• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la info@forpedia.ro

Precursori seismici

Dodo

New member
Da, da sa se gandim un pic altfel. E un bloc, la care intai cedeaza etajul de dedesubt si apoi cad si cele de deasupra...:s:
 

Alexanderson

New member
Dupa cum am spus mai sus, nu sunt specialist si nu vreau sa ma arunc in detalii pentru ca s-ar putea sa spun '' lucruri traznite '' si nu vrea sa fiu criticat mai apoi. Informatia am luat-o de undeva unde sunt specialisti si nu din mintea mea.

Daca cutremurul de astazi din M. Neagra este un precursor, pe aceeasi falie Shabla in scurt timp s-ar putea produce un cutremur care sa se simta ceva mai puternic deci , o magnitudine mai mare fata de 4.3.

Nu putem sti cu siguranta ce magnitudine poate avea si daca acesta a fost un precursor decat daca se va produce altul mai mare in aceasta zona intr-un anumit interval de timp.
 

mod1

Administrator
acum hai sa ne lamurim. daca stii ceva spui, daca ai gasit spus de altii pui link.
din cate stiu eu, Shabla are legatura cu falia Intra Moesica si care, la randul ei poate influenta atat Fagarasul cat si Vrancea. de aceea intrabam pt cine poate fi precursor.
 

Alexanderson

New member
O ultima completare:

Informatia este luata de pe un site privat si nu am voie sa public niciun fel de informatie.

Am deschis acest subiect aici in speranta ca vor aparea alti oameni care cunosc mai multe amanunte pe care le vor impartasi si celor care nu cunosc mai nimic despre subiectul cutremur/precursor etc..
 

mod1

Administrator
am inteles despre ce e vorba. dar multi, cred ca 95% se vor gandi ca e precursor pt Vrancea. de aceea am cerut sa specifici.
 

Tata Noe

Active member
This scene was captured minutes before a 7.0-magnitude earthquake hits Jiuzhaigou in Sichuan province in China on wednesday, 9 August 2017

 
Sus