• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la [email protected]

Spiritele naturii

anuk

Moderator
Elfi,spiridusi , la nordici , zmei ,sanziene, muma padurii ,la romani plasmuiri sau adevar? Ratiunea spune NU ,totusi ......nu-i posibil sa fie un sambure de adevar ?!?
Voi ,ce parere aveti ?CE SUNT SPIRITELE NATURII?

In general, sub denumirea de spiritele ale naturii sunt recunoscute acele entitati care anima elementele (pamant, apa, foc, aer), aceste fiinte aflandu-se la originea toturor fenomenelor naturii si ale legilor universale care anima universul. Astfel exista zane sau devas care se ocupa de cresterea anumitor specii de plante, zane care ocrotesc animalele, spirite ale copacilor, ale fenomenelor meterorologice, care aduc ploaia, anima valurile marii sau produc cutremure si incendii sau chiar si spirite-ingeri care guverneaza miscarile planetare si prin extensie se presupune ca si entitati care guverneaza miscarile moleculare si atomice de la nivel microcosmic.

Termenului de "spirite ale naturii" i se poate atribui insa o extensie mai larga, deoarece in categoria acestor spirite ocultistii au inclus si entitatile "fairies" (zane) care au si alte roluri in afara de acela de a anima elementele naturii. Astfel ca este necesara o analiza mai amanuntita dimensiunilor in care rezida aceste fiinte pentru a descrie mai bine aceste categorii de entitati. Universul este alcatuit structural din trei dimensiuni: fizica, astrala si cauzala. La intrepatrunderea dimensiunilor fizice si astrale se afla planul eteric, asa numitul plan al fantomelor, adica al oamenilor care dupa ce au parasit corpul fizic, prin asa-zisa moarte, tranziteaza in dimensiunea astrala, de dincolo, prin planul eteric. Practic, cele mai multe categorii de spirite ale naturii provin din planul eteric, dar sunt incluse si unele entitati care par a avea provenienta fizica sau astrala:

FIINTE DIN PLANUL FIZIC

Cele mai renumite fiinte care au fost luate drept zane si care par a avea origine fizica sunt copiii verzi, despre care se spune ca ar veni din interiorul Pamantului unde s-ar afla o lume subterana (Agartha sau Shambala). Interesant este ca se povesteste despre faptul ca unele zane se materializau chiar aici pe Pamant, in dimensiunea noastra fizica, datorita unor proceduri magice sau vrajitoresti sau prin anumite anomalii care se produceau la granitele dintre aceste lumi. Astfel aceste fiinte ajungeau sa traiasca alaturi de oameni, casatorindu-se cu ei intrucat se pare ca aveau o structura si ADN asemanator cu cel al oamenilor mai ales ca in urma acestor legaturi rezultau copii hibrizi (jumatate zana - jumatate om). Alte categorii de spirite nu se asemanau intru-totul cu oamenii dar este interesant faptul ca sunt atestate documentar si se pare ca exista chiar anumite dovezi ale existentei lor fizice pe Pamant (este vorba de fauni si sirene). Se spune ca asemenea rase de fiinte au existat pe Pamant datorita unor experinte magice facute de oamenii din vechime care le-au creat prin vrajitorie.

O teorie interesanta afirma ca fiaries (zanele) au convietuit candva alaturi de oameni pe pamant. Treptat insa ele s-au retras in anumite avanposturi (in general insule) si datorita vibratiei lor spirituale deosebite au trecut cu timpul in alte dimensiuni (amintim de legenda insulei Avalon si a regelui Arthur). In Evul Mediu s-a vorbit foarte mult de zanele care veneau din insulele din largul marii pentru a face comert cu oamenii (in Tarile de Jos, actualmente tarile Beneluxului). In Bucovina chiar si astazi se mai vorbeste despre niste targuri speciale unde oamenii nu fac schimburi comerciale cu zanele, dar vand niste spiridusi (dracusori) carora li se atribuie calitati magice. Si aceste lucruri sunt izbitor de asemanatoare cu ceea ce se povesteste in traditiile din vestul Europei. Acesti spiridusi sunt asemenea unor dracusori care pentru cateva conditii pe care le cer a fi indeplinite fac o anumita treaba care tine de gospodaria unui om intr-un timp record, inlocuind astfel zeci de maini de lucru.

