• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la [email protected]

VISELE PREMONITORII ........AU O EXPLICATIE STIINTIFICA ?

ramanya

New member
Oamenii sunt conectati, cu sau fara voia lor, la constiinta Universala. Daca facem abstractie de existenta noastra in forma materiala ( trup ), ne-am imagina o imagine de ansamblu in care mai multe luminite sunt interconectate intre ele si impreuna formeaza o retea de constiinta care pleaca dintr-un glob luminos mare. Secretul utilizarii constiintei Universale consta in a deveni constient de conectarea ta permanenta la aceasta.
 

mobius

New member
anuk a spus:
Undele cerebrale sint produse permanent de creier

Undele cerebrale alfa sint prezente in timpul starilor onirice, dar si in timp ce omul isi foloseste imaginatia si capacitatea de a vizualiza. Ele sint, de asemenea, asociate unei stari de spirit detasate si receptive, in care se creeaza o punte intre constient si inconstient.

In momentul in care se manifesta undele alfa, omul are probabil ochii inchisi, iar in minte ii vin involuntar flash-uri, imagini scurte nesolicitate, care i se par foarte reale. Atentia se muta de la un scenariu la altul, deplasindu-se aparent fara motiv de la un lucru la altul. Nici imaginile, nici celelalte date senzoriale nu par sa aiba o logica, lumea exterioara dispare si omul este absorbit de vis datorita activitatii undelor alfa.

In anumite cazuri, creierul produce prea multe unde alfa, care se pot concretiza in stari frecvente de reverie si o tendinta de a evada din realitatea obisnuita. De obicei insa, problema este exact inversa, undele alfa nefiind suficiente in conjunctie cu celelalte unde cerebrale.
Omul experimenteaza in acelasi timp empatia undelor delta, inspiratia creativa, viziunea personala si constiinta spirituala a undelor teta, descatusarea spirituala produsa de undele alfa si toate acestea in stare constienta si rationala, provocata de undele beta.

Mi-amintesc, delfinul are o prevalenta a emisiei undelor alfa, de aceea terapiile autistilor includ 'sedinte' de contact cu delfini in bazine speciale.
Si totusi, delfinul, desi o specie foarte inteligenta care surprinde inca stiinta, nu este in vf piramidei trofice, nici macar in mediul marin.
Chestiunea privind constiinta universala nu ma prea prinde. Eu vad lucrurile mai putin neobisnuite. In mod cert, puterea mintii omului este foarte mare, chiar daca majoritatea oamenilor folosesc 5% din capacitatea creierului (ce se intimpla cu restul, ma intreb :D) si doar putini au 'mintea mai creata' (stii voi chestia cu circumvolutiunile netede () ).
Cred ca exista o rezonanta prin care subconstientul ne furnizeaza unele informatii - chiar si in cazul oamenilor obisnuiti. Dar oamenii ... neobisnuiti (?) cred ca sunt foarte putini pe glob, acum si dintotdeauna.
Pina la constiinta universala, omul este o specie :p. Care nu prea poate controla natura dupa bunul sau plac, nici macar nu o cunoaste pe de-a'ntregul (nici nu ar avea cum) si nici... . Ce? :D
 

anuk

Moderator
PSIHOLOGIA VISELOR


Interpretarea viselor

"Intelepciunea populara are dreptate cand pretinde ca visele prezic viitorul. In realitate, visul ne arata viitorul nu asa cum se va realiza, ci cum dorim noi sa se realizeze. Spiritul popular face ceea ce face de obicei: crede ceea ce doreste"
Sigmund Freud.

