele bune.
 

Guest

Guest
Buna,nici o problema,anuk,-tot premonitii.ro- are de castigat,NU? dupa cum afirma cineva in urma cu 2-3 zile?Eu consider ca ar trebui sa castige toti romanii indiferent unde se afla si muncesc,pentru ca nu este usor nimanui.

Este impresionant ce am urmarit toata dimineata la tv.- sper ca in continuare <spectacolul sa continue/u>.
 

Guest

Guest
Razboiul nu are chip de femeie

"Tot ce stim despre femeie se circumscrie cel mai bine cuvantului " caritate ". Exista si alte cuvinte-sora,sotie,prietena si,mai presus de toate acela de mama. Dar oare nu traieste inlauntrul lor si caritatea,ca esenta,ca menire,ca sens ultim? Femeia da viata,femeia apara viata,femeia si viata sunt sinonime.

In cel mai infricosator razboi al secolului al XX-lea,femeia a fost silita sa devina soldat.Nu numai ca a salvat si a pansat raniti: a manuit arma cu luneta,a bombardat,a aruncat poduri in aer...a capturat prizonieri.....
............De patru ani chinuitori strabat kilometri arsi de durerea si amintirile altora.Am imprimat sute de relatari ale unor femei combatante,m:edici,transmisionisti,genisti,piloti,lunetisti,tragatori,ofiteri politici,cavaleristi,ostasi din trupele de desant...,bucatarese,brutarite.;am cules marturiile unor femei brave.
" Cand am sa va povestesc tot ce a fost,iarasi n-am sa mai pot trai ca toti oamenii.M-am intors din razboi vie,ranita doar,dar am zacut mult,am zacut pana cand mi-am spus ca ori am sa uit tot,ori n-am sa ma fac bine niciodata. - Barbatul -el putea indura.E,oricum barbat.Dar cum a putu suporta asa ceva femei, n-as sti sa va spun...Imi aduc aminte,va aievea,ca,in zapada,mirosul de sange e, nu stiu de ce mult mai patrunzator, uite vorbesc acum cu dumneavoastra si mi se face rau...

Uite-asa ii ocrotim,si pe urma ne miram ca proprii nostri copii nu stiu mare lucru despre noi.." ... T.M.S sergent,lunetist "

din cartea - Razboiul nu are chip de femeie - Edit.Militara Bucuresti 1989

Buna ziua,o zi cat mai placuta la toata lumea.
desene pe nisip
 

Guest

Guest
sau


Oh,dragul meu Silviu Stanculescu,ce bine ar fi ca "MASS MEDIA" scrisa si av. sa devina OM. Ce bine ar fi ca o parte dintre stiristi sa mai puna mana pe sapa,ar sti cu adevarat de inseamna munca.Ce bine ar fi fost daca presa timp de 21 de ani nu ar fi ascuns adevarul(functie de interese).Ce bine ar fi daca femeile din zilele noastre ar sti ca daca nu le ajuta natura,le foloseste inteligenta.Tineretea si frumusetea trece.Mintea si sufletul raman.

Guest a spus:
sau


Oh,dragul meu Silviu Stanculescu,ce bine ar fi ca "MASS MEDIA" scrisa si av. sa devina OM. Ce bine ar fi ca o parte dintre stiristi sa mai puna mana pe sapa,ar sti cu adevarat de inseamna munca.Ce bine ar fi fost daca presa timp de 21 de ani nu ar fi ascuns adevarul(functie de interese).Ce bine ar fi daca femeile din zilele noastre ar sti ca daca nu le ajuta natura,le foloseste inteligenta.Tineretea si frumusetea trece.Mintea si sufletul raman.

 

Guest

Guest
Buna seara si multa sanatate ca-i mai buna decat toate.

Am citit in aceasta seara - De vorba cu Old DG/ Sfaturi de la batrani la tineri. Si eu am observat ca cei tineri nu au probleme(in aparenta). Nu stiu cum sa ma adresez pentru inceput Dle Old DG,dar eu chiar am doua intrebari(chiar daca sunt trecuta de prima tinerete).

Intrebari : De ce doare sufletul?

Ce este iubirea si credinta?

Va multumesc pentru un eventual raspuns.

Rugaciunea inimii -
 

nita

New member
Guest a spus:
ce bine ar fi sa devenim mai buni,sa lasam barfa,mahalagismul,"caterinca" si rautatea deoparte.Azi, ar fi un inceput minunat,nu credeti?

Mare adevar ai grait. Bine ar fi, daca tot scriem impresii, sa le si respectam. Sau stim sa dam doar sfaturi ieftine?
 

Old DG

New member
Guest a spus:
Dle Old DG,dar eu chiar am doua intrebari(chiar daca sunt trecuta de prima tinerete).
Intrebari : De ce doare sufletul?
Ce este iubirea si credinta?

Sufletul doare atunci cand relizezi ca ai gresit si ca nu mai ai posibilitatea sa indrepti ceva!
Credinta este de neconceput fara iubirea aproapelui!
 

Guest

Guest
Buna ziua,imi pare rau ca v-am intaratat pe unii impotriva altora.Dar in felul acesta am realizat "cine ce este".V-am adus intr-un haos total. Continuati,continuati - o sa faceti un mare deserviciu acestui popor si acestei tari. Apropos : unde a disparut curcubeul?

Nu va urmariti decat interesele(televiziunile) .....Am reusit sa va aduc in fata sa vorbiti sau sa ....

Multumesc Old DG ,pentru raspuns. Eu consider ca iubirea si credinta sunt calitati ,cu ,care ne-a inzestrat Dumnezeu. Necazul este ca aceste calitati le pierdem pe parcurs.

Si ca sa fie si mai interesant,il voi cita pe Presedintele meu :" ha,ha,ha,un fleac,i-am ciuruit".
 
Sus