• Forumul forpedia.ro a fost redeschis. Este 80% functional, inca mai lucram sa eliminam toate erorile. In partea de jos a paginii pot fi alese diverse teme grafice care schimba design-ul forumului, sau poate fi modificata limba. In cazul in care nu va mai amintiti parola contului si nu mai aveti acces la adresa de email cu care v-ati inregistrat, va recomandam sa va faceti un cont nou. Daca care intampinati probleme cu functionarea forumului va rugam sa ne contactati la [email protected]

VISELE PREMONITORII ........AU O EXPLICATIE STIINTIFICA ?

bodo

Prieten
Avem uneori cosmaruri. Unii dintre noi le bagam in categoria viselor premonitorii. Acum nu zic ca n-ar fi unii oameni care au astfel de vise, insa , cum mai spuneam, se pare ca toate au o iesplicatie.


Ce semnifica cele mai banale cosmaruri

Cum zilele trecute mai toti am avut liber de la munca, cu siguranta am dormit si mai mult decat de obicei. Pentru unii, insa, asta nu a fost foarte bine, caci mai mult somn a insemnat si mai multe cosmaruri.

Exista cateva teme care se regasesc in multe dintre cosmarurile avute de fiecare dintre noi, macar la un anumit moment al vietii. Dupa ce au stat de vorba cu mai multi experti, cei de la Glo.msn au venit cu un top al celor mai intalnite vise si ce semnificatii ar putea avea acestea:

Infidelitate

Incredibil, aceasta este printre cele mai comune teme ale cosmarurilor. A visa ca sotul sau persoana iubita te insala denota lipsa de siguranta in relatie, teama de a fi abandonat. Simti ca nu ai parte de atentia pe care ti-ai dori-o si ai nevoie de mai multa afectiune.

Se poate, pe de alta parte, sa simti si ca nu te ridici la inaltimea asteptarilor celui de langa tine.

Nu gasesti o toaleta atunci cand ai nevoie

A simti nevoia de a merge la toaleta, dar a nu gasi un loc poate sa iti arate ca ai probleme in a-ti exprima sentimentele si gandurile. Iti reprimi adevaratele simtaminte intr-o anumita directie si esti destul de introvertit, lucru care a inceput sa te enerveze chiar si pe tine.

Moartea unei persoane iubite

Acest vis este unul dintre cele mai infioratoare cu putinta. Expertii spun ca el sugereaza ca tie iti lipseste o calitate sau o caracteristica detinuta de persoana care in visul tau moare. Intreaba-te ce il face pe acel om special si ce iti place la el. Probabil tocmai acel lucru iti lipseste tie.

Serpi sau paianjeni

Acestia inseamna frici ascunse sau griji care te framanta foarte rau in ultima perioada. A visa paianjeni poate insemna ca te simti strain intr-un anumit cerc de prieteni sau ca poate vrei sa mentii tu distanta fata de persoane si situatii care ti se par periculoase, dar sunt si extrem de ademenitoare.

Dezastre naturale

Inundatiile sau tornadele sunt printre cele mai visate dezastre naturale, ele reprezentand frici personale legate de posibile schimbari. Iti este teama pentru ca nu stii ce iti rezerva viitorul.

Nuditate

Nuditatea in public e o tema adesea recurenta, care ar trebui sa-ti transmita ca te simti vulnerabil si iti este rusine cu propria persoana din diverse cauze. Poate ca incerci mereu sa te ascunzi si nu vrei ca alti oameni sa iti vada interiorul. Nu te simti pregatit sa iei decizii, pentru ca ai putea gresi.

Dai un test

Liceul s-a terminat demult, la fel si facultatea, dar tu tot visezi ca dai teste. Este posibil ca in acest vis sa nu gasesti raspunsul la intrebari, sa ajungi tarziu la examen sau chiar sa il ratezi. Toate acestea pot insemna ca nu te simti acceptat intr-un cerc de persoane sau chiar de intreaga societate, ori nu te simti pregatit pentru o turnura pe care urmeaza sa o ia viata ta.

Sarcina

Sarcina indica o parte din personalitatea ta care creste, care se dezvolta. Poate ca nu esti gata sa discuti despre acest subiect sau sa-l accepti, dar el este in tine si procesul este inceput.

Mai poate sa semnifice si nasterea unei idei, a unui proiect. In cazul in care chiar esti insarcinata si ai acest vis, este posibil sa iti fie teama, sa ai emotii in legatura cu situatia in care te afli.

Sexul

Acest vis il are toata lumea, mai devreme sau mai tarziu. In functie de locul si tipul actului sexual, poate sa reprezinte diverse lucruri. Spre exemplu, daca visezi ca faci sex intr-un loc public, poate sa insemne ca vezi cum altii vorbesc mult despre relatia ta si te simti expus.

Visezi cum cazi in gol

Acest vis intotdeauna te trezeste si te simti speriat si dezorientat. Poate sa insemne insecuritate, instabilitate si anxietate. Atunci cand cazi, de cele mai multe ori nu gasesti nimic de care sa te tii, ceea ce inseamna ca probabil simti cum in viata reala nu ai un sprijin.

http://www.ziare.com/magazin/inedit/ce-semnifica-cele-mai-banale-cosmaruri-1161590
 

anuk

Moderator
Daca va analizati visele o sa vedeti ca grijile si preocuparile pe care le exprima ele au legatura cu viata reala, visarea fiind un proces imaginativ care reflecta conceptiile, grijile si preocuparile emotionale ale individului.

Merita analizate de fiecare dintre noi "visele legate de starea de sanatate " :D: Visele noastre ne dau un semnal de alarma, pentru ca provin din subconstientul nostru".Astfel, unele actiuni si simboluri din visele noastre pot fi semne ca este ceva in neregula cu trupul sau cu mintea noastra .


 

bodo

Prieten
Io chiar am o problema cu retinutul viselor, in general. Credeam ca am flic flac pe neuron :D, da vad ca epsista iesplicatii. O sa incerc cateva dintre metodele cetite aici, sa vedem daca functioneste.
 

anuk

Moderator

Esti urmarit

Oameni.
Casa.
Scoala.
Nuditate.
Sex
Vehicule.
Nou-nascut.

Moarte.

Animale.
 
Sus