Interesul suscitat de vise asupra omului este ilustrat din vremuri imemoriale de marturii cuprinse in Biblie - visul lui Iosif si nu numai - sau lasate de inteleptii tibetani - "Yoga viselor"- ori maestrul sufi Ibn El-Arabi, Aristotel, Sf.Augustin sau celebrul roman Arthemidorus cu ale sale "Cele 5 carti ale viselor si viziunilor". Nici vremurile moderne nu sunt mai prejos din punct de vedere al cercetarii viselor, ceea ce inseamna ca interesul pentru acestea si pentru interpretarea lor a ramas neschimbat. Analiza viselor joaca, de asemenea, un rol important in diferite forme de psihoterapie, deoarece releva continutul nivelurilor profunde ale psihicului.
Nu se poate insa vorbi despre vis inainte de a cunoaste cate ceva despre starea in care acesta se produce, fara a vorbi despre somn. O scurta incursiune in istoria cercetarii somnului ne arata ca starea de relaxare psihica este insotita de unde alfa sau ritm alfa, cu o frecventa uniforma de 10 cicluri pe secunda (H.Berger). Acest ritm uniform alfa este inlocuit, cand adormim, cu ritmuri rapide, cu tensiune scazuta; apoi apar unde libere cu amplitudine mare si cu o durata scazuta (Loomis si Davis). Incetinirea treptata si cresterea amplitudinii undelor insotesc somnul profund. N.Kleitman a observat ca miscarile lente, pendulare ale globilor oculari, devin la un moment dat, foarte rapide; in aceasta faza se instaleaza visele (REM).
Referindu-ne la problema somnului este demn de remarcat ca somnul - in sine - constituie inca o sfera incomplet descifrata a vietii. Ce spun cercetatorii despre somn? Ei considera ca somnul profund este absenta oricarei activitati mentale si acest somn fara vise are o functie anabolica, previne si anihileaza oboseala fizica, are rol in procesele de memorie si in odihna sistemului nervos central. Somnul cu vise modeleaza si remodeleaza memoria, prin repararea, reorganizarea si formarea de noi conexiuni in sistemele neuronale si extensiile lor corticale; ofera suport energetic si de memorie pentru invatare, atentie si modelarea si integritatea personalitatii; reface sistemul nervos central dupa stres si efort intelectual si are un rol important in mecanismele psihice - interactiuni si restructurari ale memoriei. Stiind toate acestea putem trage concluzia ca privarea de somn poate duce la dereglari psihice.


Dar visul?

Visul este reprezentarea care nu concorda cu principiile logicii, ale perceptiei si nici cu dimensiunile timpului si spatiului, el depasind deprinderile noastre si normele morale. R.Cohen scrie despre vis ca fiind o relatie de contrapondere (de balanta) intre constient si inconstient. Dorintele, angoasele, aspiratiile si frustrarile constientului isi gasesc in imaginile onirice - corect intelese - o compensatie si, prin urmare, rectificari esentiale.
Se cunosc diverse tipuri de vise si vom expune succint cateva din aceste tipuri.
Visul profetic poate fi un avertisment mai mult sau mai putin deghizat privind un eveniment critic din trecut, prezent sau viitor. In antichitate, conducatorii de osti mergeau sa doarma in temple inaintea bataliilor decisive a pentru a afla in vis dorinta zeilor asupra acestora. Tot intr-un vis profetic, Maya inainte de a-l naste pe Budha, a visat un elefant alb si a stiut ca fiul ei va fi o persoana importanta; Calpurnia, sotia lui Cezar, a visat inainte de asasinatul din For, ca-l va purta pe brate pe sotul ei.
Visul telepatic are loc datorita informatiilor telepatice. Cele mai puternice, mai usor de perceput si de emis - sunt cele emotionale. Visul telepatic stabileste legatura cu gandirea si sentimentele unor persoane sau chiar grupuri de persoane aflate la mare departare.
Visul presentiment are loc atunci cand, pe baza elementelor furnizate de memorie, subconstientul concluzioneaza asupra unui eveniment.
Visul vizionar se produce in somnul superficial; reveria poate contine elemente vizionare. Acestui tip de vise ii corespund unde theta. Se cunoaste obiceiul amerindienilor de a merge la Marele Lac, unde petreceau multe zile si nopti asteptand rabdatori o viziune de la Marele Spirit pe care preotul sau vrajitorul le-o interpreta.
Visul autosugestionat, produs in mod voit. Este binecunoscut faptul ca scriitorul Robert Louis Stevenson obisnuia sa-si impuna inainte de a adormi - sa viseze povesti de aventura romantica.
Visul direct inspirational care nu necesita nici o interpretare, cum se cunoaste visul marelui violonist si compozitor italian Giuseppe Tartini autor al celebrei "Sonata Diavolului", care a terminat ultima parte a acesteia dupa ce Diavolul i-a cantat-o in vis.
Cercetari de data recenta vorbesc despre "visul lucid" care este forma speciala de constiinta, in care suntem constienti ca visam si ne continuam visul, fara a ne trezi. Pentru studierea claritatii mentale in timpul visului se fac cercetari la "Institutul Luciditatii" fondat in l987 de catre dr.Stephen LaBerge.
Inainte de a trece mai departe, este demn de retinut faptul ca C.G.Jung considera ca visul reflecta unele aspecte ale vietii omului dar si posibilitatile acestuia. Dupa opinia sa, simbolurile din vis constituie o parte a subconstientului colectiv al celui care viseaza, fiind alcatuite din arhetipuri aparute pe parcursul evolutiei speciei noastre. Fondul arhetipal din inconstientul colectiv contine simboluri care au acelasi inteles la toate popoarele, ca porumbelul alb, mama, focul, mielul s.a. Subconstientul individual este legat de cel colectiv si poate prelua de la acesta orice informatie folosind simboluri sau arhetipuri comune tuturor.
Sa mai spunem ca visele inteligibile si rationale sunt realizarea nedeghizata a unei dorinte, alfel spus, dorinta a carei realizare concreta o reprezinta visul respectiv, este o dorinta recunoscuta de catre constiinta, nesatisfacuta in viata cotidiana, dar intru totul demna de interes.
Analiza viselor confuze si neinteligibile ne arata ceva analog: fundamentul acestor vise este, de asemenea, o dorinta dar pe care ideile latente ne-o releva intr-o reprezentare obscura; numim aceste vise realizari voalate ale dorintelor refulate.


