• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la [email protected]

Parhelie (sorior) sau cum "Doi sori au aparut la Cluj"

banat

New member
Nu ma pot abtine sa nu ma intreb ce o fi in mintea unora care fac articole de genul celui ce urmeaza.
Este drept ca scribii de la agentia.org cad prea des in penibil, dar asta nu ii impiedica sa persevereze. Sau sa fie vorba de altceva?
In sfarsit, iata articolul
Doi Sori prevestitori de cutremur au aparut la Cluj in Saptamana Mare
* Luni, 25 aprilie 2011 11:46
Doi Sori prevestitori de cutremur au aparut la Cluj in Saptamana Mare

Aparitia celor doi sori pe cer e un fenomen pe cat de spectaculos pe atat de ingrijorator. Mai ales ca inainte de marele cutremur din Japonia au aparut doi sori pe cer, dupa cum a relatata si televiziunea chineza, cu zece zile in urma evenimentului. La fel, inaintea eruptiei unui vulcan din Indonezia, pe cer au aparut doi sori cam cu o saptamana inainte. Acum, cei doi sori au aparut pe cerul Clujului, in Saptamana Mare.

Fireste, mai exista si explicatia teoreticienilor conspiratiei care spun ca acei doi sori pe cer sunt Soarele si Planeta Nibiru (sau Planeta X) care se afla ascunsa sub Soare si care va aduce Sfarsitul Lumii in 2012. Pana atunci, oamenii de stiinta expliza fenomenul de reflexie solara prin modificarea atmosferica si si prin emisia de unde telurice de o anumita frecventa, fapt ce poate avea legatura cu cutremurele. "Nu inseamna insa automat ca acolo unde apar doi sori, gata, vor fi si cutremure majore. In schimb acolo unde apar e foarte probabil sa apara si cutremurele la un interval de cateva zile.", averizeaza John Maiers de la MIT.

Imaginea cu cei doi sori de la Cluj a fost surprinsa de pe Dealul Cetatuie. Daniel Rus a descris intreaga experienta pe blogul sau. "Intr-o dimineata cand ma indreptam spre munca, am observat pe cerul Clujului doua bile mari de foc. Poate daca nu eram somnoros si aveam numarul de telefon a lui Mironov, il sunam sa il intreb ce sa fac. (...) Apoi m-am gandit ca ar putea fi un semn divin, ca tot e saptamana premergatoare Pastelui. Nu aveam nici o biserica in zona sa solicit consiliere pe tema 'aratarii din cer' si nici nu posed un duhovnic personal", a scris Daniel Rus pe un ton glumet.

Fenomene similare au mai fost semnalate si in alte parti ale globului. Ultima data, doi sori au fost fotografiati in China, la mai putin de o saptamana dupa explozia solara din luna martie, care aoi se zice ca a generat cutremurul din Japonia. Astronomul Jim Kaler de la Universitatea din Illionois a explicat fenomentul pentru site-ul lifeslittlemysteries.com. "Imaginea celor doi sori este un efect al refractiei luminii, dar este unul foarte rar intalnit si care nu este explicat pe deplin de stiinta. Mirajele apar cand particulele din atmosfera determina lumina sa se refracte. Acest lucru se petrece de obicei la orizont, unde aerul este mai dens si, de obicei, mirajele sunt aliniate fie sub, fie deasupra sursei originale de lumina", explicat astronomul.
Sursa
Boon, deci avem:
- o fotografie cu reflexia soarelui, fotografiata;
- un scrib manipulant (luati bine seama, este manipulant, nu nestiutor);
- un hibrid online dintre OTV si Libertatea.
Rezulta articolul de mai sus, articol care vrea sa socheze, DAR in ultimul paragraf preia informatii din alta parte, de pe aici adicatelea.
Si, culmea, avem si multi fraierici care "pun botu" :)

In sine, fenomenul este foarte simplu. Nu este vorba nici de Nibiru, nici de prevestitor de cutremure, nici de altceva nasol. Este un simplu fenomen optic, numit Parahelie, dupa cum am spus in titlu. Practic, din cauza reflexiei (deci, reflexie, nu refractie cum gresit apare pe descopera.ro, implicit pe agentia.org) apar astfel de "pete" in jurul soarelui. Reflexie in cristalele de gheata din atmosfera.
Si nu, nu sunt precursori de seism si nu au fost niciodata. Bine, ar fi si greu sa avem seism la Cluj :D Dar unde nu e cap...
 
Sus