FIINTE DIN PLANUL ETERIC

Aici sunt incluse toate fiintele care despre care am vorbit la inceputul acestei pagini si anume elementalii care anima elementele naturii dar, pe langa aceste categorii de entitatii, se adauga si anumite spirite care au diverse atributii. Unele sunt cunoscute ca fiind prevestitoare, si stau la rascruce de drumuri si plang, anuntand diverse cataclisme sau nenorociri. Spiritele casei stau pe langa oameni si se pare ca au anumite trasaturi de caracter asemenea oamenilor, dar care sunt hiperbolizate. Astfel unele detesta mizeria, pe cand altele curatenia. Unele sunt harnice si il ajuta mult pe norocoosul care le gazduieste, in timp ce altele provoaca numai buclucuri. O alta categorie de spirite sunt cele care pazesc casele si templele vechi sau comorile din vehime. Uneori se face o confuzie si unele fantome ale unor oameni care nu vor sa paraseasca Pamantul dupa moartea fizica si bantuie locurile in care au trait, sunt luate drept zane (fairies).

FIINTE DIN PLANUL ASTRAL

In categoria acestor fiinte sunt incluse o sumedenie de entitati care sunt asmanatoare oamenilor sau care au forme hibride intre oameni si animale sau care nu amintesc de oameni. Este necesara o intelegere mai buna a propietatilor planului astral pentru a defini mai bine aceste categorii de fiinte. Practic aceste fiinte reprezinta creatii ale subconstientului colectiv al omenirii (amintim aici de teoriile lui Jung). Planul astral este un plan subtil, un plan al mintii, care are o existenta concreta si este constitut din gandurile si imaginile mentale ale fiintelor sau oamenilor care il populeaza dupa ce parasesc Pamantul in urma dezintegrarii corpului fizic si a invelisului eteric. Astfel se explica faptul ca traditiile din vechime vorbeau despre faptul ca dupa moarte sau in timpul unor calatorii astrale unii oamenii ajungeau in regatul zanelor si traiau niste experiente mirifice. Unori se vorbea chiar despre faptul ca anumiti oameni ar fi incarnari ale zanelor sau au trait inainte de a se naste pe taramul lor.

Entitatile fairies (zane) din planul astral imbraca formele impuse de subconstientul colectiv si de gandurile oamenilor. Unele reprezinta adevarate arhetipuri ale omenirii sau au forme destul de bizare precum si capacitati magice. Amintim aici de minotauri, centauri, inorogi, pegasi, valisci, dragoni, capcauni, elfi etc. Copiii, vrajitoarele sau alte persoane cu capacitati mediumice sau care au posibilitatea de a se dedubla in planul astral vorbesc foarte mult despre existenta acestor fiinte magice care populeaza diferite dimensiuni ale planului astral.

O TEORIE REVOLUTIONARA!!!
ZANELE DIN VECHIME SUNT EXTRATERESTRII DIN ZIUA DE ASTAZI

Cercetarile mai multor oameni care si-au consacrat mult timp studierii acestui fenomen reprezentat de extraterestrii si care au mers in trecut pentru a cauta evidente ale existentei extraterestrilor in vremurile vechi au dus la niste concluzii surprinzatoare dar veridice. Asemanarile pe care le prezinta marturiile din vechime despre zane cu ceea ce se raporteaza astazi legat de prezenta "extraterestra" pe Pamant duc la concluzia ca este vorba de unul si acelasi fenomen, cel putin daca dam la o parte acele categorii de zane cunoscute drept elementali (care anima cele 4 elemente: pamant, apa, foc, aer) desi in ziua de astazi se vorbeste si despre unii extraterestrii care ar indeplinii asemenea functii.
 
Sus