Dar interpretarea visului ?

Oamenii au dat visului o semnificatie importanta inca din cele mai vechi timpuri. El - visul - a fost intotdeauna investit cu puteri particulare, dar semnificatia visului variaza in functie de epoca istorica, de contextul social si cultural si, nu in ultimul rand, de legatura acestora cu constientul. Interpretarile de acum cateva sute de ani nu mai corespund simbolurilor de astazi, dar corespund simbolurilor arhetipale despre care am vorbit mai sus. Oricum, interpretarile pot fi diferite de la subiect la subiect, functie de nenumarati factori despre care vom vorbi.
Psihanalistii atrag atentia nu numai asupra continutului viselor, ci, mai ales, asupra continutului ascuns, simbolizat, care poate fi analizat, folosindu-se informatiile furnizate de subiect (cel care a visat) referitoare la personalitatea si circumstantele vietii persoanei respective, cu ajutorul unor asociatii libere. Potrivit lui Freud "talmacirea viselor reprezinta calea de a cunoaste continutul inconstientului, ca parte a psihicului uman" iar interpretarea nu are in vedere ansamblul visului, ci fiecare din elementele sale de continut care, fiecare, reclama o determinare aparte. Pe de alta parte, Jung vede visul ca pe mesagerul inconstientului care are misiunea de a ne releva secretele care scapa constientului. Visul devine mesaj, o aducere la cunostinta, mesaj preluat pana ajunge sa fie inteles. El spune ca visele contrabalanseaza atitudinile din timpul zilei. Jung nu oferea interpretarea visului celor veniti la psihanaliza, ci considera important ca autorul visului sa-si inteleaga propriul vis. In timp ce Freud sustinea ca " lucrurile care nu sunt obiect de interes in timpul zilei nu devin obiect de interes pentru vise, iar fleacurile care nu ne ating in stare de veghe este imposibil sa ne preocupe in timpul somnului", cercetatorii moderni (Hoss si Delaney) sustin pe buna dreptate ca , dimpotriva, subconstientul activ in timpul somnului este mai perspicace in ceea ce priveste viata noastra decat constientul, el "inregistrand" in stare de veghe si "redand" in somn detalii considerate de constientul subiectiv ca fiind nesemnificative. Un alt cercetator asupra interpretarii viselor a fost D.Foulhes, care, folosindu-se de psihologie si lingvistica, a cautat sensul ascuns al viselor in "Gramatica viselor". In timp ce unii cercetatori sustin ca visele ce contin explozii nucleare, prabusiri in abisuri, sfarsitul lumii, razboi sugereaza ca personalitatea respectiva a subiectului se afla in pragul unor profunde transformari in viata sa (referindu-se chiar la o renastere spirituala), alti cercetatori sustin ca aceste vise catastrofice sunt asa-zisele vise organice cauzate de perturbarea fluxului sanguin cerebral si ca ele nu pot fi considerate ca fiind profetice de vreme ce nu vin din subconstient sau din mintea intuitiva ci provin dintr-o disfunctionalitate fizica.

