• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la info@forpedia.ro

RAIUL si IADUL

Angela74

New member
Ai dreptate, nu iadul e problema, ci existenta unei forme de viata extracorporale, daca vrei, dupa moarte, care ar merge discutata altundeva.
 

A.Mot

New member
Raiul este o gradina frumoasa in care totul este sub forma de suflete si totul este mirific si magnific.Iadul exista si este de fapt gheena focului unde toate sufletele pacatoase se vor purifica adica se vor lamuri precum aurul si argintul in cuptor.
 

bodo

Prieten
Deci Iadul e taramul mortilor, adica toti ajungem acolo dupa ce murim. Poi daca nu exista om fara de pacat...:D

Au descoperit cercetatorii drumul spre iad, intr-o lume subpamanteana?


Arheologii israelieni au descoperit dovezi ale unor ritualuri stravechi intr-o pestera din perioada romana, unde anticii credeau ca pot lua legatura cu Hades, taramul mortilor, aflat intr-o lume subpamanteana.

O veche legenda spune ca iadul este situat in zone mai ferite de pe Pamant, unde exista deschideri, usi, porti spre o lume nevazuta, precum Hades si infernul lui Dante, informeaza Huffington Post.

Cercetatorii exploreaza celebrele "pesteri gemene" aflate in afara Ierusalimului, unde s-au descoperit dovezi ale unor ritualuri pagane datand din perioada Imperiului Roman. Acestea sugereaza faptul ca oamenii au crezut ca pestera a fost un portal spre o lume subpamanteana.

Arheologii de la Universitatea Bar-Ilan din Israel au gasit 42 de lampi antice din epoca romana tarzie, despre care se crede ca au fost folosite in ritualuri stravechi din perioada cuprinsa intre secolul al II-lea d.Hr si secolul al IV-lea d.Hr.

Se spune ca si zeita greaca Demeter ar fi coborat pe taramul mortilor, Hades, pentru a-si cauta fiica decedata.

"In lumea antica este dificil, daca nu chiar periculos, sa incercam sa presupunem ca stim ceea ce oamneii din acele vremuri au crezut cu adevarat", a spus Daniel Schowalter, profesor de religie la Colegiul Carthage din Wisconsin.

"Hades a fost lumea mortilor, locul unde mortii 'au trait'. Atunci cand oamenii mureau, treceau intr-o alta forma de viata", a spus Schowalter, director al lucrarilor de excavatii in sitului istoric roman.

"Cel mai interesant este faptul ca oamenii au vrut sa aiba un contact cu lumea mortilor, ei recurgand la diferite ritualuri, prin care au crezut ca ar putea face acest lucru", a declarat profesorul Schowalter.

http://www.ziare.com/magazin/descop...ul-spre-iad-intr-o-lume-subpamanteana-1163378
 

anuk

Moderator


Mi-am amintit de babele de la tara care compatimesc pe cate unul care a gresit grav "saracul, si-a facut viata un iad"
 

bodo

Prieten
Si sa stii ca e o teorie cat se poate de credibila. Frumos spus stari sufletesti. Indiferent cum le numim, metafore, stari sufletesti, nici io nu cred in existenta fizica a lor. Insa omul se agata de orice speranta ca moartea nu inseamna, de fapt, sfarsitul.
 

Angela74

New member
Descrierile din biblie incearca sa zugraveasca o stare de spirit cat mai chinuitoare posibila, asa cumo intelegeau/inteleg oamenii.
Cum inteleg eu ceea ce spunea papa: in deplina constiinta se indeplineste voia omului. Pedeapsa nu este ''aplicata'' este ceea ce omulalege. Dupa moarte, daca acceptam ideea ca viata nu are sfarsit, ca devenim/redevenim(?) spirit acesta continua sa traiasca cu sau fara Dumnezeu. Absenta Lui este starea de spirit chinuitoare deoarece El este sursa de viata, spiritul din care ne-am nascut si spre care tindem. Daca am fi fost creati in absenta lui Dumnezeu, de diavol, spre ex, ceea ce nu este posibil, acea stare negativa ar lua forma uneia pozitive, fiind sursa spiritului viu. Dar diavolului ii lipseste cu desavarsire posibilitatea de a crea viata din moment ce elinsusi este creatia lui Dumnezeu, spirit care a incercat sa fie asemeni Lui.
Oricum intrebarile, dubiile, nu se rezolva, daca ne gandim la caracterul definitiv al acelei stari. Aceasta alegere ar trebui facuta in deplina cunostinta de cauza , asa cum au facut-o ingerii cazuti, stau si ma intreb daca avem posibilitatea ,macar pt un moment in aceasta viata de a avea acea constiinta deplina a ceea ce este, pt a putea alege. Daca macar o farama a acelei constiinte ne este negata ,alegerea nu mai este libera si cum Dumnezeu este spiritul suprem Just si Drept atunci trebuie sa tina cont de asta.
 
Sus