• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la [email protected]

POVESTEA LUI LERU-I LER

Ioan

Reporter de teren
Da, Magda draga, se pare ca eu sunt.
Referitor la originea cuvantului Ler, pot repeta cele scrise mai sus: LER este intr-adevar Numele adevarat al lui Dumnezeu si nu Iahwe.
Fii binecuvantata in Numele lui Ler!
Ioan Suciu

Gogu a spus:
Pana la urma, ce esta ala "ler"?

Gogule draga, LER este cel mai frumos si cel mai sfant cuvant, nu numai din limba romana, ci din lumea intreaga. Este doar Numele cel Sfant al lui Dumnezeu!
 

magda

New member
Ioan a spus:
Da, Magda draga, se pare ca eu sunt.
Referitor la originea cuvantului Ler, pot repeta cele scrise mai sus: LER este intr-adevar Numele adevarat al lui Dumnezeu si nu Iahwe.
Fii binecuvantata in Numele lui Ler!
Ioan Suciu


ma bucur ca nu m-am inselat !
si-ti multumesc pentru binecuvantare ! :19:
 

Andrey_999

New member
E interesanta ceea ce doriti sa spuneti, chiar ciudat.
Locuiesc in CJ insa sunt din MM si totdeauna cand auzeama colindele lui Stefan Hrusca ma intrebasem dece se foleseste acest cuvant "LER".
Iar acum ne veniti sa ne aratati ca defapt acest nume este a lui Dumnezeu.
1)Intrebarea ar fi din ce religie veche provine acest nume?
2)Cum de s-a conservat doar in Colinde fara incat nimeni sa nu ii stie semnificatia?
Pt ca e f. interesant. Ma gandesc la Dumnezeul nostru al Crestinilor de care Mantuitorul Iisus Christos le vorbea oamenilor despre Dumnezeu adresandu-se cu apelativul "Abba"=Tata! sau "Tatal vostru"; "Tata Ceresc".
La care Evreii erau destul de nedumeriti si il considerau ca se joaca cu Dumnezeu si cum de isi permite sa-l numeasca drept Tata! Insa prin asta Mantuitorul ne revela insusi Divinitatea "ca insusi Fiul lui Dumnezeu".
In acest caz Dumnezeu este Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac, al lui Iacob! Deci e clar la acest Dumnezeu UNIC se refera Mantuitorul.

Apoi iarasi din Sf. Scriptura se cunoaste urmatorul cuvant:
YHWH ceea ce in Ebraica ar fi asa: ????(?????)
 
Sus