Nu putem vorbi despre interpretarea viselor fara sa amintim o poveste
frumoasa si adevarata, despre care a scris pentru prima data prof. Kilton Steward in 1969. Este vorba despre tribul SENOI al carui obicei de talmacire a viselor a dat numele unei metode moderne de cercetare in domeniu.
In padurile ecuatoriale din Malaezia a fost descoperit un trib care traieste intr-o armonie desavarsita, fara razboaie, fara conflicte, fara probleme sociale. Modul lor de "guvernare" este simplu: in fiecare dimineata familiile se reunesc si-si povestesc visele. Apoi barbatii familiilor merg la conducatorul spiritual al tribului, pe care-l numesc "tohat", ii prezinta cele mai semnificative vise, iar acesta le "talmaceste", dandu-le indrumari in functie de visele respective. Se pare ca sistemul functioneaza perfect din moment ce tribul convietuieste pasnic de demult.


Ce observam ?

Tribul este un sistem "inchis", acolo totul este cunoscut, trecutul si prezentul tuturor membrilor tribului. "Tohat"-ul coreleaza - de fapt - avertizarile din visele respective cu actiunile constiente ale tribului. Este vorba de un proces activ de interpretare, urmarindu-se o noua intelegere a vietii membrilor tribului, cat si modificarea optima a actiunilor viitoare, functie de interpretarea visului. Acelasi lucru il fac cercetatorii metodei JUNG-SENOI din California, pornind de la premisa ca imaginile simbolice si actiunile onirice au pentru cel care viseaza un sens specific, unic si ca visul reflecta anume psihologia persoanei respective. Se doreste gasirea unei interpretari specifice autorului visului evocand experienta proprie acestuia.
Sa mai spunem ca exista si metode de influentare a visului ca: muzica, aromoterapia, cromoterapia, autosugestia s.a.
De asemenea putem sa spunem ca visul ne avertizeaza si ne ajuta sa ne recunoastem asa cum suntem in realitate, in conformitate cu evolutia noastra spirituala, materiala si sociala.http://www.oniromantie.ro/modules/news/article.php?storyid=9
 

anuk

Moderator


Oamenii care orbesc dupa nastere vad, in continuare, imagini in visele lor. Cei care s-au nascut fara darul vederii sunt privati de aceasta dimensiune onirica, dar se bucura de vise la fel de "vii" ca toti ceilalti, limitate, insa, visele lor se desfasoara in gama tuturor celorlalte simturi: auz, miros, gust, atingere si emotie. Pentru un vazator este greu sa isi imagineze toate aceste lucruri in vis, dar nevoia de somn a creierului uman este atat de puternica, incat acesta poate angrena toate situatiile si mecanismele fizice posibile pentru a impune un repaus odihnitor si eficient sistemului.


9. Uitam 90% din tot ce visamLa cinci minute dupa ce un om se trezeste, el a uitat deja jumatate din ce a visat. Dupa zece minute, 90% din amintirea visului a disparut. Poetul Samuel Taylor Coleridge s-a trezit intr-o dimineata dupa un vis fabulos - indus, probabil, de opiu - si a asternut cu creionul pe hartie descrierea "viziunii dintr-un vis", in ceea ce a devenit, ulterior, unul dintre cele mai apreciate poeme englezesti: Kublai Khan. In timp ce scria, mai exact dupa cel de al 54-lea vers, a fost intrerupt de cineva. Coleridge s-a intors sa isi termine poemul, dar nu si-a putut aminti restul visului. Poezia nu a mai fost niciodata completata. Cazuri similare mai exista. De exemplu, Robert Louis Stevenson a scris povestea Doctorului Jeckyll si a Doamnei Hyde prin vis, iar Frankenstein, al Maryei Shelley, a fost tot vlastarul unei experiente in somn.


8. Toata lumea viseazaOrice fiinta omeneasca viseaza (exceptand cazurile de tulburare psihologica grava ), insa barbatii si femeile viseaza diferit si au reactii fizice distincte. Barbatii tind sa viseze mai mult despre alti barbati, in timp ce femeile viseaza in mod egal despre femei si barbati. Mai mult, atat barbatii, cat si femeile experimenteaza reactii fizice de natura sexuala in timp ce viseaza, indiferent daca visele au ori nu o tenta sexuala explicita; aproape zilnic, barbatii au erectii, iar femeilor li se vascularizeaza mai puternic zona genitala.


7. Visele previn psihozeleIntr-un studiu recent, aplecat asupra somnului, s-a constatat ca subiectii care erau treziti la inceputul fiecarui vis, dar li se permiteau, totusi, opt ore de somn, au experimentat cu totii dificultati de concentrare, iritabilitate, halucinatii si semne de psihoza, dupa numai trei zile de asemenea tratament. Atunci cand, in sfarsit, li s-a permis un somn continuu si neintrerupt, cu vise, creierele subiectilor au recuperat timpul pierdut ridicand simtitor procentul de somn in stare REM (Rapid Eye Movement sau Miscarea Rapida a Ochilor). Adica, au visat mult mai mult, pentru a ajuta la refacerea cerebrala.


6. Visam numai despre ce cunoastemVisele noastre sunt adesea populate de straini care interpreteaza anumite roluri, bine definite, dar care, desi poate e greu de crezut, nu sunt inventii ale mintii noaste - acele figuri sunt figuri reale ale unor oameni reali, pe care i-am intalnit pe parcursul vietii, dar pe care este posibil sa nu le mai recunoastem si de care nu ne mai amintim. Asasinul funest din cel mai recent cosmar poate fi individul care a pus benzina in rezervorul masinii tatalui pe cand noi eram doar niste copii. Cu totii am vazut sute de mii de chipuri in viata noastra, asadar exista o rezerva nesfarsita de personaje pe care creierele noastre sa le utilizeze in timp ce visam.


5. Nu toti viseaza in culoriReiese, din unele studii, ca nu mai putin de 12% dintre oamenii vazatori viseaza exclusiv in alb si negru. Restul viseaza colorat. De asemenea, oamenii tind sa aiba teme comune in visele lor, situatii relationate cu scoala sau serviciul, urmariri, alergare ingreunata si pe loc, experiente sexuale, esecuri, intarzieri, decesul unei persoane dragi, dinti cazuti, zbor, picarea unui examen sau un accident de masina. Pana acum, nu se stie daca impactul unui vis marcat de violenta sau moarte poarta o incarcatura emotionala mai puternica in cazul unei persoane care viseaza color, decat in cazul uneia care viseaza alb-negru.


4. Visele nu sunt despre ceea ce par a fiAtunci cand visam despre un anumit subiect, este posibil ca visul sa nu se refere tocmai la acel lucru. Visele comunica intr-un limbaj simbolic si incifrat. Mintea, inconstienta, incearca sa compare visul cu altceva, similar. Asadar, orice simbol ar alege visul, este foarte putin probabil sa fie vorba despre un simbol explicit, al chiar lucrului visat. Practic, aici intervine acea "interpretare a viselor", de care se face vinovat Freud si care asociaze scenarii onirice precum pierderea dintilor cu decesul cuiva apropiat, scaldatul in ape tulburi cu o boala ce se apropie, ori prezenta unor animale cu niste dusmani, mai mici sau mai mari, din viata reala.


3. Dependentii care au renuntat la vicii au vise mai realisticeOamenii care au fost mult timp fumatori si s-au lasat de acest viciu, experimenteaza, se pare, vise mult mai vii decat ar avea in mod normal. In plus, Jurnalulul de Psihologie Anormala relateaza: "In randul a 293 de fumatori abstinenti, intr-o perioada cuprinsa intre una si patru saptamani, 33% au declarat ca au avut cel putin un vis despre fumat. In majoritatea viselor, subiectii s-au surprins fumand si au resimtit puternice emotii negative, precum panica si vina. Visele despre fumat erau rezultatul scaderii nivelului de nicotina si nu au fost experimentate de 97% dintre subiecti atunci cand fumau." Aparitia viselor era relationata semnificativ cu durata abstinentei. Aceste vise au fost incadrate ca fiind mai vii decat cele obisnuite si erau la fel de comune ca majoritatea simptomelor renuntarii la tutun.


2. Stimulii externi ne invadeaza viseleSe numeste Incorporare Onirica si reprezinta experienta pe care majoritatea o avem, cel mai comun, atunci cand un sunet din realitate se aude in vis si este cumva asociat unui element din scenariul visat. Un exemplu asemanator este acela al situatiei cand ne este sete, frig sau avem o alta nevoie fiziologica, in realitate, iar mintea noastra incorporeaza aceasta nevoie in vis. Un asemenea caz se poate transpune oniric visand cum bei un mare pahar cu apa, dupa care setea revine, bei iar, iar ciclul se repeta pana cand te trezesti si chiar bei un pahar cu apa. Acest concept este ilustrat in pictura lui Salvador Dali denumita "Vis provocat de zborul unei albine in jurul unei rodii, cu o secunda inainte de trezire".


1. Suntem paralizati in timpul somnuluiFie ca ne vine sau nu sa credem, trupurile noastre sunt, virtual, paralizate in timpul somnului - cel mai probabil pentru a se preveni miscarea lor in concordanta cu ceea ce visam. Potrivit unor studii, glandele secreta un hormon care ajuta la inducerea somnului, iar neuronii trimit semnale coloanei vertebrale, care cauzeaza relaxarea si, in cele din urma, paralizia temporara a corpului. De asemenea, atunci cand sforaim, nu visam. Copiii mici nu viseaza despre ei insisi pana la varsta de 3 ani. De la aceeasi varsta, micutii au in mod tipic mai multe cosmaruri decat adultii, pana in jurul varstei de 7-8 ani. De asemenea, daca suntem treziti in mijlocul unui vis, este mai probabil sa ni-l amintim ceva mai bine decat am face-o daca ne-am trezi dupa o intreaga noapte de somn.


http://www.descopera.ro/stiinta/5770919-top-10-lucruri-mai-putin-cunoscute-despre-vise
 

anuk

Moderator
Am descris in numarul trecut al revistei modul in care miscarea Lunii de-a lungul intregului Zodiac, ne poate influenta visele. Insa Luna traverseaza intr-o noapte acelasi semn pentru toata lumea si probabil ca va intrebati daca cu totii vom visa acelasi gen de vise sau semnificatia lor va fi asemanatoare. Astrologia opereaza cu un sistem mai vast de notiuni, printre care si casele astrologice care preiau cea mai mare parte a caracteristicilor zodiilor cu care corespund ca numar de ordine, fiind ca si ele in numar de douasprezece. Si cum nimanui nu i se va intampla pe astrograma o concordanta perfecta intre zodii si case, acestea aranjandu-se diferit in functie de Ascendentul fiecaruia, inseamna ca Luna va prelua influente din doua parti, atat din zodie, cat si din casa astrologica corespunzatpare, facand astfel ca visele noastre sa devina putin mai complicate la interpretare.
O arta indiana straveche de interpretare a viselor sugera ca, in fiecare din cele 28 de nopti ale lunii astronomice, cand Luna de pe cer isi mai dezvaluie sau acopera cate putin fata, visele noastre primesc cate o cheie de interpretare si mai cu seama, daca aveau sa se produca si in cat timp.
Fiindu-ne cea mai aproape dintre toate planetele si observandu-se de-a lungul timpului influentele sale asupra vietii pe Pamant, despre Luna s-au scris foarte multe. De exemplu, nativii zodiei Racului recunosc puterea Lunii pline, caci atunci cand o zaresc pe cer, se tem ca vor avea o noapte agitata, in care somnul nu va veni usor.
Dar sa vedem ce aduc in plus si celelalte planete ale sistemului nostru solar in materie de vise:
Cert este ca atat pozitia Soarelui, cat si a Pamantului insusi, participa deopotriva la felul in care Luna ne influenteaza visele in functie de forma pe care o capata pe bolta instelata, asa cum se vede ea din punctul de vedere al pamantenilor.
O alta stea si ultima vizibila cu ochiul liber de pe Pamant este Saturn. Aspectele sale pozitive cu Luna sau Neptun, despre care am vorbit in numarul trecut, vor hotara daca ne vom aminti a doua zi de visele noastre, determinand si cat de receptivi suntem noi la mesajele astrale.
Cand Luna formeaza aspect cu Uranus, se creeaza camp favorabil pentru ca noi, entitati pamantene pe perioada determinata, sa fim ajutati cu informatii necesare, dupa cum ne este si meritul, pentru a pastra o constiinta cat mai clara si pentru a nu rataci drumul. Cu alte cuvinte, ne este intretinuta inteligenta superioara cu care ne-a inzestrat Dumnezeu.
Aspectele reciproce intre Luna si Neptun pot capta adevarate mesaje din celelalte dimensiuni, actionand impreuna ca un radar ce ne va aduce pur si simplu in timpul somnului sa fim martorii unor evenimente astrale autentice, frumoase, adevarate permisii de aici de pe Pamant asemanatoare cu cele ale soldatilor in termen.
In somn si in vis nu ne refacem doar fizic, dar si psihic. Aspectul pozitiv al Lunii cu Pluton ajuta, putin cate putin, la pansarea unor rani, suferinte, neimpliniri ale noastre, la procesul de uitare si la pregatirea unui teren nou pentru a continua lupta.
Intalnindu-l pe Kiron, Luna faciliteaza intalnirea cu ghizii astrali cu chip sau nu, care ne atentioneaza prin vise asupra unor lectii de viata ce le intelegem mai greu.
O data pe luna, atunci cand Luna trece prin dreptul Nodului Sud, denumit si punctul de legatura cu vietile noastre anterioare, veti visa oameni pe care ii stiti acum , dar care pot avea chipuri diferite, asa cum aratau intr-o alta viata, insa pe care-i veti recunoaste dupa vibratie. Veti visa locuri si obiecte cunoscute si va veti trezi de dimineata cu un dor de ceva necunoscut, dar atat de familiar.
Cand, insa Luna si Lilith cea aducatoare de cosmaruri si insomnie se intalnesc sau se privesc fata in fata, constiinta noastra va refula cele mai cumplite sentimente de culpabilitate.

Cristina Demetrescu

Sursa articolului
 

bodo

Prieten
Eu cred ca asa e. Asa se explica de ce unii-si imagineaza ca umbla prin astral :p, altii ca vorbesc cu istraterestrii sau cu cei disparuti.... Totul e in mintea noastra, cum spuneam mai sus, pe undeva. Iar daca se pupa ceva, e o pura coincidenta sau se intampla tot datorita faptului ca ne gandim foarte mult la treaba respectiva. Important e sa avem imaginatie ! :D
 

bodo

Prieten
Si usuo, usor, vom ajunge sa intelegem cum se formeaza visele, ba mai mult, e posibil sa le si citim. Suntem la un nou nivel spiritula, ce naiba :p, insa tot saraca stiinta ne ajuta...


Secretul formarii viselor ar putea fi in curand descifrat.
Un grup de oameni de stiinta au anuntat ca sunt pe cale sa afle atat modul in care se formeaza gandurile in mintea noastra atunci cand suntem treji, dar si cel in care se formeaza visele.

Temerarii sunt Michael Czisch si Martin Dresler de la Institutul de Psihiatrie Max Planck din Munchen, informeaza New Scientist.

Acestia, impreuna cu colegii lor, au utilizat cele mai moderne tehnologii care permit studierea creierului visatorilor "lucizi". Ce sunt ei?

"Este vorba despre momentele in care visam, dar suntem constienti ca visam", a explicat Dresler. Aceasta rara abilitate a unor persoane de a se "trezi", de a deveni constiente ca viseaza chiar in timpul visului, putandu-si controla actiunile, le transforma in subiecti ideali pentru cercetatorii care isi propun sa descifreze taina formarii viselor.

Aceste persoane sunt singurele care pot comunica, in timpul visului, despre ce viseaza, si asta se intampla de obicei prin miscarea ochilor.

Sase subiecti care au sustinut ca sunt capabili sa viseze in acest mod aproape in fiecare noapte au fost supusi unor experimente si intens monitorizati inclusiv cu ajutorul tomografiei computerizate, pentru a se observa activitatea creierului lor in timpul acestor vise.

Chiar daca rezultatele obtinute sunt doar un prim pas pe drumul catre telul propus, el este un pas urias.

"Acest studiu este o capodopera", a comentat si cercetatorul Daniel Erlacher de la Universitatea din Berna, Elvetia. "Daca putem ajunge sa descifram in detaliu modul in care functioneaza creierul in acele momente si vom putea intelege fiecare functie in parte a lui, atunci vom putea citi visele", a spus aceasta entuziasmat

http://www.ziare.com/magazin/descoperire/secretul-formarii-viselor-ar-putea-fi-descifrat-1130457
 
Sus